NJPW: Wrestling Satsuma no Kuni (28/04/2021) recenzija

Prvi od dva malo bitnija eventa na putu prema Wrestling Dontaku showovima. Isplati li se pogledati saznajte u recenziji.

Tiger Mask & Gabriel Kidd vs Yota Tsuji & Yuya Uemura

Jako zabavno s obzirom tko je u ringu. Tsuji i Uemura su se odlično pokazali, čak su uspjeli skupiti i pobjedu. Uemura je u završnici imao dropkick kakvog se ni Okada ne bi posramio, a Tsuji još jednom potvrđuje da je vjerojatno najveći potencijal od trenutnih Young Liona.

Suzuki-gun (Taichi, Douki & zack Sabre Jr.) vs Bullet Club (Tama Tonga, Tanga Loa & Jado)

Nije bilo nešto posebno dobro, otvorili su s napadom prije zvona van ringa i otprilike ostali u toj brzini. Čak su i završili meč DQ-om. Nije bilo posebno dobro, ali nije ni moralo biti. Prodali su animozitet ova dva tima i zainteresirali me za njihov eventualni meč za titule.

Hiroshi Tanahashi, Ryusuke Taguchi & Master Wato vs Bullet Club (Yujiro Takahashi, Taiji ishimori & Gedo)

Saznao sam da Gedo sada ima nadimak Blacksmith i to je briljantno. I najzanimljivija stvar koja se dogodila tokom meča uz spot u kojem je Yujiro ugrizao Taguchia za stražnjicu. Sve ostalo jako zaboravljivo. Svejedno se veselim meču Tanahashija i Whitea.

Los Ingobernables de Japon (Shingo Takagi, Tetsuya Naito, SANADA & BUSHI) vs United Empire (Will Ospreay, Greak-O-Khan, Aaron Henare & Jeff Cobb)

Vjerojatno sam u manjini kojoj se sviđa nova IWGP titula. Najbolji od undercard mečeva, iako ljestvica nije posebno visoko. Akcija je bila brza, svatko je dobio dovoljno vremena i prostora, a i publika se probudila za LIJ. Očekivano, Shingo i Ospreay su imali najbolje interakcije i ne sumnjam da će imati sjajan meč. Ovo mi je i prvi put da gledam Henarea u novom gimmicku i ostavio mi je solidan prvi dojam kao heel. Dobro mu stoji novi izgled, ako ništa drugo.

Toru Yano(c) vs EVIL – KOPW 2021 Creation of Darkness Blindfold Match

Koji god bio antonim hajpa, to sam imao za ovaj meč. Ako sam dobro razumio pravila, na 4 kuta ringa nalaze se povezi za oči (točnije crna vreća). Pobijediti se može na sve načine kao i u običnom meču, uz uvjet da ste protivniku prije toga na glavu stavili povez. Priznati ću da je bilo nekoliko kreativnih spotova. Yano koji je vezan za ogradu u zadnji tren skida povez s glave i prekida pobjedu Evila na ring out, ili kada Evil s povezom udara Dick Togoa svojim finisherom. Ali ta dva spota su se dogodila na samom početku i na samom kraju meča. Ostatak je bio petnaestak minuta prosječnog Evil meča, i bilo je jako, jako dosadno. Stvarno se nadam da će sljedeća KOPW obrana biti bolja.

Roppongi 3K (SHO & YOH) (c) vs Suzuki-gun (El Desperado & Yoshinobu Kanemaru) – IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Championship

Prvi put čujem novu pjesmu R3K-a. Nije nešto posebno, ali barem je puno bolja od prijašnje. MOTN, iako to samo po sebi i nije neka pohvala s obzirom na nedostatak konkurencije. Kada sam vidio koliko Desperado i Kanemaru napadaju Yohovo donedavno ozlijeđeno koljeno znao sam da ću uživati u meču. Odličan primjer dobre psihologije. TO koljeno je bilo ozlijeđeno pa je najočitija meta, Desperado ima submission finisher koji napada nogu i još Desperado i Yoh će imati singles meč tako da priprema za to. Jedina mana je što je YOH prestao sellati kako je meč išao, ali što je tu je. Ostatak meča je i više nego nadoknadio taj nedostatak sellinga. SHO je bio na standardno visokoj razini. Kanemaru je imao jedan od najboljih nastupa od kad ga gledam u NJPW-u. Više nego dostojan main event.

Sveukupni dojam

Show od jednog meča. Sve osim main eventa nije vrijedno spomena, ali je zato main event zaslužio sve pohvale. Najbolji pokazatelj koliko R3K znači za jr. tag diviziju trenutno.

Be the first to comment on "NJPW: Wrestling Satsuma no Kuni (28/04/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*