NJPW: Wrestling Dontaku 2021 (04/05/2021)

Sa velikim zakašnjenjem uredništvo ProHrvanja vam donosi recenziju drugog dana poslednjeg NJPW PPV-a. Nekoliko rvača je pozitivno na koronu, pa su umnogome morali da menjaju današnji card. Najavljen meč za Jr. titulu je otkazan, kao i SHO/Okada vs. Suzuki/Kanemaru meč. Umesto toga su 10 man tag podelili na dva meča.

Suzuki-gun (Taichi, Zack Sabre Jr. and DOUKI) vs. Bullet Club (Tama Tonga, Tanga Loa and Jado)

Mnogo je loše kada su rvači nezainteresovani za meč u kojem se nalaze. To je trend u skoro svim undercard tag mečevima, ali ovde je bilo upečatljivo. Sem DOUKI-ja koji je dao sve od sebe da ovaj meč bude gledljiv, niko drugi ni prstom nije mrdnuo. Jedino još mogu da pohvalim što ZSJ/Taichi ponovo funkcionišu kao tag tim.

4/10

Hiroyoshi Tenzan and Master Wato vs. Bullet Club (Taiji Ishimori and Yujiro Takahashi)

Kada sam video kako su podelili 10 man tag meč, ništa drugo nisam ni očekivao. Vrlo slično kao i prethodni meč, s tim da je ulogu DOUKI-ja ovde preuzeo Ishimori. Bitna razlika je što ovde niko nije bio nezainteresovan, samo ne mogu da pruže više.

4/10

Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito. SANADA and BUSHI) vs. The United Empire (Great-O-Khan, Jeff Cobb and Aaron Henare)

Jedini undecard meč vredan pažnje i to uglavnom zbog sjajnih interakcija Naito-a i O-Khan-a. Čim sam video BUSHI-ja, znao sam da će on da primi pin, znao sam od koga će da primi pin i znao sam posle kog poteza će uslediti pin. Umeju kečeri da budu predvidljivi, ali retko kad u ovakvoj meri. Radujem se rematch-u između Naito-a i O-Khan-a.

7/10

Hiroshi Tanahashi, Ryusuke Taguchi and Toru Yano vs. Bullet Club (Jay White, Dick Togo and EVIL)

Pitanje je po kojim standardima ovo možemo da okarakterišemo kao meč. Interakcije između White/Tanahashi i EVIL/Yano smo do sada videli zilion puta. Ništa novo nisu pružili, očekuje nas na tamo rematch za NEVER pojas i to je to. Mislim da nisam gledao NJPW šou sa gorim undercard mečevima.

4/10

IWGP World Heavyweight Title Match: Will Ospreay (c) vs. Shingo Takagi

Fenomenalan meč. Moraću samo na početku da napomenem da im ovo, po mom skromnom sudu, nije najbolji meč, ali je svakako mnogo kvalitetan. Njih dvojica imaju prirodnu psihologiju i dinamiku zajedno i iskreno mislim da ne mogu da imaju loš meč. Broj kontri koji je u ovom meču izveden i broj fenomenalnih spot-ova (od kojih bi naravno izdvojio „last of the dragon“ kroz dva stola) je impresivan. Will Ospreay nikada nije bio loš, naprotiv, ali od kada je postao heavyweight i posebno od kada je postao šampion je na totalno drugom nivou. Jedva čekam njegov meč protiv Okada-e jer mislim da lako može da nadmaši njihov susret sa Wrestle Kingdom-a. MOTY kandidat i bez konkurencije MOTN.

11/10

Ukupni utisak:

Skoro svi NJPW B PPV-i se gledaju zbog poslednja dva meča, ali okolnosti su naložile da se ovaj event gleda samo zbog poslednjeg. Undercard mečevi stvarno loši i poslednji meč mnooogo vadi prosek. Kada se sve uzme u obzir, mislim da je ovo bio sasvim solidan B PPV.

7/10

Be the first to comment on "NJPW: Wrestling Dontaku 2021 (04/05/2021)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*