NJPW: Wrestling Dontaku 2021 (03/05/2021) recenzija

Tiger Mask, Hiroyoshi Tenzan, Master Wato and Toru Yano vs. Bullet Club (EVIL, Dick Togo, Taiji Ishimori and Yujiro Takahashi)

Danilo Otašević: Često face timovi u ovakvim mečevima umeju da budu random, ali ovo je dibidus random. Bilo je prilično gledljivo i to je to. Sutra se već neću sećati ovog meča.

6/10

CHAOS (Kazuchika Okada, SHO and YOH) vs. Suzuki-gun (Minoru Suzuki, El Desperado and Yoshinobu Kanemaru)

Danilo Otašević: Dobra priprema za, nažalost, otkazani meč između YOH-a i Despy-ja. Uz to vrlo surov mini singles meč između Okada-e i Suzuki-ja. Okada-u davno nisam video ovako euforičnog. Smeši nam se lep meč za IWGP World Heavyweight titulu.

7/10

Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, Shingo Takagi, SANADA and BUSHI) vs. The United Empire (Will Ospreay, Great-O-Khan, Aaron Henare and Jeff Cobb)

Danilo Otašević: Još jedan u nizu mečeva između Empire-a i LIJ-a. Lepa priprema za sutrašnji meč i neočekivan kraj. Zabavno.

6/10

Rights to Challenge the IWGP Tag Team Championship Match: Zack Sabre Jr. vs. Tanga Loa

Danilo Otašević: GOD je solidan tag tim, ali singles mečevi koje su imali u poslednje vreme im zaista nisu trebali. Eksploatisali su njihove mane (kojih je puno) i pali su u očima mnogih (tu uključujem i sebe). U velikom ste problemu ako imate samo prosečan meč sa ZSJ-om. Iz ove perspektive mi se čini da je ZSJ-ov meč sa Yota Tsuji-jem bio mnogo bolji nego što mi se na prvi pogled činilo. Očekivano, odlučili su se za tehnički meč, mada se Tanga Loa nije mnogo snašao u toj ulozi. Bilo je tu i tamo dobrih kontri, ali očekivao sam više. Dodajte tome i veliki akcenat na psihologiji koja je delovala kao da sami sebe parodiraju, razumećete u čemu je problem. Barem je bilo kratko i nije bilo botch-eva.

6/10

Iron Fingers from Hell Ladder Match: Taichi vs. Tama Tonga

Danilo Otašević: Nisam dugo gledao gori singles meč u NJPW-gu. Jasno mi je da ne umeju baš najbolje da se snađu sa stipulacijama, no dve stvari su primarniji problem u ovom meču. Minutaža ovog meča je bila prevelika. Meč je trajao skoro pola sata. Sada već to možemo da okarakterišemo kao NJPW sindrom. Šta se dešava kad taj sindrom „proradi“? Pokušavaju da produže minutažu meča kako znaju i umeju. Uglavnom, ako ne i uvek, rezultat je katastrofalan. Ako ste gledali EVIL-ove mečeve ove i prošle godine, znate o čemu pričam. Uplitanja su bila stalna, iritantna i povremeno nepotrebna. Jado i DOUKI su bili u uglovima svojih saveznika i mislio sam da će to biti dovoljno s obzirom da njih dvojica imaju već postojeće rivalstvo. Ipak, u nekom trenutku su se pojavili i Tanga Loa i ZSJ, pa je situacija ličila na sve, samo ne na meč. Najgore od svega je što je meč krenuo sasvim pristojno i da je imao minutažu kao prošli meč, ocena bi svakako bila mnogo viša. Razmena udaraca je bila dobra i merdevine su upotrebili za veoma inovativne spot-ove. Bilo je i lepih spot-ova kasnija, no sve je izgledalo kranje šizofreno i kako je vreme odmicalo, meč je bio sve gori i gori. U velikom je problemu NJPW ako se ovaj sindrom nastavi.

4/10

NEVER Openweight Title Match: Hiroshi Tanahashi (c) vs. Jay White

Danilo Otašević: Na papiru, i za ovaj meč možemo da kažemo da boluje od navedenog sindroma, ali u praksi je bilo nešto sasvim drugačije. Kada se meč iz kupa onako odigrao, bilo je samo pitanje vremena kada će White tražiti meč za titulu. Očekivanja su bila velika. Većinu stvari su odradili kako treba, ali ipak ovaj meč nije savršen. Psihologija je bila tu, in ring akcija je bila tu, neizvesnost je bila tu, pa šta je onda ovde falilo? Opet je bio problem razvlačenje, ali samo u sredini meča. Početak je bio sjajan, a kraj je bio maestralan. Da su kojim slučajem imali malkice drugačiju „sredinu“, meč bi zasigurno bio MOTY kandidat. Sve u svemu, sjajan main event i glavni razlog zašto se gledaju ovakvi događaji.

8/10

Ukupni utisak:

Danilo Otašević: Ispod proseka čak i za jedan B show, ali sve u svemu bilo je okej. Jedini meč vredan spomena je main event, ali undercard mečevi povremeno umeju da zabave, što ovde nije bio slučaj. Ako planirate da gledate ceo event, nemojte. Odgledajte samo main event. To je i više nego dovoljno.

6/10

Be the first to comment on "NJPW: Wrestling Dontaku 2021 (03/05/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*