WrestleMania 33 recenzija (1. dio)

Najveći wrestling događaj godine je iza nas. 33. po redu WrestleMania je sada povijest, 13 mečeva se dogodilo, mnogo trenutaka je također ispunilo show, mišljenja na sve su različita a mi vam donosimo naša. U naslovu možete vidjeti kako je ovo 1. dio recenzije. U njoj ćemo obraditi prvih 6 mečeva na showu, dok ćemo onih 7 ostalih ostaviti za sutra. Ako želite ostaviti svoje mišljenje na našem forumu, posjetite ga na ovom linku.

Neville (c) vs Austin Aries – Cruiserweight titula (Kickoff)

Alen Butumović: Glavni razlog mog straha za ovaj meč je bio taj što će njih dvojica možda hrvati pred polupraznim stadionom (sjećate se kada su Ryback i Kalisto prošle godine imali takvu sudbinu). Na svu sreću, ne znam je li publiku toliko zanimao meč, ali su se skupili relativno rano i već na početku Kickoffa je bilo dosta ljudi. Tako da je na kraju ovo bio jedan zanimljiv meč s uživljenom publikom. Dosta highflying poteza s obje strane i nekoliko fantastičnih udaraca. Završetak meča gdje je Neville iskoristio Ariesovu prijašnju ozljedu oka kako bi ga ovdje time omeo i došao do pobjede nalaže da će se ovaj feud nastaviti i to mi je drago. Zaštitili su Ariesa, a pritom je Neville nastavio svoju vladavinu. Zadovoljan sam bookingom ovog meča.

Emir Ahmethodžić: Match je bio dosta dobar. Drago mi je što su bili na preshowu, jer su zbog toga uspjeli dobiti 15 minuta da razrade match, dok bi na main showu dobili vjerovatno oko 7-8. Aries je odlično sellao kroz cijeli match, a pogotovo kod završnice kada ga je Neville ubo u oko. Neville takođe jako dobar, doživljava preporod na main rosteru pod CW banerom, a i CW divizija sa njim kao liderom. Tako da je prilično logično da Neville retaina, skupi još malo heata i jedan WrestleMania moment, te će Aries imati svoju priliku za slavljem na Paybacku. – ***3/4

Vedran Karlić: Vrlo dobar meč za otvaranje, te nije bio kao prošle godine pred praznim stadionom. Publika je bila zainteresirana, imali smo dobrih i fluidnih poteza. Aries je bio odličan, a vjerojatno bi dobio da Neville nije varao. I drago mi je što je tako. Aries će osvojiti ovu titulu i nisam htio da to bude na preshowu. Za mene je ovo bio treći najbolji meč večeri i pokazatelj kako CW divizija može kada joj se da prilika i vrijeme.

Andre The Giant Memorial Battle Royal (Kickoff)

Alen Butumović: Uglavnom ništavan i dosadan meč sve do zadnjih par minuta. Bilo mi je glupo što je Strowman onako rano izbačen jer je on nekako bio favorit, a opet je dobio tako beznačajnu ulogu u meču. Iako moram priznati da je to dodalo na napetosti meča jer tada nitko nije znao tko će pobijediti jer su svi očekivali da će Strowman. Ulazak ovog NFL igrača je bilo fora, ponajprije jer je par dana prije Mojo objavljivao neka videa s njim. Nisam očekivao da će Mojo pobijediti, no volio bih kada bi ga sad ova pobjeda dovela do nečeg. Neka mu dadnu meč za IC titulu ili bilo što. Neka ova pobjeda nešto znači.

Emir Ahmethodžić: Match ništa specijalno, dosadniji battle royal. Strowman je ovo trebao uzeti, koliko god to predvidljivo bilo. Nije da mrzim Mojo Rawleya, ali stvarno nije imao mjesta uzimati ovaj battle royal. Ionako neće ništa specijalno raditi s njim, pa mi je to još bezveznije.

Vedran Karlić: Jedino što vrijedi u ovakvom meču je zadnjih par minuta, a tako je i bilo. Drago mi je da je WWE vratio one koje su prvobitno mislili povući iz meča. Početak dosadan, kraj odličan. Mojo je meni odličan lik i drago mi ga je vidjeti, ne smatram ga main event likom, ali pogledajte ga i recite mu kada ste ga vidjeli da u njemu nema života, da nema energije, da nije spreman eksplodirati. I takvih stvari fali. Da se ne varamo, Gronk je itekako pomogao što je on osvojio.

Dean Ambrose (c) vs Baron Corbin – Intercontinental titula (Kickoff)

Alen Butumović: Ne znam što je bilo publici tijekom ovoga meča, ali bili su skroz tihi i malo su pokvarili meč koji je bio zapravo veoma dobar. Bio sam neizmjerno ljut kada sam saznao da će ovaj meč ići na Kickoff jer sam mišljenja kako su zaslužili svoje mjesto na main showu. Imali su dobre ideje u meču (Corbinova Big Boot kontra na Rebound Lariat je bila izvrsna), bila je dosta intezivnosti u potezima i udarcima i generalno je meč bio zanimljiv. Samo bi bilo još i bolje da je publika bila više zainteresirana. Nisam očekivao čist kraj, čak nisam niti očekivao pobjedu Ambrosea. No, ovo je zanimljivo iako mislim da bi se feud mogao nastaviti i da ćemo eventualno dobiti neki gimmick meč između njih dvojice.

Vedran Karlić: IC titula, koja je dok ju je Miz držao imala prestiž kao malo koja, dobila je preshow tretman. Katastrofa. Meč za nju je bio solidan, no ništa više od toga. Nekako je sve prebrzu završilo i nisam dobio dojam da se Corbin i Ambrose mrze, kao što su se mrzili u programu zadnjih tjedana.

AJ Styles vs Shane McMahon

Alen Butumović: Malo sam se čak i začudio kada sam vidio da ovo otvara show. Definitivno jako zabavan i skoro odličan meč. Shane me impresionirao već na početku s ponešto dobrog mat wrestlinga. No, onda se dogodio taj ref bump koji je bio neizbježan ako su htjeli učiniti ovakav tip meča. Iako su sve to mogli riješiti jednim rješenjem – dati im stipulaciju. Ref bump je malo veći klišej u ovakvim mečevima, ali proći ću preko toga jer smo u završnici vidjeli toliko izvrsnih poteza. Onaj Shaneov Shooting Star Press je bio tako impresivan, nisam to očekivao od njega. A uz to smo dobili i Leap of Faith te Coast to Coast. Na kraju je Styles uzeo pobjedu što je jedini ispravan rezultat u ovom slučaju. Jako sam zadovoljan na kraju bio dešavanjima u ovom meču.

Emir Ahmethodžić: Match je bio bolji nego sam očekivao. Prvenstveno jer je Shane bio dobar i nije dopuštao da ga Styles mora vući za sobom cijeli match. Odlučio je da pripomogne u podizanju kvalitete matcha i bio je prilično uspješan. Punchevi su mu i dalje prilično slabi, ali u redu, kako god. Stroytelling je bio prilično dobar, gdje je AJ htio klasičan wrestling match jer je mislio da će to biti šetnja u parku protiv Shanea, ispostavilo se da nije tako, i da će se morati namučiti, pa je onda odlučio uzeti kraticu. Na samom kraju nije bilo bitno, jer je AJ jednostavno drugi univerzum za Shanea, i preživio je sve što je Shane imao da baci na njega. Prilično sam zadovoljan. – ***1/4

Vedran Karlić: Bilo je bolje nego što sam očekivao, premda je bilo jasno kako je AJ na sasvim drugoj razini, kvalitetniji i bolje. No neka vas ne zavara, Shane je napravio što je trebalo. Odradio je svoje uobičajene poteze, plus Shooting Star Press kojeg nisam očekivao. Problem mi je bio zadnja trećina meča kada smo imali samo spotove i ništa između. To mi je malo pokvarilo ukupan dojam, te time ostao kratak za moja top tri.

Chris Jericho (c) vs Kevin Owens – United States titula

Alen Butumović: Krenuli su veoma dobro, no onda su stali u sredini. Zainteresirali su me na početku odmah s izrazito zanimljivom akcijom i brzim tempom, no onda je uslijedio Owensov Chinlock koji je totalno usporio meč, poremetio tok meča i izgubio publiku. To nisu trebali ubaciti. I hajde da je bilo kratko, no Owensov meč skoro uvijek ima ovakvu formulu. Na kraju su ipak uspjeli napraviti nešto zanimljivih poteza, od kojih je onaj Jerichov Frankensteiner bio najbolji. Owens je na kraju uzeo titulu, što mi je drago, no taj rezultat je bio očekivan. Valjda će sada Owens uspjeti nešto napraviti s US titulom u idućim mjesecima. Jericho bi sada mogao na odmor, iako vidim da će možda odraditi revanš.

Emir Ahmethodžić: I za ovaj match mogu reći da je prilično dobar. Početak je bio dosta dobar, malo su usporili u sredini radi Owensovog skupljanja heata, ali nije bilo toliko dosadno da mi uništi doživljaj matcha. Štaviše, dosta dobar storytelling su odradili kod Owensove krađe Walls of Jericho poteza, koji aludira na ono što je Jericho rekao da je Owens bio njegov fan. Kontra iz Pop Up Powerbomba u Codebreaker je bio dobro odrađen. Kraj matcha kod Pop Upa na apron je fenomenalno izgledao, i Owens je uzeo pobjedu za kraj. Opet, ostajem prilično zadovoljan. – ***1/2

Vedran Karlić: Za mene meč večeri. Svidjelo mi se sve što su dostavili, kada bih analizirao našao bih dosadnih trenutaka i grešaka, no u konačnici, bilo je otprilike što sam očekivao. Jericho i KO su dostavili program dostojan priče koju su imali. Bravo momci.

Bayley (c) vs Sasha Banks vs Charlotte vs Nia Jax – Raw Women’s titula

Alen Butumović: Jako čudno bookiran meč. Početak čak i nije bio loš, svidjelo mi se to što su Charlotte, Sasha i Bayley ujedinile snage protiv Jax. Onaj Corkscrew Moonsault Charlotte je bio tako predivan. No, ne sviđa mi se nimalo što je Nia Jax tako rano eliminirana. Ove tri cure smo se nagledali u zadnjih nekoliko mjeseci i to dosta. Nia Jax je bila osvježenje u ovom meču i oni su je se riješili odmah na početku. Zatim smo dobili Triple Threat koji je bio spoj svega onoga što smo vidjeli od brand splita pa nadalje. Samo, ne baš tako zabavan spoj. Sasah je eliminirana na totalno antiklimatičan način, preslab je ono bio potez da je se eliminira. I onda su ostale Bayley i Charlotte, meč koji smo već vidjeli do sada nekoliko puta, umjesto da su nam dali nešto novo. Bayley je na kraju zadržala titulu. Baš me sad zanima tko će izazvati Bayley za titulu. Pretpostavljam kako će Sasha napraviti heel turn.

Emir Ahmethodžić: Nije mi smetalo rano ispadanje Nia Jax. Onda je realno najzelenija među njima, i iako može poslužiti kao monster heel, ovdje joj nije bilo mjesta, jer je ubačena tek toliko da bude na Maniji, a priča se oduvijek vrtila oko ove tri. Charlotte je imala još jedan dobar nastup. Sashino ispadanje je bilo dobro u teoriji, s obzirom da je ispričalo dobru priču o tome kako je Bayley ostala da sama završi svoj posao za promjenu, ali je loše odrađeno u smislu da je ispala nakon običnog turnbuckle bumpa. Bayley je na kraju odradila finisher za pobjedu, i ostala je prvakinja, konačno je dokazala da to može obaviti i bez Sashe, što je i cilje priče, i motivacija za heel turn Sashe. Meni je dobro sve bilo – ***1/4

Vedran Karlić: Kada je Nia Jax ispala, što je bilo puno prerano u meču, izgubio sam skoro svaki interes za meč. Do tada je bilo dobro, čak i vrlo dobro, no nakon toga su ostale tri cure koje smo gledali zadnjih par mjeseci u ovom ili onom meču. Nakon toga, sve što se dogodilo imalo je deja vu osjećaj. Svaka eliminacija je bila prebrza, cijeli meč je bio prekratak, a činjenica da Bayley nije osvojila svoju prvu titulu na najvećoj pozornici nego skoro pa nevažan PPV ranije također nije pomoglo. Zaboravno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WrestleMania 33 recenzija (1. dio)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*