WrestleMania 32 teorija – Vinceov bijes na djelu?

Vjerovatno će se većina nas složiti kako je WrestleMania bila daleko ispod očekivanja. Mnogo su obećavali, card je izgledao jako dobar sa zvučnim matchevima poput Ambrose vs Lesnar u Street Fightu, Undertaker  vs Shane McMahon u Hell in a Cellu za kontrolu kompanije, triple threat za Womens titulu, Styles vs Jericho rematch, pa čak je i Triple H vs Reigns mogao biti mnogo bolji nego što je bio. Na kraju večeri je ipak ostao gorak okus u ustima.

Iako smo vidjeli jedan dobar match od Jericha i Stylesa i show stealer of djevojaka, ono s čim većina fanova ima najveći problem jeste booking. Booking je bio šokantan u najmanju ruku. Za IC titulu su dva glavna favorita bili Zayn i Owens, dok ostali jedva da su imali ikakve izgledne šanse. Na kraju je to uzeo Zack Ryder, čovjek koji po svemu sudeći nije trebao biti tu uopće i igrom slučaja je uspio da zgrabi tu poziciju. AJ Styles je tražio svoj WrestleMania moment protiv čovjeka koga je već dva puta dobio, neko ko voli puštati mlađe zvijezde preko sebe, ali je pobijedio Jericho. Charlotte je retainala, iako se mjesecima nagovještava da će izgubiti titulu nekome od Sashe ili Becky, koje su ogromni favoriti fanova. Ambrose je zgažen od Lesnara. New Day je izgubio i bivao je ponižen od strane legendi, a isto se može reći i za Wyatte. Od svih matcheva na glavnom cardu, svi favoriti fanova su izgubili. Slučajnost? Možda. Možda stvarno WWE misle da su odradili dobar posao. Ali, ipak moja skeptična strana teško može da povjeruje u to. Da se radi o jednom ili dva matcha, vjerovao bih, ali je ovo cijeli card. Počinjem sumnjati u nečiji drugi uticaj – Vince McMahon.

View post on imgur.com

Svakako da on i onako ima uticaja u odluke, ali su sinoćnje bile previše čudne, čak i za njega. Nije uopće strano da je Vince McMahon prilično osvetoljubiv čovjek. Počinjem sumnjati da je i WrestleMania 32 iskorišten u osobne svrhe, više nego išta drugo. Krenuo bih prvo sa Battle Royalom, i ubacivanjem Shaqeal O’Neala u match. Koja je svrha ovoga? Možda da dobije buzz od mainstream medija? Ja to vidim malo drugačije, a sad ću objasniti i zašto.

Nedavno je Vince McMahon imao problema sa jednim talentom koji ga je vukao za ruku pred kamerama na Bryanovom oproštaju. Taj talent je bivao suspendovan zbog toga 90 dana. Mnogi fanovi su izjasnili svoje nezadovoljstvo ovime, i smanjili su mu suspenziju na 60 dana. Fanovi su i dalje bili nezadovoljni ovime, jer ta osoba i dalje propušta WrestleManiu zbog te suspenzije, ali McMahon nije mrdao od 60 dana. Kako se zove taj talent? Titus O’Neil. Vidite vezu? Titus O’Neil i Shaqeal O’Neal. Kolike su šanse da je ovo bila šala ne samo na Titusov račun, već i na račun fanova? Shaqeal O’Neal će nastupati na WM prije Titusa O’Neila. Stvar postaje još prljavija kada uzmemo u obzir glasine od prije par mjeseci koje su govorile da je Titus bio u planu za osvajanje Battle Royala. Zvuči kao neka bolesna šala, ali budimo iskreni, to nije strano Vinceu McMahonu.

View post on imgur.com

S druge strane, možda niti nije šala. Možda je Vince sve vrijeme bio zastrašujuće ozbiljan. Možda je želio da dokaže nešto. Zašto bi inače dao pobjedu Jericho preko nadolazeće zvijezde Stylesa, iako je Jericho uvijek bio tu sa ulogom da pusti mlade preko sebe? Zašto je Ambrose bio nemilosno pregažen od Lesnara? Zašto su Becky i Sasha baš izgubile na Maniji? Zašto su New Day i Wyatti pokopani od part timera i Cene? Ovo više izgleda kao taktički napad, ili bolje rečeno kontranapad na fanove. Vince je ovime napravio direktan udar na fanove, potopivši im sve favorite. Ali zašto bi to Vince uradio? Jednostavno.

View post on imgur.com

Fanovi već duže vrijeme ne prihvataju Romana Reignsa. Način na koji ga WWE bookira i njihovo viđenje glavnog lica kompanije, tj ono što je Reigns trenutno, im se ne sviđa i daju jasno do znanja. Vince j dao sve od sebe, bacao je sve i svakoga pred Romana kako bi publika promijenila mišljenje, pa čak i samog sebe. Ali nije uspjevalo. Vince je bivao poraćen, jer je izvršen napad na njegov integritet i na njegovo znanje, što je velika priča backstage da to ne podnosi dobro. Iskoristio je upravo ovu WrestlaManiu i upravo ove priče koje su vodile do nje kako bi dokazao fanovima da je on ipak šef. Potopio im je sve favorite kako bi im pokazao da je on taj koji se pita ko će biti popularan, a ko ne. Ryder je pobijedio sada, kako bi pokazao fanovima da je on taj koji odlučuje kad će neko dobiti push. Navijali su za Rydera 2011., ali Vince to nije tada želio. Sada želi, i sada će to dobiti htjeli fanovi to ili ne. Charlotte je pobijedila kako bi dokazao da Divas Revolucija može postojati, ali da je on taj koji će upravljati njome. Shane je poražen od Undertakera kako bi uništio nadu fanovima i kako bi im dokazao da on nikuda ne odlazi. Wyatti i New Day su pobijeđeni kako bi pokazao ko ima brass ring, a ko ne. I na kraju, kao šlag na tortu, Reigns osvaja titulu i sjeda na tron kao glavno lice kompanije. Vinceovo lice kompanije. Onakav kakvim ga je Vince formirao. Uprkos svim booanjem publike, Vince je uradio ono što je naumio i pljunuo fanovima u facu sa stavom “Ja sam glavni baja ovdje”.

View post on imgur.com

Daleko od toga da ja mislim da Vince mrzi nekoga od njih. Naprotiv, vjerovatno je svjestan koji talent ima pod svojim okriljem, ali on ne želi igrati po pravilima fanova. Previše je ponosan na to. On želi da fanovi igraju po njegovom, i forsirat će tu politiku sve dok to konačno ne prihvate. Vjerujem da stvarno negdje duboko u svojoj duši, Vince slavi svoju pobjedu.

Be the first to comment on "WrestleMania 32 teorija – Vinceov bijes na djelu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*