WrestleMania 31 preview

Dame i gospodo, dobro došli u još jedan preview za WrestleManiju. Kažem još jedan jer je prije nekoliko dana kolega Vedran napisao tzv. preview za početnike, one koji ne prate redovno WWE, ali žele gledati najveći spektakl godine. No, ovaj preview služi za one koje redovito prate da se podsjete što se to dogodilo tijekom zadnjih nekoliko tjedana. Pa krenimo.

 

WrestleMania 31 Lesnar vs Reigns

Brock Lesnar (c) vs Roman Reigns – WWE World Heavyweight Championship

Roman Reigns, bivšli član Shielda, osvojio je ovogodišnji Royal Rumble meč te će tako dobiti priliku protiv Brock Lesnara za glavnu titulu u WWE-u na WrestleManiji. No, iako to obično biva da pobjednik Royal Rumble meča ide ravno u Main Event WM, to ovdje i nije bio slučaj. Authority je pronašla završetak Royal Rumble meča kontroverznim zbog toga što je The Rock, Reignsov rođak, pomogao Reignsu da osvoji taj meč. Authority je tako odlučila Pobjednik meča bi tek onda išao na Brock Lesnara za WWE titulu. Roman Reigns je ipak pobijedio Daniel Bryana i tako pokazao svima kako je zasslužio taj meč. Tijekom cijele zavade, Reigns i Lesnar su se licem u lice sreli tek dva puta: na Raw-u poslije Royal Rumble (taj se Raw snimao u zgradi WWE-a zbog vremenskih neprilika) i na zadnjem Raw-u pred WM. Stoga, čovjek koji je obavljao posao za Lesnara koji se nije toliko često pojavljivao na tjednim showovima je bio Paul Heyman. Heyman je svojim izvanrednim vještinama na mikrofonu govorio i zastupao svoga klijenta Lesnara i tako davao Reignsu do znanja cijelo vrijeme tko je zapravo Brock Lesnar. Ostali ljudi, poput Mark Henrya, su govorili Reignsu da ne može i neće pobijediti Lesnara, ali ih je Reigns sve uvjeravao da može i hoće. Čak je slogan njegove nove majice ‘I can, I will’ kojeg sada redovno koristi. Ova zavada je bila nekako prazna sve do tog trenutka kada je WWE najavio da će Reigns biti licem u lice s Lesnarom na zadnjem Raw-u pred WM. Svi su čekali taj okršaj i kako će to završiti, ali završio je razočaravajuće. Reigns i Lesnar su si otimali titulu bez ikakve tuče ili razbijanja. Fanovi su očekivali kako će se taj segment pretvoriti u kaos, ali na kraju je bilo suprotno i to je mnoge razočaralo. No, što je tu je. Ova dvojica će se okršiti u meču koji će najvjerojatnije biti Main Event WrestleManije. Prije nekoliko dana saznali smo da je Lesnar produžio ugovor s WWE-om na tri godine. Hoće li Lesnar ostati WWE prvakom ili će Reigns napokon biti čovjek koji će skinuti Lesnara s trona dominacije, saznajte u nedjelju.

 

WrestleMania 31 Sting vs Triple H

Triple H vs Sting – Singles Match

Vraćamo se na Survivor Series 2014 i Team Cena/Authority meč gdje je Sting koštao Authority meča, ali i posla. Authority je zbog Stinga, koji je tada napravio svoj veliki WWE debi na oduševljenje fanova, bila skinuta s vlasti. Triple H i Stephanie su naravno bili bijesni na to, a jedini koji ih je mogao vratiti natrag je bio John Cena. To se i dogodilo kada je Rollins, prijeteći da će slomiti Edgeu vrat u segmentu na Raw-u, uspio nagovoriti Cenu da vrati Authority. Oni su po povratku odmah prešli na posao i otpustili Zigglera, Rybacka i Rowana koji su bili dio Ceninog tima na SS. Cena je zatražio povratak te trojice na Raw-u prije RR-a, a Triple H ga je stavio u meč protiv cijele Authority. No, tada je Sting opet prevario Authroity radeći svoj Raw debi te je tako Cena uz pomoć Sting vratio trojac otpuštenih. To je bio trenutak kada je kap prelila čašu za Triple H-a i on se javno oglasio na Raw-u i izazvao Stinga na konforntaciju na Fastlaneu. Sting je, iako bez pojavljivanja, prihvatio taj izazov plašeći Triple H-a s njegovim klonovima (ne baš tako, ali ljudima koji su bili obučeni kao on). Triple H je na Fastlane došao ne kao COO WWE-a nego kao The King of Kings, The Game ili kako ga već zovu. Nije došao u odjelu nego u trapericama i kožnoj jakni što je dodalo bolji ugođaj tome segmentu. Sting se pojavio bez ikakvog oklijevanja također pojavio i iako nije ništa rekao, ostvario je svoju poruku, a to je pokazujući svojom bejzbol palicom na znak WrestleManije. Triple H je kimnuo glavom i pokušao napasti Stinga, ali ga je Sting ostavio ležeći na podu. Sting se nakon toga pojavio još dva puta na Raw-u, a na zadnjem Raw-u prije WM, Stephanie McMahon se odlučila suprostaviti Stingu. Sting je uspio spriječiti njen šamar, ali je Triple H tada pokušao napasti Stinga čekićem, no Sting je izvadio palicu i Triple H je promijenio plan i otišao. Triple H još uvijek nije uspio nadmudriti Stinga u ovih nekoliko mjeseci, no hoće li mu to uspjeti na WrestleManiji ili će Sting ostvariti svoj cilj i pobijediti Triple H-a, saznajte u nedjelju.

WrestleMania 31 Undertaker vs Wyatt

Bray Wyatt vs Undertaker – Singles Match

Poslije Royal Rumblea, Bray Wyatt je krenuo raditi misteriozne promoe, pritom obraćajući se prema jednoj osobi te govoreći da ga pronađe. Bray Wyatt je otkrio tko je ta osoba na Fastlaneu, a ta osoba nije bio nitko drugi nego Undertaker. Undertakeroa glazba je krenula, jedna grupa druida je izašla s bakljama, dok su neki gurali sanduk. Iako smo možda i pomislili da Undertaker radi svoj povratak, to je bio Bray Wyatt, Wyatt je tada jasno postavio svoj cilj želeći natjerati Undertakera da se vrati i prihvati meč na WrestleManiji. Bray Wyatt je pokušavao na sve načine natjerati Takera da se pojavi, no jedna ideja je Undertakera natjerala da se na barem nekakav način pojavi, tj. pokaže da je prisutan. Wyatt je na Raw-u htio osloboditi duh iz navodno Undertakerove urne, ali iz te iste urne je krenuo izlaziti bijeli dim. Zatim se na ekranu pojavila poruka Wyattu je smo čuli Undertakerovu ‘You will rest in peace’ frazu. Undertaker je tada službeno prihvatio Wyattov izazov te će tako njih dvojica imati meč na WrestleManiji. WWE je odlučio ići na tu varijantu da zadrže Undertakera sve do same WrestleManije kada će se i vratiti te ga dotada ostaviti pod misterijom. Hoće li Wyatt postati novo lice straha kao što jamči da hoće ili će Undertaker pobijediti Bray Wyatta i tako popraviti dojam od prošle godine kada je njegov legendarni WrestleMania niz prekinut od strane Brock Lesnara, saznajte u nedjelju.

 

WrestleMania 31 Intercontinental ladder match

Bad News Barrett (c) vs R-Truth vs Dean Ambrose vs Luke Harper vs Dolph Ziggler vs Stardust vs Daniel Bryan – Intercontinenal Championship Ladder Match

Iako je Dean Ambrose, nakon što je bio diskvalificiran, izgubio od Bad News Barretta na Fastlaneu i tako nije uspio uzeti IC Titulu, on tu nije stao. Te iste noći, tj. odmah poslije meča je ukrao Barrettu IC Titulu te je držao u svome posjedu iako nije bio prvak . R-Truth je prije Fastlanea pobijedio Bad News Barretta na SmackDownu u meču koji nije bio za titulu te bi po tome trebao dobiti meč. Daniel Bryam i Dolph Ziggler su također pobijedili Barretta u mečevima koji nisu bili za titulu, a Ambrose je još uvijek držao titulu u svojim rukama iako nije njegova. I pošto je bilo puno kandidata koji su pobijedili Barretta te bi po tome trebali dobiti meč za titulu, WWE je odlučio to sve staviti u jedan meč i tako najavio da će Barrett braniti svoj pojas u Ladder meču za IC Titulu. Od toga trenutka, jedan po jedan hrvač je najavljen za taj meč i sada službeno imamo 7 hrvača u njemu. Već nekoliko tjedana, tih 7 hrvača se igra ‘vrućeg krumpira’ s IC Titulom tako što kradu tu titulu jedni od drugih iako nisu prvaci. Barrett je frustriran tom situacijom i time što se oni razbacuju njegovom titulom te je u gadnom nizu od nekoliko poraza u zadnjih nekoliko tjedana. No, Barrett je prije WrestleManije uspio vratiti titulu u svoje ruke te će tako ući u ovaj show s titulom u svojim rukama. Dugo nismo vidjeli zapravo nekakvu priču oko IC Titule tako da je ovo sve zajedno bilo dobro. WWE pokušava vratiti stari sjaj tituli na ovakav način, stoga ćemo vidjeti hoće li raditi. Ladders stipulacija je uvijek obilježava ovu titulu (sjetimo se mečeva tipa Razor Ramon vs Shawn Michaels) i dosada smo vidjeli puno izvrsnih ladder mečeva kodk ojih je predmet skidanja bila upravo IC Titula. Ovaj meč će zasigurno biti jedan od svijetlih točaka ove večeri, ako ne i najsvjetlija. Tko će pobijediti u zasigurno jako zabavnom meču na WrestleManiji i tako pokušati vratiti sjaj ovoj tituli, saznajte u nedjelju.

WrestleMania 31 Orton vs Rollins

Randy Orton vs Seth Rollins – Singles Match

Još na Raw-u nakon Hell in a Cella prošle godine, Authority je razorila Randy Ortona. Orton je tada bio na rubu živaca i više nije mogao podnijeti Rollinsa i njegovo ponašanje. Orton je tijekom toga Raw-a ušao u tuču s Rollinsom te je HHH napravio jedan prijateljski meč između Ortona i Rollinsa na tome istom Raw-u. No, taj prijateljski meč se pretvorio u veliku klopku za Ortona. Iako su se poslije meča Rollins i Orton rukovali, Authority je nakon toga razbila Randy Ortona i sam Seth Rollins je napravio Curb Stomp Ortonu na stepenice. Orton je čak i nakon toga krvario. To je Ortona udaljilo s TV-a sve do Fastlanea kada je napravio svoj povratak i napao Authority. Na idućem Raw-u, Orton je uspio uspostaviti odnose s Authority te su mu oni poželjeli ponovnu dobrodošlicu i Orton je ponovno ušao u Authority, no ovaj puta je on imao klopku za njih. Orton je proveo dva tjedna s Authority i oni su mislili da je Orton ponovno s njima, ali onda je on ponovno eksplodirao i razbio Rollinsa na Raw-u te tako nadmudrio Authority. No, Orton tu nije gotov te će njih dvojica tako imati meč na WrestleManiji. Authority je pokušala Ortonu na Raw-u prije dva tjedna vratiti istom mjerom te tako smjestiti Ortonu tako što su se tijekom cijelog Raw-a svađali i pokušali staviti Ortonu na um da Authority više ne funkcionira, no sve je to bila klopka za Ortona jer se na kraju Raw-a cijela Authority okupila kod ringa i baš kad su htjeli napasti Ortona, Sting se pojavio te su njih dvojica razbili cijeli Authority. Hoće li Orton dovršiti ono što je započeo ili će ga Rollins pobijediti, saznajte u nedjelju.

WrestleMania 31 Rusev vs Cena

Rusev (c) vs John Cena – United States Championship

Na Fastlaneu, Rusev je pobijedio John Cenu kada su Cena onesvijestio dok ga je Rusev držao u svome zahvatu. WWE je najavio tu pobjedu kao ‘via submission’. No, John Cena još uvijek misli da može pobijediti Ruseva te da će on biti taj koji će se zastupati za Ameriku, ali i biti prvi koji će pobijediti Ruseva u WWE-u. Rusev ispočetka nije htio prihvatiti Cenin ponovni izazov za WM, ali je Cena uspio prisiliti Ruseva, tj. Lanu da prihvate. John Cena je na Raw-u prije tri tjedna pokazao svoju agresivnu stranu i žustro napao Ruseva te kada je Lana vidjela da više nema izbora, kako bi mogla zaustaviti Cenu da više na razbija Ruseva, ona mu je dala taj meč. Rusev je poslije toga bio bijesan na Lanu te ju je čak otjerao od sebe te Lana više dva tjedna nije s njime. Na Raw-u prije dva tjedna smo imali potpisivanje ugovora i obojica su potpisali ugovore, no nije bilo nikakvog fizičkog doticaja jer je Rusev odmah pobjegao iz ringa nakon što je srušio stol na Cenu. Cena je na zadnjem Raw-u pokušao napasti Ruseva dok je držao Swaggera u zahvatu, no Rusev ga je razbio i ostavi onesvješćenog na komentatorskom stolu. Hoće li Cena biti prvi čovjek koji će pobijediti Ruseva u WWE-u te tako se izboriti za Ameriku i postati US Prvak ili će Rusev nastaviti svoju dominaciju kroz WWE i još, hoće li se Lana možda vratiti kako bi pomogla Rusevu i iskupila se za grešku koju je napravila, saznajte u nedjelju.

WrestleMania 31 Andre the Giant Battle Royal

Andre The Giant Memorial Battle Royal

Kao i prošle godine, i ove godine imamo sada drugi po redu Andre The Giant Memorial Battle Royal. I ovdje imamo 30 hrvača koji će se boriti za taj kip Andre The Gianta. Ovo je dobra prilika za one koji vjerojatno ne bi bili na WrestleManiji da se pokažu, no samo će jedan od njih moći osvojiti ovaj meč. The Miz i Mizdow su također u ovome meču, a kao što znate, njihovi odnosi nisu baš najbolji u zadnje vrijeme, tako da će biti zanimljivo kako će se njihova interakcija u ovome meču dogoditi. Također, jedan od NXT-ovaca će biti u ovome meču. U četvrtak se održao NXT turnir i pobjednik tog turnira će biti u ovome meču. Hoće li nas on iznenaditi i uzeti pobjedu ili će ipak netko iz glavnog rostera uzeti ovu pobjedu, saznajte u nedjelju.

WrestleMania 31 AJ Paige Bellas

Bella Twins vs AJ Lee & Paige – Tag Team Match

Nakon što je Paige propustila priliku da osvoji Divas titulu još jednom, no ne njenom krivicom jer je Brie izazvala diskvalifikaciju i tako spasila svoju sestru od poraza i gubitka titule, Belle su nakon toga meča napale Paige. Ali, njena stara prijateljica AJ Lee je napravila svoj povratak u WWE te tako spasila Paige od Bella. WWE je nakon toga najavio ovaj meč. Iako se u početku činilo da su Paige i AJ napokon na istoj strani, na zadnjem Raw-u, nakon meča između Nikki i Paige, vidjeli smo kako Paige i AJ ponovno pokazuju znakove neslaganja. Hoće li Paige i AJ moći biti na istoj strani tih 10-ak minuta koliko dobiju ili će Belle ipak pobijediti u ovome meču i tako dodatno pogoršati odnose AJ i Paige, saznajte u nedjelju.

Kickoff

Tyson Kidd & Cesaro (c) vs Los Matadores vs New Day vs The Usos – Tag Team Championship WrestleMania Kick-Off Match

Kao i prošle godine, WWE je istim tragom krenuo i ove godine što se tiče Tag Team mečeva na WrestleManiji. I ove godine ćemo na pre-showu imat meč za tag team titule između četiri tima. Timovi su ipak ove godine malo drugačiji, no Usosi i Matadoresi su opet tu. Tijekom zadnjih nekoliko tjedana vidjeli smo hrpu međusobnih mečeva između ovih timova koji su služili kao previewi za ovaj veliki meč. No, treba napomenuti kako je jedan od Usosa ozlijeđen te će bit zanimljivo vidjeti kako će Usosi djelovati u ovome meču, no vjerovatno će oni najmanje biti u njemu kako se ozljeda ne bi pogoršala. Saznajte u nedjelju koji će tim na kraju večeri izaći kao Tag Team prvaci.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "WrestleMania 31 preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*