Vince Russo – Rak profesionalnog hrvanja

Svi ste vjerojatno čuli toga čovjeka. Vince Russo. Nekada wrestling writer, a danas najlošiji primjer jednog obožavatelja profesionalnog hrvanja, ako ga se uopće može nazvati obožavateljem. Vince Russo radio je za WWF, WCW i TNA te je poznat po svojim čudnim i neobjašnjivim booking odlukama. Danas kada čujete za tog čovjeka, čut će te ga kako blati apsolutno svaku stvar koja se dogodi u svijetu profesionalnog hrvanja.

Upravo danas je izašla vijest kako Vince Russo u svome novom intervjuu nije podržao Owensa kao novoga prvaka te je kazao kako je David Arquette bio više popularan nego što će Owens ikada biti. Evo nekih isječaka iz njegovog intervjua:

 

“First of all, David Arquette was more over than Kevin Owens will ever be. Casual wrestling fans and casual wrestling viewers in general knew who David Arquette was. That’s first of all. Casual viewers have no idea who Kevin Owens is, and every time he comes out, literally they’re like, who is this guy?”

Što je on ovime htio reći? Ima li ovo bilo kakve veze? Naravno da nema. Ovako se apsolutno svaki hrvač koji se ne zove Stone Cold, The Rock, Hulk Hogan ili John Cena usporediti sa ljudima iz ostalih grana umjetnosti i reći kako je ovaj manje popularan. Ali, kakve to ima veze? To što on nije popularan izvan wrestling svijeta? Kakvog bi to trebalo utjecaja imati na same odluke u hrvanju? Po tome kriteriju nitko osim John Cene u današnjem rosteru ne zaslužuje niti jednu jedinu titulu, bila to World titula ili US titula. Stvarno ne znam kako jedan nekadašnji wrestling booker može razmišljati na takav način. Naravno da će ljudi više znati tko je David Arquette zato što je on glumac, redatelj, producent ili štogod već i normalno da je onda on kod jednog prosječnog TV gledatelja zastupljeniji i poznatiji nego jedan Kevin Owens koji je samo kečer. Ali opet, što s time? David je popularniji i? Zbog toga Owens ili 99% rostera ne bi trebali biti prvaci nikada ikada? Nema apsolutno nikakve veze.

 

“We have Dean Ambrose as one champion, and Kevin Owens as the other. You want to know how far wrestling has fallen? Razor Ramon/Scott Hall was never a WWE Champion, Jake the Snake Roberts was never a WWE Champion, Mr. Perfect Curt Hennig was never a WWE Champion, King Kong Bundy was never a WWE Champion, Rowdy Roddy Piper was never a WWE Champion.”

Žao mi je, ali vrijeme se ne može vratiti. Da, zaista je šteta što jedan Roddy Piper nikada nije bio svjetski prvak, ali o tome se trebalo misliti prije 25 godina kada je Piper ustvari bio aktualan kečer, a danas je on samo prah i pepeo (počivao u miru). Što je bilo bilo je, tko je bio prvak bio je, tko ne ne, to ne bi trebalo imati apsolutno nikakvog utjecaja na bilo kakav booking danas. Kevin Owens ne smije biti prvak samo zato što Razor Ramon nije bio? Daj, molim te.

 

“I’m going to read your tweet, and I’m going to think to myself, what kind of jacka** is this that actually thinks Kevin Owens won a match and then I’m going to block you because I can’t wrap my head around that level of stupidity, I can’t. If you actually think Kevin Owens won a match last night; I don’t care if you’re 2, I don’t care if you’re 4, I don’t care if you’re 8, I don’t care if you’re freaking 80; if you actually believe the guy won something, I can’t wrap my head around that;”

Ne mogu se prestati smijati. Svaka čast, Russo. Hrvanje je skriptano, zar ne? Ti to dobro znaš. Zašto onda daješ ovako glupe izjave? Naravno da Owens nije uzeo meč zato što je jači i bolji od Romana Reignsa ili Seth Rollinsa. Uzeo je meč i titulu jer su on, HHH, Rollins i Reigns imali dogovor prije meča gdje su govorili o tome kako će složiti završetak meča gdje će se HHH napasti Reignsa, a onda Rollinsa i udijeliti Owensu titulu. Naravno da je njegova pobjeda skriptana.

 

“If I actually have to tell you that and you are over the age of 5 years old, please, please don’t tweet me, don’t listen to this show; disassociate yourself with Vince Russo, I’m irrelevant, I am all those things you say I am, please, please don’t listen to the show.”

Napokon jedna stvar u čemu se mogu složiti s njime. Russo nije relevantan od 5. godine pr. Kr., a kamoli danas u 2016. kada svaka riječ koja izlazi iz njegovih usta je čista gluparija.

 

“Do you think for one F’N second, I care about Kevin Owens being WWE Universal Champion? For you to think that I actually care about this, please, if you fall under one of these categories, don’t listen to this show, just go away from me.”

U redu. Shvatili smo. Apsolutno ga nije briga za bilo što da se dogodilo pod okriljem WWE-a koliko to bilo dobro. Zašto onda pisati o tome i raditi podcaste kada će svaki puta mišljenje biti jednako i da WWE napravi ne znam što, opet će naći dlaku u jajetu zbog koje će mu ta stvar biti užasna. Jer to je WWE i nitko u WWE-u nije popularniji od nekog nasumičnog filmskog redatelja. Bolje neka ode gledati Davida Arquettea i neka piše recenzije za njegove filmove umjesto što je još uvijek prati profesionalnog hrvanje i na svaki mogući način se pokušava domaći javnosti i pozornosti iako njegovo mišljenje više nitko ne shvaća ozbiljno.

 

Da, to su neki isječci iz samo jednog intervjua. A znate koliko je još imao glupih izjava ove godine? Ne znam niti ja, izgubio sam se u brojanju. A ako želite dokaz da je Vince Russo irelevantan starac koji blamira sam sebe i pravi od sebe budalu kako bi se o njemu pričalo, pogledajte ovaj video:

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "Vince Russo – Rak profesionalnog hrvanja"

  1. Ne treba obraćat pažnju na Russoa jer on samo to i želi. Vjerujem da ni ne misli pola gluposti koje kaže.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*