Uspon (i pad) Part Timera

 

Part Timeri na Wrestlemaniji dio su ‘folklora’ već dugi niz godina. Svake godine se pitamo zašto je to tako, ali i kada će WWE prestati sa tom, u zadnje vrijeme, manje popularnom praksom.

WWE ide u tom smjeru, jer je to ono što privlači većinu tzv. casual obožavatelja, no da li oni zaista donose tu razliku u zaradi ili ne ostaje za raspravu.

Možemo reći da je i Undertaker part timer, ali za njega se zna da donosi ogroman novac i to je neosporivo. Svake godine se čeka taj trenutak, taj njegov GONG na Monday night Rawu i fanovi su u deliriju.
HHH je isto kao i Undertaker part timer što se wrestlinga tiče zadnjih godina, međutim on je konstantno u ‘igri’ te ni tu nema previše onih koji se bune protiv toga.

Do problema dolazimo kada se pojave bivši wrestleri, koji godinama nisu dio kompanije te se vrate isključivo zbog nekog svog osobnog razloga, bilo to zbog novca ili nekog privatnog zadovoljstva.

Izvrstan primjer je bio Batista koji je se vratio upravo zbog toga i imao je ogromna očekivanja što se tiče obožavatelja, ali ubrzo ga je slijedio hladan tuš, jer je bio dočekan s ogromnim nezadovoljstvom od strane publike koja je ga blago rečeno odbacila. Otišlo je to toliko daleko da su morali mijenjati main event na wrestlemaniji, jer je Batista revoltiran bookingom te prijemom, odustao od daljnjeg rada za kompaniju nakon wrestlemanije.
Pojavljivanja legendi wrestlinga može biti dobro i u manjoj količini kao neki kratki skeč u backstageu ili ringu, a ne ono što smo prošle godine gledali, primjerice The Rock je imao polusatnu uspavanku iz tko zna kojeg razloga.
Ove godine u Main Eventu se za titulu Universal prvaka bore Goldberg i Brock Lesnar. Dva Part Timera, jedan manje drugi više, no u suštini su oba Part Timeri. Goldberg izgleda impresivno za jednog pedesetogodišnjaka i zaista mi je drago što se vratio u takvoj formi nakon 13 godina. Ako je WWE zaista htio napraviti jedan ‘Marqee match’ na Wrestlemaniji, nije bilo potrebe da to bude za ikakvu titulu. Nije bilo ni potrebe da se on bori protiv Lesnara. Svrha svakog Part Timera bi trebala biti da podigne kredibilitet jedne ili više nadolazeće mlade zvijezde.
Samo na taj način bi Part Timeri imali svoju svrhu i smisao daljnjeg postojanja. Ovako, tko god pobijedi i osvoji Universal titulu, mi ćemo gledati; odnosno nećemo, jednog Part Timera kako nosi Titulu koja neće imati nikakav kredibilitet.

Be the first to comment on "Uspon (i pad) Part Timera"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*