Ultima Lucha Dos predviđanja

Zakuhalo je, vrućina gradskog asfalta je nepodnošljiva, no koliko nam ptičica kaže, u podzemlju je još toplije. Lucha Underground sezona 2 dolazi do svog velikog finala – Ultima Lucha Dos protegnut će se preko tri tjedna i zapaliti wrestling svijet. Ako je suditi prema prošlogodišnjem izdanju, očekuje nas pravi pravcati spektakl. Osam mečeva, svi naslovi na liniji, neka nova suparništva, kao i jedan fantastičan dream meč. Evo što naša dva urednika očekuju od mečeva.

Ultima Lucha Dos Pentanog Jr vs Matanza

Pentagon Jr. vs Matanza za Lucha Underground titulu

Vedran Karlić: Zbog duljine sezone i priče u kojoj je Pentagon bio polomljen kako bi postao jači, bilo je jasno kako neće biti nekog velikog razvoja priče između njega i Matanze. Zapravo, bilo je jako malo razvoja priče oko Matanze od kad se pojavio. Od nevjerojatno dominantnog debija, pa preko lomljena jednog po jednog izazivača, pokazalo se kako je sjajan u ringu. I to je bilo otprilike sve što je radio. Baš zbog toga, osjećaja kako je trebalo biti više, mislim kako titula neće promijeniti ruke. Mislim da ćemo imati veoma zabavan, vrlo vjerojatno i brutalan meč u kojem će biti snaga protiv brzine, tehnika protiv maloumnosti (koja je tu samo pričom, ne i u hrvača). Meč večeri? Uvijek može biti, ipak je naslov u pitanju, no mislim kako na cardu ima boljih mečeva koji će više pružiti.

Denis G: Vidjeli smo nagli uspon Pentagona pod vodstvom njegova blago poremećenog sifua Vampira, vidjeli smo tragičan pad našeg omiljenog antiheroja, vidjeli smo i bolni oporavak i torturu koju je prošao Pentagon kako bi se vratio još jači. Ali Vampiro ga je upozoravao da nije još spreman, a to bi moglo biti ključno ovdje. Matanza je doslovno rastavio svakog protivnika na dijelove, jedino mu je Cage zadao pravu muku, ali i to je uspješno savladao. Pentagon samouvjereno stupa u ovaj u okršaj, ali tvrdoglavost bi ga mogla skupo koštati. Meč ima potencijala za dostizanje nivoa odličnosti, ali konkurencija za meč večeri je ogromna. Ne smeta me uopće mala ubrzanost u razvoju priče, sve što trebamo znati vidjeli smo – Matanza  je opako čudovište koje komada i grize po naredbi Cueta, a Pentagon Jr. nasilni manijak željan krvi i akcije, a ima osvetu kao dodatni motiv. Očekivanja su ogromna, nadajmo se najboljem.

Ultima Lucha Dos Prince Puma vs Rey Mysterio

Prince Puma vs Rey Mysterio

Vedran Karlić: Princ protiv kralja. 630 protiv 619. Nova generacija protiv stare. Zovite ovaj meč kako god želite, samo imajte na umu kako bi ga krajem godine mogli zvati jednim od najboljih mečeva godine. Da, toliki je potencijal u ovome. Kada govorimo o popularnosti unutar hrama, Puma je duša kompanije, a Mysterio je legenda čiji je debi popraćen ovacijama i općim oduševljenjem u publici. Borili su se zajedno, a sada će se boriti jedan protiv drugoga kako bi saznali tko je bolji. To može otići na bilo koju stranu, no ja bih volio vidjeti heel turnr Pume. Bilo je nekoliko naznaka tijekom sezone, takvo što bi meč moglo dodatno uzdići. Potencijala je, kao što sam već rekao, puno. Neka dostave samo pola od toga i imat ćemo meč za pamćenje.

Denis G: Pravi pravcati dream meč, budućnost lucha librea protiv kralja stila, čovjeka zbog kojeg su cruiserweighti dobili priliku zasjati na malim ekranima. Puma pokazuje naznake svoje malo mračnije i nasilnije strane, možda nas čeka Pumin heel turn. To bi svakako mogla biti jako dobra odluka. Prisjetimo se malo Hoganova heel turna u WCW-u i šoka koji je to izazvalo, čovjek kojeg su milijuni smatrali licem wrestlinga okrenuo je leđa fanovima. Tako bi ovdje lokalni heroj, srce i duša, kamen temeljac Lucha Undegrounda mogao zasjati na malo drugačiji način. Ovo su naravno samo nagađanja, sve ćemo saznati uskoro.

Ultima Lucha Dos Trios Championship

Drago, Fenix & Aerostar vs PJ Black Johny Mundo & Jack Evans  za Trios titule

Vedran Karlić: Priča koja je od prvog dana bila over-the-top. Imali smo zmaj i čovjeka koji je postao dragon slayer. Imali smo putovanje kroz vrijeme i došao taman kada je trebalo dodati još jedan par nunčaki u dva na jedan borbu. Vidjeli smo kičastu rock zvijezdu kako manipulira svime i svačime i na kraju ćemo to sve vidjeti u jednom meču. I on će biti sjajan i vjerujem kako ćemo vidjeti promjenu vlasnika pojasa. Svi učesnici ovog meča već su pokazali u hramu što i koliko mogu, a kada ih sve stavite u jedan meč, koji je polako postao osoban, zabava je zagarantirana.

Denis G: Zmajevi, svemirci, mitološke ptičurine, bajkeri, rockeri i Jack Evans u istom ringu, mislim da bolje ne može. Nadam se da će opet nunchake doći u igru, a ovo će biti meč pun kaotičnog brawlanja i brze akcije, a svaki od sudionika sjajan je highflyer. Evans će naravno napraviti stotine nepotrebnih flipova već tijekom najave samo zato što može, a ostali smrtnici mogu se samo pokloniti majstoru koji je izmislio lucha libre. Drago bi mogao iskoristiti svaku priliku da šutne Evansa nogom po u glavu, ovakve zavade koje su postale i više nego osobne posebno dolaze do izražaja kad se okupi više ljudi u ringu, pokazuje da svaki lik na rosteru ima osobnost i duibnu priče, što je za svaku pohvalu.

Ultima Lucha Dos Gift of Gods

Sexy Star vs Daga vs Sinestro de la Muerte vs Marty the Moth vs Mariposa vs Killshot vs ??? (Night Claw) za Gift of the Gods titulu

Vedran Karlić: Meč za kojeg imam mala očekivanja je upravo onaj za titulu koja omogućava priliku za naslov. Kada gledam sudionike meča ne vidim nikoga tko bi bio potencijalni izazivač za titulu jednom kada osvoji naslov. Izuzetak je Sexy Star, pokazala je već puno puta kako može napraviti puno toga i neću imati ništa protiv ako ona u nekom trenutku dobije priliku za glavni naslov. Nepoznanica mi je i potpuno novi lik, što od njega očekivati? Ne bih volio vidjeti pobjedu u njegovom debiju. Očekujte puno poteza i skakanja iz ringa jednih na druge.

Denis G: Bit će ovo zabavan spotfest s brzim tempom, a bit će zabavnih interakcija Killshota sa napasnikom Martyjem, a vjerujem da si Sexy Star i Mariposa imaju još štošta lijepoga za reći. Volio bih da ovo uzme Daga, ali Sexy Star i Killshot imaju najveće šanse za pobjedu. Tu je i onaj Cuetov novi misteriozni borac, koji samo povećava nepredvidljivost.

Ultima Lucha Dos King Cuerno vs Mil Muertes

King Cuerno vs Mil Muertes (Catrina u pratnji) u Deathmatchu

Vedran Karlić: Tražite brutalnost? Mislim da ne morate tražiti dalje od ovoga meča – ipak je stipulacija deathmatch. Mil Murtes je pokazao koliko je sjajan tijekom dvije sezone, uključujući i Ultima Lucha meč iz prve sezone kada je ugrabio naslov. Čovjek tisuću smrti ovog puta bi još jednom mogao poginuti i ja ću biti vrlo sretan ako se to dogodi. King Cuerno je sjajan momak, imao je veoma zabavnu ulogu, ali do sada nije imao meč koji ga je podigao na neku višu razinu. Ovo bi mogao biti baš takav meč. Može li lovac uloviti smrt? Ili će ona uloviti njega?

Denis G: King Cuerno je dokazano sjajan lovac, ali možda se ipak namjerio na krivoga. Mil Muertes sada je jači nego ikada, bijesan je i željan krvave osvete. Catrina je zatražila Deathmatch stipulaciju, a sudeći prema Pentagon Jr.-Vampiro meču s prošlogodišnje Ultima Luche stvari bi mogle postati poprilično brutalne i groteskne. Očekujte lupanje neonkama, nezaštićene udarce stolicama, možda čak i malo vatre. Inače nisam ljubitelj ovakvog tipa wrestlinga, ali ovo su profesionalci, a ne jedan mizerni CZW. Zanima me samo kako će se Cuerno snaći u ovome, mislim da u svojoj karijeri nije imao puno deathmatcheva, ako ga je uopće i imao ikada. Ali zato je MilMuertes (aka El Mesias aka Ricky Banderas) opjevani veteran koljačina.

Ultima Lucha Dos Taya vs Ivelisse

Taya vs Iveelisse

Vedran Karlić: Imali smo nekoliko sjajnih ženskih mečeva tijekom ove sezone, recimo Sexy Star vs Mariposa, no on nije onaj kojeg smo s nestrpljenjem čekali. Taya vs Ivelisse je. Taya je često dobivala batine kada je pratila Munda u mečevima, no pokazala je kako zna zadati batine, dok je Ivelisse okarakterizirana kao sjajna žena koja je držala nekadašnje Trios prvake na okupu. Koja se ne boji ‘zamazati ruke’ kada treba obraniti svoju čast. Tako mi je svejedno koja će od njih dobiti, očekujem kako će pružiti sjajan meč.

Denis G: E ovo se čekalo, meni osobno jedna od najboljih Lucha Underground zavada je upravo ova. Obje cure dokazale su se dostojnim ratnicama, a ako dobiju dovoljno vremena mogle bi ukrasti show. I jedna i druga imaju ogroman ego, ali i kvalitete kojima opravdavaju ovakvo samopouzdanje, ovdje je u pitanju ponos i naslov kraljice Lucha Undergrounda. Ne znam koja će od njih napustiti Temple kao pobjednica, ali očekuje nas jedna sjajna makljaža.

Ultima Lucha Dos Black Lotus vs El Dragon Azteca Jr

Black Lotus vs El Dragon Azteca Jr.

Vedran Karlić: Zanima me koliko će dobra biti Black Lotus. Matanzu su gradili sezonu i pol, nju još pola sezone dulje. Bila je prisutna, imala je svoje prste u priči, ali niti jednom nije došla blizu ringa. Nisam upoznat s njenim radom pa mi je teško očekivati. S druge strane je El Dragon Azteca Jr koji je u kratkom vremenu zapalio vjernike. Pomoglo je što je bio dio tima s Pumom i Rey Mysteriom, ali je pokazao kako ima kvalitetu u ringu. Ovo je priča o dvoje učenika istog učitelja, o njegovoj smrti, o smrti roditelja Black Lotus. Nekada je teško poloviti tko je koga tu ubio i zašto, ali neka vas to ne brine. Opustite se i uživajte uz manire kung fu sapunice.

Denis G: Ovo kao da je ispalo iz nekog jeftinog chopsocky kung fu filma iz sedamdesetih. Klasična priča o osveti mentora, samo na meksički način uz opasne količine ljutog umaka. Nismo još vidjeli kakva je Black Lotusica u ringu, ali vjerujemo da neće razočarati. El Dragon Azteca Jr. osvojio je Lucha Underground publiku odmah u prvim minutama svoga debija, a Rey Mysterio može biti ponosan bez obzira na ishod, jer odradio je sjajan posao nakon smrti originalnog Dragona.

Ultima Lucha Dos Cage vs Texano vs The Mack vs Son of Havoc

Cage vs Texano vs The Mack vs Son of Havoc  za “jedinstvenu priliku”

Vedran Karlić: Četiri hrvača koji nemaju ništa drugo za raditi stavljeni su u jedan veoma zanimljivo koncipiran meč. Lani smo vidjeli puno više jedinstvenih prilika, možda najbolji primjer je ona u kojoj je Drago imao meč za naslov, no ako ga izgubi dobiva otkaz. Malo je falilo takvih stvari. I dok bilo koji od četiri hrvača apokalipse (ako Cueto može koristiti pun, mogu i ja) može osvojiti, puno zanimljivije će biti što će to točno osvojiti. Nekako imam osjećaj kako bi to mogli saznati prije kraja sezone.

Denis G: Naš dragi vođa Dario Cueto uvijek ima genijalne ideje, tako da je za pobjednika sigurno spremio pravo iznenađenje. Cage, Mack i Texano su ovdje teška artiljerija, ali spretni Son of Havoc mogao bi im zadati opake glavobolje. Mislim da bi on mogao izaći kao pobjednik iz ovoga, dobro bi mu došla pobjeda u singles karijeri, pogotovo u meču ovakvog kalibra.

 

Be the first to comment on "Ultima Lucha Dos predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*