Ultima Lucha Dos – Part 2 recenzija

Drugi tjedan Ultima Lucha spektakla imao je nešto manje mečeva nego prvi, točnije, samo dva. No već u prvom bilo je više učesnika nego u cijeloj prvoj epizodi. Evo što naše uredništvo misli o ovoj epizodi, a ako se ne sjećate što je rečeno o prošloj – kliknite link.

Ultima Lucha Dos Gift of Gods

Sexy Star vs Daga vs Sinestro de la Muerte vs Marty the Moth vs Mariposa vs Killshot vs Night Claw za Gift of the Gods titulu

Alen Butumović: Jako zabavan, energetičan i uzbudljiv meč, no to se moglo i očekivati kada u meču imati 7 zabavnih hrvača. Akcija je bila konstantna, bilo je mnogo letenja i odličnih highflying poteza. Kada su ostali Mariposa, Star i Marty malo je meč izgubio ritam i nije bilo toliko zabavno, ali Sexy Star me prilično impresionirala tijekom tih zadnjih par minuta i izvela je nekoliko lijepih poteza. Na dobar način se riješila Martya i Maripose, a njena pobjeda kada je natjerala Martya da tapka je bio odličan trenutak. Ne viđa se često u hrvanju da žena natjera muškarca da tapka, tako da je to bio pomalo neobičan, ali dobar moment. Zanimljiva odluka dati njoj titulu pošto ćemo onda imati ženu u utrci za Lucha Underground titulu.

Vedran Karlić: Eliminacijski meč je bio puno bolji izbor nego što smo imali lani. Sam meč je bio bolje strukturiran, puno veći je bio naglasak na neke osobne priče, a sve to je samo začinilo meč. Bilo je lijepo vidjeti debitanta i potpuno se slažem s odlukom da ga se prikaže jako, no u maniri Lucha underground debija, u konačnici je izgubio meč. Nemam ništa niti protiv te odluke, Sexy Star je bila moj favorit i osvojila je titulu. Jedva čekam vidjeti njenu priliku za naslov. Protiv Matanze još nije išla, a u prvoj sezoni Pentagon je imao priličnih problema s njom. Zabavno, no imam jednu osobnu stvar koja mi se nije svidjela. Prvi puta u dvije sezone nije mi se svidio način na koji je meč bio editiran. Osjećao sam se kao da stalno nešto propuštam i kao da stalno na nešto kasnim. No ponavljam, to je isključivo moj dojam.

Denis G: Kao i očekivano, počeli su sa totalnim kaosom, tijela lete na sve strane, a neki su bili zaokupljeni međusobnim nesuglasicama više nego što bi trebali. Debi Nightclawa bio je sjajan, osvojio je publiku bez problema, a highlight meča je bio njegov moonsault s vrha jedne od konstrukcija bio bolestan. Što se tiče samog pobjednika, u ovom slučaju pobjednice, prije godinu dana žestoko bih se bunio što je Sexy Star uzela ovo, ali dosta se popravila i njezin lik je postao nešto više od klasičnog babyfacea. U manirima Jackie Chana savladala je Martyja i Mariposu, spretno manevrirala njihovim napadima i okretala ih u svoju korist. Sve je vodilo ka ovome, iako je savladala Mariposu već ranije ove sezone, sad se obračunala i s poremećenim Martyjem i ostvarila junačku pobjedu. Ovo je bilo poprilično dobro odrađeno, izgleda kako će i druga noć Ultima Luche Dos opravdati očekivanja.

Ultima Lucha Dos King Cuerno vs Mil Muertes

King Cuerno vs Mil Muertes (Catrina u pratnji) u Deathmatchu

Alen Butumović: Dobio sam upravo ono što sam i očekivao, brutalno borbu od početka do kraja. Oružja su se odlično koristila, a činjenica da su popeli skroz kod gostujućeg benda i tukli se njihovim instrumentima je izvanredna. Odlična akcija, brutalni potezi, jednostavna prava tuča dvije mrcine. Završetak je bio fantastično odrađen, Cuerno je na trenutak skrenuo pažnju s Muertesa i fokusirao se na Catrinu, ali to ga je sve koštalo na kraju. Muertes je zatim ubio Cuerna s nekoliko Powerbombova kroz stolove, što je na kraju i dokrajčilo Cuerna. Odlično odrađen kraj, Muertes je prikazan kao neuništiva i nemilosrdna zvijer, a Cuerno nije izgubio ništa porazom jer se pokazao i više nego ravnopravnim kroz meča, samo taj jedan mali trenutak kada je skinuo oči s Muertesa ga je koštao pobjede.

Vedran Karlić: Priznat ću kako sam očekivao krv u ovom tipu meča, no potpuno sam zadovoljan što je nije bilo – uspjeli su ispričati sasvim dobru priču. Malo mi je falilo začina u toj njihovoj priči, cijeli taj dio što je Cuerno uzeo Muertesa kao trofej bila je jako manjkava, nije imala nikakvu dubinu. U meču se to nije vidjelo – Muertes je bio ljut i pokazivao je to, a tek kada je Cuerno krenuo prema Catrini pokazao je svoju mračnu stranu. Bacanje kroz stolove, mlaćenje kod benda i dobro korištenje oružja. Sasvim sam zadovoljan prikazanim.

Denis G: Pravo nasilno brawlanje i to na Lucha Underground način, sa svim opako ljutim začinima . Mil Muertes dominirao je većinu meča, bacao Cuerna i šutao ga po cijelom Templeu, čak su završili gore kod gostujućeg benda. Cuerno je uspio pružiti barem nekakav otpor, ali Mil Muertes jednostavno je bio previše jak i previše bijesan, rastavio ga je na sto komada. Dobro su koristili oružje, od stolova i stolica do čeličnih šipki. Cuerno je pokušao nauditi i Catrini, a znamo svi kako završe oni koji su usude samo i pomisliti na to – Mil se zaleti kao razjareni bik i slomi par stolova njihovim beživotnim tijelima. I više sam nego zadovoljan ovom makljažom, nisu nam farbali oči kad su nazvali ovo “Death Matchem”. Iako nije bilo korištenja oružja tipičnog za jedan deathmatch (bodljikava žica, staklo, neonke) bilo je izrazito nasilno i Cueto je u sedmom nebu nakon ovoga definitivno.

Ukupni dojam

Denis G: Ni drugi dio ovog spektakla nije razočarao, čak naprotiv, bilo je i više od očekivanog. Sjajan booking, vrhunska prezentacija, luda atmosfera, ali ostaje nam i još jedan tjedan – epsko finale, završnica svih završnica, konačan obračun koji bi mogao drastično promjeniti situaciju. Fantastičan kraj s Cuetom, sljedeći tjedan bi konačno mogli saznati tko je zapravo onaj čovjek kojeg se čak hladnokrvni i proračunati Dario Cueto toliko boji. Stvari su upravo postale ozbiljne, smrtno ozbiljne.

Vedran Karlić: Iskoristit ću ovo kako bih stavio naglasak na to da je Dario Cueto postao ubojica. Ok, možemo reći daje to bio i u prvoj sezoni kada je Bael izgubio život od njegova brata, što je Cueto pripremio. Ove sezone je drugi član originalnog Crewa ostao bez života. I tu su stvari dobile sasvim novu dimenziju. Očekujem kako ćemo i ovog puta završiti cliffahngerom, samo ovog puta znamo kako treća sezona dolazi.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Ultima Lucha Dos – Part 2 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*