Ultima Lucha Dos – Part 1 recenzija

Stigla je Ultima Lucha Dos, prva od tri planirane epizode ovog spektakla bila je fokusirana samo na turnir za unikatnu priliku, evo što naši urednici misle o mečevima redom kako su se oni dogodili u epizodi.

Cage vs The Mack (Falls Count Anywere)

Alen Butumović: Prošle godine smo dobili meč ove dvojice s istom stipulacijom i tada su briljirali. Ovdje nije bilo ništa drugačije. Još jedan odličan i energetičan hardcore meč s jako dobrom atmosferom. Korištenje oružja je bilo odlično. Izraz na Cuetovom licu kada su se krenuli boriti u njegovom uredu je bio izvanredan jer obožava gledati nasilje poput ovoga. Na kraju smo vidjeli i callback spot na završetak prošlogodišnjeg meča kada je Cage nabio Macka glavom u cigle. To je isto htio napraviti ovdje, ali mu to nije uspjelo i Mack je uzeo pobjedu Roll Upom. Možda malo blag antiklimatičan kraj s obzirom na to kroz što su sve prošlo tijekom meča. Bilo bi genijalno da je Mack recimo nabio Cageovu glavu u cigle. No, jako sam zadovoljan ovime, kvaliteta je bila slična kao i onaj prošlogodišnji meč i nevjerojatno je koliko su uspjeli ugurati tako u 10 minuta, a da ne izgleda nabacano nego jako lijepo izgrađeno.

Vedran Karlić: Početi Ultima Lucha Dos istim mečom kao i što je počelo i prethodno izdanje. Dobra i simbolična odluka. I tu staje sve što je bilo dobro, pošto je ostalo bilo vrlo dobro, pa čak i vrhunsko. Cage i The Mack imaju sjajnu kemiju, sličnih su silueta, premda potpuno različiti građom. Korištenje oružja bilo je smisleno i samo je dodalo priči meča. Mogli su malo porazbijati u šefovom uredu, no sama činjenica što su bila tamo pokazuje kako stvari nisu bile samo u ringu. Sve u svemu, izrazito kvalitetno.

Denis G: Ovi veliki momci znaju kako napraviti pravi kaos, savršen način za otvaranje ovako prestižnog događaja. Odlično brawlanje i hardcore spotovi, gomila referenci na njihove prijašnje okršaje, tučnjava u uredu Daria Cueta koji je u ekstazi zbog svog tog silnog nasilja – ma neprocjenjivo. Cage i Mack kemija savršeno funkcionira, pogotovo ako dobiju stipulaciju ovakvog tipa, a nešto mi govori da ni ovo neće biti njihov zadnji susret, jer sudeći prema načinu kojim je Mack izvukao pobjedu, Cage bi mogao devastirati cijeli Temple samo da ga se dočepa.

Son of Havoc vs Texano (Boyle Heights Bar Fight)

Alen Butumović: I ovome meču je Cueto dao stipulaciju, ovaj puta je to bio bar fight. Iako ne tako zabavan i kvalitetan meč kao prethodni jer je tempo bio malo sporiji i atmosfera nije bila toliko dobra, svejedno je bio dobar. Akcija je bila solidna, bilo je nekoliko lijepih poteza, a onaj trenutak kada je Havoc bacio Texana na onaj stalak s čašama i bocama je bio fantastičan, potpuno brutalan potez. Havoc je na kraju prošao u finale.

Vedran Karlić: Bar fight meč je samo glorificirani naziv za DQ meč u kojim se mlate barskim stolicama i bocama. I bilo je to sjajno, letjeli su kroz stolice, kroz bar pun čaša, pa i na staklom prepunu kutiju nasred ringa. Zapravo, Texano je letio kroz sve navedeno, što u globalu znači kako Son of Havoc dobiva. Ja zadovoljan, premda bih volio vidjeti malo više dobrih stvari za Texana. Bilo je jasno vidljivo kako je sve podređeno turniru, zato je ovaj meč bio malo slabiji od prethodnog – njegov pobjednik baš i neće imati vremena za odmor.

Denis G: Lik i djelo Daria Cueta je nešto savršeno, a njegove nasilne fantazije su genijalne koliko i ekscentrične. Čovjek želi gledati kafansku tuču, a tko je bolji za to od jednog bajkera i jednog kauboja, stara škola na djelu. Pametno korištenje oružja, dobar spot sa barskim stolicama, korištenje stakla i jedan od brutalnijih spotova godine, Havoc baca Texana na stalak s pićem, bolesno dobro. Havoc ide dalje, čovjek je stvarno zaslužio ovu pobjedu.

Ultima Lucha Dos Cage vs Texano vs The Mack vs Son of Havoc

The Mack vs Son of Havoc (Falls Count Anywere)

Alen Butumović: Cueto je i ovom meču dao stipulaciju, a ona je bila ista prvom meču – Falls Count Anywhere. No, nisu u ovome meču koristili toliko stipulaciju i to me malo razočaralo. Finale je trajalo kratko i nije bilo nešto atraktivno niti brutalno kao prethodna dva meča. Razumijem da su htjeli prodati umor i iscrpljenost njih dvojice od prethodna dva meča, ali mislim kako je moglo i bolje. Radili su regularan meč sa solidnom akcijom i Havoc je na kraju pobijedio sa Shooting Star Pressom. Volio bih da je trajalo malo duže.

Vedran Karlić: I treći meč je, potpuno očekivano, dobio stipulaciju. Nije mi potpuno jasno zbog čega, skoro pa je nisu ni koristili. Komotno su mogli imati tipičan meč, izvesti sve što su izveli, te završiti u ringu. Bilo mi je drago što je Son of Havoc dobio, ali mi je bilo žao što meč nije ispunio sav potencijal koji je imao. Bio je prekratak za samo finale.

Denis G: Bilo je solidno, iako su mogli iskoristiti prednost ove stipulacije, ali razumljivo pošto su imali već i fizički i psihički zahtjevne mečeve. Obojica su imali dobrih trenutaka, nakon svih ovih godina i dalje mi je neobično gledati čovjeka onakve građe kako s lakoćom izvodi flippy juniorske poteze, Mack je čudo od wrestlera.  Son of Havoc preživio je i ovo, svaka čast.

Son of Havoc vs Dr. Wagner Jr.

Alen Butumović: Cueto je ponudio Havocu dva kofera – jedan s novcem, a drugi s ugovorom kojima dobiva meč za LU titulu na Ultima Luchi. Havoc je izabrao ovo drugo, no time je samo upao u zamku jer mu je Cueto naredio da mora odraditi još jedan meč ako želi ostvariti pravo na tu borbe, i to meč protiv Wagnera. Havoc je očito bio iscrpljen od prethodna dva meča te je izgubio za dvije minute. Wagner je tako otišao s novcem, a Havoc je ostao bez prilike za titule. Fantastično. Cueto je prvo svih četvero učesnika provukao kroz pakao kako bi došli do te jedinstvene prilike i sad kad je Havoc došao, oduzeto mu je na način koji nikako nije fer. Tako blizu, a tako daleko. Zaista odlično odrađeno, Havoc je zadobio simpatije publike, a Cueto je ispao kao nemilosrdan šef koji će ti garantirati jedinstvene prilike i natjerati te da se boriš do zadnje kapi krvi za njih, ali na kraju ćeš otići praznih ruku.

Vedran Karlić: Jedinstvena prilika je super postavljena, bilo mi je drago što je Son of Havoc odbio novce i bilo mi je jasno zašto je Cueto odlučio definirati dogovor na svoj način, ali ne potpuno. Nije potpuno jasno (pa čak ni smisleno) zašto je Cueto bio ljut što nije uzeo novce. I tu je otprilike stalo ono što mi je bilo dobro. Nisam bio oduševljen što je došao Dr. Wagner Jr., nisam bio sretan što ćemo imati još jedan meč – koji je samo naglasio kako je svaki iduću unutar epizode bio nešto lošiji i kraći od prethodnika. Bilo je apsolutno jasno kako će Son of Havoc izgubiti taj meč, a samim time i jedinstvenu priliku. Epizoda mi je završila na prilično razočaravajući način.

Denis G: Pa ne bi to bilo to bez da Cueto ne pokvari zabavu svima samo zato što može, pomirite s tim, bijedni kmetovi. Ponuđena mu je ogromna svota novca, ali i ugovor za main event sljedeće Ultima Luche kao protuponuda. Pravog ratnika naravno nije briga za novcem, Havoc želi biti u main eventu. Ali, ima jedna caka, ako želi biti u glavnoj borbi u finalu sljedeće sezona, mora dobiti još jedan meč, a ako ne dobije ništa od dogovora, a  novac ide njegovu protivniku. Cueto naravno nije doveo bilo koga, doveo je veterana i živuću legendu lucha librea, Dr. Wagnera Juniora, sjajnog luchadora koji je i u svojim pedesetima u sjajnoj formi, a sklopio je i posao iz snova s Famous B-em, koji je konačno našao pravog klijenta. Havoc je bio tako blizu, a opet tako daleko od pobjede. Nemam ništa protiv ovoga, bio je zvijezda cijele ove večeri, a poraz od jedne ovakve legende nije nikakva sramota. Što reći osim: Bien! Bien! Bien!

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Ultima Lucha Dos – Part 1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*