Top 5 Summerslam matcheva u 21. stoljeću

Još je samo malo ostalo do početka najvećeg događaja ljeta – Summerslam! Svakog ljeta u ovom stoljeću smo uživali u brojnim matchevima koji predstavljaju ono najbolje što WWE ima da pokaže. Nekada su uspijevali u toj namjeri, nekada ne. Moj zadatak sada će biti da vam prenesem, po meni, pet najboljih matcheva u 21. stoljeću koji su rođeni na najvećem događaju poslije Wrestlemanije.

5. TLC I – Edge & Christian v Team Xtreme v Team 3D (Summerslam 2000)

Ovo je bio prvi TLC match u historiji, i ovdje se formirao pogled na sve TLC matcheve u budućnosti. Akcija je bila odlična, brza, bez prestanka. Ovakvi matchevi su i otvorili vrata Edgeu, Jeff Hardyu, Christianu ka nastupu sa većim ulozima. Ovo je, uz njihov TLC rematch na Wrestlemaniji 17 i najbolji TLC match u historiji.

4. Edge v The Undertaker – Hell in a Cell (Summerslam 2008)

Posljednji Hell in a Cell match pred PG erom. Kulminacija drugog najboljeg rivaliteta te godine, odmah iza Jericho v HBK (za dlaku), u brutalno nasilnom matchu. Šta dalje očekivati? Edge sjajno radi u ovakvim matchevima, a Undertaker je bio klasično dobar u to vrijeme. Priča je ispričana na jedan očaravajući način. Čista umjetnost. Kraj kada je Undertaker chokeslamovao Edgea kroz ring i kada je vatra ispalila iz rupe je bilo tako poetično. Fantastična završnica fenomenalnog rivaliteta između dvije legende WWEa.

http://www.youtube.com/watch?v=rR7c-yKUeG0

3. Shawn Michaels v Triple H – Street Fight (Summerslam 2002)

Hajp oko samog matcha je bio na vrhuncu. To je bio povratak Shawn Michaelsa nakon ozljede leđa za koju su smatrali da mu je završila karijeru. Nisu ljudi znali što da očekuju, jer nisu znali koliko je Shawn spreman. Ono što Shawn jeste priznao je da je bio nervzan, i da nije bio siguran može li hrvati – ali je bio ubijeđen da je mogao da se tuče. To je ovaj match i bio. Klasična tuča. Ali je to odrađeno na vrhunski način. Triple H se ovdje i najbolje uklapa, u ovakvim uslovima, i pružio je nešto grandiozno. Triple H ne dobija zasluge za neke odlične matcheve koje odradi, a ovo je zasigurno jedan od njih.

2. John Cena v Daniel Bryan (Summerslam 2013)

Evo nešto i iz novijeg razdoblja. Ovaj match je bio tako dobar. Klasično hrvanje. Ceni samo treba dobar protivnik da ga polahko uvede u tok ovakvog matcha, a odatle on može preuzeti svoju težinu, i neće biti potrebno da ga iko nosi kroz match. Tako je i ovdje bilo. Jedan od najboljih hrvača svijeta je uveo najuspješnijeg WWE hrvača u historiji, i zajedno su stvorili magiju. Neizvjesnost je dodatno pomogla kvaliteti matcha, kao i iznenađujuća završnica.

1.CM Punk v Brock Lesnar – No Holds Barred (Summerslam 2013)

Šta god govorili o Punku, on jeste zaista bio jedan od najboljih hrvača na svijetu. Nije mnogo potrebno da se ima dobar match sa Brock Lesnarom, ali ovo je bilo nadrealno dobro. Njihovi stilovi, koja su sušta suprotnost jedna drugom su se uklopili na nevjerovatan način. Odradili su jako dug i neizvjestan match, završili i svi su bili zadovoljni. Match je star dvije godine, ali je po meni najbolji Summerslam match u ovom stoljeću.

Be the first to comment on "Top 5 Summerslam matcheva u 21. stoljeću"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*