TOP 10 Najgorih PPV-a u 2021. godini

Protekla godina nam je donijela nekoliko jako dobrih PPV-a i show-ova vrijednih izdvajanja dodatnog novca kako bi pogledali isti. Međutim, bilo je dosta onih koji vas natjeraju da zažalite što ste uopšte, prije svega, potrošili nekoliko sati života na nešto što nije vrijedno gledanja. Upravo takvi PPV se nalaze na današnjoj TOP 10 listi koja je napravljenja prema opštem utisku wrestling zajednice.

10.Extreme Rules 2021

Ništa nije bilo tako grozno, prilično solidni mečevi tokom čitavog show-a, ali jednostavo nisu opravdali narativ koji očekuješ od nečega što ima etiketu “ekstremnih pravila”. Main event je bio dobar, ali iznenadno i nelogično pucanje top rope-a bez razloga je pomalo sprdanje sa inteligencijom gledaoca. Utopilo se u te filler PPV-e kojih WWE ima na bacanje zbog količine istih koje plasiraju tokom kalendarske godine.

9.WWE SummerSlam 2021

Nevjerovatno glupa odluka u vidu zakopavanja nove mlade zvijezde što je stvarno misaona imenica za WWE ovih godina (postojanje nove izgrađenje zvijezde), ali eto sa jednom su uspjeli i onda taj jedini novi uspješni “projekat” poniziš na način da bude topovsko meso za povratnicu Becky koja je gazi u 17 sekundi… bez komentara stvarno. Iako je ostatak carda bio prilično solidan za WWE standrade u 2021.g. ovo je ostavilo tako gorak ukus da je srozalo kompletan show.

8.Impact Wrestling No Surrender 2021

Prosječan show u globalu. Jedino vrijedno isticanja jeste meč za #1 contender-a X division titule, dok je ostatak show bio prilično loš uz eto taj momenat simbolike, gdje Tommy Dreamer dobija potencijalno svoj posljednji title shot u main eventu.

7.WWE Fastlane 2021

Sve osim Drew-Sheamus i Roman-Bryan je bilo blago rečeno sramotno za pogledati do mjere da te bude stid što gledaš ovo uopšte i što se prikazano generalno povezuje sa wrestlingom, naročito Alexa-Randy “meč”. Shavatam da nije tako važan PPV i da je zagrijavanje pred WM, ali ne moraš mi baš servirati smeće.

6.NWA Hard Times 2 – Revenge Has No Bounds

Poslužit ću se oružjem iz MJF-ovog vokabulara koje će najbolje opisati cijeli show. MID! Ništa se nije istaklo na cijelom cardu, ništa što bi vas privuklo da možda odgledate ovo i nakon što je zvanično prikazano, pogotovo kad saznate da je trajalo četri puna sata.

5.WWE Survivor Series 2021

Nekad smatran orginalnom velikom četvorkom sada predmet ismijavanja i dom za mečeve koji ne donose apsolutno ništa. Najavljivanja učesnika u vidu postova na društvenim mrežama dobar su odraz koliko im je bilo stalo do ovog show-a i koliko zapravo je djelovao kao samo jedan u nizu PPV-a. Imao je dva ok meča u vidu Charlotte vs Becky i Roman vs Big E iako im sam outcome i build up do istih nije bio vrijedan pažnje. Ostatak show-a jako lose pogotovo apsurdni pizza sponsored battle royal kao i ženski i muški 5 vs 5 mečevi koji su trajali predugo i bili jako dosadni.

4.Impact Wrestling Against All Odds

Jednostavno predugo u odnosu na nivo kvalitete koju je isporučio. “Srednja žalost” mečevi, nikakav bljesak na samom show-u i stiče se dojam da je ovo samo trosatna vrezija njihovog sedmičnog show-a, s tim da su imali Kenny Omega-u na cardu. Kao da imaju intenciju biti losi.

3.NWA When Our Shadows Fall

Razočarenje na svakom polju, jako loši mečevi i užasan main event. Nije im išlo na ruku i to što je PPV trajao samo 2 sata, pa su mnogi gledoci imali osjećaj kao da su prevareni i da gledaju samo običnu epizodu Powerrr-a. Sjenka je pala, ali gledaocima na oči.

2.Impact Wrestling Homecoming

Hrpa mečeva koji su suhi prosjek i apsolutno nije bilo vrijedno potrošiti dragocijeno vrijeme da bi se ovo odgledalo. Vjerovatno da ih pitate šta im je bio cilj, teško da bi vam mogli dati odgovor koji ima neki smislen razlog za opravdati uopšte postojanje ovog eventa, osim da su bili primorani održati isti.

1.Impact Wrestling Hardcore Justice 2021

Jednostavno grozno, od imena koja su se našla na cardu preko mečeva ispod weekly TV show kalibra… zaista apsolutni pobjednik u kategoriji njagori Impact PPV u 2021 kao i najgori u kompletu od ozbiljnijih kompanija. Jedini meč vrijedan gledanje jeste opener, iako je i on bio na razini nečega što ćete svakodnevno vidjeti na sedmičnoj bazi, nikako PPV kalibar. Teško je pomisliti da je TNA/Impact dugo vremena bio druga kompanija u Americi, gledajući kroz prizmu ovakvih PPV-a koji su sve češći kada su oni u pitanju.

Be the first to comment on "TOP 10 Najgorih PPV-a u 2021. godini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*