Top 10 lista 2015. godine – Najbolji momenti

Nastavljamo s listama – ovog puta su na redu trenutci koji su nas tijekom godine oduševili. Do izbora smo došli glasanjem unutar uredništva, svatko je imao svoj glas i na temelju toga složili smo listu koja je naša lista. Ne kažemo kako se morate slagati s njom, u ovakvim izborima svatko ima svoj izbor, ovo je naš.

10. Lesnar dan nakon WM31 poraza (WWE)

RAW nakon WM je jedan od najočekivanijih u godini, a ove godine barem su neki njegovi segmenti ispunili očekivanja. Ponajprije Brock Lesnar. Nakon poraza večer prije, Beast je htio svoj pojas natrag, mečem na koji ima pravo. Ali Seth Rollins nije bio tamo, morao je gostovati u mnogim intervjuima. Rezultat? Brock Lesnar van kontrole, kamerman koji dobiva batine, baš kao i Michael Cole, na sveopće oduševljenje svih koji su to gledali.

9. Povratak Super Dragona u PWG (PWG)

Ovo je bilo genijalno, skakao sam kao luđak od sreće. Strong i Bucksi uništavaju sve oko sebe, sve dok se nisu pogasila svijetla… Ovo ne bi bilo baš tako odlično da nije bilo lude PWG publike. Mislili smo da se Super Dragon vratio kako bi spasio kompaniju, ali on je nemilosrdno bacio jadnog Rick Knoxa na hrpu stolica. Formiran je Mount Rushmore 2.0, heel grupacija koja i dalje gazi sve pred sobom. Excalibur se pokušao umiješati i smiriti situaciju, ali je primio dupli superkick od braće Jackson. Nastao je opći kaos i anarhija, a za sve su krivi Strong, Super Dragon i Bucksi. Ovako se radi povratak, jedan od najboljih PWG  trenutaka prošle godine.

8. Alberto El Patron  proletio kroz prozor (Lucha Underground)

Hernandez je na podu, Alberto se uz ‘Si’ povike iz publike priprema dovršiti meč, a onda, poput groma iz vedra neba, pojavljuje se Johnny Mundo. Neočekivani heel turn, a već nekoliko sekundi kasnije stvari su postale još bolje. Bacio je jadnog Alberta kroz prozor šefovog ureda. I dok smo mi, kao i kompletna dvorana skandirali ‘This is awesome’, Dario Cueto si je samo natočio piće kao da se tako što događa svaki dan.

https://www.youtube.com/watch?v=1kc0MxjR9Os

7. Angelico leti s krova šefova ureda (Lucha Underground)

Kako uvesti novi pojas i napraviti to nezaboravnim? Kako ispričati priču o dami o nevolji? Ivelisse je jedina u ringu, sva prebijena i dva negativca kreću na nju, Matt Striker govori kako je Angelico predaleko, a Son of Havoc izvan ringa. Kako li nas je samo prevario. Očigledno ništa nije predaleko. Angelico se katapultirao sa krova šefova ureda, letio poput ptice u trenutku koji je izgledao kao usporena snimka i od kojeg je zastao dah. Čak i sada, nekoliko mjeseci kasnije prolaze nas trnci kada vidimo ovaj suludi let. I Vampira kako od sreće skače što je to imao prilike vidjeti u živo. Blago se njemu.

6. Shiled – svi za jednog, jedan za sve (WWE)

Od dana kada se je Shield raspao, internetom kruže nagađanja o tome kada će ih ponovo sastaviti, a budite sigurni da u nekom trenutku hoće, publika ih zaista obožava. To se možda neće dogoditi tako skoro, i koliko god su u 2015. godini bili na suprotstavljenim stranama, Payback nam je dočekao moment koji je oduševio sve njegove ljubitelje diljem svijeta. U Fatal 4-way meču za naslov Orton je shvatio kako nije dobro biti protiv njih. Bili su protivnici, ali na tih deset sekundi Roman Reigns, Dean Ambrose i Seth Rollins bili su saveznici. Bili su Shield!

5. Bayley osvaja ženski NXT naslov (WWE)

Žensko hrvanje nije novost, ali WWE mu nikada nije dao toliko prostora koliko je mogao i trebao. NXT je napravio upravo to. Sasha ‘Boss’ Banks protiv cure iz susjedstva Bayley obilježio je TakeOver: Brooklyn. Bio je to najbolji meč večeri, a jedino bolje od toga bio je segment nakon borbe kada su u ring došle Charlotte i Becky Lynch kako bi pokazale kako su ‘The Four Horsewomen’ zaista promijenile sliku ženskog hrvanja u kompaniji. Bilo je podjednako suza u ringu kao i van njega.

4. Shinsuke Nakamura na Wrestle Kingdom 9 (NJPW)

Samim početkom godine Shinsuke Nakamura oduševio nas je svojom WK9 predstavom. Imao je najbolji meč večeri, ujedno i najbolji meč na našoj top 10 Puroresu listi za 2015. godini.  Ali ono po čemu će sve to ostati dodatno zapamćeno je njegov fantastičan ulazak. Izgledao je kao ekscentrični kralj koji radi što želi, onaj kojeg narod obožava, ali zbog izraza lica može u bilo kojem trenutku poludjeti. Mogli smo izostaviti i jednu riječ iz njegova naziva i reći kako je kralj stila, pošto je zbilja bio.

https://www.youtube.com/watch?v=vsYeHqkiTRA

3. Kalisto na TLC (WWE)

Neki će reći kako je razlog što je ovaj moment toliko visoko na listi to što se nedavno dogodio. Svi sa takvim razmišljanjem su možda u pravu, ali to ne umanjuje vrijednost trenutka kada je Kalisto izveo Salida del Sol. I to ne bilo kakav, on i Jey Uso poletjeli su sa vrha ljestvi na druge horizontalno postavljene na njih. Prelomili ih na pola, baš kao i svoja tijela, prilikom trenutku u kojem je cijela dvorana kolektivno zadržala dah u očekivanju što će se dogoditi. Za razliku od stotinu drugih puta, ‘This was awesome’.

2. Seth Rollins koristi Money in the Bank kovčeg (WWE)

Mogao je biti i broj jedan na listi. WM31 prilično je ovisila o zadnjem meču večeri, ako on bude dobar, cijeli događaj će biti. I bio je dobar. Roman Reigns i Brock Lesnar su se pobili, ispričali vrlo dobru priču i došli pred samu završnicu. Odjednom, krenula je neka druga muzika, u prvi mah je bilo teško reagirati pošto su nas uvukli u priču. Utrčao je Seth Rollins poput najvećeg oportunista, dao kovčeg i postao prvi koji ga je iskoristio na WM. I to uspješno. Dobio je meč i pobjegao iz ringa jednako brzo kako je došao, slaveći poput ljigavog kolaboracionista koji je svoju državu prodao za šaku dukata.

1. Owensow RAW debi (WWE)

U našem glasanju nitko ovo nije stavio na prvo mjesto svoje osobne liste najboljih momenata, ali svi su ga stavili relativno visoko. Štoviše – ovo je bio jedini moment za kojeg su od dvadesetak usko odabranih svi u uredništvu glasali. Kada su se glasovi zbrojili, Kevin Owens došao je na prvo mjesto. Bilo je to vrijeme kada je John Cena držao svaki RAW otvoreni izazov za US titule, a onda se jednog ponedjeljka pojavio tadašnji NXT prvak. Kazao je kako on nije novak pošto radi ovo dulje nego Cena i nenadano napao. Cena je ostao ležati na podu, na opće zadovoljstvo svih onih koji ga ne vole. Kevin Owens bilo je ime koje su svi vrlo brzo upamtili.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Top 10 lista 2015. godine – Najbolji momenti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*