Top 10 lista 2015. godine – Indy i Lucha mečevi

Nastavljamo dalje sa top Indy i Lucha mečevima koji su se dogodili prošle godine, a vjerujte nam, bilo ih je puno. Najviše su nas oduševljavali PWG i Lucha Underground, ali naći će se tu pokoji CMLL meč i nešto iz manjih meksičkih kompanija.

 

10. Mike Bailey vs Drew Galloway

Odličan meč. Galloway je jako zapostavljen u TNA cijelo ovo vrijeme, no kada je dobio priliku u PWGu, odmah je tu priliku i iskoristio te nam pružio kvalitetnu borbu. Bailey je zvijezda. Gdje god se pojavi, jako je popularan kod publike. Njegov rad u ringu ne smije ostati nezamijećen i mislim da će za koju godinu WWE baciti oko na njega. Uspjeli su spojiti dva prilično različita stila u jednu cjelinu. Bailey je više highflyer koji izvode lude poteze, dok Galloway uništava svoje protivnike brutalnim udarcima. Jako, jako dobro.

9. Prince Puma vs Mil Muertes (Ultima Lucha)

Finalni obračun dobra i zla za prevlast nad Lucha Underground titulom, neuništivi lokalni heroj Prince Puma protiv gospodara smrti, Mil Muertesa u sjajnom meču sa izvrsnom pričom. Ovdje je Puma bio bez svog trenera i savjetnika Konnana, ostao je sam protiv Mil Muertesa, Catrine i njiove vojske smrti. Nekima su možda zasmetali finisher kick-outi ili par slučaja “no sellanja”, ali to je bilo u sasvim na mjestu u meču ovakvih razmjera. Muertes je prikazan kao biće s nadljudskim moćima, a Puma kao superheroj s opakih ulica Boyle Heightsa te je bila potrebna veća sila da se zaustavi jedan od njih. Ovo je bilo dostojno finale Lucha Undergrounda, a što je najvažnije, samo nas je još više nahypalo za novu sezonu.

8. Pentagon Jr. vs Vampiro – Cero Miedo meč (Ultima Lucha)

Svaka čast obojici na ovome, pogotovo Vampiru jer mu ovo sigurno ne treba pod stare dane. Pentagon Jr. je sigurno jedan od najboljih i najzanimljivijih Lucha Underground likova, a ovaj feud s Vampirom ga je samo dodatno podigao na višu razinu. Ovo je bila krvava i brutalna koljačina do smrti, oni slabijeg želuca bi trebali dobro razmisliti prije gledanja ovoga. Čak su napravili i spot sa zapaljenim stolom, a vatra se nije ugasila odmah i jadni Vampiro je mogao jedino kotrljati se u vatri.  Čak su su se pobujali i neonskim lampama, što nismo mislili da će se koristiti na TV -14 showu. Vjerujemo da će ovo oduševiti i one koji nisu ljubitelji “trash” deathmatch wrestlinga, jer ovo nije bilo samo bezumno lupanje raznim oružjima, ispričali su sjajnu priču. U jednom trenutku meč je bio zaustavljen zbog Vampirove ozljede, ali tek tada su se počele događati najluđe stvari.  Dogodio se i sjajan obrat ove zavade, koji će bitno utjecati na cijelu drugu sezonu.

7. Dragon Lee vs Kamaitachi (CMLL 4.12.2015.)

Mnogi tvrde da je ovo jedna od najboljih zavada koja je obilježila prošlu godinu, a moramo reći da su u pravu. Ovaj njihov zadnji meč je vjerojatno bio i njihov najbolji. Apsolutno luda i brza akcija od samog početka, nakon nekoliko izvrsnih mečeva između njih dvojice zapitate se što bi to sljedeće mogli učiniti kako bi nadmašili prošli meč, a ni ovaj meč nije bio iznimka. Svaki njihov novi okršaj se razlikuje i nadograđuje se na onaj prethodni, malo je ovakvih feudova danas. Ubili su se pošteno i od ovog meča se može napraviti suluda gif kolekcija, neki su već radili na tome. Svi bi trebali više gledati CMLL, bez sumnje kompanija sa iznimno talentiranim i raznolikim rosterom.

6. Mount Rushmore 2.0 vs  Biff Busick, Andrew Everett i Trevor Lee – Guerrilla Warfare (PWG Battle of Los Angeles Night 2)

Pravi, čistokrvni PWG spotfest, zbog ovakvih ludosti i volimo PWG. Young Bucksi i psihopat Super Dragon su pokušali na sve moguće i poremećene načine uništiti i trajno onesposobiti protivnički tim. Nisu imali milosti ni prema sudcima, pa je Rick Knox sam rasturio cijeli Mount Rushmore tim, ma genijalno. Bucksi i dalje iznenađuju svojim inovativnim načinima za nanošenje boli protivnicima, a kad im dodate Super Dragona u tim te skupinu luđaka kao što su Busick, Lee i Everett za protivnike dobijete kaotičnu, gotovo apokaliptičnu makljažu epskih razmjera. I da, naravno da nije sve to prošlo bez Trevorovih i Everettovih pokušaja samoubojstva ludim high flying manevrima.  PWG je ljubav, PWG je život.

5. Zack Sabre Jr. vs Chris Hero (PWG Mystery Vortex III)

Da ne kažete samo kako je PWG dobar samo za spotfeste, evo i jedan fantastičan tehničarski meč. Chris Hero je već ratni veteran indy wrestlinga, a sukobljava se sa majstorom tehnikalija iz Britanije i najvećom mladom nadom wrestlinga, Zack Sabre Jr.-om. Nevjerovatno je s kojom lakoćom Zack izvodi sve te poluge i poteze, sve izgleda tako fluidno i profesionalno, kao da gledate nekog zlog doktora kako sistemski secira žrtve. Užitak ih je gledati kako se lupaju i izvode sve te kontre iz poteza u potez. Zack je poradio na Chrisovim rukama i šakama, neke od poluga su izgledale stvarno brutalno.

4. Dr. Cerebreo vs Virus (Chilanga Mask 16.08.2015.)

Predivan chain i mat wrestling kroz cijeli meč, dovoljno je reći da se nisu ustajali s poda više od deset minuta. Ovo se ne viđa svaki dan, fantastične poluge i kontre. I što je najbolje, cijeli taj Chilanga Mask show je dostupan na Youtube-u i to potpuno besplatno. Izdvojite si 15 minuta za ovaj tehničarski raj, nećete požaliti.

3. Roderick Strong vs Mike Bailey (PWG Mystery Vortex III)

Nitko nije očekivao od Baileya da zada ovakve probleme Strongu, krenuo je na njega brzo i žestoko sa svim stiff napadima koje poznaje, ali i Strong je također stiff baja pa se ovo pretvorilo u ludu koljačinu. Mike je miljenik publike još od kada je napravio svoj PWG debut ranije ove godine, ali ovo je bio meč u kojem je zacementirao svoj status buduće zvijezde PWG-a. Pravi sprint meč sa brzim tempom od početka do kraja, ma odlično.

 

2. Roderick Strong vs Zack Sabre Jr. (PWG Don’t Sweat the Technique)

Apsolutno super meč. Početak je bio dosta dobar s dosta dobrim mat & chain wrestlingom. Dominacija Stronga tokom većeg dijela sredine meča je bila prilično dobro izvedena. Sabre je imao nekoliko zanimljivih pokušaja povratka u meč na koje je Strong imao uvijek dobre kontre. Sabre je tijekom meča izveo nekoliko odličnih submissiona, no što je još bolje, Strong je na svaku od njih imao kontru i to vrlo brzo. Završnica je bila fantastična s odličnom atmosferom, puno odličnih poteza i par uzbudljivih near fallova. Izvrsno, sve skupa, Sabre je pokazao kako je jedan od najboljih tehničara trenutno.

1. Roderick Strong vs Zack Sabre Jr. (EVOLVE 45)

Što reći o ovoj dvojici kada su njihova dva meča koja su imali ove godine na samom vrhu naše liste? Ovo je bio još bolji okršaj nego s PWG događaja. Naravno, atmosfera nikada ne može biti dobra od onoga na PWGu, no to nije ovdje bitno. Ova dvojica su još jednom izašli i pružili veoma kvalitetan meč. Jednostavno imaju izvrsnu kemiju zajedno. Mat wrestling na početku je bio sjajan. Ovaj puta je Sabre ciljao na Strongovu ruku i radio svakojake poteze na njoj. Strong je glumio odličnog negativca ovdje, puno prljavih i nedopuštenih stvari je radio, no to je samo podiglo kvalitetu meča. Završnica još jednom uzbudljiva, mnogo stiff udaraca i ostaloga. Ova dvojica su stvarno nevjerojatna. To dokazuje činjenica da su njihova dva meča najbolji mečevi ove godine u svim Indy federacijama.

 

Be the first to comment on "Top 10 lista 2015. godine – Indy i Lucha mečevi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*