TNA Slammiversary 2016 recenzija

TNA ne radi često PPV, a kada radi to znači kako ćemo mi naći vremena za popratiti to. Slammiversary je iza nas, devet mečeva je bilo na rasporedu prošle nedjelje. U nastavku možete pročitati kako su Alen i Vedran doživjeli mečeve.

Trevor Lee (c) vs Eddie Edwards vs Andrew Everett vs DJ Z (X-Division titula)

Slammiversary match 1Alen Butumović: Jako zabavan meč, jedan od boljih TNA mečeva ove godine kojih sam pogledao do ovoga trenutka. X-Divizija je potpuno zaboravljena u zadnje vrijeme, uopće ne dobivaju vremena na TV-u, nema nikakve konkretne priče za titulu, a kad dobiju meč on traje tri minute. Drago mi je da to ovdje nije bio slučaj. Dobili su 11 minuta i napravili odličnu i konstantnu akciju. To je ono što se očekuje od ove divizije i to je ono što TNA treba. Eddie Edwards je pobijedio i uzeo titulu. Iako bih možda preferirao da je Lee zadržao ili da je Everett uzeo, ali i ovo je u redu. Odličan način za otvoriti show.

Vedran Karlić: Odlučili ste uzeti TNA PPV. Pitate se hoće li show biti dobar ili loš, prvi dojam je itekako važan. I sva sreća što je TNA to shvatio i stavio sjajan meč za otvaranje. X-divizija je prilično zaboravljena, što je velika šteta pošto nam je dostavila veoma zabavan meč. Četvero ljudi u ringu bilo je garancija kako ćemo imati akciju u i izvan ring. Čak su i mini priče u meču bile dobre. DJ Z mi nikada nije bio nešto posebno, no sada kada nema kosu u boji paunova repa, bio je izrazito zahvalan kao radnik. Super je odradio svoju rolu, možda najbolje u meču. Eddie kao pobjednik? Nemam ništa protiv.

The Tribunal vs Grado & Shera

Slammiversary match 2Alen Butumović: Al Snow je bio kao nekakav trener Tribunala i cijelo je vrijeme zviždao kraj meča. Ovo je bio skroz bezveze meč. Tribunal je dominirao većinu meča i bilo je užasno dosadno, a nije se puno popravilo ni kada je Grado dobio hot tag. Ne znam što da mislim o Tribunalu. Ako sam ih dobro prepoznao, to su Lefort i Louis iz NXT-a. Ondje mi nisu bili dobri, a nisu me niti ovdje impresionirali.

Vedran Karlić: Reći ću kako mi je ovo najslabiji meč večeri. Ništa u njemu me nije impresioniralo, niti trenutak kada je Grado dobio hot tag, niti jedan tim. Štoviše, neke stvari su mi išle na živce, kao Grado i Shera kada slave i izvode neke gluposti za vrijeme meča ili pak Al Snow sa svojom zviždaljkom. A nije pomoglo to što ne znam zbog čega se bore.

Jade (c) vs Sienna vs Gail Kim (Knockouts titula)

Slammiversary match 3Alen Butumović: Meč nije bio toliko loš, čak sam se i iznenadio koliko je solidan bio. Akcija je bila većinom spora i sekvence su izgledale malo nepovezano, ali imali su nekoliko dobrih spotova. Na kraju se Marti Belle pojavila i udarila Jade, što je omogućilo Sienni da uzme titulu. Nije mi se baš previše svidio kraj, nekako overbooking nije bio potreban ovdje. No, prilično solidan meč, iako to još nije nekakva velika kvaliteta.

Vedran Karlić: Nio ovo bio dobar meč, nije ovo bio loš meč, bio je ovo meč. I to je otprilike opis onoga što se dogodilo. Trebalo je biti Jade vs Sienna, no kako se Maria ozlijedila trebalo je Gail Kim staviti u neki meč – izbor je bio dobar čak i pričom. I moram priznati kako se pribojavam kako bi izgledao meč da nije bilo nje u njemu, bila je očigledno kvalitetnija od preostale dvije dame. Nisam siguran niti za to što se Marti Belle na kraju pojavila kako bi udarila bivšu prijateljicu. Trebao je to biti šok moment, nije bio. Sienna mi za sada ne izgleda kao dobar prvak, al’ dat ću joj priliku.

James Storm vs Braxton Sutter

Alen Butumović: Prije meča, Storm je imao dobar promo o tome kako je u TNA već 14 godina, od prvoga dana. Veoma bazičan meč s isto takvim potezima. Nije bilo ništa loše, ali isto tako nije bilo ništa posebno. Storm je dominirao većim dijelom meča, Sutter je preuzeo kontrolu pri kraju, ali je onda Storm dobio sa Superkickom. Ništa posebno za vidjeti ovdje, mogli su bolje iskoristiti Storma za ovaj PPV.

Vedran Karlić: James Storm kao veteran, Braxton Sutter kao novajlija. I to je otprilike bilo to što se iz meča sjećam. Događale su se stvari, Storm je dobio i na kraju pružio ruku Sutteru koji ju je prihvatio. Zgodan trenutak.

Eli Drake (c) vs Bram (KOTM titula)

Slammiversary match 4Alen Butumović: Još jedan solidan meč, ali ništa što bi me zadivilo ili išta slično. Ovaj show je ušao u rupu bezveznih mečeva i nadam se da će uskoro izaći iz nje. Očekivao sam malo bolje od ove dvojice. U prvom dijelu meču su se samo tukli pokraj ringa, što meni nije bilo zabavno. Zadnje minute su bile donekle dobre s kojim lijepim potezom, no to je to. Eli Drake je pobijedio i zadržao titulu.

Vedran Karlić: Očekivao sam puno više od dobivenog. Cijeli meč mi je bio nekako loše koncipiran i prilično dosadan. Izgledao je kao da samo izvode poteze, čak niti da se bore za naslov, a nisu dovoljno pokazali animozitet koji između njih postoji. Šteta.

Mike Bennett vs Ethan Carter III

Slammiversary match 5Alen Butumović: EC3 je bio prilično zaposlen tijekom ovog vikenda, bio je na Evolve događajima, tako da mu je ovo treći show u tri večeri. Napokon još jedan meč na showu koji je bio dobar te kao takav prekinuo niz bezveznih mečeva. No, meč je mogao biti bolji da nije bilo po meni pretjeranih kickouta na finishere na kraju. Akcija je bila dobra i uspjeli su napraviti uzbudljivu završnicu s kojim dobrim near fallom, ali baš mi se ne sviđa što je Bennett napravio kickout iz dva One Percentera. EC3 je na kraju pobijedio s trećim One Percenterom. No, nisam razočaran samom kvalitetom meča, bilo je dosta dobro. Svaka čast Carteru na tome što je odradio tri showa u tri dana.

Vedran Karlić: Došli smo do točke u kojoj se PPV lomi, gdje prestaju dosadni mečevi, a kreće zabava. EC3 je zvijezda, njegova pojava je sjajna, čovjek ima karizmu i volim gledati njegove mečeve. Nasuprot njega bio je čovjek koji je čisti antagonist, onaj koji je došao u TNA i prekinuo niz svog protivnika. Zbog svega toga ovaj meč je imao dojam veličine, a imao ju je i u ringu. Bili su dobri, imali su kemiju. Bilo je nekoliko dobrih near fallova, malo me je smetalo što je EC3 dobio tek trećim One Percenterom, al’ se neću buniti pošto je na kraju svirala njegova glazba.

Brother Nero Jeff Hardy vs Broken Matt Hardy (Falls Count Anywhere Full Metal Mayhem)

Slammiversary match 6Alen Butumović: Veoma, veoma dobro, oduševljen sam ovim mečom. Brutalan meč gdje su me obojica uvjerili da se zapravo mrze i da žele uništiti jedan drugoga. Mnogo brutalnih poteza, udaraca te odličnih spotova sa stolovima i ljestvama. Jeff mi je bio malo bolji u meč, izveo je nekoliko ludih poteza, no i Matt je ovdje bio solidan. Ovdje pak nemam ništa protiv kojeg kickouta više jer je ovo njihov ne znam ni ja koji meč, tako da je to razumljivo. Brother Nero Jeff je na kraju pobijedio sa Swanton Bomb s užadi kroz stol van ringa. Izrazito brutalan potez, i više nego dovoljno za legitiman završetak meča. Zadovoljan sam viđenim, obojica su pokazali da još mogu ići u ovakvim mečevima.

Vedran Karlić: Nisam siguran bi li gledao Slammiversary da Matt Hardy nije odradio promo svog života, onaj koji spada u kategoriju čiste genijalnosti. Taj meč me je interesirao i ispunio je sva moja očekivanja. Bio je sjajan od početka do kraja. Prije par godina braća Hardy bi se dodatno izubijala, ali ovog puta su ispričali sjajnu priču koja je krenula čim je Jeff napadnut još dok mu je glazba svirala. Pokazali su mržnju jedan prema drugome, a istovremeno su pokazali koliko se dobro poznaju. U ovakvom meču me ne smeta kickout na finisher, oni godinama to rade zajedno, jedan drugom su te finishere izveli mnogo puta, pogotovo kao klinci dok su se samo igrali. To nije oduzimalo meču, to mu je dodavalo, pokazivalo prgavost u kojem se bratu ne popušta. Bilo je tu sjajno zabavnih spotova, od ljestvi preko cijelog ringa pa do leta kroz klavijaturu. Swanton Bomb s užadi na stol prilično udaljen od ringa je bio šlag na tortu, nakon njega više nema podizanja. Nisam zadovoljan time što je Jeff dobio, htio sam obrnuto, ali dobio sam sve što sam tražio od ovog meča. I više. Hvala vam na tome.

The Decay (c) vs The BroMans (TNA Tag Team titule)

Slammiversary match 7Alen Butumović: Solidan meč sa zabavnom akcijom u završnim minutama. Overbooking na kraju mi se baš i nije svidio, ne znam zašto mečeve poput ovoga upropaštavaju time. U redu je ako toga bude malo, ali ovdje je bilo malo više. Decay je na kraju pobijedio i zadržao titule. U redu su mi oni, imaju solidan gimmick. Još uvijek ne razumijem zašto su BroMansi opet zajedno, ali u redu.

Vedran Karlić: Nastavilo se zabavnim tempom s dosta overbookiranja koje me nije ni najmanje smetalo. Od toga što je Abyss dobio mist u oči pa odmah nakon toga zakucao svog partnera na pod kao što čekičem zakucavamo čavle prilikom gradnje. Ili kada je on potpuno slučajno ispucao mist sudcu u oči. Bilo je svega. Decay je izgledao jako, BroMance čak i jače. I sve je napravljeno tako da pozitivni momci budu prevareni, uz Decay koji zadržava naslov. Neću se buniti još jednom njihovom meču.

Drew Galloway (c) vs Lashley (TNA titula)

Slammiversary match 8Alen Butumović: Moram priznati kako me je ovaj meč pozitivno iznenadio. Nisam očekivao da će biti ovako dobar. Stipulacija mi je nekako govorila da bi ovaj meč mogao biti dosadnjikav, ali definitivno to nije bio. Koristili su odlične zahvate i imali dosta dobre izmjene udaraca. Nisam veliki obožavatelj Lashleya, ali ovdje se veoma dobro snašao. Galloway je bio standardno odličan, ovo je i njemu treća večer zaredom ispunjena hrvanjem, tako da mu čestitam na tome. Kraj je bio dobro odrađen i Galloway nije izgledao kao gubitnik u porazu. Kao što rekoh, nisam veliko obožavatelj Lashleya, ali vidjet ćemo kako će njegova vladavina s titulom teći i u kojem će smjeru otići.

Vedran Karlić: Veliko finale večeri nije razočaralo. Smatram kako Lashley još uvijek malo po malo raste i postaje bolji, dodajte na to kako mu svi udarci izgledaju opako i imate čovjeka koji će s pravom nositi titulu idućih tjedana. Neka vas ne zavara to, Drew je izgledao jednako dobro, pokazao je svoju kvalitetu, bio je prvak spreman braniti poraz, na kraju je izgledalo kao da je pao nakon jednog trenutka neopreznosti. Puno toga dobrog smo vidjeli i završili PPV u visokom ritmu.

Ukupni dojam:

Alen Butumović: TNA je imao dobar PPV! Dobro ste pročitali. I mene su ugodno iznenadili. Prva polovica showa je bila pomalo dosadna, s nekoliko uzastopnih ispodprosječnih mečeva, ali od EC3/Bennett meča pa nadalje, show se itekako popravio. Bravo za TNA što su uspjeli proizvesti kvalitetan show.

Vedran Karlić: Izuzev prvog meča, prva polovica showa bila je prilično slaba. U drugoj je prebačeno u nekoliko brzina više kako bi u konačnici imali vrlo dobar PPV. Kada bi TNA nastavio ovim tempom to bi bilo super.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "TNA Slammiversary 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*