TNA Impact Wrestling pregled – Povratak Jeffa Jarretta

Prošlo je dugo vremena otkako sam pogledao zadnju epizodu TNA Impact Wrestlinga. Jednostavno me TNA ne privlači. O toku jesam jer svaki puta pogledam rezultate Impacta i znam što se događa. Tako sam i ovaj puta pročitao rezultate i vidio da bi ova epizoda zapravo mogla biti vrijedna gledanja. I tako sam ja odlučio pogledati ovotjednu epizodu Impacta i tako se još više uputiti u njihov produkt jer u nedjelju imamo TNA Slammiversary kojeg ću svakako pogledati.

 

Kurt Angle otvara show i dolazi u ring. Angle govori kako dolazi kraj EC3-ovoj kampanji i kako će za tjedan dana pobijediti EC3-a, no isto tako će pobijediti i večerašnjeg protivnika kojeg će EC3 izabrati. Angle poziva EC3-a da izađe van i predstavi mu protivnika. EC3 izlazi van s Tyrusom. EC3 govori kako je Angle najbolji u kompaniji, ali to je samo zasada i tako neće biti nakon idućeg  tjedna. Angle kaže da će se dogoditi dvije stvari: EC3 će idući tjedan tapkati i Angleov protivnik će večeras tapkati. EC3 govori kako je pobijedio sve pa će tako pobijediti i Anglea. Angle govori da će natjerati EC3-a idući tjedan da tapka i nitko o tome ne može ništa učiniti. EC3 kreće prema ringu no onda zastaje i predstavlja Angleovog protivnika…Matt Hardya. Solidan segment, no previše toga se ponavljalo. Angle je deset puta rekao da će natjerati EC3-a da tapka, a EC3 je deset puta odgovorio da je on neporažen. Trebalo se to malo skratiti. Kako god, u redu konfrontacija Anglea i EC3-a i sviđa mi se protivnik za Anglea.

 

Low Ki vs Tigre Uno vs Grado (Elimination Match For The Vacant X-Division Title) – **1/2

Grado je prvi eliminiran od strane Low Kia s Double Foot Stompom. To je ostavilo njega njega i Tigre Una kao zdnju dvojicu i na kraju je Tigre Uno osvojio X-Division titulu. Bio je zabavan meč, no vrlo kratko je trajalo. Drago mi je da je Grado eliminiran vrlo brzo jer je stvarno grozan i ne znam zašto je on dospio u ovaj Triple Threat. Ok sam s pobjedom Tigre Una. Bilo mi je svejedno između njega i Low Kia jer su im obojica dobri.

 

Velvet Sky vs Angelina Love – *3/4

Prije meča, Angelina je imala promo kako je ovo zadnja prilika za Velvet da se vrati natrag u roster. Izgleda da Velvet mora pobijediti Angelinu da bi se vratila u roster, koliko sam skužio. Meč je bio u redu, čak možda i bolje nego što sam očekivao. Svidjela mi se agresivnost Velvet Sky na početku. Kraj mi je bio malo čudan nekako. No, Velvet očekivano dobiva sa Stunnerom.

 

Dirty Heels vs The Wolves (Full Metal Mayhem) – ***1/2

Ovaj me meč najviše privukao zbog stipulacija. Ovo je četvrti njihov meč u seriji od pet mečeva. Zasada Wolvesi vode 2-1. Ovo je vjerojatno meč godine za TNA iako ne previše odličan meč. I sam sam očekivao više od ovoga meča. Akcija na početku je bila dosadna, no pri kraju je bilo dobro. Publika je cijelo vrijeme htjela stolove, a dobili su samo jedan spot sa stolovima. Wolvesi su imali nekoliko kreativnih spotova i onaj Van Terminator je bio vrlo dobar, no sve zajedno, pomalo razočaravajuće. Svejedno, vrlo dobar meč i zasada TNA meč godine za mene. Dirty Heels su dobili ovaj meč i tako izjednačili ovo. Na TNA Slammiversary Davey Richards i Austin Aries će imati meč i pobjednik toga meča će izabrati stipulaciju za njihov posljednji meč idući tjedan na Impactu. To je dobro.

 

Na opće iznenađenje fanova i komentatora Jeff i Karin Jarrett dolaze u ring. Komentatori su ovdje odlično prodali iznenađenje. Jarrett je govorio o tome kako je prije tjedan dana dobio poziv od TNA. On nije znao što žele, no oni su  htjeli da on bude u njihovom meču i to ne bilo kakvom meču nego meču kojeg je on dizajnirao, a to je ‘King of the Mountain’ meč. Zatim je govorio o svim dobrim trenutcima koje je doživio dok je vodio ovu kompaniju. Karin je zatim uzela mikrofon i rekla kako ona isprva nije htjela da Jeff prihvati ponudu TNA jer su oni pršeli preko toga i osnovali svoju kompaniju. No, Jeff je to htio i pošto je je on njen muž, ona ga podržava u svemu što on želi. Jeff je zatim potvrdio ulazak u KOTM meč i obećao d će ga i osvojiti. Ovo je bilo neočekivano…potpuno neočekivano. Nisu postojale nikakve glasine da su Jeff i TNA u nekakvim pregovorima, a tko bi samo pomislio na ovako nešto kada Jeff i Karin imaju sada svoju kompaniju i potpuno su se oprostili od TNA. Oboje su pričali ono što su stvarno mislili, nisu ništa lagali da su oni sad kao u odličnim odnosima ili tako nešto i to se može očitovati po suzama Karin, ali i Jeffa. Karin je i sama rekla da još uvijek u potpunosti ne zna što radi ovdje. Dali su im slobodu da kažu ono što žele i bilo je odlično. Drago mi je da su ponovno uspjeli uspostaviti odnose i sada se trebamo zaptitati: Gdje ovo vodi? Hoćemo li vidjeti nekakvu suradnju TNA i GFW-a? Sve ćemo, nadam se, saznati u idućih nekoliko tjedana.

 

Vader vs Bram – 1/4*

Lijepo je vidjeti Vadera u ringu iako on naravno više nije niti blizu onome što je bio. Meč je, očekivano, bio poprilično loš i Vaderovi punchevi su izgledali užasno, no Vader Bomb je bio kul. Ipak, Bram napada Vadera s nekakvim metalom i izaziva DQ. Meh, glup završetak. Poslije meča, Matt Morgan radi svoj povratak i napada Brama. Njih dvojica će imati meč na Slammiversary. Povratci Morgana i Vadera su kul atrakcija, no sve mi se ovo nekako čini kao kopija Slaterovog storylinea iz 2012. kada je izazivao sve legende Raw-a.

 

Chris Melendez vs Eric Young – *1/4

Ovo je bilo u redu, no ništa posebno. Ne znam baš čemu je ovo služilo, no Young je poprilično lak ostvario pobjedu nad Melendezom. Idemo dalje.

 

Imali smo brawl BDC-a i Risinga. Stvarno, zašto ovo još uvijek traje? Mislim, imaju meč svaka dva tjedna. Idući tjedan će imati nekakav Elimination meč. Tko zna koliko su mečeva dosada imali? Bezveze. Zadnji puta kada sam pogledao Impact bili su u zavadi i sad su još u zavadi. Ovdje nije bilo ništa posebno, Hernandez je novi član BDC-a.

 

Kurt Angle vs Matt Hardy – **

Ovo je bio kratak meč tako da su odmah krenuli izmjenjivati poteze i raditi near fallove te se cijeli meč činio kao završni stretch što mi se svidjelo jer mi se sigurno ne bi dalo gledati 15-minutni meč ove dvojice. Akcija je bila poprilično brza i uspjeli su ugurati dosta poteza. Hardy je bio malo naporan s udaranjem Side Effectova. Mislim da ih je pet udario ili tako nešto. Angle očekivano dobiva s Angle Lockom. Poslije meča, Tyrus i EC3 napdaju Anglea, no Hardy i Angle ih uspijevaju nadmudriti i Angle stavlja EC3-a u Ankle Lock i EC3 tapka. Zanimljiv kraj i dobar build za njihov kraj.

 

Povratak Jeff i Karin Jarretta je odmah učinio ovu epizodu puno boljom jer je to stvarno bilo iznenađujuće. Iako pomalo meni razočaravajuć meč, Full Methal Mayhem je svejedno bio vrlo dobar meč i zasada moj TNA meč godine. No, što mrzim kod TNA i što čini ovu epizodu groznom je kada gledamo da je Slammiversary u nedjelju, a oni se ponašaju kao da nije. Stvarno užasno. No, neću o tome duljiti. O tome ću možda napisati sutra nešto više u zasebnom članku. Ova epizoda je bila dobra ako ćemo gledati sa strane nekavih iznenađenja, ali potpuno grozna ako ćemo gledati da je Slammiversary u nedjelju.

 

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "TNA Impact Wrestling pregled – Povratak Jeffa Jarretta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*