TNA Impact pregled – Škotska dobrodošlica

TNA je otišao na izlet u Glasgow, grad koji je i dalje dio Velike Britanije pružio je još jednu sjajnu epizodu, a ono što je cijelo vrijeme bilo jasno uočljivo je sjajna publika. Prije nego što je epizoda počela članovi Beat Down Clana odlučili su se za kolektivnu amneziju i zaboraviti prošlotjedni poraz.

Njihovi protivnici, ponajprije Kurt Angle, to nisu zaboravili. Zašto i bi? Dobili su. Zato su događanja u ringu počela njihovim slavljem. Kurt Angle je pričao, pozvao Lashleya kako bi mu zahvalio, ali i rekao da on planira od njega uzeti pojas prvaka. Lashley nije dobio priliku niti odgovoriti kao spada, a BDC je došao prigovarati zato što i MVP hoće titulu. Ja bih rekao dajte mu je odmah, imao je majicu Manchester Uniteda, za mene dovoljno za naslov! Konačni rezultat svega toga? Idući tjedan imat ćemo veliku borbu u kojoj ćemo saznati tko je prvi izazivač na titulu, a kasnije večeras gledat ćemo Angle i Lashley vs MVP i još jedan član BDC-a, kojeg god izabere.

EC3 ponovo ima promo u kojem govori kako želi obrijati glave svojih protivnika, ponajprije Rockstar Spuda. Ujedno najavljuje meč u kojem će se on i Tyrus sukobiti s Spudom, Mandrewsom i Borashom. Ponekad se pitam da li je trebao biti frizer?

Bobby Roode vs Austin Aries

Znate tko još puca na Lashleyevu TNA titulu? Ova dvojca momaka koja su prošli tjedan bili članovi istog tima. I još neki drugi, no o tome malo kasnije. Roode i Aries su odradili vrlo dobar meč u kojeg su oba ušla, a i izašla, s puno poštovanja prema onom drugome. Roode je izašao kao pobjednik nakon prilično brze predaje, kako će kasnije biti objašnjeno, zbog toga što će radije izgubiti bitku nego riskirati ozljedu i izgubiti rat zato što ima kovčeg koji mu donosi priliku za titulu. No Roode nije imao priliku slaviti, pojavio je Eric Young, ujedno još jedan od ljudi koji želi priliku na Lashleyevu titulu, i prebio Rooda.

Idući segment bio je jedan od najboljih te večeri. Na pozornici je bio Al Snow, hrvač i trener, ujedno i mentor na British Boot Camp reality showu. O tome vam ne mogu reći puno pošto ne pratim, samo da su pobjednici prve dvije sezone Rockstar Spud i Mandrews. Snow je bio dočekan uz salve zvižduka, a publika je počela skandirati Grado. Nisam znao o čemu se radi dok se u ringu nije pojavio istoimeni hrvač, navodno ga je Snow izbacio iz tog showa, a sada želi da u potpunosti prestane s wrestlingom. Prava ludnica je zavladala kada je mladi škot progovorio pred domaćom publikom. Finale? Snow je imao konfrontaciju s njegovom majkom, prvo ga je ona udarila, a zatim i njen sin prije nego je Snow morao otići iz dvorane.

Ovaj segment je bio naprosto sjajan. Nisam bio upoznat s radnjom, nemam ideje što se prije događalo, no energija koju su svi dali samo me je uvlačila u događaje i želio sam znati više.

Bram vs Crazzy Steve

Ova borba se dogodila. Crazzy Steve je odradio posao jobbera, sve kako bi Bram na brzinu dobio meč za kojeg ga nije briga i prozvao Magnusa na borbu. Za sada odgovor nije dobio.

Spud drži motivacijski govor svojim kolegama, pogotovo Borashu koji stalno naglašava kako on nije borac. Ujedno kaže i da ima asa u rukavu. Oho!

Angle sjedi, Gunner dolazi do njega kako bi mu zahvalio što je vjerovao u njega, a onda mu objavljuj kako i on cilja na naslov.

Ethan Carter III i Tyrus vs Rockstar Spud, Mandrews i Jeremy Borash

Ako vam se na papiru čini da ovaj meč nije pošten, bez obzira na to što je tri na dva, potpuno ste u pravu, no to je i prava čar. Ovo je dvoboj tvrdoglavosti, s jedne strane EC3 i njegov aparat za brijanje. Moram reći kako je nakon prošlotjednog fijaska naučio lekciju i nabavio jedan na baterije. Nasuprot njega tri mala lika, od kojih jedan uopće nije borac, kojima je dosta silnih uvreda.

Opet je cijeli meč imao dobru dinamiku i zanimljivu priču, čak je i Borash skakao s ringa na Tyrusa, no ništa od toga nije bilo dovoljno za pobjedu. Aparat za brijanje bio je na par milimetara od Spudove kose, a onda su se svijetla u dvorani ugasila. Kada su se upalila između dva negativca stajao je Mr. Anderson, prije nego su se snašli i shvatili što se događa, uz pomoć par udaraca natjerao ih je u bije… taktičko napredovanje u suprotnom smjeru.

Kenny King i Low Ki razbijaju Gunnera. Jesam li spomenuo kako BDC ima nove fora jakne?

Awesome Kong vs Madison Rayne

Madison Rayne radi promo u kojem govori kako je najbolja i kako je nitko ne može dobiti. Dolazi Awesome Kong i dokazuje joj suprotno. Jednostavno i lagano, i za razliku od krilatice određene reklame, ovo je bilo zaboravno.

Kurt Angle ponovo ima gosta, ovog puta je to Aries, a i on mu kazuje kako želi naslov.

Matt Hardy dolazi ispričati što se dogodilo njegovom bratu, ali prekida ga Storm i njegova revolucija. Storm spominje sve legende protiv kojih se Jeff borio, kazuje kako mu niti jedna od njih nije uspjela napraviti ono što on je – slomiti ga. Čak niti Undertaker, uz vrlo burne reakcije publike, naravno negativne. Na pitanje želi li se pridružiti Revoluciji ili ležati kraj brata u bolnici, Matt izabire ovo drugo. Zadao je par udaraca prije nego su ga ulovili i namlatili. Dobio bi još više batina da se Vukovi nisu pojavili. Segment koji mi se jako svidio zato što je Revolucija ponovo izgledala jako, a dva sjajna tag tima očigledno će imati veliku ulogu u njihovim kraju.

Kenny King i Low Ki pokušavaju napraviti Ariesu isto što su napravili Gunneru, njih zašamara, no dolaze MVP i Samoa Joe i izbacuju ga iz dvorane.

Kurt Angle i Lashley vs Samoa Joe i MVP

Samoa Joe bio je odabrani partner za ovaj tag tim dvoboj, što je bilo i očekivano. I jedan i drugi tim imali svu svoje momente, no to je sve bila priprema za finale. Lashley je imao priliku dobiti meč, no Kurt Angle, koji nije bio legalni čovjek u ringu, htio je dio slave za sebe. I ranije su prikazivali tenzije, ovo ih je naglasilo. Momke iz BDC-a nije bilo briga za to, iskoristili su prigodu i dobili meč kojeg bi vjerojatno izgubili da je bilo suglasnosti. Između Lashleya i Angla nije bilo puno ljubavi ni ranijih tjedana i mislim kako je samo pitanje vremena kada će krenuti jedan na drugoga.

Destination America preporodio je TNA. Već postajem dosadan samom sebi kada kažem da niti jedan ovogodišnji Impact nije razočarao. Što mogu kada je to činjenica. Ovaj je nastavio tim stopama i moram reći kako je bio jedan od najboljih ove godine. Lockdown je bio prelomnica, a ova epizoda je svaku priču nastavila u veoma zanimljivom smjeru. Dodajte na to sjajnu publiku i imate epizodu koju trebate pogledati.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "TNA Impact pregled – Škotska dobrodošlica"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*