TLC: Tables, Ladders & Chairs 2015 recenzija

Posljednji WWE PPV pod nazivom TLC je iza nas. WWE se baš i ne može pohvaliti da nas je uspio nešto previše uzbuditi za ovaj PPV, no jesu li uspjeli dostaviti dobar TLC saznajte u nastavku teksta gdje urednici ProHrvanja daju svoja mišljenja o pojedinim mečevima.

 

270_TLC_12132015rf_6028

Sheamus (c) vs Roman Reigns – WWE World Havyweight Championship TLC Match

Alen Butumović: Zadovoljan sam ovime što nam je meč pružio, na njega nema baš nekih primjedbi. Bilo je dobro, u pojedinim dijelovima vrlo zabavno, dobro su koristili oružja, bilo je nekoliko jako dobrih i brutalnih poteza, ono što sam očekivao od ove dvojice, uglavnom. Očekivano se Liga nacija uplela, Barretta nije bilo, pitam se gdje je. Sheamus je uz pomoć njih zadržao svoju titulu. Ništa neočekivano. Do toga trenutka, Liga nacija je kroz večer bila dobro bookirana. Del Rio dobio svoj meč, Rusev svoj i Sheamus svoj. No, onda se poslije meča dogodio segment kojeg nisam htio vidjeti, a to je da je Reigns uspio oboriti cijelu Ligu nacija, uključujući i Triple Ha koji je pojavio. Nije li to malo apsurdno? Ne bih ništa rekao da su mu rođaci došli u pomoć, no sam samcat razbiti dok suci gledaju i šute, je malo nerealna situacija. Sve je bilo dobro do toga segmenta koji je upropastio ovo.

Emir Ahmethodžić: Match je bio bolji nego što to mnogi žele priznati. Priča je bila užasna i hajp je bio nikakav, ali sama izvedba ove dvojice je bio dobar. Dosta fizička borba, više tuča nego klasično hrvanje, ali je to stil koji pristaje obojici. Sheamus je ostao sa dosta ožiljaka, a i Reigns je imao svojih modrica. Sheamus je na kraju taj koji je uspio pobijediti, nakon uplitanje Lige Nacija, baš kao što sam i predvidio. Iz nekog razloga Barrett nije izašao. Reigns je tako uspio prebiti cijelu Ligu Nacija poslije matcha, i onda i Triple Ha koji je došao da ga smiri. Na stranu to što je match bio predvidljiv i što je Liga Nacija ponovno pokopana, ali iskreno me to ne zanima. Liga Nacija je ionako pokopana još prije par sedmica kada ih je Roman sam pobijedio u 4v1 handicap matchu. Šta da očekujem nakon toga? Meni je više drago što je Reigns konačno predstavljen kao bijesni, opaki razbijač. Uništio je Triple Ha, i to je stvarno bilo zabavno za gledati. Nadam se da ovo znači da će Reigns konačno nekom ozbiljnijom rutom ići, jer ovi pokušaji da od njega naprave Cenu 2.0 su očajni. Ljudima je dosta originalnog Cene, ne vidim zašto bi neko želio Cenu 2.0. Predstava u ringu je imala zabavne trenutke i užasan booking koji nam daje novog slabog heel prvaka, ali je post match segment bio dosta zabavan.

Vedran Karlić: Uz Rollinsa kao prvaka imali smo neke naizgled bezvezne mečeve za naslov, recimo onaj u kojem mu je protivnik bio demon Kane. Uz sve takve, Reigns vs Sheamus bio je najbezvezniji meč za naslov ove godine. Bio je kao tijelo bez duše, potpuno isprazno. Niti smo vidjeli neku dobru kemiju njih dvojce, niti smo vidjeli išta više osim poteza, koji su izgledali slabo nakon prvog meča večeri. Nismo vidjeli niti ikakvu priču u meču. I bilo je posve jasno kako ovaj meč neće završiti čisto, Liga Nacija se pojavila i pomogla svom šampionu da to ostane. Za zadnji meč na zadnjem PPVu godine ovo je bilo veliko razočaranje, ponajprije zato što je Superman Reigns opet u maniri Daniela Bryana bio underdog. To ne može funkcionirati, pogotovo kada je tranzicija češća nego polaritet osobnosti unutar Divas divizije.

Prebili su ga, nekoliko puta je proletio kroz stol, a onda je nakon meča dobio nadljudsku snagu, očigledno mu je pojas koji toliko želi kriptonit (to bi bila bolja priča od svih koji je WWE imao za njega ove godine). To je bio dan kada je Roman Reigns postao negativac. Liga Nacija je slavila, a Roman ih je jednog po jednog razbio, bilo je to prvi puta da je Roman dobio karakter – nije samo plakao kraj ringa žaleći kako mu je naslov ponovo izmaknuo iz ruku. Kao konjica prvaku došao je Triple H koji je u manirama dobro samaritanca odlučio smiriti Samoanca. Triple H je ‘zli Authority’, ali u ovom segmentu on niti jednim pokretom nije bio zao. Jedino zlo bio je Roman Reigns. Paf šaka u glavu, par udaraca stolicom pa onda slomiti komentatorski stol s njime. Za kraj, spear na čovjeka kojeg sudci pokušavaju iznijeti van pošto ne može hodati.

Bilo je to prilično solidno uz jedan veliki upitnik iznad glave. Hoće li već na RAWu Reigns biti pozitivac ili su napokon shvatili kako je publika bila sretna što je postao negativac, što je napokon pokazao karakter. Treba nastaviti tim putem – u ponedjeljak na RAWu treba prozvati svoju familiju. Uso i Dean Ambrose trebaju biti okrivljeni zašto nisu došli u pomoć kada Liga Nacija je. I treba ih napasti. Treba postati negativac, pravi negativac. I ako dođe do tog toliko spominjanog WM Reigns vs Triple H ovaj potonji ne smije biti negativac u toj priči, barem ne potpuni. I tu je moj najveći strah – bojim se kako će na RAWu opet biti pozitivac uz skriptirani govor.

 

ambrose_owens_wwe_tlc_post

Kevin Owens (c) vs Dean Ambrose – Intercontinental Championship

Alen Butumović: Još jedan meč gdje sam zadovoljan što su ova dvojica uspjeli napraviti za desetak minuta. Naravno, volio bih da su dobili puno više jer sam siguran da mogu bolje, no i ovo je bio sasvim zabavan meč vrijedan spomena. Pružili su nam jednu uzbudljivu i zabavnu završnicu s pomalo…iznenađujućim krajem, recimo to tako jer nisam očekivao da će Ambrose osvojiti titulu. No, jako mi je drago zbog toga jer sam veliki Ambroseov obožavatelj i stvarno je zaslužio držati tu titulu. Njegova pobjeda je bila prilično velik trenutak, prvo zbog toga što ne pobjeđuje često na PPVima, a drugo zbog toga što uvijek bude blizu osvajanja titule, a nikad je ne osvoji. Nadam se da će ga se bookirati kako treba i da ga neće praviti blesavim. To je sve što želim.

Emir Ahmethodžić: Isto prilično solidan match, koji je mogao biti bolji da je dobio malo više vremena. Kevin Owens je bio zabavan kao i uvijek, ali način na koji se bookira njegov lik je odvratan, u najmanju ruku. Ono čudovište, razbijač iz NXTa je isčeznuo. Postao je klasični WWE negativac – kukavica, koju više kul pozitivci ismijavaju. Uprkos svemu tome, Owens ipak uspije ostati zabavan. Ambrose je ovdje pobijedio i uzeo titulu, što je bilo pomalo iznenađujuće. Owens ga je trebao prebiti nakon matcha. Morao je, ali nije. Ovo treba nadoknaditi na Rawu.

Vedran Karlić: Ne smeta me kraj meča koliko način na koji je do toga kraja došlo. Interkontinentalna titula bi trebala biti druga najvažnija titula u industriji, zavada za nju je bila nikakva i sve je završilo nakon devet minuta na prilično jeftin način. Željeli smo gledati kako će se njih dvojca pobiti u ringu, kako će biti potpuno iscrpljeni nakon meča. Dobili smo drugi najbolji meč večeri (što i nije neka pohvala s obzirom na kvalitetu ostalih), ali to je daleko ispod onoga što je trebalo biti. Owensova vladavina bila je loša, šteta, još jedna propuštena prilika.

 

066_TLC_12132015dg_1744

New Day (c) vs Lucha Dragons vs The Usos – WWE Tag Team Championship Ladder Match

Alen Butumović: Ovo je bilo stvarno super. Meč večeri, definitivno. Očekivao sam ludnicu od meča i dobio sam. Letjeli su na sve strane, razbacivali se ljestvama i radili svakojake poteze s njima. Stvarno sam zadovoljan što su ovi dečki napravili. Ukrali su show i pokazali kako je Tag Team divizija super kad im se dadne prilika. Potez meča odlazi definitivno Kalisto koji je s vrha ljestava napravio Salida del Sol kroz ljestve. Trenutak po kojem će se ovaj PPV i pamtiti. Svaka čast Kalistu na njegovoj hrabrosti da napravi ovako nešto. New Day je zadržao titule, ne mogu biti sretniji. Vidjelo se da publika nije htjela Usose za prvake, nisam ni ja. Uglavnom, ovo je bio super meč kojeg definitivno morate pogledati. Tag Team divizija treba što više ovakvih mečeva.

Emir Ahmethodžić: Fantastičan match! Očekivao sam jedan sjajan spotfest, i mogli smo uživati u svakoj minuti toga. Usosi i Lucha Dragonsi su bili nešto maštovitiji ovoga puta, i radili su mnogo više ludih poteza, dok su New Day igrali pametno, što je s booking aspekta odlična priča, jer prvaci ne žele da rizikuju svoje tijelo na takav način. Nemaju šta dokazati ikome. Došli su da odbrane titule, otkucaju sat i vrate se kući. Genijalno. Kalisto je izveo potez za pamčenje kada je izveo Salida Del Sol sa ljestvi kroz druge ljestve. Komentatori su bili prilično iritantni, pogotovo kada ne znaju razlikovati Sin Caru i Kalista, ali je Xavier Woods kao gost komentator popravljao situaciju redovno. New Day ipak ostaju prvaci. Dobra odluka.

Vedran Karlić: Mi kažemo ukrasti show, Amerikanci kažu show stealer, kako god bilo, ovaj meč je upravo to. Bilo je to nevjerojatno otvaranje koje je imalo kemije, puno fantastičnih poteza, dozu humora i Xavier Woodsa kao komentatora (odradio je bolji posao od tri standardna komentatora, no to nije baš teško). Tag tim divizija malo kada razočara na PPVu, a ovog puta je oduševila. Publika je bila na nogama. Tempo je bio fantastičan, bilo je puno rizika. Malo je nezahvalno to uspoređivati s nekim prijašnjim danima kompanije kada je u ovakvim mečevima krv tekla u potocima, ali momci su odradili sjajan meč. Treba izdvojiti dva trenutka – prvi u kojem Kalisto radi nevjerojatan Salida Del Sol s ljestvi na druge vertikalno postavljene ljestve (zbog toga je sve što su Reigns i Sheamus radili izgledalo kao kamilica). I onaj u kojem Xavier Woods baca trubu na Kalista kako bi ga omeo i svom timu sačuvao titulu. Ne treba sve biti smrtno ozbiljno, ne treba biti niti opasno. Ovo je bilo zabavno. Prokleto zabavno. Meni osobno jedan od ponajboljih mečeva godine.

 

119_TLC_12132015ej_2066

Alberto Del Rio (c) vs Jack Swagger – United States Championship Chairs Match

Alen Butumović: Nisam puno očekivao od ovoga meča, ali dobio sam jedan prilično solidan meč koji je na trenutke bio zabavan. Chairs mečevi nisu odlično niti će ikada biti, no Del Rio i Swagger su uspjeli iskoristiti dobivenu minutažu i dali su sve od sebe da učine meč što boljim. Nikakvog iznenađenja ovdje, Del Rio je očekivano zadržao titulu, mislim da nitko nije mislio da će se što drugo dogoditi. Zadovoljan sam ovime, nije razočaralo.

Emir Ahmethodžić: Nije bilo loše. Iskoristili su stipulaciju do maksimuma, tačnije, koristili su stolice koliko im je mašta dozvolila i pružili su jedan sasvim gledljiv match. Del Rio objeđuje očekivano. Volio bih da i Swagger konačno pobijedi Del Ria. Nikada to nije uspio na PPVu.

Vedran Karlić: Trebaju li nam uopće chairs mečevi? Moje mišljenje je ne, ali kako se PPV zove TLC moramo ih imati. Meč je bio solidan, jedini dio koji me je smetao, osim činjenice da je Del Rio očekivano dobio, je to što nije prodao Ankle Lock. Čim ga je pustio Del Rio se pravio kao da mu s tom nogom nije bilo ništa. Zna čovjek koliko ga plaćaju pa zašto se truditi protiv nekoga koga manje plaćaju? Po meni je Swagger bio zanimljiviji u meču, dok Del Rio tek treba vrhunski meč od svog povratka. I da, Zeb se nije pojavio – neka tako i ostane.

222_TLC_12132015ej_3437

Charlotte (c) vs Paige – Divas Championship

Alen Butumović: Sviđa mi se kako je ovo bookirano i na koji je način Charlotte došla do pobjede. Mislio sam da će Flair samo smetati ovdje, no odradio je svoj posao prilično solidno. Charlotte je nakon ovoga meča postala full negativac i to je mogu reći i dobar potez za nastavak daljnjih priča. Očekivano je zadržala titulu, a sada molim da Paige odstupi, a da ustupi netko drugi, recimo Sasha Banks. Potpuno je relevantna kako bi izazvala Charlotte za titulu jer je nanizala nekoliko pobjeda u zadnjih par tjedana, a i pobijedila je Charlotte u NXTu mnogo puta.

Emir Ahmethodžić: U sred matcha sam izguio pojam ko je face a ko heel. Charlotte je bila pred samo obrtanje u negativca, Paige je već jasno deklarisani negativac, ali se iz nekog razloga Charlotte tokom matcha pomalo odnosila na nju kao prema pozitivki. Charlotte je pobijedila varanjem, što je ok, razumijem kamo to treba voditi i uredu sam s tim. Nadam se da konačno odmičemo Charlotte od Paige, i sada polahko guramo prema Becky i Sashi.

Vedran Karlić: Treći meč, isti ishod. Moram pohvaliti meč pošto je bio bolji od prethodna dva, ali i dalje je to bilo daleko od toga što bi Divas mečevi mogli biti. Charlotte je prošla groznu transformaciju od NXT dana, od sjajne cure koju je bio užitak gledati u ringu zbog atletskih sposobnosti postala je kćer svoga oca koja samo vara, a čak ni to ne može sama nego joj tatica mora pomoći. Za mene su to dva koraka nazad. Ako niste bili sigurni tko je u ovom meču pozitivac, a tko negativac, reakcije publike su vam sve rekle kada su ušle u ring. I još nešto, Becky Lynch je kasnije trebala reći Charlotte kako više ne želi imati nikakve veze s njom, trebali su od nje napraviti moralnu pozitivku, a ne je predstaviti kao da ima rak mozga.

158_TLC_12132015ej_2709

The Wyatt Family vs Team Extreme – Elimination Tables Match

Alen Butumović: Ovo me je pomalo razočaralo jer sam očekivao malo bolje od ovoga, a dobili smo meč koji je bio dvoličan. Na trenutke je bio dobar, no nekad se činilo da nisu znali što rade i bilo je nekoliko botcheva kroz meč. No, barem je Wyatt obitelj dobila, samo ne znam zašto je Rowan eliminiran. Mogli su i njega ostaviti već kad su ostavili sve članove obitelji. Drago mi je da je Wyatt obitelj uzela pobjedu, makar malo momentuma su vratili na svoju stranu. Sad kada bi ih WWE nastavio lijepo bookirati do WrestleManije, bilo bi idealno.

Emir Ahmethodžić: Ovo mi je bilo prilično ok. Glupo mi je malo što Bubba nije na kraju zapalio stol, jer bi bio sjajan trenutak kad bi ga Strowman pobacio kroz njega. Skoro pa potpuna čistka Wyatta. Jedino je Erick Rowan eliminisan, što ne shvatam zaista. Ako su već ostavili njih trojicu, mogli su i Rowana. Kao da bi to nešta promijenilo.

Vedran Karlić: Bit ću prilično kratak – ovaj meč je bio relativno zabavan, iako mu tempo nije bio vrhunski. Možda me malo smeta što je Rowan proletio kroz stol, jedini unutar svog tima, mogli su naprosto napisati priču u kojem nitko od njih ne ispadne – u konačnici bi bilo isto. I možda mi je žao što na kraju stol nije gorio, ali nema veze. Solidno.

 

094_TLC_12132015ej_1592

Ryback vs Rusev – Singles Match

Alen Butumović: Ništa posebno meč nije bio, no nisam niti očekivao previše od ovoga. Nije bilo toliko dosadno, no nije bilo niti previše zanimljivo. Imali su oni i boljih mečeva tijekom ove godine. Barem je Rusev pobijedio, što me veseli. Mislio sam da će dati Rybacku pobjedu, ali hvala Bogu nisu.

Emir Ahmethodžić: Počelo je prilično solidno, ali što se više match bližio kraju, to je dosadnije postajalo. Dobro je što je Rusev pobijedio, jer njemu ta pobjeda treba više nego Rybacku, nakon svega što je prošao poslije rivaliteta sa Cenom.

Vedran Karlić: Nisam siguran koliko je ovo uistinu bio dobar ili loš meč. Došao je u nezahvalnu situaciju nakon nevjerojatnog meča s kojim je PPV otvorio. Zbog toga mi je djelovao sporo i dosadno. Kada se dojam malo ohladio, u ovom meču je bilo neke priče, makar i upitno kvalitetne, što mnogi mečevi na cardu ne mogu reći.
New Day vs Usos vs Lucha

 

banks_becky_kickoff_image_photos

Becky Lynch vs Sasha Banks – Kickoff Match

Alen Butumović: Zabavan Kickoff meč koji je trebao naći svoje mjesto na glavnom dijelu showa jer mislim da nitko se ne bi protivio tome. Jako dobar posao odradile su ovdje njih dvije, kao i očekivano. Vidi se da imaju odličnu kemiju. Meč naravno nije bio na razini onoga s Takeovera ranije ove godine, ali nisam niti očekivao išta više. Napravile su što su morale i ja sam zadovoljan. Sasha je ostvarila pobjedu. Nadam se da će je ovom pobjedom stvarno gurnuti prema Divas tituli. Ne znam što čekaju.

Emir Ahmethodžić: Match je bio prilično solidan, ali znamo svi da njih dvije mogu bolje. Drago mi je i da su dobile normalnu minutažu. Sasha pobijedila, pomalo očekivano, jer su bili u njenom gradu Bostonu. Žao mi je što je Becky izgubila, jer joj ne ide u zadnje vrijeme u većim matchevima. To može postati dio priče koja ju može odvesti na putu osvajanje Divas titule, što bi bilo uredu, ali se plašim ove druge opcije.

Ukupni dojam:

Alen Butumović: Ne mogu reći da je bio loš PPV. Nije bio najbolji ove godine, ali je definitivno bio bolji od Survivor Seriesa. Dobili smo odličan Ladders meč i nekoliko ostalih zabavnih mečeva. Kakav je bio hype, moram biti zadovoljan.

Emir Ahmethodžić: Ušao sam u ovo nadajući se samo da neće biti užasno. Nisam imao neka očekivanja, tako da sam ostao zadovoljan nakon viđenog. Vidjeli smo jedan jako dobar match, par zabavnih i ostalo je bilo gledljivo. S booking aspekta bih se morao žaliti, ali s obzirom u kakvom je stanju WWE u zadnje vrijeme, prešutit ću to ovog puta.

Vedran Karlić: Prilično slab. Nakon prvog meča tempo je pao, publika je utihnula. Razlog tome nije samo slaba kvaliteta mečeva nego priče koje su dovele do njih. WWE wrestling je nekada imao ‘veći od života’ osjećaj, sada ga nema. Sada je samo sports entertainment i to ga ubija.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "TLC: Tables, Ladders & Chairs 2015 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*