TLC: Tables, Ladders & Chairs 2015 predviđanja

Dobrodošli na zadnji WWE PPV 2015. godine. TLC: Tables, Ladders & Chairs donosi baš ono što vam i govori. Razno pokućstvo koje se koristi prilikom prebijanja protivnika. Evo što mi mislimo kako će se stvari na njemu odviti.

20151125_TLC_Match_SheamusReigns_1920x1080

Sheamus (c) vs Roman Reigns – WWE World Heavyweight Championship Tables, Ladders & Chairs Match

Alen Butumović: Nemam nikakav hype za ovaj meč, Sheamus me uopće ne zanima, a pored njega niti Reigns. WWE je uspio uništiti Ligu nacija u roku od četiri dana i to me žalosti. Meč bi mogao biti dobar uz kvalitetan booking. Vjerujem kako će biti dosta uplitanja u meč, što bi ga moglo učiniti zabavnim. Mislim da će Sheamusa zadržati titulu, a Reigns će je onda osvojiti na Royal Rumbleu.

Vedran Karlić: Interes za ovo je gotovo ne postojeći. Sheamus mi je dosadan i koliko god bih volio njegov poraz, bojim se kako će se dogoditi nekakva glupost s kojom će on zadržati pojas. Time što je postao prvak malo toga se promijenilo, i dalje je marginalan, i dalje je dosadan, i dalje WWE ne zna kako prezentirati ratnika, što bi on trebao biti. Nasuprot njemu je Roman Reigns koji je istovremeno Superman i underdog, jasno vam je kako to (ne) funkcionira. Meč možda i bude zanimljiv, samo zato što je ovo TLC gimmick PPV, al’ priča iza njega nije.

Emir Ahmethodžić: Ne zanima me zaista. Sheamus je grozno bookiran u ovome, kao i cijela Liga Nacija. Reigns ih je dobio u 4v1 handicap matchu zaboga. Ne samo to, nego je i pinao Sheamusa u više prilika, i tako je WWE pretvorio sve one simpatije prema Reignsu u nepodnošenje, dajući mu pobjedu svake sedmice. Prvo su ga bookirali kao underdoga, a kroz cijeli rivalitet sa Sheamusom je izgledao peterostruko puta jače. Underdog priča je funkcionisala sa Bryanom, ali Bryan sigurno nije pobjeđivao Ortona, Batistu, Shield, Wyatte, Triple Ha itd. u handicap matchevima. Tu je greška sa Reignsom. Žele predtsaviti Reignsa kao underdoga, ali pri tome ne želeći da izgleda slabiji od svog protivnika ni na trenutak. Ne ide to tako. Što je najgore, pored cijelog ovog bookinga, Sheamus će i retainati titulu, na neki prljav način, uplitanjem Lige Nacija najvjerovatnije. Užas. Match bi mogao biti jako dobar, ali nemam nikakvo povjerenje u booking svega ovoga.

20151130_TLC_Match_OwensAmbrose_Light_HOMEPAGE

Kevin Owens (c) vs Dean Ambrose – Intercontinental Championship

Alen Butumović: Očekivao sam da će ova dvojica dobiti nekakvu stipulaciju, možda Ladders meč, ali ipak ćemo imati običan meč. To je i u neku ruku dobro jer sam prilično siguran kako ova dvojica mogu dostaviti odličan meč ako dobiju vremena. Ako bude slične kvalitete kao i na SS, bit ću zadovoljan. Samo se bojim da neki glupi kraj ne upropasti ovaj meč. Mislim da će Owens zadržati titulu, a ovo će se nastaviti još neko vrijeme. Jedino mi je žao što nisu iskoristili cijeli potencijal ove zavade.

Vedran Karlić: Još jedan meč koji spada u kategoriju neiskorištenog potencijala. Sve oko ovoga meča moglo je biti puno bolje, pogotovo priča. No ne, mi smo morali imati bacanje kokica i soka nekome u lice, kao da je pobjeglo iz neke niskobudžetne ‘humoristične’ serije. Mogli smo to graditi na snaga protiv izdržljivosti, no nismo ni to. Volio bih vidjeti Owensovu pobjedu ovdje, zadržavanje naslova i WM borbu protiv Lesnara. Samo se nadam kako nećemo imati neki glupi DQ kraj, to bi uništilo sve. Recimo, televizor eksplodira Ambroseu u lice… Poznato?

Emir Ahmethodžić: Match bi mogao biti prilično dobar, ali nije građen kako bi trebao biti. Šta smo uopće vidjeli ovdje? Ambrose je postao izazivač broj jedan, i posuo je Owensa kolom i kokicama. To je sve. Razočaravajuće. Owens je bio bolestan jednu sedmicu, pa je i to zasmetalo, ali svejedno je trebalo biti bolje odrađeno ovo. Ambrose bi mogao uzeti ovo i držati titulu do Wrestlemanije, kada bi trebai u rivalitet sa Jerichom.

20151204_TLC_Match_DelRioSwagger_Thumbnail2

Alberto Del Rio (c) vs Jack Swagger – United States Championship Chairs Match

Alen Butumović: Solidna priča, no ništa posebno ne očekujem od ovoga meča. Chairs stipulacija nije baš primamljiva i mečevi ne budu previše dobri. Ovaj meč je predvidljiv jer nema šanse da Swagger dobije Del Ria. Možda bi mogli izvući solidan meč, no ne očekujem od ovoga previše.

Vedran Karlić: Subjektivno ne želim navijati za Alberta. Objektivno gledano on nije ništa napravio u ovoj zavadi, sve zanimljivo što se događalo napravio je Swagger. Šansa da Swagger dobije je nikakva, no ja ću za njega navijati. Del Rio je navodno jako dobro plaćen, a do sada to ulaganje (barem po pitanju izvedbe u ringu) nije opravdao.

Emir Ahmethodžić: Od kada je Del Rio odbacio Coltera i pridružio se Ligi Nacija, ovaj match je izgubio svaki mogući smisao. Imao je potencijala, ali Colterovo odsustvo je odmah oduzeo zanimljivosti u rivalitetu, jer se više nemaju oko čega zavađati Swagger i Del Rio. Da, imaju titulu, ali opet.. nema priče, jer je pokretač i epicentar rivaliteta otišao. Del Rio retaina najvjerovatnije.

20151130_TLC_Match_triplethreat_Light-hp

New Day (c) vs Lucha Dragons vs The Usos – WWE Tag Team Championship Ladders Match

Alen Butumović: Ovo ima potencijala biti potpuna ludnica od meča i tako mi je drago što su dali Ladders stipulaciju. Odlični timovi u meču. Vjerujem kako će ovo biti jedan od boljih, ako ne i najbolji meč večeri. Siguran sam kako ovi dečki mogu napraviti super zabavan meč. Nisam siguran za pobjednika, dvoumim se između New Daya i Usosa, volio bih da New Day zadrži, no nekako mislim da će Usosi osvojiti.

Vedran Karlić: Prva stvar koja mi pada na pamet uz ovaj meč je spotfest i mislim da bi to mogao biti. Puno zanimljivih poteza, poneki vrlo opasan. Uz dobar tempo i zanimljivu akciju mogli bi imati najzanimljiviji meč večeri. Tag tim malo kada razočara izvedbom na PPVu. Nadam da kako će pojas ostati na istim momcima.

Emir Ahmethodžić: Vjerovatno će biti najbolji match večeri. Dugo se očekuje ovakav match među strasnijim fanovima, i konačno ćemo ga dobiti. Svi su letači, što pristaje ladder matchu, ali imamo i snagatora Big Ea koji će uvesti dozu i tog stila u match, što će napraviti sjajan balans. Mislim da bi New Day mogao opet retainati, jer su ih tek sad počeli koristiti kao kičmu Rawa, i ne vjerujem da su spremni da odustanu od toga još.

20151207_TLC_LIGHT_CharlotteRicPaige_HP

Charlotte (c) vs Paige – Divas Championship

Alen Butumović: Očekujem solidan meč od ove dvije, samo ne smiju dobiti previše vremena kao na Survivor Seriesu pa da meč postane dosadan i monoton. 10 minuta u vrh glave. Charlotte će ovo dobiti, a onda neka dobije novog izazivača, bila to Sasha Banks ili Becky Lynch, ne zanima me. Čak bi više volio Becky Lynch jer su postavili temelje za potencijalnu zavadu njih dvije pa bi bilo loše da to ne iskoriste.

Vedran Karlić: Nije me briga za još jedan meč njih dvije. Razlog zašto ga imaju je potpuno glup, a kvaliteta prošla dva (mislim da su dva) meča bila je itekako upitna. Ovo nije korak naprijed za Divas diviziju, a još jedan korak iza će biti ako Ric pomogne kćeri obraniti naslov. Paige ne bi trebala ugrabiti naslov.

Emir Ahmethodžić: Nadam se da ćemo dobiti neki solidan match. Razočarale su me u svoje zadnja dva title matcha, ali ćemo možda dobiti nešta novo sada. Ostat ću pozitivan. Charlotte retaina sigurno, i nakon ovoga konačno ide onaj najzanimljiviji dio ove kvazi revolucije – feud sa Becky Lynch ili možda čak Sashom Banks.

20151207_TLC_8-man_Light-hp

The Wyatt Family vs Dudley Boyz, Tommy Dreamer & Rhyno – 8-Man Elimination Tables Match

Alen Butumović: Jako dobro bookiran meč, veselim mu se. Elimination Tables stipulacija je jako prigodna za ovo. Očekujem jako zabavan meč i ako booking bude dobar, a pod time mislim da Wyatt obitelj izdominira mečom, ovo će biti super. Wyatti moraju pobijediti, dovoljno im je uništen momentum na Survivor Seriesu, mislim da bi ih se sad stvarno trebalo podići na višu razinu, inače će biti kasno.

Vedran Karlić: Kako prolete kroz stol tako ispadaju? Zvuči kao poslastica za gledati. U nekim danima, kada je ECW bio aktualan, ovo bi bio meč na kojem bi ljudi svako malo skakali u zrak zbog nekog suludog poteza. To vrijeme je odavno prošlo, sigurno nećemo imati tako brutalan meč, ali bi itekako mogli imati zabavan meč. Wyatt familija trebala bi dobiti, samo postoji jedan problem, ne vidim točno što im ta pobjeda dugoročno znači…

Emir Ahmethodžić: Šteta što se WWE potrudio da izbiju svaki gram kredibiliteta iz Wyatt Familije, jer ovo može biti zaista dobar match. Odličan izbor za stipulaciju, što može zaista da učini match zabavnim sa dosta akcije. Problem je što Wyatt Familija ne dobija ništa pobjedom ovdje. Da si momentum od pobjede nad Takerom i Kaneom na Survivor Seriesu, bila bi potpuno drugačija priča. Nažalost, nije tako.

20151207_TLC_RybackRusev_1920x1080

Ryback vs Rusev – Singles Match

Alen Butumović: Ovo je trebalo biti na Kickoffu. Ne zanima me previše. Mislim da mogu napraviti solidan meč, no ne očekujem previše od njega. Volio bih da Rusev pobijedi, no vjerojatno će dati Rybacku pobjedu.

Vedran Karlić: Kao da im je falio jedan meč pa su njih dvojcu nasumično stavili u njega. Za sada se ništa nije dogodilo i ne bih se bunio da ovog meča uopće nema na cardu. Nadam se kako će Rusev dobiti. WWE treba negativce pod hitno.

Emir Ahmethodžić: Ovo je došlo ni odakle. Rusevu bi više značila pobjeda, ali s obzirom na način kako bookiraju Ligu Nacija, ne bi me čudio ni suprotan ishod.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "TLC: Tables, Ladders & Chairs 2015 predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*