Survivor Series 2015 recenzija

Iza nas je Survivor Series. Nije se dogodio teroristički napad, premda će neki možda reći kako bi bilo bolje da su iz predostrožnosti odgodili događaj zbog toga što smo u konačnici gledali.

Reigns vs Sheamus

Sheamus vs Roman Reigns

Alen Butumović: Dogodilo se ono najgore. Sheamus je unovčio svoj kovčeg. Izvrsno. S nula momentuma, s bezbroj poraza na leđima i mjesecima provedenim u mid-cardu gubeći od raznih wrestlera, Sheamus se odjednom uzdigao i postao WWE prvak. Čak mi je i žao Reignsa ovdje, ne mogu vjerovati da to kažem, ali je. Ne znam. Nadam se da WWE ima plan kako ovu dosadu od čovjeka pretvoriti u dobrog prvaka.

Vedran Karlić: Čestitam WWE, uspjeli ste do sada slab PPV napraviti još gorim. Sve je bilo grozno, od toga da je Roman iz čista mira napravio spear na HHH, pa do toga da je došao Sheamus kojeg skoro nitko ne želi gledati kao prvaka. Njegov povratak nakon WM bio je zanimljiv, ideja ratnika bila je dobra, no od iste su odustali u roku nekoliko tjedana i ponovo ga vratili u stari dosadni mod. Ovo je potencijalni prvak koji će biti još dosadniji od Seth Rollinsa kojemu su toliko prigovarali. Meč? Ako vi ono želite nazvati mečom, to je vaša stvar, ja ću to nazvati glupošću kakve ne želim gledati. Zbog načina kako je sve to postalvljeno nije mi žao Romana, čak su i to uspjeli zeznuti.

Emir Ahmethodžić: Umjesto Ambrosea, Sheamus je cashirao kofer i osvojio titulu od Reignsa. Mah… nisam baš ovo očekivao, ali to je jedna od onih neprijatnih iznenađenja. Ima smisla i sve, ali krivo je vrijeme da Sheamus postane prvak. Već duže vrijeme je irelevantan, i nije napravio ništa značajno od kada drži kofer. S njim su trebali čekati do poslije Wrestlemanije. Reigns je odlično sellao emocije na kraju matcha. Osjetio sam žaljenje za njim, što je valjda i bio cilj ovoga. Nadam se da će Sheamus što kraće držati titulu. Vrijeme je da se pozove Lesnar… ima posla za obaviti.

Reigns vs Ambrose

Dean Ambrose vs Roman Reigns

Alen Butumović: Najveće razočaranje večeri je minutaža koju je ovaj meč dobio. Hajde, razumijem u neku ruku da su htjeli da ovo bude brz meč bez ikakvog okolišanja pošto su Reigns i Ambrose u njemu, ali ovo je moglo biti građeno tako puno bolje, a ovako nisam osjećao nikakvu atmosferu ili važnost u meču, pogotovo nakon što je Reigns udario Spear u petoj minuta meča. Bilo je dosta dobro za vrijeme dobiveno, ali mislim da bi napravili super meč da su dobili dvadeset minuta. Nisam razočaran što je Reigns pobijedio, iako bih više volio da je Ambrose dobio, ali što je tu je. Kada je došao Triple H, znao sam da će se nešto dogoditi. I je.

Vedran Karlić: Prije par mjeseci Roman i Dean bili su dio meča za naslov, u kojem su osim njih bili Orton i Rollins. Tada su imali konfrontaciju u kojoj je do izražaja došlo to njihovo prijateljstvo, psihologija iza toga je bila sjajna. Ovo danas, kada se to očekivalo, bila je blijeda sjena svega što se izdogađalo. Meč je bio srednja žalost, ispucali su svoje završene poteze i sve dovršili prije desete minute. I ovo je bila borba za naslov? Finale turnira? Žalosno, ali istinito.

Emir Ahmethodžić: Razočaran sam finalama. Prekratko je ovo bilo za finale turnira. Svaki četvrtfinalni i polufinalni match je trajao duže od ovoga. Nisu niti imali vremena da razrade match kako treba, a mogao je biti odličan. Ipak nisu odlučili da krenu putem Ambroseovog heel turna. Reigns je ipak pobijedio. Reignsova pobjeda je isto mogla pričekati. Corporate Ambrose je za mene bila najbolja odluka. Ali dobro, ipak ništa od toga. Vidjet ćemo šta sada imaju u planu. Drago mi je da je Reigns izgledao opako kada je okrenuo leđa Triple Hu i umjesto što se rukovao s njim ga je spearao.

20151112_SurvivorSeries_LIGHT_KaneTakerWyatts_HP

Undertaker & Kane vs Bray Wyatt & Luke Harper

Alen Butumović: Moram istaknuti kako je ulazak Undertakera bio jako fora. Što se tiče meča, bilo je ok, ništa posebno, ali nisam niti očekivao bolje. Bio je showcase za Undertakera kako bi on pokazao da i u ovim godinama se može kretati u ringu kao i u svojim mladim danima. Mogu reći da sam očekivao pobjedu Undertakera i Kanea, iako bi pobjeda za Wyatt obitelj bio ogroman trenutak za njih, no to se naravno nije dogodilo. Barem je Harper podnio pin, tako da Wyatt ostaje zaštićen donekle.

Vedran Karlić: Jedina poanta ovog meča bila je to da se pokaže kako je Undertaker dugovječan, kako bi mu se zahvalilo za sve što je napravilo. I to je bio najveći problem ovog meča. Undertaker i brat po destrukciji Kane razbili su četiri člana Wyatt obitelji, sve kako bi se još jednom publika mogla derati Undertakerovo ime. Opet se je gledalo na kratkoročnu satisfakciju, a ne na dugoročne stvari – Bray Wyatt će tu biti još godinama (u poslu, ne nužno u kompaniji), dok je Undertaker već u zalazu karijere. Treba graditi nove nade, stare zvijezde trebaju pomoći u tome, a ne uzeti svako svijetlo za pozornice za sebe. I ne, nitko me ne može uvjeriti da Undertaker nije mogao reći da ono ovo ne želi izgubiti. Zbog ovakve sebičnosti, kako starih zvijezda, tako i vodstva kompanije, imaju silne probleme. Baš zbog toga nemaju nove zvijezde, zato stalno gledamo legende u važnijim ulogama nego što bi trebale imati. Sam meč će biti zaboravan kao i svaki drugi RAW meč.

Emir Ahmethodžić: Ne mogu da vjerujem da su hajpali Wyatta i cijelu priču o dušama samo kako bi imali jedan nostalgičan match sa Brother of Destruction. Apsolutno sramno. Niti u jednom trenutku niko od Wyatt tima nije izgledao kao bilo kakva prijetnja. Nezaustavljivost Braun Strowmana je propala u vodu, Harper po običaju izgledao slabo, a Wyatt je užasno izgledao, kada se uzme u obzir da sada posjeduje Kaneove i Undertakerove moći. Shvatam ja da je ovo 25. godišnjica Undertakera, i da je ovo bukvalno show odan u počasti Undertakeru, ali ako je već moralo tako biti, onda Bray Wyatt nije trebao biti taj kojeg će žrtvovati. Bojao sam se ovoga od trenutka kada je krenuo ovaj rivalitet prije mjesec dana, ali je izgledalo kao da su krenuli drugom rutom, da neće napraviti istu grešku sa Wrestlemanije. Izgleda da sam pogriješio. I pored SVEGA, WWE se i dalje prave pametni i odbijaju da stvaraju zvijezde. Nećete dugo moći živjeti od stare slave i od Attitude Era zvijezda. Jednog dana će ih pola otići u penziju, a druga polovina će se povrijediti. Šta onda?

20151117_SurvivorSeries_LIGHT_ZigglerBreeze_HP_sponsor

Tyler Breeze vs Dolph Ziggler

Alen Butumović: Jako kratak meč, dobili su vrlo malo vremena i naravno da meč nije bio ništa posebno. Uspjeli su utrpati dosta toga u kratko vrijeme, tako da je tempo bio prilično brz, no na kraju je sve izgledalo užurbano. Barem je Breeze pobijedio, to je zasada svjetla točka PPVa. Nadam se da sada WWE neće uništiti momentum kojeg je Breeze dobio ovom pobjedom.

Vedran Karlić: Ziggler i Breeze imali su jedan sasvim solidan meč za vrijeme koje su imali na raspolaganju. Imam osjećaj kako su htjeli napraviti što više pa je sve nekako izgledalo zbrzano, barem ne loše. Odluka o pobjedniku bila je dobra, a kada pogledate, jako je žalosno što je Breeze trenutno jedan od najboljih negativaca u kompaniji. To je žalosno, zbog toga kako WWE tretira svakog imalo potencijalnog negativca koji se pojavi.

Emir Ahmethodžić: Napravili su sve što su mogli za dobiveno vrijeme. Ne krivim ih uopće. Mogli bi napraviti nešto sjajno na Takeoveru npr gdje bi dobili mnogo više vremena na raspolaganju. Breeze je očekivano pobijedio. Dobro za Tylera, ali Ziggleru i ne baš. Pogotovo kada pogledamo činjenicu da je prošle godine pobijedio u Survivor Series elimination matchu izbacivsi Rollinsa.

20151102_SurvivorSeries_LIGHT_Divas_HP

Paige vs Charlotte

Alen Butumović: Ne znam što da ovdje kažem, krenuli su čudno, pogotovo zato što je ovo predstavljen kao meč gdje obje čekaju da razbiju jedan drugu a one su krenule s običnim wrestlingom. Početak je čak i bio dobar, no onda je meč postao dug, spor i njih dvije su se izgubile. Publika također je izgubila svoju zainteresiranost i to je dodatno uništilo meč. Charlotte je očekivano zadržala titulu. Molim vas, želim Sashu Banks. Nije to tako strašno, nije ona loša uopće, WWE. Naprotiv, bolja je od svih.

Vedran Karlić: Osjećaja sam kako je ovaj meč na papiru izgledao puno bolje nego u stvarnosti. Tempo i psihologija bili su na sve strane, neki potencijalno zanimljivi potezi bili su loše izvedeni. Prošli PPV je Nikki napravila korak naprijed po pitanju kvalitete, ovoj PPV Paige je napravila korak nazad. Za to vrijeme Sasha Banks je maltene marginalna.

Emir Ahmethodžić: Trebalo je biti bolje. Žao mi je, jer je match stvarno mogao biti dobar, ali su neke dobre stvari loše izvedene. Charlotte nije bila na nivou večeras pogotovo. Dva speara je dosta loše izvela. Paige inače ne prikazuje ono što se od nje očekuje u ringu. Charlotte je s druge strane već imala jedan dobar match sa Nikki Bellom na main rosteru. Svemu ovome nije pomogla ni loša atmosfera u areni. Chantanje za Sashu Banks mi je bezveze. Pogotovo jer je publika jednako mrtva skoro uvijek kada je Sasha u ringu. Jedna je od najboljih hrvača (neovisno o spolu) u cijeloj kompaniji. Potpuno se slažem s tim. Ali publika treba da se nauči strpljenju. Njeno vrijeme će doći, i mislim da postaje očito kako to vrijeme čuvaju za Wrestlemaniju. Do tada, želim uživati u nastupima Charlotte i Becky Lynch. Kad smo kod toga, Paige treba lagano udaljavati od te uloge.

Pet na pet meč

5vs5 Survivor Series Match

Alen Butumović: Promo New Daya prije meča je bio super. Meč je bio prilično zabavan sve do trenutka kada je Big E eliminiran i ostatak New Daya je otišao s njim u svlačionicu. To je bilo dobro, ali očekivao sam da će se vratiti no nisu. Sheamus je ostao sam za svoj tim i tada je meč izgubio svoju kvalitetu. Tim pozitivaca je pobijedio jer je to takav meč bio da stvarno nije bilo bitno tko će uzeti pobjedu, ali WWE je propustio priliku da izgradi Sheamusa, pogotovo zbog onoga što će se dogoditi na kraju večeri. No nisu. Očekivano.

Vedran Karlić: Pogodio sam kako će izgledati timovi i bilo mi je jasno kako će meč imati veliku notu humora. I meč je krenuo dobro, bio je zabavan, no sve je umro kada je New Day napustio dvoranu. Ne samo meč, nego i PPV. U tom trenutku to je izgledala kao debilna uloga, a do kraja večeri postat će još debilnija pošto je Sheamus ostao sam. Da, isti onaj momak koji je postao prvak na kraju večeri ovdje je ispao totalni jadnik, neki bi mogli reći da je to mogao biti face turn uz način kako je sve napravljeno. Moje pitanje je hoće li Ryback, Kalisto i Jey Uso sada imati priliku za naslov. Ipak su dobili prvaka, kao i mnogi drugi proteklih tjedana.

Emir Ahmethodžić: Očekivao sam ovakvu strukturu timova. New Day promo je bio jako zabavan na početku. Sheamusov pokušaj da bude cool kao New Day je propao i reakcije su bile zabavne. Match je bio dobar i tempo je bio dosta privlačan, ali trenutak kada je New Day napustio match, ostavilo je žestok trag na konačan kvalitet matcha. Sheamus je trebao valjda ispasti jak ovdje jer se dobro držao protiv trojice i jer valjda nije pobjegao, ali svejedno ga je pinao Ryback. Ne prikazuje te baš ni jakim ta činjenica.

20151116_SurvivorSeries_LIGHT_HP

Kevin Owens vs Dean Ambrose

Alen Butumović: Bolji meč nego Reigns/Del Rio i bolji nego onaj njihov na SmackDownu prije nekoliko tjedana. Owensov heel work je bio jedan od boljih dijelova meča kao i uvijek. Završnica je bila jako zabavno, bilo je nekoliko dosta dobrih poteza i kontri, pogotovo u zadnjoj minuti. Onaj Ambroseov Rebound Lariat je bio tako dobar. Ovdje sam bio malo neodlučen što se tiče pobjednika jer je postajala i nekakva šansa da Owens prođe, ali ipak je Ambrose prošao.

Vedran Karlić: Najbolji meč večeri nije bio dobar kao neka četvrtfinala koje smo gledali prošlog ponedjeljka. Drugim riječima, tužno je kada RAW prije PPVa ima bolje mečeve nego što je najbolji meč na PPVu. Nisu za to krivi dečki nego satnica koju su imali, odradili su svoj posao sasvim solidno.

Emir Ahmethodžić: Od ovog matcha sam i očekivao da bude dobar. Kevin Owens je možda najzabavniji kečer u ringu u ne-hrvačkom smislu. Niko ne izaziva svog protivnika na način na koji to radi Kevin Owens. Genijalan je zaista. Ambrose je uspio izvući očekivanu pobjedu nakon Dirty Deedsa.

20151113_SurvivorSeries_LIGHT_DelRioRoman_HOMEPAGE

Roman Reigns vs Alberto Del Rio

Alen Butumović: Ovo je bilo dobro, bolje nego što sam očekivao. Vjerojatno najbolji meč za Del Ria otkako se vratio u WWE. Većina meča je bila solidna i njih dvojica su dobro radili zajedno. Završnica je bila zabavna, iako ne napeta jer nitko baš nije vjerovao da će Del Rio proći. Očekivana pobjeda za Reignsa koji odlazi u finale.

Vedran Karlić: Prosječan meč koji će trenutno biti zapamćen kao najbolji meč Del Ria od njegova povratka. Bilo je jasno tko će ovo dobiti pa interes nije bio pretjerano velik, što nije dobro za polufinale ‘važnog turnira’.

Emir Ahmethodžić: Match je bio prilično dobar. Čak i iznad mojih očekivanja. Očito je bilo ko osvaja ovo, ali su i dalje učinili match zabavnim za oko. Reigns je dobro sellao arm breaker. Izgledalo je kao da je zaista u bolovima. To mu je jedna od jačih strana. Reigns na kraju pobjeđuje.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

1 Comment on "Survivor Series 2015 recenzija"

  1. Vince je u krizi jer nema najvećih zvijezda, ali majmun je imao boljih booking mogućnosti od Reignsa i Sheamusa.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*