SummerSlam 2019 recenzija

Toronto je ugostio ovogodišnji SummerSlam. I dok nisam imao razloga filozofski razmišljati o smislu života, imao sam prilično često razmišljanje ‘zašto ja ovo gledam?’ Razlog tome više je išao prema deja vu osjećaju kojeg sam imao gledajući svki od devet mečeva. Bilo kroz prizmu prijašnjih mečeva, bilo kroz prizmu toga što su mečevi jako sličili jedan na drugoga. I sve to zaokruženo u dozi mediokriteta.

Ženska Revolucija

Show su otvorile Becky Lynch i Natalya u submission meču. Glavno pitanje tog meča je bila zašto isti ima no DQ pravila, koja su potpuno nepotrebna. I submission se svodio na to da smo završnicu imali par takvih poteza, i to je to. Ništa više, nije bilo nikakve psihlogije, pokušaja targetiranja oređenog dijela tijela kako bi lakše kasnije odradili svoj potez kojem će natjerati protivnicu na tapkanje. Nije to bilo ništa loše, ali komotno se moglo i bez te stipulacije. Meč bi bio identičan.

To je bio jedan od tri ženska meča. Bayley i Ember Moon su imale prosječan meč, a isto mogu kazati i za Trish i Charlotte. Štoviše, u tom meču bi je baš smetalo ‘ja napravim potez, ti napravi potez’, kao da ga vježbaju u dvorani. Sve u svemu, u tri meča žene nisu puno pokazale.

Kralj budala

Ne znam za vas, ali mene jako smeta kada netko ispada totalna budala u meču. A konkurecnija je bila ogromna. Ziggler je nominiran nakon prozivanja Goldberga nakon što ga je isti dobio, i to dva puta. I dva puta pobrao batine. Ova jeftina nostalgija je jadan izgovor za postojanje ovog meča. Kevin Owens pak mora biti nominiran zbog toga što je stavio karijeru na liniju (i nije namjerno izgubio kako bi otišao iz kompanije), te kako je bio mutav manje više cijeli meč. Da, morao je biti glupi babyface. A jednako glupi su ispali Shane McMahon i Elias. Jedan zato što nije udpio dobiti meč u kojem je imao sudca koji mu pomaže, drugi zato što mu nije pomogao.

Jedino pozitivno je bilo to što je KO dobio u meču koji je izgledao kao da ga je bookirao Vince Russo. Zato što je dobio dobre reakcije, pošto je publika bila vruća čitavu večer. Dok zaršnu nominaciju dobiva Ricochet, koji je po tko zna koji puta bio još jedan glupi babyface. Dopustio protivniku da dođe sa svojim pajdašima (AJ + Club) te da ga ometu dovoljno da ne uspije dobiti meč. Premda je završni potez bio odlično odrađen. Dosta mi je gleati prosječne mečeve gdje babyface mora sam protiv trojce. I gdje ga nakon meča još pretuku. Zar samo negativci mogu imati prijatelje u ovoj kompanijie? Još tri maksimalno prosječna meča koje ste već gledali. Samo s drugim imenima.

No sell

Preostala tri meča su imala nešto dobro i nešto loše. Orton i Kofi su imali meč koji je imao toliko potencijala i onda paf. DQ… Baš sam bio razočaran. Ovo je meč kakvog očekujem na go home showu prije PPVa, koji će me natjerati da pogledam njihov meč na PPVu. No ne na drugom najvećem PPVu godine koji završi ovako. Jako loša odluka. Wyatt vs Balor je imao dobar ulazak i predstavljanje Wyatta i sve ostalo loše. Kako me je naživciralo aludiranje na trganje vrata nakon kojeg se Balor ustao kao da mu se nije ništa dogodilo. Baš je bila šaka u oko, a kako samog meča i nije bilo puno, to vam je otprilike opis meča.

Za kraj sam ostavio main event, koji je po meni bio najbolji meč večeri. Ali je bio meč kojeg sam već gledao. Ergo sum, bilo koji Lesnarov meč. Selling nula bodova, pogotovo Seth koji je sa ‘strganim rebrima’ radio suicide diveove. Psihologije je bilo još manje. No ako su to stvati koje vam ne smetaju, onda je meč bio vrlo dobar. Hej, razbili su stol i spamali finishere. Isto tako, nije mi jasno zašto na WM Seth nije mogao dobiti čisto, kada je bilo važnije, nego sada, pola godine kasnije.

Sve u svemu, show je bio jedan veliki mediokritet u kojem ništa nije odskakalo. Koji nemam po čemu pamtiti, niti bi ga ikome preporučio. Najpozitivnija stvar je to što ovog puta nije završio s gorkim okusom u ustima.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "SummerSlam 2019 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*