SummerSlam 2015 Preview

Drugi najveći show godine je pred nama. SummerSlam 2015 je na vratima, a kao i svaki puta, ProHrvanje vam donosi ekskluzivni preview ovoga događaja koji služi onima koji nisu gledali tjedna događaje prije SummerSlama da se približe pričama i mečevima koji su aktualni.

 

20150721_Summerslam_Match_TakerLesnar_LIGHTv3_HP

Undertaker vs Brock Lesnar – Singles Match

Ovdje se vraćamo još na WrestleManiju 30 kada se dogodio jedan od najvećih i najšokantnijih trenutaka u povijesti wrestlinga. Brock Lesnar je porbijedio Undertakera i prekinuo njegov neporaženi niz od 21-0 na najvećem eventu godine. Undertakera su nakon meča odveli u bolnicu i nismo ga vidjeli godinu dana nakon toga. Sada premotavamo za 15 mjeseci i dolazimo do ovogodišnjeg Battlegrounda. Brock Lesnar je imao meč protiv WWE prvaka Seth Rollinsa za titulu. Lesnar je imao pobjedu u rukama, ali je Undertaker napravio svoj iznenađujući povratak i koštao Lesnara meča i titule. Sljedeću noć na Rawu, Undertaker je objasnio zašto je to napravio. Razlog tome povratku je bio taj što je Heyman stalno govorio o Lesnarovom prekidanju niza i time provocirao Undertakera. Undertaker je zatim izazvao Lesnara na meč na SummerSlamu. Te iste noći Undertaker i Lesnar su imali jednu kaotičnu tučnjavu koju su razdvajati morali zaštitari i puno WWE wrestlera. Heyman je za par tjedana zatim imao promo gdje jamčio kako se ovaj puta nakon meča na SummerSlamu neće više vraćati niti ćemo ga ikada vidjeti u WWEu. Na SummerSlamu nas očekuje jedan uzbudljiv meč ove dvojice, s obzirom na ono što smo vidjeli na Raw-u. Hoće li Undertaker uspjeti osvetiti se Lesnaru i pokazati da može pobijediti Lesnara, ili će Lesnar samo potvrditi ono što je napravio prije 15 mjeseci na WrestleManiji 30 i još jednom dobiti Undertakera, saznajte u nedjelju.

 

20150813_Summerslam_Match_CenaRollins_LIGHT_HP_v2

Seth Rollins (WWE Champion) vs John Cena (US Champion) – Winner Takes All Title vs Title Match

Nakon što je „pobijedio“ Lesnara na Battlegroundu nakon što je Undertaker Lesnara koštao meča, Seth Rollins je iduću večer došao na Raw i rekao kako ga nitko ne može pobijediti. Cena je zatim izašao očitati bukvicu Rollinsu i nazvao ga šalom od prvaka koji ne zaslužuje nositi WWE titulu. Idući tjedan, Rollins i Cena su se dogovorili na meč za US titulu. Iako je Cena pobijedio taj meč i zadržao US titulu, Rollins je u meču slomio Ceni nos što ga je udaljilo iz ringa na par tjedana. U međuvremenu, Seth Rollins je izazvao Cenu na titula za titulu meč gdje pobjednik uzima obje titule. Iako je bilo upitno hoće li John Cena nastupiti zbog slomljenog nosa, Cena je tjedan dana kasnije na Tough Enough epizodi prihvatio Rollinsov izazov. Na Rawu prije SummerSlama, John Cena i Seth Rollins su potpisali u govor i tako napravili ovaj meč službenim. Hoće li Seth Rollins uspjeti dokazati da je John Cena bio u krivu kad ga je nazvao šalom i osvojiti obje titule ili će John Cena stati iza svojih riječi i potvrditi da Rollins zaista je jedan od najgorih prvaka u povijesti, saznajte u nedjelju.

 

20150806_Summerslam_Match_mizrybackbigshow_LIGHT-HP

Ryback © vs The Miz vs Big Show – Intercontinental Championship Triple Threat Match

Ovaj se meč još trebao dogoditi na Battlegroundu, ali se Ryback ozlijedio, točnije dobio infekciju u svojoj desnoj nozi što ga je spriječilo da nastupi na PPVu. Ipak, Ryback nije predao IC titulu i vratio se u ring te je ovaj meč opet najavljen. Dok Rybacka nije bilo, Miz i Big Showa su imali dosta interakcija gdje je Miz govorio kako Ryback treba vakantirati IC titulu i predati ja njemu. No, Ryback se vratio i Miz to nije dočekao. Hoće li Ryback uspjeti pobijediti ne jednog nego dva čovjeka i tako zadržati IC titulu ili ćemo vidjeti novog Intercontinental prvaka, saznajte u nedjelju.

 

20150810_Summerslam_Match_tagteam_LIGHT_HP

Prime Time Players © vs Lucha Dragons vs New Days vs Los Matadores – WWE Tag Team Championship 4-Way Match

U protekla dva PPVa Prime Time Playersi su imali samo jedne protivnike za Tag Team titule, no za SummerSlam, taj se broj povećao na tri protivnika. Razlog tome je što su sva tri tima ostvarili neke značajne pobjede do SummerSlama i svi zaslužuju dobiti meč za Tag Team titule i tako, pošto se niti jedan tim nije mogao međusobno dogovoriti tko će prvi dobiti priliku, Authority je dala svima priliku odjednom pa ćemo na SummerSlamu imati 4-Way meč za Tag Team titule. Hoće li Prime Time Playersi uspjeti pobijediti u svom najtežem izazovu dosada i tako zadržati titule ili ćemo vidjeti nove Tag Team prvake nakon što jedan od tih timova osvoji titule, saznajte u nedjelju.

 

20150813_Summerslam_Match_OwensCesaro_LIGHT_HP

Kevin Owens vs Cesaro – Singles Match

Dok je Kevin Owens još bio izazivač za Ceninu US titulu, Cesaro je odgovorio na Cenin otvoreni izazov i umalo ga pobijedio za US titulu. Kevin Owens je to Cesarovo uplitanje u njegov posao protumačio kao krađu ‘spotlighta’. No, onda je ovo preraslo u nešto više kada smo vidjeli par tučnjava njih dvojice. Owens želi uništiti Cesara jer je zabio nos u njegov posao, dok Cesaro to prihvaća smireno pritom provocirajući Owensa. Ovo će biti prvi meč za Cesara na PPVu otkako je ostao sam bez Tysona Kidda, a nakon što smo vidjeli mečeve u zadnjih mjesec dana i ako uzmemo u obzir da je Kevin Owensa na drugoj strani ringa, očekuje nas jedna uzbudljiva borba. Hoće li Kevin Owens opravdati svoje razloge napadanja Cesara i tako ostvariti pobjedu u ovome meču ili će Cesaro nanijeti Owensu treći poraz zaredom na PPVu, saznajte u nedjelju.

 

20150721_Summerslam_Match_BrayLukeDeanRoman_LIGHT_HP

Roman Reigns & Dean Ambrose vs Bray Wyatt & Luke Harper – Tag Team Match

Ovo je sve krenulo na Money in the Banku kada je Bray Wyatt koštao Reignsa prilike za kovčeg jer je Reigns koštao njega istog tjedan dana prije. Njih dvojica su imali meč na Battlegroundu gdje je Bray Wyatt ostvario pobjedu nakon što je maskirani čovjek napao Reignsa, a taj maskirani čovjek je bio Luke Harper! Tako smo vidjeli ponovno osnivanje Wyatt obitelji koja je ovaj puta bez Rowana jer je on ozlijeđen. Ipak, Reigns nije mora trpjeti dugo dva na jedan situaciju jer uz sebe uvijek ima svog, kako oni to kažu, brata, Dean Ambrosea. Dean Ambrose je uvijek spreman na borbu i nije mu bilo teško umiješati se u ovo. Na SmackDownu Reigns je izazvao Wyatta i Harpera na Tag Team meč na SummerSlamu što je ovaj s velikom radošću prihvatio. WWE ovaj meč prikazuje kao ‘Obitelj protiv obitelji’. Ovo je još jedan dio velikog rivalstva između Shielda i Wyatt obitelji, samo što ovdje nemamo Rowana i Rollinsa. Koji će obitelj uspjeti ostvariti pobjedu? Hoće li to biti Roman Reigns i Dean Ambrose ili će to biti Bray Wyatt i Luke Harper, saznajte u nedjelju.

 

20150817_Summerslam_Match_RusevDolph_LIGHT_HP

Dolph Ziggler vs Rusev – Singles Match

Ovo je sve krenulo nakon Paybacka raspadom Lane i Ruseva. Lana je odmah našla sebi drugoga čovjeka, a ono je bio Dolph Ziggler. Rusev nije mogao to gledati, no i njemu je došla druga cura, a to je bila Summer Rae. Nakon što se vratio u ring od ozljede, Rusev nije čekao niti trenutka te je brutalno razbio Dolph Zigglera što je njega udaljilo iz ringa na nekoliko tjedana. Za to vrijeme, Rusev i Summer Rae su provocirali Lanu, no Lana je uspjela pokoji puta uzvratiti udarac. Ipak, na zadnjem Raw-u pred SummerSlam, Ziggler napravio svoj povratak i napao Ruseva. Ziggler je odmah zatražio meč protiv Ruseva na SummerSlamu što je i dobio. Lana i Summer Rae će biti pokraj ringa, stoga je vrlo moguće da vidim i borbu njih dvije, a možda će i jedna od njih biti ključan faktor rezultata ovoga meča. Hoće li Dolph Ziggler otići s pobjedom kući ili će to biti Rusev koji će ostvariti pobjedu ovdje, saznajte u nedjelju.

 

20150810_Summerslam_Match_OrtonSheamus_LIGHT-HP

Sheamus vs Randy Orton – Singles Match

Ovo se još zahuktalo prije Money in the Banks kada su njih dvojica imali nekoliko mečeva koji su završili diskvalifikacijom. Nakon što su obojica sudjelovali u MITB Ladder meču gdje je Sheamus osvojio kofer, ovo se produžilo sve do Battlegrounda gdje je Randy Orton u još jednom njihovom međusobnom meču ostvario pobjedu. Ipak, Sheamus nije htio odustati samo zbog jednog poraza i nastavio je loviti Ortona što je rezultiralo u još jedan meč na SummerSlamu. Hoće li Sheamus uspjeti uzvratiti pobjedu Ortonu ili će Randy Orton samo potvrditi svoju pobjedu s Battlegrounda, saznajte u nedjelju.

 

zzzz20150810_Summerslam_Match_Divas_LIGHT-HP

Team Bella vs Team PCB vs Team B.A.D. – 3 vs 3 vs 3 Elimination Match

Na zadnje Rawu prije Battlegrounda, tri cure iz NXTa Sasha Banks, Becky Lynch i Charlotte su napravile svoj dugo očekivani debi za WWEov glavni roster. Pod vodstvom Stephanie McMahon, time se napravila takozvana ‘Divas revolucija’ koja je unijela promjene u ovu diviziju. Uz tada već postojani Team Bella (Nikki Bella, Brie Bella, Alicia Fox), pojavio se i Team B.A.D. (Sasha Banks, Naomi, Tamina) i Team PCB (Paige, Charlotte, Becky Lynch). U ovih nekoliko tjedana, cure su imali međusobne mečeve. Od Singles mečeva, preko Tag Team mečeva pa sve do Six Man Taggova, ove cure su pokušavale dokazati tko je najbolji u Divas diviziji. No, onda je najavljen meč koji će biti važniji od svih tih. Sva tri tima će se boriti u 3 vs 3 vs 3 Elimination meču. Pravila su ta da kad je jedan član tima eliminiran, odmah je i cijeli tim eliminiran. Koji će tim uspjeti preživjeti do kraja i tako dati do znanja ostalim timova da su oni na vrhu ove divizije, saznajte u nedjelju.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SummerSlam 2015 Preview"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*