Stručna analiza WWE Drafta pt. 2

Jučer sam započeo serijal u kojoj ću do utorka pisati svoje stručne analze WWE Drafta koji nam se bliži. Ovo je drugi dio te analize, i obrađivat ću neke od najvrijednijih WWE boraca i njihov status u narednom draftu. Nastavimo!

Finn Balor

balorHighlighti karijere: NXT prvak, 3 puta IWGP Junior Heavyweight prvak, 28. najbolji hrvač svijeta u 2015. godini po PWI

Finn Balor je trenutno lice NXTa i on je lice NXTa već više od godinu dana. Uživao je u uspjesima u NJPW, i nastavio je uživati i od kada je potpisao za WWE. On je jedan od prvih zvijezda koji su potpisali za WWE. Već duže vrijeme se raspravlja o mogućem prelasku na main roster i to bi sigurno bilo nešto što bi osvježilo njegov lik. Ono šo bi ga najviše kočilo jeste što mu je nastup na mikrofonu prilično slabiji od onog u ringu. Moguće je da zbog manjka razvijenog lika to biva rezultat, ali u svakom slučaju se nadam da će godinama to popraviti.

Idealan brand: SmackDown – Balora još ne bih stavio na show koji je već izgrađen kao glavni show u kompaniji, ali bi mogao poslužiti kao katalist za dizanje SmackDown na veću razinu.

Idealan feud: AJ Styles – S obzirom da Styles već ima Club iza sebe, ovo izgleda kao rivalitet kojem je suđeno da se dogodi na main rosteru. Ono što bih ja uradio jeste da Styles turna face nakon što ga Club izdaje poslije poraza od Cene. Tu bismo imali 2v1 situaciju i ideala partner za Stylesa bi bio Balor. Naravno, sve dok Balor ne bi heel turnao i izdao Stylesa. Tako bismo možda vidjeli i bolje nastupe Balora na mikrofonu u heel ulozi, jer obično tek tada govornički talenat dolazi do izražaja. Balor bi sa svojim Balor Clubom feudao sa Stylesom, i za mene bi ovo bio rivalitet koji bi nosio SmackDown brand na početku brand splita.

Seth Rollins

rollinsHighlighti karijere: 2 puta WWE Svjetski prvak, US prvak, NXT prvak, FCW prvak, ROH prvak, Najbolji hrvač svijeta u 2015. godini po PWI

Seth Rollins je debitovao u 2012. godini na main roster zajedno sa Ambroseom i Reignsom u Shieldu. Dugo su smatrali da će Rollins imati najslabiju karijeru od trojica, ali nekoliko godina poslije vidimo da je Rollins za sada najuspješniji Shieldovac. Imao je nekoliko matcheva koji su kandidirali za match godine od debija pa do sada i otkako se vratio sa povrede priej par mjeseci, izgleda da ne planira stati na tome. Njegova jedina mana je možda u tome što mu je stil hrvanja prilčno opasan i vodi do jakog umora, što znači da vodi do mnogo grešaka. Slična situacija je i sa Danielom Bryanom bila. Iako je Rollins jako mlad, postoji šansa da ga može pogoditi povreda koja mu može dosta rano završiti karijeru.

Idealan brand: SmackDown – Već sam u zadnjem članku spomenuo kako Reignsa želim staviti na Raw sa Samoa Joeom, a ono što ja želim jeste da se splitom Shieldovci razdvoje na neko vrijeme. Rollins se može odvojiti od titule neko vrijeme, i voditi brand kao jedan od većih lica.

Idealan feud: Sami Zayn – Rollinsa ne planiraju još turnati, i to je uredu, može i ovako obavljati dobru ulogu. Jedina problematika u svemu ovome je što je Rollins toliko over da će navijači biti za Rollinsa ispred mnogo drugih faceova. Osim jednog od rijetkih – a to je Sami Zayn. Zayn je face koji će baciti heat na svakoga od svojih protivnika. Zayn vs Rollins još nikad do sada nismo gledali, i ovo je osvježavajući rivalitet koji će zaista odavati atmosferu nove ere koju WWE voli prodavati.

Charlotte

charlotteHighlighti karijere: WWE Womens prvakinja, Divas prvakinja, NXT Womens prvakinja

Charlotte je jedna od najneiskusnijih hrvačica na rosteru, ali i dalje važi za jednom od najboljih. Svoju karijeru je započela upravo u NXTu, i nije joj dugo trebalo da nauči osnove i da talenat koji joj teče kroz vene dođe do izražaja. Jedna je od djevojaka koje su napravile revoluciju u WWE ženskoj diviziji preko NXTa. Trenutna Womens prvakinja je dosta dobra u ringu, a iz sedmice u sedmicu popravlja i svoje nastupe na mikrofonu, te kao heel skuplja dosta heata od publike. Njen glavni problem za sada je možda činjenica da joj lik mnogima postaje dosadan, te bi na brand mogla doći skoro kao potrošena roba.

Idealan brand: Raw – Crveni brand treba jednu jaku negativku na rosteru, i za tu ulogu je za sad idealna Charlotte. Kao prvakinja može i dodatno pojačati prestiž Rawa. Dodatni motiv jeste kako bismo ovako na neki način razdvojili 4 Hoursewomen, oko kojih se vrtila glavna/jedina ženska priča na rosteru još od prošle godine.

Idealan feud: Sasha Banks – SummerSlam je sve bliži, a to je PPV gdje konačno Charlotte mora ispustiti titulu. Sasha Banks je spremna, over je sa fanovima i čekala je dovoljno dugo za početak svog title reigna. Ovo je svakako rivalitet koji bi mogao pomoći objema. Postoji toliko toga što se može napraviti sa Charlotte nakon SummerSlama. Feud sa Danom i Charlottein put ka iskupljenju, gdje će pokušati dokazati da može uspjeti bez ikoga u svome uglu. To može raditi kao face ili kao heel, potpuno nebitno, ali trebaju je predstaviti kao totalnu bad ass, što njen fizička građa može i potvrditi.

Revival (Scott Dawson & Dash Wilder)

NXT-tag-team-1457846016Highlighti karijere: 2 puta NXT Tag Team prvaci

Kako bi jedan brand bio kvalitetan, mora biti popunjen u svim dijelovima rostera. Tag team divizija se mora ojačati, i postoji li bolji način da se ojača nego da se dovede možda i najbolji tag team današnjice, The Revival. Obojica su prije Dusty Rhodes Tag Team Classic turnira bili neprimjetni. Tu su već počeli da dokazuju iz matcha u match da su kvalitetan tim i da bi im se trebala pružiti prilika. Iako nisu osvojili to, izašli su možda kao najveći pobijednici, jer su u narednim sedmicama na NXTu osvojili Tag Team titule. Od tada su pružali dobre matcheve i iskazivali svoju dobru hemiju i fantastičan stil hrvanja. Meni su najdraži tim trenutno, i usudio bih se reći da su najkvalitetniji pick na ovom draftu iz NXTa.

Idealan brand: Raw – SmackDown brand će imati jaku tag team scenu neovisno, jer postoji toliko timova koji se mogu podijeliti na oba rostera, da vrlo lahko mogu biti jednako jaki. Revival u mojim očima pripada više na Rawu, jer bi Rawu možda dobro došao old school pristup u ringu.

Idealan feud: New Day – New Day će morati svoju priču sa Wyattima privesti kraju na SummerSlamu, a do tada se Revival može buildati squash pobjedama protiv slabijih timova tipa Golden Trutha ili nekih lokalnih hrvača. New Day će tada vjerovatno ispustiti titule protiv Wyatta, i duh će im biti slomljen. Borit će se da se saberu i vrate na put stare slave, ali u tome će ih pokušati spriječiti Revival. Po meni nema boljeg tima koji bi označio konačan kraj New Daya od samog Revivala. Svakako bih želio vidjeti kako New Day odbaci komičan pristup u ovom matchu.

Brock Lesnar

lesnarHighlighti karijere: 4 puta WWE Svjetski prvak, Osvajač King of the Ringa 2002., Osvajač Royal Rumblea 2003., Najbolji hrvač svijeta u 2003. godini po PWI, IWGP prvak u teškoj kategoriji, UFC prvak, Najbolji draw u MMAu 2008.-2010.

Brock Lesnar je zvijer, i njegova vrijednost se ne može mjeriti. Nastupa nekoliko puta u godini kao part timer, ali je pokazivao u prošlosti da itekako može ostaviti svoj trag za to vrijeme. Ja lično imam problema s tim kako ga WWE koristi, ali njegov talenat je nepobitan. Malo više poteza i tračak manje dominantne sile, i mislim da bi Lesnar mogao biti trostruko kvalitetniji nego što je sad. Osim toga, nije bezveze bio najbolji draw u UFCu svojevremeno. Čovjek privlači pažnju, i to je nešto što treba svakom brandu. Mana leži u tome jedino što je part timer, i što su njegovi nastupi teško limitirani. Takođe, nakon skorašnjeg skandala oko mogućeg dopingovanja pred njegov UFC match sa Markom Huntom, Lesnar postaje vruća roba, s kojom može biti rizično poslovati.

Idealan brand: Raw – Lesnar kao part timer bi dobro došao an Rawu, jer bi SmackDown trebao biti predstavljen kao brand gdje se skupljaju borci sa jakom radničkom etikom. Lesnarova pojava će ionako najviše biti vezana za neka od velika četiri PPVa, kada će se feudovi odvijati na oba branda, a tu Lesnar može pomoći i Rawu i SmackDownu.

Idealan feud: Dean Ambrose – Očekujem da Ambrose zadrži titulu još nekoliko mjeseci, i da kada se vrati Lesnar sa svog SummerSlam matcha protiv Ortona, mogao bi izazvati Ambrosea u WrestleMania rematchu, i to opet u Street Fightu. Ovo je sjajna prilika da se WWE ispravi za onu katastrofu na Maniji. Ambrose može koristiti oružja i izgledati jako, pa čak i da izgubi titulu. Neće koštati ništa da Lesnar izgleda ranjivo protiv debelo naoružanog Ambrosea, to njegovom liku ne šteti. Ambrose s druge strane bi izgledao jak, plus kada bi se dodala završnica Kimura Locka gdje Ambrose odbija da tapka i pada u nesvijest u lokvi svoje vlastite krvi, onda bi to već bila sjajna gradnja likova i Lesnara i Ambrosea i obojica bi profitirali od takvog rivaliteta.

 

To je kraj drugog dijela ovog serijala, nadam se da vam se svidjelo. Očekujte sutra treći dio. Nemojte zaboraviti, ostalo je još samo dva dana do velikog Drafta!

Be the first to comment on "Stručna analiza WWE Drafta pt. 2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*