Stručna analiza WWE Drafta pt. 4

Ovo će biti zadnji članak prohrvanja koji će hajpati Draft. Čekanje je konačno došlo kraju i večeras ćemo od 2:00 po našem vremenu gledati Draft na Live SmackDownu. Sinoć je bio Raw, pa smo saznali neke novine, kao što su novi GMovi te i da se Cruiserweight divizija vraća na Raw brandu. U nastavku ću privesti svoj draft kraju sa još par zanimljivih odabira. Počnimo!

 

Kalisto

kalistoHighlighti karijere: 2 puta US prvak, 106. najbolji hrvač svijeta u 2015. godini po PWI

Kalisto je uvijek bio jako talentovan, ali svoju priliku za iskazivanje je dobio tek na TLCu prošle godine, i tu je bio MVP susreta. Nakon što je na tom PPVu zadivio mnoge čelne ljude WWEa, koji su mu povjerenje ukazali prilikom da osvoji US titulu od Del Ria, što je uspio, dva puta. U to vrijeme je i Sin Cara bio povrijeđen pa je Kalisto dobio malo više slobode, međutim, nakon što se vratio Cara, Kalistov push kao singles zvijezda je morala pauzirati. Sada kada su i oficijelno najavili rastanak, Draft bi mogao pružiti novu priliku Kalistu da se probije.

Idealan brand: Raw – Kako su sinoć javili da će Raw dobiti Cruiserweight diviziju, ovo se čini kao savršena prilika da se Kalisto nametne na brandu kao lice svoje divizije.

Idealan feud: Zack Sabre Junior – U toku je WWEov Cruiserweight Classic. Iskoristit ću priliku da predvidim Englesku super zvijezdu Zacka Sabre Juniora kao pobijednika tog turnira. To gotovo automatski znači da će potpisati za WWE, a kao specijalna nagrada bi mogla pripasti Cruiserweight titula. Ovo je sjajan način za započeti diviziju, jer bi Kalisto i Sabre pružili spektakl za oči, što će instantno novim fanovima postaviti očekivanja od ove divizije.

The Usos

usosHighlighti karijere: 2 puta WWE Tag team prvaci, FCW Tag team prvaci, 25./26. najbolje rangirani hrvači svijeta u 2014. godini po PWI

Usosi su rođeni tag team. Braća su debitirala u 2010. godini, ali su veće uspjehe počeli nizati tek od 2013. godine kada su impresionirali u seriji matcheva protiv tadašnjih Tag team prvaka Setha Rollinsa i Romana Reignsa. Prve titule su osvojili u 2014. godini pobjedivši New Age Outlaws, na sveopće oduševljenje fanova.Imaju hemije, i jako su dobri u ringu, pokazavši iste godine sjajnim matchevima protiv Ericka Rowana i Lukea Harpera. Ono što njih najviše koči jeste što ovaj isti gimmick vuku od 2012. godine. Manjak razvoja karaktera ih je koštalo toga da ih publika zamrzi.

Idealan brand: Raw – Rawu treba još malo star powera po pitanju tag team divizije, i mislim da će dodavanje Usosa pomoći jačanju divizije na Rawu.

Idealan feud: Vaudevillians – Vaudevilliansi su dobar tim, koji su prerano došli do pozicije izazivača za titule, jer nisu imali vremena da se na pravi način konektuju sa publikom. Ovo je prilika da se s njima krene ispočetka. Neka se još više izražava gimmick Vaudevilliansa koji se protive blještavom stilu Usosa. Ovo sve može voditi do toga da Vaudevilliansi pobjede, i tako budu jače buildani, a Usosi bi nakon ovoga mogli turnati. Prestati udovoljavati fanovima, prestati oblačiti u različite boje da ih neko razlikuje, prestati nositi boju na licu. Ovako bi i Vaudevillainsi izgledali jače, ali bi i Usosi konačno dobili razvoj svojih likova.

 

Alberto Del Rio

rioHighlighti karijere: 4 puta WWE prvak svijeta, 2 puta US prvak, Osvajač MITB, Osvajač Royal Rumblea 2011., zlatna medalja na Panameričkim igrama u 1999. godini

Alberto Del Rio se vratio 2015. u WWE nakon skoro dvogodišnje pauze, nastupajući u AAA i Lucha Underground. Tu je vratio izgubljenu popularnost i WWE ga je vratio dok je još bio vruć, i stavio mu US titulu oko struka. Dobio je gimmick MexAmerica, koji je propao brže nego su u WWEu očekivali, i nakon toga Del Rio više nije bio isti. Nakon samo dva mjeseca, uspjeli su ga ohladiti. Onda je dobio priliku u grupi Lige Nacija, i znamo kako je i to završilo. Alberto Del Rio je jako dobar hrvač, i imao je nekoliko sjajnih nastupa. NA mikrofonu takođe zna biti dobar kada ima s čime da radi, a to je dokazao u Lucha Underground. Ono što ga najviše koči je Randy Orton sindrom – to znači da kada ne voli ono što radi, to se jasno pokaže na njegovim nastupima koji bivaju ispod prosječni za WWE standarde.

Idealan brand: SmackDown – Del Rio je ime koje bi pojačalo SmackDown. Prilike da se ponovno vrati na stazu stare slave vrativši se na brand u kojem je i debitirao 2011.

Idealan feud: Baron Corbin – Del Rio je već neko vrijeme hladan, a Corbin se takođe ohladio nakon predugog feuda protiv Zigglera. Ovo bi bila prilika obojici, da uz dobre nastupe vrate podršku fanova. Neko bi ovdje mogao biti face, u ovom konkretnom slučaju je bolje da to bude Del Rio, ali mislim da bi obojica mogli biti heelovi, s tim da Corbin dobije gimmick nekoga koga boli briga da li si face ili heel, on je tu dan apravi impakt, a ako se nalaziš na njegovom putu, pregazit će te.

Alexa Bliss

blissHighlighti karijere: –

Neka vas njen skroman rezime ne zavara, djevojka je jako dobra! Od 2014. je u NXTu, započela je prlično ok, ali je svoj pravi razvoj započela u 2015. nakon heel turna sa Blakeom i Murphyem. Od tada je Alexa napredovala i u ringu, a pogotovo na mikrofonu i u razvoju svog lika. Dobijala je par prilika na NXT Womens titulu, ali nije je još osvojila. Mišljenja sam da Alexa jednostavno nema više šta raditi u NXTu. Nije izgledno da će osvojiti titulu, a i potrebna je ženskoj diviziji na main rosteru sada kada je Draft i kada će se podijeliti na dva branda. Bliss nema mnogo iskustva s druge strane, jer se prije NXTa nije bavila hrvanjem, već je bila fitnes model.

Idealan brand: Raw – Raw će trebati par novih lica, neko ko će pružiti fanovima nešto novo pored Charlotte i Sashe, a Alexa bi mogla biti idealna za to. Ne treba joj ni Blake ni Murphy, može i bez njih u ovo, potpuno sama, tako će i njoj biti bolje.

Idealan feud: Paige – Nisam neki fan Paige, ali je dosta popularna kod fanova, što znači da joj ne bi škodio koji poraz od Alexe, kako bi se ova izgradila kao budući top heel divizije. Što da ne, možda bi i napravili dobar match zajedno, ovisi kakva bi im hemija bila.

Kurt Angle

angleHighlighti karijere: 5 puta WWE Svjetski prvak, WCW prvak, WCW US prvak, WWE Intercontinental prvak, WWE Evropski prvak, WWE Hardcore prvak, Osvajač King of the Ringa 2000. godine, TNA X Division prvak, 6 puta TNA Svjetski prvak, Zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, Najbolji hrvač u 2002. godini po WONu, Najbolji hrvač decenije (00-09) po WONu, Najbolji hrvač svijeta u 2001. godini po PWI

Ovo je definitivno najzvučnije ime koje se dovodi u mogućnost povratka u WWE u zadnjih nekoliko mjeseci. Kurt Angle trenutno nije vezan ugovorom, već nastupa po različitim indy promocijama, imajući na umu da ubrzo završi karijeru. Naglasio je kako bi volio da karijeru završi u WWEu, što je logično zapravo, i vrlo vjerovatno će tako i biti, samo je pitanje vremena. Mislim da bi ovo moglo da se ostvari već večeras na Draftu, ili u najgorem slučaju u skorije vrijeme (možda čak i do SummerSlama). Angle bi bio jedan od sjajnih pridošlica na part time listi, koji bi uskočio tu i tamo za važnije PPVe.

Idealan brand: SmackDown – Raw već ima Brocka Lesnara kao part timera, a s obzirom da je i Steph tamo, za nju se automatski veže prisustvo Triple Ha. SmackDown treba par legendi koji bi imali taj old school star power, i Kurt Angle je idealan za to, pogotvo kada se uračuna njegova historija sa brandom SmackDowna.

Idealan feud: The Undertaker – Mislim da bi ovo bio dobar način da se započne povratak Anglea. Kurt Angle vs Daniel Bryan je moj lični dream match, ali s obzirom na nesretne okolnosti, ovo bi bio taman rivalitet za početak Angleove posljednje ere kao hrvač. Može se automatski uspostaviti kao jedan od glavnih faca u očima mlađih fanova koji ga nisu gledali prije, i bio bi dobar način da se uhvati pozornost fanova iz Attitude Ere, koji bi voljeli prisjetiti se starih vremena. Dokazano je već da nostalgija stvara pare, a može se to i na ovaj način, gdje nije nužno da se pokopavaju mlađi hrvači.

 

Ovo je bio posljednji članak stručne analize WWE Drafta. Mnogo sam pametovao u ovih četiri dana, a sada da li sam bio ispravan u nekim stvarima ili ne, na vama je da odlučite. Vidjet ćemo hoće li WWE uraditi hovu stvar još bolje, ili će i ovo zaribati. Kao fanovi pro hrvanja, navijajmo za ovo prvo. Večeras je Draft, uživajte u gledanju! Podsjećam, SmackDown počinje u 2:00 i trajat će do 4:00, a nakon toga počinje post show, gdje će se odradtii manje važni pickovi, i to će trajati do 5:00.

Be the first to comment on "Stručna analiza WWE Drafta pt. 4"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*