Stručna analiza WWE Drafta pt. 3

Vrijeme je za treći dio stručne analize WWE Drafta! Danas nastavljamo sa određvanjem pozicija WWE zvijezda unutar drafta, idealni brand za njihove kvalitete, te idealan feud u kojem bi bili uključeni na početku. Dakle, bez daljnjeg odugovlačenja, započnimo s ovim!

Rusev

rusevHighlighti karijere: 2 puta US prvak, Osmi najbolji hrvač 2015. godine po PWI

Nakon što je poražen u rivalitetu protiv Cene prošle godine, Rusev je izgledao nikad gore. Bio je u grozno ljubavnom kvadratu sa Lanom, Zigglerom i Summer, nakon toga je ušao u tim Lige Nacija i postao najveći jobber od četvorke, izgubivši u 4v1 handicap matchevima protiv Reignsa nekoliko puta. Nakon ovogodišnje WrestleManije, kada se raspala Liga Nacija, Rusevove dionice su naglo porasle. Prvi ozbiljniji match dobio je na Extreme Rulesu protiv Kalista, gdje je osvojio US titulu, i nakon toga izgleda da polahko vraća stari sjaj iz 2014. On je svakako kvalitetan hrvač. Dobar je u ringu, a i na mikrofonu može biti čisto zlato, a to je dokazivao čak i u onom užasnom feudu ljetos. Koliko kreativni tim WWEa može to sve pratiti je veliko pitanje sada.

Idealan brand: Raw – S obzirom da SmackDown već ima IC titulu, bilo bi pametno staviti drugu midcard titulu na Raw, i Ruseva kao njenog nositelja.

Idealan feud: Cesaro – Kako bi se podigla vrijednost US titule, moraju imati jakog izazivača, a Cesaro je prilično jako predstavljen od kada se vratio nakon WrestleManije. Cesaro bi za sada izgledao najkredibilnije protiv Ruseva i vjerujem kako bi napravili dosta kvalitetan match, kao što su imali priliku pokazati na jednom Rawu ljetos.

Bray Wyatt i Wyatt Family

wyattiHighlighti karijere: NXT Tag Team prvaci, Šesti najbolji hrvač u 2014. godini po PWI (Bray Wyatt)

Lik Braya Wyatta je u WWEu već nekoliko godina, i jedan je od onih koji su imali najviše uspona i padova. Imao je nekoliko važnih trenutaka, tipa rivaliteti sa Cenom, Reignsom i Undertakerom, ali je problem što je iza svakog izašao kao gubitnik, pri tome izgledajući mnogo slabije nego kada je ulazio u te rivalitete. Na mikrofonu je sjajan, a njegova familija ima dobar, strašan izgled koji svakako odgovara gimmicku, ali sve to nije dovoljno kada booking zakaže. To je najveća mana Wyatt Familije zapravo. Oni su najveće žrtve katastrofalnih booking odluka.

Idealan brand: SmackDown – S obzirom da za New Day nisam planirao neki duži rok života, a SmackDown već ima Balor Club, odlučio sam da zakuham plavi brand tako što ću staviti dvije jake sile na SmackDown brandu, koji bi mogao probuditi rivalitet sličan onome Shielda i Wyatta, gdje će se oba tima boriti za kontrolu.

Idealan feud: Randy Orton – Orton će ove godine napraviti tranziciju iz redovnog hrvača u part timera najvjerovatnije. Nakon Lesnara može stupiti u feud sa Wyattima, koji će ga ispratiti na pauzu, uz pobjedu Braya naravno.

Bayley

bayleyHighlighti karijere: NXT Womens prvakinja, 11. najbolja hrvačica svijeta u 2015. godini po PWI

Bayley je najpopularnija djevojka u NXTu i inače jedna od najpopularnijih talenata u NXTu. Svoj pravi sjaj je doživjela prošle godine kada je pružila nastup vrijedan matcha godine sa Sashom Banks na Takeover: Brooklynu. Od tada je nosila NXT žensku diviziju na leđima i pokazala je da je sposobna biti lice divizije. Najveća mana joj je mikrofon, jer tu je prilično slabija u odnosu na njen rad u ringu.

Idealan brand: SmackDown – Govorio sam o podjeli Four Horsewomen ranije, Charlotte i Sasha bi završile na Rawu, dok bi se Bayley pridružila Becky na SmackDownu. To je sjajan način da se testira Bayleyna sposobnost da bude lice divizije i na main rosteru, i prilika da razvije svoje vještine na mikrofonu.

Idealan feud: Nikki Bella – Iako nisam ljubitelj Bella uopće, Nikki se dosta popravila u ringu i ima tu mainstream pozornost koju bi bila šteta potratiti. Nikki bi bila heel ovdje naravno, i lik joj bi se kosio sa Bayleyinim, što otvara prostor za jako dobar razvoj priče i instantna prilika da se Bayley nametne kao velika igračica.

Enzo & Cass

enzo and cassHighlighti karijere: NXT najbolji tag team 2015. godine

Enzo i Cass su jedni od najkarizmatičnijih timova u WWEu danas. U NXTu su bili jedni od najpopularnijih likova na rosteru, iako nisu nikada ugrabili titule, a već pri samom debiju na main rosteru su stekli sličan status. Nadopunjuju jedno drugo, iako je Enzo jak na mikrofonu, ne izgleda uvjerljivou ringu, a u tom trenutku na scenu stupa Big Cass. Tako da je jako teško odrediti manu ovoga tima. Pokrivaju mane jedno drugom, a vrline ističu, tako da bi svakako najveći grijeh na ovom Draftu bio da se Enzo i Cass razdvoje.

Idealan brand: Raw – SmackDown već ima jaku scenu sa Balor clubom i Wyattima, tako da se računi trebaju poravnati na Raw sceni, a Enzo i Cass imaju dovoljno jaku podršku od publike da preuzmu značajnu ulogu na Rawu, a da pri tome ne budu u title sceni do Manije.

Idealan feud: American Alpha – Pošto planiram tag team titule staviti na SmackDown, Raw već može držati ulogu showa gdje će se timovi boriti za status izazivača, a to je dobra prilika da se American Alpha krene dobro graditi kao ozbiljan tim. Ovo izgleda kao match koji bih rado vidio.

Corey Graves

graves Highlighti karijere: NXT Tag team prvak, 118. najbolji hrvač svijeta u 2013. po PWI

Corey Graves nije hrvač više, umirovio se kao hrvač prije par godina zbog teške ozljede, ali je i dalje jedan od onih koji se mogu dovesti na Draftu, samo na poziciju komentatora. Taj posao je već godinama obavljao sjajno, i za razliku od nekih, ulogu heel komentatora radi kvalitetno i ne izgleda forisrano.

Idealan brand: SmackDown – Raw već ima ustaljen komentatorski tim sa Coleom, JBLom i Saxtonom, ali kada se napravi taj split, onda ostaje jedno prazno mjesto za stolom sa Lawlerom i Ranallom, a tu poziciju bi vrlo lahko mogao zauzeti Corey Graves. Iako nije redovna praksa da WWE ima više heelova za komentatorskim stolom, mislim da bi bilo dobro napraviti izuzetak ovdje, ili barem Coreya staviti kao tweener komentatora, jer je ovo dobra prilika da se napravi stvarno kvalitetan komentatorski tim.

 

To bi bilo to za još jedno izdanje Stručne analize. Sutra će izać posljednji broj, a večeras čekamo posljednji Raw pred brand split. Neke stvari bi se već večeras mogle zakomplicirati pred Draft, pogotovo u glavnoj title sceni ako Rollins pobijedi Ambrosea. U svakom slučaju mislim da će nakon večeras neke stvari postati jasnije.

2 Comments on "Stručna analiza WWE Drafta pt. 3"

  1. Zaboravio si da je i Otunga postao komentator…

    • Alen Butumović | 18. srpnja 2016. at 22:58 | Odgovori

      Otunga i nije aktivan komentator, bio je tu dok je Lawler bio suspendiran, sad kada se vratio, on je otišao.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*