Sting-Ikona za sva vremena

Ako se pitate tko je ova našminkana nakaza? Dragi moji čitatelji upravo Sting bi Vam se potvrdno nasmijao i razveselio kad bi ga tako nazvali. On je jedna jedina neponovljiva i istinska ikona Wrestlinga, on je Sting.
No bilo bi dobro da Vam ga malo podrobnije predstavim.

Sting je rođen 20.3.1959 godine kao Steve Borden, te je prije neki dan napunio 56 godina.
Sa wrestlingom se počeo baviti sasvim slučajno, naime Red Bastian i Rick Bassman su ga u njegovoj teretani tjednima pokušavali nagovoriti da im se pridruži ali njega u to vrijeme nije previše zanimao Wrestling. Nakon dosta vremena ga je upravo Rick Bassman uvijerio da im se pridruži u njihovom Powerteamu USA. Nakon nepunih deset tjedana žestokog treninga pod vodstvom Reda Bastiana Sting je debitirao u studenom 1985 kao Flash Borden.
1986 pridružio se UFW koji jen kasnije postao dio NWA, tamo je osvojio Tag team titule sa Eddie Gilbert i kasnije sa Rickom Steinerom. U NWA federaciji je postao i TV prvak te na koncu NWA prvak u teškoj kategoriji koju je osvojio pobjedivši Ric Flaira 7 srpnja 1990.
1991 se oformirao WCW iz tada propalog NWA, Sting je naravno uz Flaira postao glavno lice kompanije te ju je vodio sve do njene propasti 2001 godine.
Od tada nasmijanog i surferskog gimmicka Sting je 1996 postao taman i povučen, što ga čini i dan danas kao dio njegove osobnosti.
U WCW Sting je osvojio sve , bio je 6 puta WCW prvak u teškoj kategoriji, United States prvak 2 puta, Tag Team prvak 3 puta.

Njegova lojalnost WCW i nakon njene propasti ga je učinilo besmrtnim u očima njegovih fanova.
Njegov otpor da tada ode pod krilo Vincea McMahona je postala tema za velike rasprave, dali je trebao tada pristupiti WWE-u ili ne ostaje na raspravu. Činjenica je da je i nakon 14 godina provedenih u marginalnim kompanijama kao što je TNA i dalje ostao vjeran svojim stavovima i to njegovi fanovi cjene. Njegov sadašnji dolazak u WWE je čini se zakasnio nekih dvije do tri godine ali ipak malo je onih koji će reći nešto loše o tome. Na kraju krajeva Sting se laku uvuće pod kožu svima i teško je odoljeti njegovom karakteru.
Nadamo se da nas bude sve uveseljavao još koju godinu te da ćemo ga uskoro vidjeti u WWE Hall of Fame.

Be the first to comment on "Sting-Ikona za sva vremena"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*