Stardom Year-End Climax 2021

Fukigen Death vs Hanan vs Mina Shirakawa

S obzirom na Fukigenin gimmick, mogli smo predpostaviti da će ovo biti comedy meč. I bio je prvu polovicu. U drugoj Hanan i Mina su imale nekoliko solidnih poteza, ali ništa vrijedno spomena. Na kraju Fukigen udara Minu Shirakawu novinama, a Hanan koristi situaciju i pina Fukigen Death Rolling Clutchom.

Himeka & Lady C vs Oedo Tai (Rina & Ruaka)

Rina i Ruaka su me ugodno iznenadile. Ne dobrim hrvanjem, nego time što su zapravo i imale neke ofenzive. Oedo Tai u zadnje vrijeme je jako loš, a u ovom meču skoro pa su i bile ravnopravne. Dok Lady C još skuplja iskustvo, Himeka je ispitivala snagu s Ruakom i bila bolja. Rina je imala jedan Octopus Hold, ali Lady C spašava Himeku. Na kraju Himeka skuplja snagu i s Lariatom udara Rinu te uzima pobjedu. Ispravno je bookiran meč, međutim ja bi dao malo više prednosti Himeki.

STARS (Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani) vs Cosmic Angels (Mai Sakurai, Tam Nakano & Waka Tsukiyama)

Waka je htjela započeti meč, ali ubrzo je shvatila da joj to i nije najpametnija odluka. Članice STARSa su se skoro pa iživljavale na njoj. Mai Sakurai dobija tag, i nekako vraća svoj tim u igru s nekoliko dobrih poteza, a onda Nakano i Iwatani imaju jednu lijepu sekvencu nožnih tehnika koje završavaju odličnim Nakaninim Cutterom. U nastavku meča smo dobili još jedan zanimljivi dio između Tam i Hazuki, gdje Hazuki pogađa brutalan Big Boot. Nakon toga Koguma i Waka su u ringu, gdje Koguma ima blagu prednost, ali Waka uz pomoć Tam i Shirakawe uspijeva doći u prednost, međutim ne zadugo. Koguma na kraju uz nekoliko timskih poteza ipak uzima dominantniju poziciju, i s Diving Splashom pinuje Waku Tsukiyamu.

Već nekoliko tjedana maskirani hrvač napada roster Stardoma. Prošli put su bila dva hrvača, a ovaj put čak tri. “Glavnom” maskiranom hrvaču Tam Nakano radi Superkick, i ispostavlja se da je to zapravo Giulia! Druga dva maskirana hrvača nismo vidjeli, ali ona je potvrdila da su to novi članovi Donne Del Mondo. Vrlo vjerojatno da će Giulia biti sljedeća u redu za bijeli pojas.

Konami & Syuri vs Maika & Unagi Sayaka

Pošto Konami ide na mali odmor od hrvanja, i pošto joj je ovo predzadnji meč, i Sayaka i Maika su zatražile meč protiv nje. Kako bi se objema želja ispunila morale su se upariti, iako im nije bilo drago. Meč sam po sebi i nije bio nešto poseban, ali bilo je solidnih udaraca nogom pogotovo od Konami i Syuri. Unagi je ovdje rekao bi dobro izgrađena, jer je čak imala i neke ofenzive protiv Syuri. Syuri nakon White Tigera pobjeđuje Unagi, i okreće se prema 29.12. kada ima meč za bijeli pojas protiv Tam Nakano.

Queen’s Quest (AZM, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Oedo Tai (Momo Watanabe, Saki Kashima & Starlight Kid)

Na prošlom showu bivša liderica Queen’s Questa Momo Watanabe, se okrenula protiv svojih cura i pridružila heel stabelu Oedo Taiu. Ovo je izgledalo jako jako jako dobro. Početna dominacija Oedo Taia nad AZM je vrhunski odrađena. Nakon toga Saya i Utami dolaze k sebi, i imaju nekoliko ofenzivnih poteza. Pošto su AZM i Momo bile tag team, ovdje je bilo jako bolno za AZM gledati kako se Momo udružuje s njenim najvećim rivalom, Starlight Kidom. Kraj je bio fenomenalno odrađen, jer je AZM imala Momo na koljenima i mogla ju je udariti High Kickom, ali zastala je. To ju je koštalo, jer se Momo pridigla i udarila nju, što je Saki iskoristila i s Kishikaiseiom ostvarila pobjedu.

Sveukupni dojam: U prva dva meča, svidio mi se booking. Hanan pobjeđuje, a Oedo Tai više nije tako loš kao prije. U trećem meču jedina i ispravna odluka je bila da se zaštiti Tam Nakano, a STARSi uzmu pobjedu. Demaskiranje je bilo loše odrađeno. Giulia se u zadnje vrijeme stalno pojavljivala na komentatorskom mjestu i pored ringa kad su nastupale članice DDM-a, a i ima zakazan meč za kraj godine, tako da ovo nije imalo baš prevelikog smisla. Plus nema smisla to što je napadala do sada lowcarder hrvačice, jer je ona ipak top hrvačica u Stardomu. Co main event je bio filler meč, a main event je bio savršen. Napokon je Momo izgledala kao bitna, a AZM može ovaj storyline iskoristiti da se popne na vrh Stardoma. Main event je popravio ocjenu za cijeli show.

Be the first to comment on "Stardom Year-End Climax 2021"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*