Stardom x Stardom 2022 – recenzija

Future Of Stardom Title Match
Hanan (c) vs Miyu Amasaki

Prerano je za Miyu. Miyu je dobar talent, ali nije još spremna za nešto veće a to je pokazala i ovdje. Do sada se to njeno neiskustvo sakrivalo u tag team i trios mečevima, ali sada tek vidimo da još nije taj nivo. Tek je iz treće pogodila Springboard DDT, dok su prva dva bila botcha. Njen finisher Go The Heaven, je isto loše izgledao. Hanan je imala problema s Miyu na matu, ali kad su bile na nogama Hanan je bila dominantnija. Hanan na kraju brani Future titulu s Over the Head Bodyslamom.

Hina vs Maika

Možda bi bolje bilo da je ovaj meč opener bio, ali nema veze. Početak meča dosadnjikav, sve dok Maika nije iz ničeg pogodila Lariat. Bio je tu i Scoop Slam kao i još par dobrih poteza, na koje je Hina dobro odgovarala i pokušavala kontrirati. Ipak Maika sa svojim iskustvom uzima meč s Enka Otoshiem.

Oedo Tai (Rina & Ruaka) vs Donna del Mondo (Giulia & Mai Sakurai) vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI)

Nakon prvih par izmjena Rina i Ruaka prenose borbu van ringa i stvaraju prednost. Vraćaju se u ring i izoliraju Sakurai. Giulia joj pomaže i ima solidnu sekvencu s Rinom. Giulia djeluje bolja, a onda uskače Ruaka da joj pomogne pa je u ring ušla i Ami. Dobili smo par dobrih poteza s kuta, a onda Sourei i MIRAI uspostavljaju dominaciju. MIRAI pogađa dobar Lariat te na kraju s Kimurom savladava Rinu.

Captain’s Fall Six Man Tag Team Match
Queen’s Quest (AZM, Lady C & Utami Hayashishita) vs STARS (Mayu Iwatani, Momo Kohgo & Saya Iida)

Queen’s Quest malo bolje otvara meč, ali nije dugo prošlo pa je Iwatani pinala Lady C. AZM vraća instantno Azumi Sushiem, međutim Mayu kickouta pa zajedno s Kohgo stvara prednost nad AZM. AZM prima dupli 619 od Mayu i Momo, a onda nakon par forearm izmjena s Kohgo, pinuje ju s Azumi Sushiem. U nastavku STARS djeluje bolje pa Saya pogađa Diving Shoulder Tackle nad Utami, a Iwatani Superkick nad AZM. Saya je stavila AZM u Kuma Roll, međutim AZM je kickoutala i na kraju Utami zakucava Iidu German Suplexom od mat te ostvaruje pobjedu za QQ.

Artist Of Stardom Title Match
Oedo Tai (Momo Watanabe, Saki Kashima & Starlight Kid) (c) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Unagi Sayaka) & SAKI

Jako dobar meč, samo imam problema s Mominim pristupom. Svaki meč zadnjih mjesec dana joj je na isti kalup. Ultra zabavni početak i sredina, a kraj uvijek bude overbookiran. Razumjem ja da je ona heel i da treba varati, ali ne mora svaki put. Sviđa mi se kako Kozueni nisu ništa prepuštali slučaju i odmah napali Oedo Tai, iako je Oedo Tai vrlo brzo vratio meč na svoju stranu. Mina i Momo su imale dobru razmjenu kickova na sredini meča, a na kraju Momo opet koristi alatni ključ kako bi stvorila prednost. Prvo promašuje Soccer Kick, gdje zamalo gubi meč jer je Mina fantastično okrenula taj promašaj u svoju korist međutim Starlight Kid spašava stvari. Dobili smo Swinging Side Slam Black Desirea, a onda za kraj Momo pogađa Soccer Kick i Peach Sunrise. Artist titule ostaju u posjedu Oedo Taia.

Goddesses Of Stardom Title Match
STARS (Hazuki & Koguma) (c) vs Cosmic Angels (Natsupoi & Tam Nakano)

Prvo moram pohvaliti ulazak od TamPoi. Svidio mi se. Drugo, meč je bio jako dobar. Čini mi se da FWC znaju dostaviti najbolje mečeve kad izgube titule. Tako je bilo i kad su prvi put izgubili od Black Desirea. Jako dobra sekvenca na početku kada je Hazuki stiff udarala Big Bootove Natsupoi, pa joj je Natsupoi kasnije vraćala Dropkickovima. Tam ulazi u ring i ona također ima dobru sekvencu s Hazuki. FWC se vraća ulaskom Kogume koja pogađa Double Foot Stomp, Cutter i Missile Dropkick. Dobili smo i botch Hazuki kada je trebala skočiti Springboard Splash na Natsupoi, ali se zapetljala i onda ju samo rukama udarila. Slijedi izjednačena sekvenca sa oba tima u ringu, a deblji kraj izvlače FWC nakon serije skokova s kuta. Na kraju sekvence Tam i Natsupoi skaču Springboard Crossbody na FWC pored ringa. Sad već slijedi početak kraja. Koguma je “izabrana” za primiti ili uzeti pin. Hazuki je tu u nekoliko navrata spašavala stvari, Koguma je nekoliko puta kontrirala sjajnoj ofenzivi TamPoia. Na kraju TamPoi fenomenalno rade zajedno jedan timski potez, nekakvu varijaciju Suplexa, te na kraju Natsupoi uzima Goddess titule s German Suplexom. Koguma po drugi put gubi Goddess titule, a Hazuki ostaje koliko toliko zaštićena. Sve je bilo fantastično osim tog Hazukinog botcha, koji mi je ubio momentum u tom trenutku. Prva obrana Goddess titula za TamPoi će biti Sourei i MIRAI.

Wonder Of Stardom Title Match
Saya Kamitani (c) vs Himeka

Ovaj meč se uopće nije trebao dogoditi. Iz više razloga. Prvi je da je KAIRI bila prvotna izazivačica za Wonder titulu, pa su short notice ubacili Himeku. Totalno nepotrebno. Kao prvo Himeka uopće nije bila u ikakvoj priči za bijeli pojas, a znali smo da je za Kamitani ovo tranzicijski izazivač. Himeki ovdje nije trebao poraz, a niti Saya nije trebala izgubiti od Himeke. Lose-lose situacija. Dobro booking im nije jača strana, ali meč je sigurno bio dobar? Pa, bio je solidan. Ponovno dobivamo Sayine 20+ minutne mečeve, ali u ovom i nije bilo toliko puno rupa koliko inače zna biti. S ovim mečom su mi najveći problem bili finisher kickoutovi. Opet smo dobili kickoutove iz 450 Splasha, a i Saya je kickoutala iz JP Coastera i Lariata. Pred kraj smo dobili botch gdje se cure nisu mogle dogovoriti hoće li izvesti Powerbomb ili Hurricanranu, pa je Saya pala s kuta ravno na vrat. Himeka je na kraju ispucala sve svoje Powerhouse adute, ali Kamitani na kraju uzima meč s Reverseranom. Meč kao meč je bio solidan, ali kada se sve uzme u obzir, morao bi dati palac dolje.

World Of Stardom Title Match
Syuri (c) vs Nanae Takahashi

Nanae je legenda Stardoma i kompletne joshi scene. Zadnjih 10 godina je radila u manjim promocijama u Japanu, a sad nakon dugo vremena napravila je svoj povratak u Stardom, i nakon kratkog vremena dobila je priliku za meč za Syurin World pojas. Iako nisam imao velika očekivanja od ovoga meča, ugodno me iznenadio. Odmah obje kreću agresivno a prvi veći potez u meču bio je Nanaein German Suplex. Vrlo brzo su izašle iz ringa i Takahashi tu lagano dominira s Dropkickovima i Suplexovima. U ringu Nanae i dalje bolja i na nogama i na matu, međutim Syuri se vraća odličnim Double Underhook Suplexom i Knee Strikeom. U ovom meču smo dobili jako puno headbuttova, što je možda bilo malo i nepotrebno, ali shvaćam zašto su to napravile. Nakon još jedne sekvence pored ringa gdje je Syuri bila bolja, cure se vraćaju u ring. Syuri je bila u prednosti, međutim Nanae se pokušala vratiti s Frog Splashom, nažalost po nju bila je neuspješna. Uslijedila je dosta izjednačena razmjena udaraca, nakon koje obje padaju na mat. Ovaj srednji dio meča su zatvorile, fantastičnim izmjenama stiff Powerhouse poteza. Na kraju Syuri ponovno lupa jedan strašan headbutt u potiljak i s One Winged Angelom retaina.

Sveukupno: Na kraju kada se sve zbroji dobro je ovaj PPV i ispao. Do Artist meča show je bio prosječan, a kasnije je bio sve bolji. Jedino mi se nije svidio meč za Wonder titulu, a objasnio sam zašto u samoj recenziji meča. Na kraju pristojan završetak.

Be the first to comment on "Stardom x Stardom 2022 – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*