Stardom World Climax ~The Top~ – Dan 2 recenzija

Hanan vs Mai Sakurai – Future of Stardom titula

Kristijan Bešlić: Mai je bila bolja i konkretnija protivnica od Rine. U nekim situacijama je izgledalo kako bi mogla i uzeti Future titulu od Hanan, ali Hanan je i ovdje bila dovoljno spremna da s Back Drop Suplexom obrani titulu. Nakon meča se rukuju, a onda izlazi Hina i izaziva sestru Hanan na meč za Future titulu.

Ivan Sučić: Mislim da je ovo bilo kraće od prijašnjeg Future meča. Back Drop za finish je izgledao dobro i Mai je pokazala žara, za ikakav veći dojam prekratko.

Unagi Sayaka vs Mina Shirakawa vs Lady C vs Miyu Amasaki vs Saki Kashima vs Ruaka vs Saya Iida vs Momo Kohgo vs Waka Tsukiyama vs Tomoka Inaba vs Aoi vs Haruka Umesaki vs Nanami vs Maria vs Ai Houzan vs Mei Suruga vs Yuna Mizumori vs Rina – Cinderella Scramble meč

Kristijan Bešlić: Vrlo zanimljiv meč. Naravno nismo ni mogli očekivati neki spektakl ali bilo je relativno zabavno. Nije bilo praznog hoda, i svako malo su dolazile nove cure u ring i to kao tim promocije/stablea kojeg predstavljaju. Bilo je par pamtljivih stvari kao kad su Tsukiyamu stavili u Ankle Lock, a onda svaka iza je bila u Rear Naked Chokeu. Prva koja je ispala bila je Kogho. Zadnje četiri su bile Aoi, Unagi Sayaka, Mei Suruga i Miyu Amasaki. Prvo je ispala Aoi, zatim Amasaki eliminira Sayaku i na kraju Suruga pobjeđuje.

Ivan Sučić: Što je bio gauntlet na prijašnjem showu to je ovaj meč ovdje. Popuniti minutažu i ugurati ljude na card. Malo predugo, ali nije bilo praznog hoda tako da se nemam što buniti. Mei Suruga kao pobjednica je savršeno iznenađenje.

Utami Hayashishita vs MIRAI

Kristijan Bešlić: Očekivao sam neki polusprint, a dobio dosta dobro tehničko hrvanje. Bio je dobro i svidjelo mi se. Na početku nekako izjednačene, ali vrlo brzo MIRAI veže par dobrih ofenzivnih poteza i tu stvara prednost. Bilo je i dobrih poteza poput Utamijinog Samoan Dropa, kao i jedan Back Body Drop. MIRAI je imala jako dobru polugu na vratu, međutim Hayashishita se izvlači, a onda na kraju ona drži MIRAI u Sleeper Holdu, koji se pretvara u Coquina Clutch, i tu meč završava. Utami je pobjednica.

Ivan Sučić: Vraćanje pobjede Utami nakon gubitka dan ranije. Solidan undercard meč s lijepim tehničkim sekvencama, ali u globalu ništa posebno.

Hazuki vs Momo Watanabe

Kristijan Bešlić: Drago mi je da je Momo počela biti bolje shvaćena u Stardomu i da gradi neki momentum. Ovo je bio još jedan odličan meč. Na početku Momo uz pomoć Oedo Taia dolazi u prednost i heel taktikama zadržava prednost. Hazuki je povlači za kosu i baca po ringu. Hazuki je imala blagu prednost s Running Big Bootom, i držala je u Crossfaceu. Solidna izmjena forearmova, a onda dok su bile praktički izjednačene Momo s kickovima dolazi u prednost. Momo pogađa fenomenalan Knee Drop, ali Hazuki kickouta. Hazuki ponovno napada svim oružjem iz arsenala, međutim Momo radi Corner Rock Bottom. Kraj je bio jako dobar gdje je Hazuki kickoutala na B-driver, a onda je i sama imala Underhook Suplex/pin kombinaciju. Na kraju opet Momo dolazi u prednost i pobjeđuje s Peach Sunriseom.

Ivan Sučić: Nisam očekivao ništa, dobio sam jako, jako zabavan naprijed-nazad meč. Ipak je djelovalo da je Momo bila češće korak ispred Hazuki nego ne. Hazuki se i donekle vratila u stare dane pa je imala trenutak gdje je povukla Momo za kosu.

AZM (c) vs Koguma vs Natsupoi – High Speed titula

Kristijan Bešlić: Obožavam high speed i ovo mi je bilo fenomenalno. Nakon početnih high speed izmjena Koguma nekako hvata prednost nad protivnicama i radi Crossbody pored ringa. Kasnije AZM pogađa Double Foot Stomp na obje, dok je nad Natsupoi imala Numero Uno. Uslijedio je i Natsupoin dio kada je imala dva fantastična Superkicka, ali samo par trenutaka kasnije dobili smo izvanredne izmjene pinfalla, u kojima je najviše sreće imala AZM. Nakon meča Mei Suruga ju je izazvala na meč za titulu.

Ivan Sučić: High speed mečevi su uvijek uživancija, koliko poteza i sekvenci mogu ugurati u što manju minutažu. Skineš pogled na trenutak i promakne ti pola meča. Bio sam siguran da je Koguma ovdje samo da primi pin tako da me roll up Natsupoi čak i uspješno iznenadio. Mei kao idući izazivač je savršenstvo.

KAIRI vs Starlight Kid

Kristijan Bešlić: Super je ovo bilo ponajviše radi in-ring psihologije. KAIRI kada je zadnji put hrvala protiv Starlight Kid, Kid je još bila dijete i jako neiskusna. Kid je odmah na startu pokazala da je dorasla zadatku. Prvo se prišunjala i napala KAIRI s leđa, a onda pogađa prekrasan Springboard Moonsault i odmah iza toga i Standing Moonsault, koji vodi u prekrasan Armbar. Jako dobar rad na KAIRIinoj ruci. Meč usporava intervencijom Oedo Taia, i dobijamo jednu solidnu prednost Starlight Kid. KAIRI prekida Starlight Kidinu dominaciju Spearom. Pogađa Sliding D, a zatim ju drži u Single Legu. Meč dobija na brzini, i dobijamo solidnu razmjenu forearmova. Djelovalo je kao da Kid ima prednost, a onda KAIRI pogađa Spinning Backfist. To ljuti Starlight Kid koja pogađa kombinaciju Tiger Driver/Piledriver/Double Knee Strike. KAIRI uspijeva s konopaca pogoditi Double Foot Stomp, a onda radi prelijepi The Anchor. Slijedi još jedan Spinning Backfist i uzima pobjedu s Elbow Dropom. Sve u svemu predivan meč.

Ivan Sučić: Kid je tako dobar heel. Pokazuje i koliko povjerenja Stardom ima u obje žene da su im dali preko 15 minuta u singles meču u tek drugom Kairinom meču natrag. Psihologija i storytelling na visokoj razini i to je bila glavna snaga meča. Svaki potez je nešto značio, pogotovo od Kid koja se fokusirala na ruku u pokušaju da neutralizira elbow drop. U stretchu je čak izgledalo da bi joj mogli dati pobjedu nad Kairi, ali ipak Kairi prolazi kroz sve što Kid ima i kupi pobjedu. Super.

Donna del Mondo (Giulia, Maika, Himeka & Thekla) vs Prominence (Risa Sera, Suzu Suzuki, Akane Fujita & Mochi Miyagi)

Kristijan Bešlić: I dok je početna pažnja bila usmijerena ka Suzuki i Giuliji, u ringu su Himeka i Maika prvotno zauzele, ali odmah i izgubile prednost od Rise Sere i Akane Fujite. Fujita je imala dosta ofenzive nad Maikom, a onda Maika pogađa predivan Bodyslam. Thekla je jako dobro krenula, ali onda Prominence se miješaju i Suzu pogađa jako dobar Drive By. Thekla vraća Spearom, a onda smo dočekali ono što smo dugo čekali. Dvoboj Suzuki i Giulije. Suzu na početku šamara Giuliju, a onda Giulija ju stavlja u submission. Uslijedila je fantastična sekvenca kada Suzu radi Superkick/German Suplex kombinaciju, i dok je Giulija odgovorila s Back Drop Suplexom, Suzu joj automatski vraća s Code Redom međutim Giulija kickouta. Kako joj nebi ostala dužna Giulija prvo radi fantastičan Knee Strike, a potom i Glorious Driver, ali sama prekida pin. Prekrasna skevenca. Dobili smo još jedan German Suplex Suzuki i Headbutt od Giulije, a onda Fujita i Sera pokušavaju zadržati vodstvo nad DDMom. Miyagi koja je ostala sama s Giulijom, gubi tu prednost i Giulija uz pomoć Maike i Himeke slavi s fenomenalnim Brainbusterom. Fenomenalan meč. Suzu i Sera ostale zaštićene, a DDM ostvario očekivanu pobjedu. Odlično.

Ivan Sučić: Malo mi se pogubilo u ostatku showa. Glavni sukob je bio između Giulie i Suzu, ostalo je djelovalo više kao filler nego išta drugo, iako bar nije bilo praznog hoda. Neloše s obzirom na cilj meča i poziciju na cardu, ali ništa specijalno i, što je još gore, ništa posebno pamtljivo.

Saya Kamitani vs Tam Nakano – Wonder of Stardom titula

Kristijan Bešlić: Meč puno bolji nego na predhodnom danu, za mene čak i MOTN. Saya je odradila znatno kraći meč, i bilo je puno bolje. Odlična opening sekvenca s puno mostova, i tu Tam stvara laganu prednost te radi dobar DDT na apron. Kamitani se vraća Springboard potezima i drži Tam u Single Legu. Nakano kasnije kontrira jedan Springboard u Cutter, te i ona sama ima Inverted Triangle Choke. Uslijedio je dobar segment iako je Sayi trebalo malo duže da se pripremi, ali radi s kuta Hurricanranu i Nakano pada pored ringa. Dobili smo jedan fantastičan Crossbody od Tam Nakano i to s vrha rampe, koji je izgledao jako dobro i baš je podigao atmosferu meča. Jedva stižu u ring a onda dobijamo izjednačenu forearm izmjenu. Fantastični nožni udarci gdje smo vidjeli kako obje pogađaju Spinning Kick. Saya Kamitani promašuje Phoenix Splash, što dovodi Tam u prednost gdje pogađa Double Underhook Powerbomb i German Suplex. Tam ide skroz u ofenzivu gdje dominira nad Kamitani i radi Spinning Kick, Underhook Suplex i Brainbuster iz kojeg Saya Kickouta. Na kraju Tam radi običan Slam, nakon kojeg se Kamitani okreće i pinuje nespremnu Nakano.

Ivan Sučić: Tam je rođena da se vrti oko bijelog pojasa. MOTN, bez sumnje. Izbjegli sve probleme Utami/Saya meča. Dobra priča u ringu, nije previše trajalo i prirodna eskalacija poteza. I ti neki potezi su izgledali ubitačno (DDT kroz konope na rub ringa, hurricanrana s kuta van ringa). FInish je djelovao malo traljav, iako je to meni samo podiglo dojam. Prošle su rat i Tam jednostavno nema više snage za još jedan kickout na roll up, koliko god taj roll up bio ružan.

Syuri vs Mayu Iwatani – World of Stardom titula

Kristijan Bešlić: Još jedan izvrstan meč. Malo mi se ne sviđa što su se pozdravile prije meča, jer su imale baš turbulentan build, gdje su se nakon svake interakcije kačile jedna s drugom. Uglavnom dobro su otvorile meč s odličnim tehničkim hrvanjem. Lagano su ispipavale snage, a onda slijedi kratki high speed gdje Mayu dolazi u prednost. Syuri kasnije kontrira i ima Armbar preko užadi pa nastavlja graditi momentum fenomenalnim kickovima. Meč je cijelo vrijeme bio izjednačen i svaka je imala dobre poteze. Recimo Mayu je imala Dragon Screw, fenomenalan Superkick i zatim Suicide Dive. Uslijedila je dobra serija kickova nakon kojih su obje bile na podu, a onda Mayu kreće s udarcima koljenom u abdomen, međutim tu dolazimo do toga da se Syuri budi i kreće njena prednost. Prvo smiruje situaciju kickovima, a onda radi Figure Four. Nije joj to dugo trajalo, a Mayu ponovno kreće sa svojom ofenzivom. Dva Crucifix Slam/Pina, Superkick, Half Nelson Suplex i Double Foot Stomp su samo neki potezi koje je Mayu ovdje iskoristila. Promašila je Moonsault. Syuri ponovno pokušava Figure Four, međutim opet bezuspjepšno. Iako je Mayu pogodila još jedan Superkick, Syuri radi Superplex koji pretvara u Kimuru, a onda i u Byakko. Mayu bježi iz toga kao i iz Electric Chair pozicije tako što radi prekrasnu Reverseranu, pa čak pogađa i dva Moonsaulta ali nedovoljno je bilo. Na kraju Syuri pogađa čak 3 Spinning Backfista, te uzima pobjedu s Byakko. Odličan meč i odličan retain crvene titule.

Ivan Sučić: Vjerojatno će zvučati razmaženo ako kažem da sam očekivao više nakon što su odradile skoro pola sata u ringu, pogotovo Syuri kojoj je ovo drugi veliki main event u jednako toliko dana. Ali da, očekivao sam više. Nije bilo loše, dapače bilo je ne toliko ispod meča za bijeli pojas. Ali to nije razina meča koju su naumile oraditi, niti je razina meča koji se očekivao. Odraditi polusatni meč nije lako, odraditi takav meč na visokoj razini je još teže. Ovdje su podbacile. Uvod je bio dobar, završni stretch je bio fantastičan, ali u onom između su se pogubile. I to dosta pogubile. Nisam se mogao riješiti dojma da samo nižu poteze dok ne dođe vrijeme za kraj.

Sveukupno:

Kristijan Bešlić: Još jedan odličan dan. Iako je bilo malo slabijih mečeva, opet niti jedan meč nije podbacio. Kamitani je kao i Syuri ovom obranom naslova napravila iskorak za svoj reign s titulom. Build za Donna Del Mondo priču je bio jako dobar, i napokon saznajemo da će biti razlaza između Syuri i Giulije. Momo napokon dobija zasluženi push, a dvije pobjede u dva dana nad Hazuki to dokazuju. Uglavnom jako dobar show, i teško će biti nadmašiti ovaj dvodnevni event. Kako za ostale promocije tako i za sam Stardom.

Ivan Sučić: U globalu bolje nego prvi dan, neovisno što mislio o main eventu, tako da što sam napisao tamo vrijedi i ovdje. Vrijedno gledanja od početka do kraja, svaki meč je pružio nešto barem nešto što se isplati vidjeti.

Be the first to comment on "Stardom World Climax ~The Top~ – Dan 2 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*