Stardom World Climax ~The Best~ – Dan 1 recenzija

(Preshow) Hanan (c) vs Rina – Future of Stardom titula

Kristijan Bešlić: Vrlo solidan meč za preshow. Bile su izjednačene cijelo vrijeme. Rina je bila nekako konkretnija u tim izmjenama, ali ni Hanan nije bila skroz opuštena. Na kraju Hanan hvata uže nakon Gory Bomba, a onda Rina kickouta iz Axe Kicka. Hanan zatim radi dva Back Drop Suplexa i tako brani titulu.

Ivan Sučić: Zabavno, brzo, nekoliko lijepih poteza u ne predugom meču. Usudim se reći stepenicu iznad onog što smo navikli za ovu titulu.

Saya Iida vs MIRAI

Kristijan Bešlić: Odlično otvaranje showa. Iida i MIRAI nisu podbacile. Sve pohvale za stiff razmjene forearmova i Lariata, koji su izgledali jako impresivno. Nakon Lariat serije, malo meč gubi na kontinuitetu ali MIRAI lagano sa submission igrom prelazi u vodstvo tako da nakon jednog Rare Naked Chokea, a potom i Kimure odnosi pobjedu.

Ivan Sučić: Po strukturi i priči dosta jednostavno. Tko je jači? Puno izmjena udaraca i power poteza na kraju kojih je Iida ipak izašla s fizičkom nadmoći. Ipak, u ključnom trenutku gubi fokus, Mirai koristi priliku i hvata Iidu u kimuru za pobjedu. Kratko i slatko, sve što opener treba biti.

Queen’s Quest (AZM, Lady C & Miyu Amasaki) vs Oedo Tai (Saki Kashima, Fukigen Death & Ruaka) vs Donna Del Mondo (Himeka, Natsupoi & Mai Sakurai) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Waka Tsukiyama) & Momo Kohgo – 6 Woman Tag Team Gauntlet meč

Kristijan Bešlić: Sviđa mi se kako je sve bilo kratko i jasno. Svaki meč je bio to što je trebao, i svaki se isticao u onome što najbolje radi. Evo mali pregled događaja u ringu: Oedo Tai otvara tako što su izolirali Kohgo, Mina ih nekako vraća u život, ali Kohgo botcha 619, i tu otprilike njihov meč završava kada je Kashima My Emblemom završila Tsukiyamu.

Slijedi meč protiv Queen’s Questa, te tu također izoliraju Amasaki. Amasaki uspijeva pogoditi DDT nad Fukigen Death, i AZM ulazi. AZM stvara prednost, a onda iako je zamalo izgubila na Kishikaisei uspijeva kontrirati i pobjeđuje.

Za kraj slijedi QQ protiv DDMa. Natsupoi i AZM imaju predobru high speed sekvencu. QQ pokazuje dobru kemiju i kombiniraju par dobrih poteza, ali Himeka je ipak bila preveliki zalogaj za Lady C. Iako je preživjela brutalan Lariat, JP Coaster je ipak bio previše. DDM pobjeđuje.

Ivan Sučić: Način za popuniti minutažu i imati sve ljude na cardu showa. U toj ulozi sasvim u redu. Kvaliteta meča realno nebitna. AZM i Natsupoi su imale lijepu interakciju, sve ostalo nije ni vrijedno spominjanja. Daleko najslabiji meč na showu.

Donna Del Mondo (Maika & Thelka) vs Prominence (Risa Sera & Suzu Suzuki)

Kristijan Bešlić: Sviđa mi se to kako su predstavili Prominence. Na početku su odmah pokazali da se ne boje i malo agresivnije hrvati. Kada su krenuli bilo je dosta tagova i kraćih sekvenci, pa je meč dosta djelovao brži a i otprilike bile su izjednačene. Moram spomenuti prelijepi dupli Spear Thekle koja ima novi ring gear. Fantastična sekvenca Maike i Rise Sere. Na kraju blagu prednost je imala Thekla, ali smo dobili fantastičan Knee Drop Rise Sere koja je na leđima imala Suzuki, pa je Theklin izraz lica sve rekao koliko je bolno bilo. Na kraju Suzu Suzuki radi predobar Rock Bottom Poweslam s kuta i završava meč s German Suplexom. Odličan meč i uvod za ono što nas čeka sutra između ova dva tima.

Ivan Sučić: Prominence su imali neke lijepe poteze, pogotovo jedan dupli knee drop gdje je Suzuki bila na leđima Rise. Van toga prilično standardan tag meč u svrhu dalje razvijanja feuda njih i DDM, dobro ali ne odlično.

FWC (Hazuki & Koguma) (c) vs Black Desire (Momo Watanabe & Starlight Kid) – Goddess of Stardom titula

Kristijan Bešlić: Majko mila kakav meč. Iako smatram da su FWC jako dobar tim, već dugo vremena gledam Black Desire kao potencijalne buduće prvakinje. Kao prvo opet sam zapazio ring gear. Ovaj put kod Watanabe, i odličan mi je. Iako je Hazuki imala par ofenzivnih poteza na početku meča, Oedo Tai kao i obično heel potezima dolazi u prednost. Koguma je ta koja trpi štetu, ali uspijeva dati tag za Hazuki. Odličan hot tag Hazuki gdje na brzinu čisti ring, a zatim pogađa Suicide Dive. Slijedi jedan podosta izjednačen meč, gdje smo vidjeli vrlo dobru izmjenu forearmova, brutalan German Suplex od Momo i Kogumin Dive Splash na pola ringa. Od ovoga trenutka slijedi prava stvar. Do sada je meč bio vrlo dobar, ali sada postaje odličan. Prvo Hazuki spašava Kogumu nakon što je pretrpila B-Driver. Zatim kako se to nebi više ponavljalo, Watanabe udara stolicom u glavu Hazuki, a onda ponovno ide na Front B-Driver, ali Koguma kickouta. Mark out trenutak! Kako bi dodatno oslabili izglede za FWC Starlight Kid napada Kogumu stolicom, a onda zajedno s Momom rade tag team Facebuster/Piledriver potez, te na kraju Momo s Peach Bombom osvaja Goddess titule. Fenomenalna završnica. Kao što sam već rekao da mi je FWC dobar tim i da su imale jako dobar run, ali Black Desire je prije ili kasnije morao ove titule uzeti.

Ivan Sučić: Prvi meč glavnog dijela showa, ako se tako može nazvati. Osjetan skok u kvaliteti u odnosu na dosadašnje mečeve. FWC su stvarno fantastične, imaju super kemiju i Kid i Momo, koliko god dobre, ih nikako ne mogu dokrajčiti. Primorane su koristiti stolice, i to ih koristiti jako efektivno, i na taj način napokon pobjeđuju. Na kraju je čak izgledalo kao da kažnjavaju Kogumu prvo s duplim potezom a zatim i peach bomb. Black Desire će biti odlične prvakinje.

Mayu Iwatani & KAIRI vs Cosmic Angels (Tam Nakano & Unagi Sayaka)

Kristijan Bešlić: Kako je čudno vidjeti KAIRI u Stardomu, ali opet lijepo. Tam i Mayu odradili jedan high speed početak, ali onda dolazimo do toga da meč u trenutku koči sa 100 na 0 kada su započele Unagi i KAIRI. Kao da su htjeli svaki KAIRIin pokret prikazati važnim i značajnim. I zapravo uspijeli su. Slijedi jedna dominacija KAIRI i Mayu nad Unagi, ali Tam izjednačava stvari i dobijamo krasnu izmjenu forearmova s KAIRI. Na kraju sekvence KAIRI radi Spinning Backfist, a Tam Spinning Kick i obje završavaju na podu. Prilično dobra sekvenca. Iako je Mayu pogodila Frogsplash nad Unagi, Cosmic Angelsi s nekoliko dobrih tag team poteza dolaze u vodstvo i Unagi radi Taigi de Atta, međutim KAIRI je spašava. Završnica je bila fenomenalna jer smo dobili KAIRIn Spear nad Tam, i još jedan Spinning Backfist nad Unagi. Tu se meč lomi, te Mayu i KAIRI rade Crossbodye pored ringa. Mayu zatim u ringu pogađa Sayaku Superkickom, i postavlja ju na sred ringa. KAIRI radi svoj već dobro poznati Elbow Drop, a onda pobjedu uzima Mayu s Moonsaultom. Vrlo dobra povratnička predstava KAIRI, a Mayu, Tam i Unagi moram pohvaliti kako su odradile meč.

Ivan Sučić: Kairi je točno gdje joj je i mjesto, natrag u Stardom ringu. Još samo da se vrati i Io. Meč je tu primarno da ponovno predstavi Kairi publici i uspjeli su u naumu. Dapače, za mene najbolji tag meč na showu, interakcije Kairi i Tam su toliko podigle kvalitetu meča da je za nevjerovati. S druge strane mana je ipak bilo. Moglo je trajati malo kraće i možda ne biti ugurano među mečeve za titule.

Saya Kamitani (c) vs Utami Hayashishita – Wonder of Stardom titula

Kristijan Bešlić: Daleko od toga da je loš meč jer bio je dobar, ali Kamitani opet ima isti meč kao i u Nagaoki prošli mjesec. Na početku lijepo, fluidno, vrlo korektno, ali onda opet ulazimo u tu fazu gdje dobijemo dobar potez i ponovno rupa s praznim hodom. Mislio sam da će Kamitani ovo pobjediti jer joj treba jedna značajna obrana kako bi digla reign i kako bi i sebi i svima dokazala da je dostojna i da može nostiti Wonder pojas. Utami je ovdje bila prava protivnica, ali Kamitani kao da je željela više. Od Utami smo dobili samo patljiv Torture Rack, dok je Saya izbacila predivan Standing Spanish Fly, pa izvrsnu Hurrincanranu s aprona, pa je tu bila i Reverserana, Falcon Arrow, a na kraju smo dobili i taj čuveni Phoenix Splash. Iako mi se meč i nije pretjerano svidio, bio je jako dobar, međutim Saya se ponovno dokazala kako može držati ovaj pojas. Samo eto da su išle 5 minuta kraće, ali s bržim izmjenama bilo bi puno bolje.

Ivan Sučić: Nije bilo loše, jako daleko od lošeg zapravo, ali apsolutno je moralo biti kraće. Nikako najduži meč na showu. Nije dalo neki dojam prirodne eskalacije, nije bilo posebne psihologije ni priče. Samo dvije žene s, ruku na srce, impresivnim potezima. Ali nula razloga da marim za te poteze ni za išta drugo što su radile u ringu, osim toga da se bore za titulu. Očekivao sam više.

Syuri (c) vs Giulia – World of Stardom titula

Kristijan Bešlić: Po meni drugi najbolji meč na showu, iako je bio jako blizu da bude MOTN. Nevino su otvorili tehničkim hrvanjem, pa i grapplingom pored ringa, a onda nakon par trenutaka odjednom Giulia radi Piledriver na stol pored ringa. Kako je ovo dobro izgledalo. Syuri vraća plexiglasom koji razdvaja komentatore, a onda pogađa i dobar German Suplex. Unutra dobra sekvenca gdje smo dobili par Suplexa, a onda jedna stvar koja mi se svidjela, a to je kada god Syuri nema izlaza samo opali kick i automatski smiruje situaciju u ringu i preuzima prednost. Dobra sekvenca kada su jedna drugoj kickoutale na 1, kada su napravile Syu-sekay i Glorious Buster. Slijedi serija šamara iz koje izlazi Giulia kao pobjednica, ali Syuri opet izlaz pronalazi u kickovima, koji su previše brutalni. Na kraju par solidnih kontri i Syuri brani titulu s One Winged Angelom.

Ivan Sučić: MOTN. I možda među najboljim mečevima godine do sada. Savršenstvo. Otvorile su polako, tehničkim ispipavanjem koje se prolilo van ringa. I onda objava rata, Giulia šalje Syuri kroz stol piledriverom. I samo daljnja eskalacija od toga kroz meč. Nije djelovalo kao da se bore samo za titulu, nego i za budućnost DDM-a. Giulia se bori svime što ima, prima 10 udaraca nogom da bi vratila jednim. Ipak nije dovoljno. Syuri je previše ubojita i nakon zadnjeg slabog, ali drskog, otpora Giulije završava meč i brani tituli. Koliko sam shvatio Syuri napušta DDM frakciju i osnovati će vlastitu.

Sveukupno:

Kristijan B: Show godine! Za mene FWC vs Black Desire MOTN, ali to je malo subjektivno možda. Zadnjih 5 mečeva je razvalilo i svaki je bio odličan. Neki manje neki više, ali rijetkost da niti jedan meč ne bude loš, a ovdje ga nije bilo. Svaki meč je dostavio, i stvarno jedan od najboljih showova što sam gledao. Sve preporuke. Vidjeli smo KAIRIin povratak u Stardom, Momo Watanabe opet s titulom, Kamitani zacementirala svoj reign, a Syuri ostaje žena broj 1 u Stardomu. Fantazija.

Ivan Sučić: Sjajan show. Van gauntlet taga svaki meč je imao barem nešto vrijedno gledanja, potencijalni MOTY kandidat za main event i uz to sve povratak Kairi.

Be the first to comment on "Stardom World Climax ~The Best~ – Dan 1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*