Stardom: Osaka Day Show (24/01/2021) recenzija

Najbolje se uči iz iskustva zar ne? Pošto sam odgledao prvi Stardom program pre nekoliko dana, odlučio sam da nastavim započeto i da se malo bolje upoznam sa kečerkama i aktuelnim pričama. Ne znam da li sam u potpunosti poludeo, ali ovo je po meni imalo veći broj boljih mečeva nego 10th anniversary, iako predstavlja ekvivalent NJPW-govom road programu. Pa da krenemo lagano.

Natsuko Tora vs. Ruaka

Ruaka je rookie, tako da je ovaj meč bio ekvialent YL meču. Nije ovo bilo dobro čak ni za te standarde. Mnogo je mlada tako da ima vremena za napredak. Tora nije uspela da poboljša kvalitet ovog meča jer se objektivno nije ni trudila. Jako mali broj poteza je izveden sa obe strane tj. nekoliko boston crab-ova i par frog splash-ova. Ocenu više dobija zato što je Ruaka jako simpatičan lik. Svideo mi se njen promo pre meča.

4/10

STARS (Saya Iida and Starlight Kid) vs. Cosmic Angels (Tam Nakano and Unagi Sayaka)

Jako dobro. Oba tima su bila u potpunosti uigrana i svaki eventualni nedostatak Iida-e je imao ko da nadomesti. Meč su u stilu klasičnog rvanja počele Iida i Sayaka da bi posle postalo jako eksplozivno ulaskom Starligh Kid u meč. Njen atleticizam je impresivan i koliko sam mogao da vidim retko ko ume tako dobre te poteze da izvede. Apsolutni MVP meča je bila Nakano. U potpunosti me je impresionirala, posebno u završnim segmentima meča sa Iida-om. Jako kvalitetno odrađen meč.

8/10

Queen’s Quest (Saya Kamitani and Utami Hayashishita) vs. Mayu Iwatani and Lady C

Da nije bilo Iwatani u ovom meču ne znam na šta bi ovo ličilo. Imao sam od početka utisak da je Hayahishita „zelena“, ali mislio sam da je bilo prerano da tako nešto komentarišem. Ovde je to bilo jasno kao dan. Interesantno da je ona šampion s obzirom koliko boljih žena ima u promociji. Sve ovo pričam na prvu loptu. S druge strane Lady C je dibidus zelena, malo dođe čak i smešno. Big boot i chockeslam. To je ceo njen arsenal poteza. Iwatani se postarala da ovo ne bude loš meč. Voleo bih da je u skorije vreme vidim u nekom singles meču jer mi, još jednom na prvu loptu, deluje kao nešto najbolje što Stardom ima da ponudi. Nije bilo loše, ali daleko je ovo bilo od dobrog.

5/10

Deonna del Mondo (Syuri and Natsupoi) vs. Queen’s Quest (Momo Watanabe and AZM)

Iznenađujuće dobro. Za jako kratko vreme su pokazale apsolutno svaki aspekt profesionalnog rvanja. Od tehničkog do high flying rvanja. Meč je predstavljen u etapama i zbog toga mi je bio još bolji i zanimljiviji. Lepo su se podelile. Syuri na Watanabe i Natsupoi na AZM da bi im stilovi bili slični. Gospode Bože kako je dobra AZM. Iz onog prethodnog meča nikada to ne bih mogao da zaključim. Vau. Ovakve mečeve najviše volim, falilo im je malo psihologije, ali s obzirom da ovo nije nešto preterano bitan meč, prezadovoljan sam šta sam imao prilike da vidim.

9/10

Deonna del Mondo (Giulia, Himeka and Maika) vs. Oedo Tai (Bea Priestley, Konami and Saki Kashima)

Zabavno. Mislim da sam sa ovim mečom najbolje shvatio kako koja frakcija funkcioniše. Dosadan mi je bio početak gde su pripadnice Oedo Tai-a sve demolirale u i oko ringa. Nakon toga se meč polako vraća u kolosek, posebno kad DDM preuzima kontrolu. Ništa ovde nije bilo maestralno dobro, ali zabavio me je meč za tih nekoliko minuta. Nakon meča smo imali kratak DDM promo. Himeka i Natsupoi sledeći kandidati za tag titule.

6/10

Ukupni utisak:

Dva objektivno kvalitetna meč, ostatak šaren. Nisam skoro pa ništa očekivao od ovog programa, ali prijatno me je iznenadio. Promocija mi se sve više i više sviđa, ali imam utisak da me najbolje tek čeka. Jako dobro.

7/10

Be the first to comment on "Stardom: Osaka Day Show (24/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*