Stardom New Year Stars 2022 – Day 1

Show otvara Momo Kohgo, govoreći da bi htjela nastupati u Stardomu i da joj je san upravo tu osvojiti titulu. Malo ju je trema uhvatila, ali ipak je promo dobro iznijela. Unagi Sayaka dolazi u ring i izaziva ju na meč 23.01., na što Momo pristaje.

Koguma vs Himeka vs Lady C

Lijepo su komunicirale s publikom na početku meča. Na svaki pljesak iz publike, cure su bile sve opuštenije. Himeka i Lady C su igrale na kartu visine, dok je Koguma bila tu da ih iznenadi high speedom. Sve tri su imale podjednako ofenzivnih poteza, a na kraju Koguma pinuje novopečenu članicu Queen’s Questa, Lady C nakon serije Roll-upova.

Oedo Tai (Fukigen Death, Rina & Saki Kashima) vs STARS (Hanan, Hazuki & Mayu Iwatani)

Ovo je bio dobar meč, i odlično bookiran. Prvo Oedo Tai agresivno napada STARS-e, a zatim STARS-i stvaraju dominaciju u ringu. Saki Kashima ulazi i čisti ring, ali njena prednost ne traje dugo. Sredina je bila najmanje zanimljiv dio meča, ali nije potrajalo. Rina/Hazuki skvenca na kraju je jako dobro odrađena. Rina je prikazana kao netko tko bi mogao lagano preći iz lowcarda u midcard, a Hazuki je standardno dobro vodila ovaj meč. Bilo je lijepih poteza s obje strane, međutim na kraju Mayu Iwatani pogađa Running Dropkick i Hazuki Braibuster, s kojim STARS-i pobjeđuju ovaj meč.

Oedo Tai (Ruaka & Starlight Kid) vs Donna del Mondo (Giulia & Thekla)

Solidan meč gdje početnu prednost Oedo Taia, prekida Giulia kada je pobjedila Starlight Kid u izmjenama forearmova. Kasnije Thekla i Starlight Kid imaju jednu odličnu high speed sekvencu, ali sve to pada u vodu kada su ušle Ruaka i Giuila, gdje Giulia stvara prednost. Thekla i Giulia dominiraju nad Ruakom, prvo s highflying potezima kao što su Theklin Dive Splash, a zatim i Giulin Dropkick. Na kraju Giulia uzima pobjedu sa Rings of Saturn. Nekako logično da Ruaka pretrpi pin.

Donna del Mondo (Maika, MIRAI & Syuri) vs Cosmic Angels (Mai Sakurai, Mina Shirakawa & Waka Tsukiyama)


Jedan malo lošiji meč od prethodnih. Ne znam što su htjeli prikazati u ovome meču, ali nije bilo dobro. Struktura je bila loša. U ovome meču imamo dvije prvakinje, i jedno svježe pojačanje, a s druge strane jedan prosječan stable. Potezi nisu bili loši, ali upitan je bio booking. Mina Shirakawa je jedina imala neke ofenzive za Angelse, a opet je pretrpila pin od MIRAI, iako je imala prednost većinu njihove sekvence. Na kraju MIRAI skuplja snagu, pa svakoj članici Cosmic Angelsa udara Lariat, a onda i Phantom Driver nad Shirakawom. Palac dolje.

Poslije meča MIRAI izaziva Syuri na meč za crveni pojas. Syuri iako nije sigurna u MIRAInu sposobnost u ringu, ipak prihvaća meč, a nakon toga govori kako se mora fokusirati na World pojas, i kako se odriče SWA titule.

Queen’s Quest (Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Cosmic Angels (Tam Nakano & Unagi Sayaka)

Fenomenalan meč. Ovako se prave hrvači. Odlično. Prvo sam mislio da je Sayaka tu da pretrpi pin, ali sam se dobro zeznuo. Tijekom cijelog meča bilo je potpuno neizvjesno tko će dobiti. Čas su jedne imale ofenzive, čas druge. Fenomenalni potezi su frcali na sve strane, izmjena forearma Saye i Unagi, serija German Suplexa Tam i Utami, fenomenalni kickouti Saye doslovno u zanjim stotinkama pred fall. Unagi je odradila lavovski posao ovdje, tukla je Kamitani, ali Saya se nije predavala. Zadnji stretch je bio izvanredno odrađen. Ne očekivan, ali zaslužen time limit draw.

Nakon meča Unagi govori Sayi da nije bilo dovoljno vremena, ali da želi meč za Wonder titulu. Saya Kamitani pristaje na taj meč.

Momo Watanabe vs AZM

S wrestling strane nije ovo bilo loše, dapače bio je odlično, ali ne i savršeno. To je i bila poanta. Pričom su ispričali kako je Momo fenomenalan heel, a AZM su predstavili kao underdoga u ovom feudu. Prvo Momo nudi svoju ruku AZM, ali AZM ne prihvaća i ima par ofenzivnih poteza. Uz pomoć Rine Momo dolazi u prednost. AZM se polako, ali sigurno vraća u meč, i radi jedan odličan tehnički wrestling. Fenomenalni potezi s obe strane. AZM je imala Springboard Crossbody, Diving Double Foot Stomp, ali Momo udara kickove i knee strikeove. Jedan od opasnijih je bio kada je okrenula AZM naopačke na turnbuckle, pa ju je udarila nogom, a onda je imala i jedan brutalan Knee Strike u leđa. Na kraju meča opća frka oko ringa, a u toj frci Starlight Kid dodaje Watanabe alatni ključ, koji ona stavlja u čizmu. Momo udara AZM nogom u glavu, i sudac automatski prekida meč, i proglašava Momo pobjednicom i to nokautom. Odlično ispričana priča.

Nakon meča Momo Watanabe govori kako će uništiti Queen’s Quest, a Starlight Kid kaže kako je uvreda za sve hrvače diljem svijeta pa tako i nju, da članice QQ nose maske.

Be the first to comment on "Stardom New Year Stars 2022 – Day 1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*