Stardom New Year Stars 2022 – Day 7

Koguma vs Ruaka

Kratak meč u kojem nismo vidjeli puno. Prvo je Ruaka imala ofenzivnih poteza, a onda Koguma kontrira i privodi meč kraju. Bilo je par solidnih poteza, a Koguma slavi sa Side Roll Up-om.

Hazuki vs Momo Kohgo

Dobra high speed akcija na početku meča. Hazuki je većinu vremena provela u dominantnijoj poziciji, ali Kohgo je imala nekoliko odličnih kontri. Nažalost po Momo nikako nije uvezala nekoliko dobrih poteza, ali zato je pokazala izdržljivost. Hazuki je pogađala čak tri puta svoj prepoznatljivi Running Big Boot, i imala je odlične Powerslamove a Kohgo je stalno kickoutala. Na kraju očekivano Hazuki pobjeđuje s Diving Sentonom. Ovo je bio svojevrsni test za Kohgo, jer ju je Hazuki uzela pod svoje i ona joj je mentorica. Dobro je ovo bilo, i mislim da je Kohgo prošla prvi test.

Hanan vs Mina Shirakawa vs Unagi Sayaka

U ovome meču trebala je i Mayu Iwatani nastupiti, ali radi ozlijede meč se pretvara u 3 way. Hanan pri predstavljanju koristi Iwatanijinu bejzbol rukavicu i baca lopticu među publiku, po uzoru na Mayu. Meč je bio na početku klasičan handicap meč, gdje Cosmic Angelsi dominiraju nad Hanan. Slijedi malo glupi dio, gdje Mina izlazi na apron i Unagi joj daje tag, kao da je ovo tag meč a ne 3 way. Kako god Hanan se malo vraća, ali ne zadugo. CA su opet u prednosti, ali prilikom Sayakinog Camel Clutcha nad Hanan, Mina pokušava Soccer Kickom udariti Unagi, ali ona to blokira. Sada meč postaje pravi 3 way. Nekoliko fantastičnih poteza smo vidjeli, i cure se izgledale jako ravnopravno. Na kraju Mina pinuje Future prvakinju s Glamorous Collectionom. Za 10-ak minuta koliko su dobile ovo je bilo vrlo dobro.

Queen’s Quest (AZM, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Donna del Mondo (Himeka, Natsupoi & Syuri)

Započinju Natsupoi i Kamitani, i nakon kratkog chain wrestlinga, Kamitani zadobija dominantniju poziciju. Natsupoi je bila u podređenom položaju dosta dugo. Nakon Kamitani, Utami je zadržala prednost, pa onda i AZM, i onda još jedanput cijeli krug. Kada je AZM drugi puta stala pred Natsupoi, ona daje tag za Syuri i slijedi odlična high speed sekvenca, koja završava odličnim Syurinim kickovima. Himeka ulazi i održava vodstvo powerhouse potezima. Slijedi vrlo dobra Utamijina sekvenca sa Syuri gdje su ispogađale Kickove i German Suplexe, a onda i sa Himekom gdje su imale fantastičnu seriju Lariata. Na kraju Natsupoi i Kamitani daju sve od sebe, ali ponovno imamo time limit draw. Vrlo dobar meč. Pregršt zanimljivih i dobrih sekvenci, ali opet imamo neriješen ishod jer je isteklo vrijeme predviđeno za ovaj meč. U zadnje vrijeme Stardom često forsira ovakav kraj, i jednostavno se gubi draž istoga. Upravo mi je to pokvarilo cijeli meč.

Oedo Tai (Momo Watanabe, Saki Kashima & Starlight Kid) vs Donna del Mondo (Giulia, MIRAI & Thekla)

E ovo je bio dobar meč, baš onakav kakav bi i trebao za main event showa ovakvog tipa. Momo i Giulia su imale dobru stiff sekvencu gdje su se udarale Kickovima. Thekla i Starlight Kid su imale vrlo dobru high speed sekvencu. MIRAI je ovdje bila na supportu, i nismo je previše vidjeli, a Saki je bila većinu meča u podređenom položaju. Drago mi je da Oedo Tai ima sve manje i manje interferencea u zadnje vrijeme, a pa tako da ni ovdje to nismo gledali. Theklu su vrlo dobro predstavili ovdje, i očekivao sam da će pinati Saki Kashimu, ali upravo se dogodilo suprotno. Naime, Saki Kashima kontrira Thekli i pobjeđuje s Kishikaiseiom. Uglavnom dobro je ovo bilo, lijepo su popunile vrijeme i nije bilo praznoga hoda. Drago mi je da je Saki uhvatila neku značajniju pobjedu. Nakon meča Saki Kashima izaziva Theklu na meč za SWA titulu, i Thekla prihvaća.

Sveukupno: Još jedan slabiji show, ali bilo je dobrih stvari. Svakako valja naglasiti test meč za Kohgo, kao i solidan 3 way u kojem je slavila Mina Shirakawa. Main event je također bio dobar, pogotovo u izmjenama stiff udaraca između Momo i Giulie. Predzadnji meč je bio solidan, ali time limit draw je postao prečest na Stardomovim showovima i gubi se draž istoga. Meč ponekad može završiti i duplim countoutom ili diskvalifikacijom, i opet se može protivnik zaštititi. Od početka godine ovo je 11. show, a već smo 7 puta imali time limit draw. Što je previše previše je.

Be the first to comment on "Stardom New Year Stars 2022 – Day 7"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*