Stardom New Year Stars 2022 – Day 6

Saki Kashima vs Hanan

Na početku Saki Kashima uz puno iskustva dominira ringom, ali Hanan radi nekoliko dobrih kontri. Drugi dio meča Hanan je imala neke vrlo dobre submissione, ali Saki hvata užad. Na kraju Kashima pobjeđuje s Kishikaisei. Meč nije bio ništa poseban, ali očekivana pobjeda Kashime, dok je neočekivano bilo to da zapravo Oedo Tai nije imao toliki utjecaj u meču.

Queen’s Quest (AZM, Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs STARS (Hazuki, Koguma, Mayu Iwatani & Momo Kohgo)

Nije ovo baš bilo dobro. Meč kao da nije imao neki kostur nego su samo radile poteze. Većina poteza bila je dobro odrađena, ali AZM je čak imala dva botcha zaredom u ovome meču. Prvo Hurricanu, a zatim i Springboard Crossbody. Meč je bio izjednačen cijelo vrijeme, a pobjedu odnosi Koguma sa Diving Splashom, nad Lady C.

Donna del Mondo (Giulia & Thekla) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Unagi Sayaka)

Ovo je čak i vrlo dobro bilo. Bilo je zanimljivo. Thekla i Mina su ukrale show. Giulia i Sayaka su bile na supportu, pa nismo od njih ni pretjerano puno vidjeli, ali dobro su došle za kratke predahe Thekle i Shirakawe. Bilo je prilično izjednačeno, a onda Mina s Glamorous Collectionom pobjeđuje Theklu. Vrlo dobar booking meča, jer je ova pobjeda podigla Cosmic Angelse, a nije naškodila Giuliji i SWA prvakinji. Nakon meča Mina i Unagi izazivaju FWC na meč za titule, a Hazuki i Koguma pristaju.

Oedo Tai (Fukigen Death, Momo Watanabe, Rina & Ruaka) vs Donna del Mondo (Himeka, Maika, MIRAI & Syuri)

Oedo Tai cure odmah napadaju DDM, i brawl se nasavlja van ringa. Pri povratku u ring, Rina zadobija dominantniju poziciju nad MIRAI, a zatim to Ruaka održava. Maika vraća stvari u normalu, a zatim slijedi fenomenalna stiff sekvenca Syuri i Watanabe. Odlična razmjena nožnih udaraca. Pred kraj DDM stvara prednost, na čelu s Himekom koja dominira nad Rinom. Nakon par dobrih poteza, Himeka slavi s JP Coasterom. Solidan meč, ali ništa pretjerano zanimljivo. Nakon meča cure iz Prominencea ulaze u ring, a Risa Sera govori Syuri kako ne može čekati Ryogoku show, te da bi htjela ranije meč. Syuri predlaže Korakuen, a Thekla predlaže tag team meč između Syuri i Thekle s jedne strane protiv Rise Sere i Akane Fuji s druge.

High Speed Title Match
Starlight Kid (c) vs Natsupoi

Kada se sve zbroji i oduzme, nije mi se svidjelo. Totalno nepotreban 30 minute time limit draw. Početak je bio dobar. Lijepo su krenule s akrobatskim chain wrestlingom, i bilo je super. High Speed sekvenca je također bila dobra, ali onda izlaze iz ringa i postaje dosadno za gledati tu razmjenu pored ringa. U tom prvom djelu meča, pametno su popunjavale rupe između sekvenci, i nije izgledalo kao da odugovlače radi duljine meča nego je prirodno izgledalo. Slijedi jedan dobar dio na apronu gdje deblji kraj izvlači Starlight Kid gdje prima jedan jako dobar DDT. Opet meč seli pored ringa, ali opet nije bilo dobro. Dok su u jednoj situaciji Momo Watanabe i Gilulia jako dobro poslužile, u ovoj situaciji je ispalo jako glupo. Naime dok je Oedo Tai raspravljao sa sudcem, Kid je stolicom udarila Natsupoi, ali nebi to bilo ništa loše da nisu Giulia i Syuri bile u blizini i nisu ništa poduzele. Povratkom u ring prvo je Starlight Kid imala više prednosti, a zatim Natsupoi. Bilo je dobrih poteza na obje strane, ali niti jedna nije uspijela završiti meč. Zvono se oglasilo i ponovno smo dobili 30 minute time limit draw. Nakon meča Natsupoi govori kako bi htjela još jedan meč za High Speed titulu, te daje svoj photobook Starlight Kid kao poklon, što ova odbija. Natsupoi zatim izaziva i Sayu Kamitani na meč za Wonder titulu. Saya dolazi do ringa i gleda u nju. Promatra ju, a onda odlazi. Nakon toga AZM dolazi u ring i izaziva Starlight Kid na meč za High Speed titulu, a Starlight Kid pristaje i izaziva zajedno s Rinom i Ruakom DDM za Artist pojaseve.

Sveukupno: Nakon fantastičnog showa u Nagoyi, dobili smo znatno lošiji show. Jedino je meč između Thekle i Giulie protiv Mine i Unagi bio dobar, a ovo sve ostalo se može preskočiti. Promience me nekako zainteresirao ovdje za svoj meč protiv DDM-a, pa bi i za to mogao reći da mi se dopalo. Iako koncept 30 minute time limit drawa, može i često zna biti ispravna stvar, u zadnje vrijeme ga gledamo malo previše u Stardomovom ringu. Ovdje je bilo totalno nepotrebno, i mogli su napraviti 15-minutni sprint u main eventu, jer ne mora uvijek završni meč večeri biti i najduži meč.

Be the first to comment on "Stardom New Year Stars 2022 – Day 6"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*