Stardom New Year Stars 2022 – Day 5

Syuri vs Mai Sakurai, Ruaka & Waka Tsukiyama

Ovaj meč je imao svojih dobrih i loših strana. Nikada mi neće biti jasno, ali ako članice iz dvije različite frakcije teamaju, zašto mora svaki put biti interakcije između njih? Tako je bilo i ovdje, Ruaka je nekoliko puta udarila Mai i Waku. Nije da su u nekom feudu, pa imaju trzavice, ovako samo ispada glupo. Dobra stvar je što nije bio Squash meč. Većinom smo navikli kada gledamo tri enhancement talenta u ringu protiv jedne osobe koja je puno višlje pozicionirana da će s lakoćom izgubiti, međutim to ovdje nije bio slučaj. Dobili smo dojam da je stvarno 3 na 1, i da ove tri cure stvarno imaju šanse. Syuri je na početku podcijenila Waku, pa se Waka naljutila, te imala nekoliko vrlo dobrih poteza i pokušaja submissiona. Ruaka je bila najlošija u ringu, i većinom je radila štetu svome timu, dok je Mai Sakurai imala nekoliko jako dobrih Running Big Boothova nad Syuri. Naravno na kraju uz nekoliko low kickova i Zanshu Syuri pinuje Waku. Očekivana pobjeda.

Donna del Mondo (Giulia & Thekla) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Tam Nakano)

Nije ovo bio loš meč, ali nekako kao da mi nisu kliknule. Dobro je DDM otvorio, pa su imale prednost nad Shirakawom. Korištenjem heel taktika stalno su u prednosti, sve dok Tam Nakano nije ušla. Nekoliko vrlo dobrih poteza od Nakano, gdje onesposobljava i Giuliu i Theklu za bilo kakve napade. Ponovno ulazi Mina u ring kao i Thekla preko puta nje. Uskoro će imati meč za SWA titulu, pa smo ovdje vidjeli jednu solidnu razmjenu forearmova, a onda i nekoliko Theklinih odličnih poteza kao što je bio Spear. Tada u ring ulaze i Tam i Giulia. Giulia pogađa German Suplex koji Tam no sell-uje, a onda slijedi njen Spinning Kick. Na kraju nekako niotkuda Mina s Glamorous Collectionom pinuje Theklu.

Oedo Tai (Momo Watanabe, Saki Kashima & Starlight Kid) vs STARS (Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani)

Odličan meč. Otvaramo s high speedom Kogume i Starlight Kid. Nakon početne prednosti Kogume Momo i Saki pomažu Starlight Kid, da zauzme bolju poziciju. Zatim Watanabe Soccer i High Kickovima zadržava prednost. Ulaskom Mayu Iwatani stvari se poravnavaju. Odlična high speed sekvenca nje i Starlight Kid. Moram pohvaliti i camera work, jer su znali baš prebaciti kameru u točno vrijeme na drugi kadar, tako da su neki potezi izgledali još bolje. Slijedi još jedna fenomenalna sekvenca Momo i Hazuki, gdje su prvo izmjenile seriju forearmova, zatim Momo i SLK pogađaju njihovu tag team kombinaciju 619/MiddleKick. Nakon nekoliko dobrih poteza, ulaze Koguma i Saki. Momo i Starlight Kid pogađaju High Kick/Superkick, a onda Saki Kashima nakon predivnog Pedigreea, ide na pin koji prekida Mayu s High Kickom. Slijedi serija signature poteza, a onda Saki i Koguma se izmjenjuju u pokušajima pina, sve dok Koguma nije pobjedila sa Side Roll-upom.

Unagi Sayaka vs MIRAI

Nakon prošlog showa, opet smo dobili još jedan Time Limit Draw. Ovoga puta opravdano. Obje imaju važne mečeve, pa niti jednoj nije potreban poraz. Što se tiče samoga meča, bio je dobar. Pregršt lijepih poteza, poluga, dosta dobreog tehničkog hrvanja, ali nešto im je falilo. Nekako nisam dobio dojam da im ovaj meč nešto znači. Bilo je kemije, ali nešto je falilo. Dosta izjednačen meč cijelo vrijeme. Za svaku MIRAI-nu polugu Sayaka je nalazila riješenje, a i sama je imala nekoliko vrlo dobrih pokušaja submissiona.

Queen’s Quest (Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Donna del Mondo (Himeka & Maika)

Ovo je bio još jedan vrlo dobar meč. Utami i Himeka imaju dobar chain, a zatim i mat wrestling. Ulaskom Maike, QQ stvara prednost. Dobrih nekoliko tag team poteza AphrOditE*, a onda na scenu stupa Himeka sa svojim prelijepim Lariatima. Himeka i Utami su imale predobru izmjenu Lariata, ali niti jedna nije uspjela zauzeti dominantniju poziciju. Maika i Saya imaju izmjenu forearmova, gdje Saya završava sa Big Boothom. Maika sve okreće u svoju korist kada je pogodila Superplex, malo kasnije s Himekom Double Chokeslam i završava Sayu s Michinoku Driverom II. Nakon meča Mai-Hime su izazvale FWC** na meč za Goddess titule 29.01.

* AphrOditE – naziv tag teama Saye Kamitani i Utami Hayashishite

** FWC – naziv tag teama Kogume i Hazuki

Sveukupno: Solidan je ovo show bio. Trios meč je bio najbolji, a main event je bio odmah iza njega. Ostali mečevi su bili neki prosjek, tako da nije bilo loše. Thekla vs Shirakawa feud se malo produbio ovdje, što je dobro, a MIRAI i Sayaka odradile neriješeno jer niti jednoj ne treba poraz. Ispravan potez što se tiče bookinga.

Be the first to comment on "Stardom New Year Stars 2022 – Day 5"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*