Stardom New Year Stars 2022 – Day 3

Oedo Tai (Fukigen Death & Saki Kashima) vs Cosmic Angels (Mai Sakurai & Unagi Sayaka)

Oedo Tai napadaju cure iz Cosmic Angelsa, ali Sayaka i Sakurai su očekivale to, i kreće njihova ofenziva. U biti kad je Sayaka vodila riječ bile su u prednosti, kada je Sakurai bila glavna gubile su. Možda bi bolje bilo da je Mina tagala s Sakurai, ali bitno je da Sayaka nije primila pin. Meč je bio kratak, ali za opener rekao bi solidan, a na kraju Saki Kashima pobjeđuje s Kishikaisei.

Hazuki vs Rina

Sve suprotno od onoga što sam očekivao, ali zapravo je bilo solidno. Cure su dobile 8 minuta. Mislio sam da ćemo dobiti high speed wrestling, ali odrađivale su poteze vrlo sporo za njihove standarde. Više su se bazirale na tehniku, i nije bilo loše. Očekivao sam dominantniju predstavu Hazuki, ali Rina je dosta dobro parirala. U nekim situacijama ju je čak i nadmudrila. Na kraju moram reći da je očekivano pobjeda pripala Hazuki s Rings of Saturn submissionom.

Queen’s Quest (Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Oedo Tai (Momo Watanabe, Ruaka & Starlight Kid)

Dobar je ovo meč bio. Lady C nekako sve uvijerenija u sebe. Iznenadila me njena dominacija na početku meča nad Starlight Kid. Kamitani je ovdje bila nekako prekrivena, i nismo ju gledali u nekim razmjenama. Dobili smo preview za Momo vs Hayashishita meč. Njihova sekvenca je bila jako izjednačena. Bilo je tu dosta stiffa, ali u nekoj blažoj mjeri. Jako je dobro što je u ovom meču Queen’s Quest uzeo pobjedu, jer tako će biti sve neizvjesnije za 29.01. Pobjedu za QQ uzima Utami Hayashishita nad Ruakom s German Suplexom.

Nakon meča, Lady C izaziva Hanan na meč za njenu Future titulu.

STARS (Hanan, Koguma & Mayu Iwatani) vs Donna del Mondo (Himeka, Maika & Syuri)

Nije ovo bilo loše daleko od toga, ali užasno je falila struktura meča. Svaka je imala ponešto ofenzivnih poteza. Predstavljene su jako ravnopravno, sve do zanjeg stretcha gdje DDM na čelu s Maikom, stvara blagu prednost. Maika je bila glavna na kraju meča pa je s Enka Otoshiem slavila protiv Hanan.

Donna del Mondo (Giulia, MIRAI & Thekla) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano & Waka Tsukiyama)

Prvih 12-13 minuta bilo je jako dosadno. Kasnije je to već bolje izgledalo, i nekako povezanije što je jako bitno. Ipak ćemo uskoro dobiti Giulia vs Tam Nakano i Mina Shirakawa vs Thekla, pa smo i tu dobili blage previewe. Zadnjih 5 minuta su bili jako dobro iskorišteni. Waka kao pravi underdog završava meč, ali bila je kratka. Imala je čak dionicu ofenzivnih napada i submissiona nad Theklom, gdje je čak i izgledalo neizvjesno u jednom trenutku. Jedan od lošijih main eventova u zadnje vrijeme, ali kraj meča bio je dobro odrađen. Thekla ipak na kraju izvlači Double Underhook DDT, za pobjedu nad Wakom.

Poslije meča, Nakano izaziva Giuliu na singles meč. Giulia pristaje, ali traži ulog. Tam predlaže Hair vs Hair meč, što Giulia odbija i predlaže da bude challenger meč za crvenu titulu. U ring ulazi Mayu i predlaže 3 way meč. Cure se slažu s time. Zatim Thekla uzima mikrofon i govori kako ona želi meč za SWA titulu, i traži nekoga s kime bi imala taj meč. Javlja se Mina Shirakawa, i dogovaraju se da će imati meč za SWA titulu.

Sveukupno: Ovo je baš bio filler show. Mečevi nisu bili nešto pretjerano zanimljivi, ali priče i rivalstva su se dodatno izgradila tako da u suštini i nije bilo loše. Dobili smo čak tri nova meča za 29.01.. Prolazna ocjena za show, s obzirom da je jedan od onih “Road to” showova.

Be the first to comment on "Stardom New Year Stars 2022 – Day 3"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*