Stardom in Showcase Vol. 2

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Hanan vs Saya Iida

Solidan opener. Vidjelo se da se cure drže malo rezervirano, i ne ulaze u riskantne izmjene. Započele dosta sporo s chain wrestlingom, a onda lagano ubrzavale. U sredini chop sekvenca u kojoj je Saya bila bolja, no onda Hanan radi nekoliko Over the Head Bodyslamova te na kraju s jednim takvim potezom i ostvaruje pobjedu.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Starlight Kid vs Suzu Suzuki

Ovo je bio jedan dobar turnirski meč. Meč vrlo brzo prenose van ringa i tamo Suzu hvata prednost, ali nije joj dugo trajala. Starlight Kid uz pomoć Natsuko Tore udara stolicom Suzinu nogu, a kasnije nastavlja raditi na toj nozi. Uslijedila je i izmjena Standing Moonsaultova. Suzuki tu udara Headbutt i radi dobar Half Side Slam, no Starlight Kid ju hvata u Byakko iz kojega Suzu bježi. U nastavku jako izjednačene, ali Suzu pravi razliku kickovima te na kraju s German Suplexom dodaje dva boda pored svog imena.

Između mečeva smo dobili Bodybuilding natjecanje koje je Saya Iida pobjedila.

Anywhere Fall Count Four Way Match
Mayu Iwatani vs AZM vs Maika vs Ram Kaicho

Dvije riječi. Nekontrolirani kaos. Za razliku od prošloga eventa ovaj meč je bio puno lošiji. Maika ostvarila prvu nekakvu prednost i s ljestvama izbacila sve iz ringa. U areni je bio nekakav ogroman balon u obliku životinje na zrak, u koji su cure ušle i razbacivale se bijelim prahom a potom su bušile balone jedna na drugoj. Užas. Nakon toga Maika veže Ram za kolica, a za to vrijeme Mayu i AZM izmjenjuju pinove sve do izlaza iz dvorane. Nekako su sve sve našle na izlazu iz dvorane i Maika, Mayu te AZM su se popele pokretnim stepenicama na gornji kat pa je Iwatani bila gurnuta na stepenice. Totalno nepotreban i opasan bump. Maika je zatim na ramenima spustila AZM do dolje, te ih je sve stavila na kolica i odvukla do ringa. Tu smo i dobili nešto sitno wrestlinga, a na kraju Ram na Maiki radi pin, Mayu na Ram te AZM na Mayu. Tako da su sve tri pobjednice, a Maika izgubila. Nije ovo bilo ni približno dobro.

Cosmic Rules Three Way Tag Team Match
Hikari Shimizu & SAKI vs Mina Shirakawa vs Unagi Sayaka vs Cosmic Angels (Natsupoi & Tam Nakano)

Jedno veliko ne od mene. Nisam mislio da će moći nadmašiti prošli Cosmic Rules meče, ali evo uspjele su. Ništa mi se nije svidjelo. Prskanje vodenim pištoljima, pa onda trčanje oko ringa u mokrim košuljama nije nešto što bi trebalo biti u ringu. Na mnogo mjesta da, ali u wrestling meču ne. Na kraju su sve bile umotane u ručnike osim Unagi. Unagi je napala Daichia pa je on odlučio proglasiti diskvalifikaciju Unagi, tako da su sve učenice pobjednice.

Hardcore Tag Team Match
Giulia & Rina Yamashita vs Oedo Tai (Momo Watanabe & Ruaka)

Definitivno bolji meč od prethodnog, ali svakako to nije nikakva prepreka ni mjerilo za kvalitetu. Giulia i Momo Watanabe su se na početku meča obračunale stolicama, ali vrlo brzo Oedo Tai dolazi u vodstvo. Momo stavlja kantu na Giuliu i udara je bejzbol palicom. Kasnije Yamashita baca stolice na Watanabe pa udara njima i Ruaku. Uslijedila je sekvenca gdje je Rina završila u drvenoj ploči s čašama naslaganim na nju. Nakon toga na sredi ringa se nalaze izlomljeni crijepovi te Momo i Ruaka na njima, a Giulia i Rina rade Curbstomp. Iza toga Ruaka radi Freezer Bomb nad Giuliom na stol, ali Giulia vraća Missile Dropkickom s ljestava, a onda se udara s Ruakom poklipcem od kante i drvenim pločama po glavi, i nakon toga udara Ruaku Headbuttovima, no Ruaka joj vraća gitarom. Na kraju Rina i Giulia zajedno rade DDT i B-Driver, a na kraju Giulia uzima pobjedu s Backdrop Suplexom nakon niza ofenzivnih poteza. Kao da su htjele pokazati više nego što je bilo zapravo potrebno.

Captain’s Fall Six Man Tag Team Match
Grim Reaper Army (Nanae Takahashi, Yuna Manase & Yuu) vs Rossy Ogawa Bodyguard Army (Lady C, Syuri & Utami Hayashishita)

Nije ovo bilo dobro. Bilo je prepuno hrvanja, ali samo da se nekako vrijeme popuni. Struktura meča mi se uopće nije svidjela. Kao početne izmjene izjednačene, a onda Grim Reper tim napada Ogawu kojeg spašavaju cure iz Queen’s Questa i God’s Eyea. Na kraju Lady C izvlači deblji kraj. U nastavku Utami i Syuri pokušavaju doći u vodstvo, a onda Nanae i Syuri imaju izjednačenu sekvencu. Kada je Lady C ponovno ušla u ring, ponovno su Grim Reaper ekipa stvorili prednost nad njom. Uglavnom na kraju Nanae pogađa Lariat za Lady C, a onda radi Diving Splash za pobijedu. Uglavnom predugačak meč za ništa.

Sveukupno: Ono kada je preshow imao bolje mečeve od main carda. Nije ovo bilo dobro. Nikako. Showcase se mora iz temelja promijeniti u bookingu ili će ovo ostati treće razredni show. New Blood je miljama bolji od Showcasea. No doduše ovo je tek drugi show, vidjet ćemo što će nam Stardom ponuditi u budućnosti.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Giulia1115
2.Hazuki1114
3.Starlight Kid1114
4.Suzu Suzuki1114
5.Saya Kamitani1113
6.Mayu Iwatani1113
7.MIRAI1113
8.Natsupoi1112
9.Ami Sourei1110
10.Momo Watanabe1110
11.Mina Shirakawa118
12.Saya Iida114
13.Hanan124
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Tam Nakano1114
2.Maika1114
3.AZM1114
4.Syuri1114
5.Himeka1114
6.Utami Hayashishita1114
7.Risa Sera1113
8.Koguma1112
9.SAKI1110
10.Saki Kashima1110
11.Mai Sakurai129
12.Momo Kohgo114
13.Unagi Sayaka112

Be the first to comment on "Stardom in Showcase Vol. 2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*