Stardom in Showcase Vol.1

Rumble Match
Gokigen Death vs Mayu Iwatani vs Saki Kashima vs Hazuki vs Ruaka vs Hanan vs Rina vs Hina vs Momo Kohgo vs MIRAI vs Lady C vs Miyu Amasaki vs Super Strong Stardom Machine

Super Strong Stardom Machine i Mayu otvaraju meč, a onda u ring ulaze Hazuki i Kohgo za potpunu dominaciju STARSa. Nakon par trenutaka do ringa dolaze Kashima i Rina. One malo smiruju situaciju, pa onda dolaze Hina i Hanan tako da su sve tri sestre ostale u ringu jedna protiv druge. Poslije par izmjena Super Strong Stardom Machine eliminira Hinu, a odmah iza toga Hazuki eliminira Super Strong Stardom Machinea. Cure iz STARSa su se počele međusobno pinati, sve dok nije došla Ruaka i izbacila Hanan iz ringa. I dok je Lady C ušla i Swingom izvrtila Hazuki, tad Kashima priskače i eliminira ju s Kishikaiseiom. Jako smiješna scena je uslijedila kada su Mayu i Momo gurnuli Saki Kashimu koja je slučajno pinala u isto vrijeme i Rinu i Ruaku. Iza toga dolaze Miyu Amasaki i MIRAI, a igrom slučaja Mayu i Saki završili na apronu gdje su obje bile izbačene s istoga. Gokigen je bila slijedeća u redu za meč, pa je zajedno s Momom ostvarila blagu prednost nad MIRAI. MIRAI se vraća u meč i odmah eliminira Kohgo. MIRAI se opustila u nastavku i Lady C ju je s lakoćom eliminirala. Miyu eliminira Lady C, a onda Gokigen pinuje Amasaki za pobjedu.

Power & Tower Tag Team Match
Ami Sourei & Saya Iida vs Donna del Mondo (Himeka & Maika)

Ovo mi je bilo super. Kao prvo zato što Sourei nije teamala sa Syuri ili MIRAI, nego smo dobili nešto sasvim drugačije. Kada su Himeka i Maika u meču možemo pretpostaviti da ćemo dobiti jedan powerhouse meč, a ovaj je bio takav. Na početku Saya Iida chopovima stvara prednost, ali nije joj mrsko ni tu i tamo udariti Sourei koja zna vratiti istom mjerom. Iida je bila jako blizu da bude eliminirana, kada su ju cure iz DDMa prebacile preko užadi, no našla se Ami da ju spasi i vrati u meč. Dobili smo jako dobru i zanimljivu sekvencu gdje su sve četiri razmjenjivale Soulder Tackleove, a na kraju je ostala stajati Iida nakon što je oborila Sourei zadnju. Na kraju možda malo niotkud Maika prebacuje Sayu preko gornjeg užeta i tako DDM odnosi pobjedu. Bio je ovo solidan meč.

Cosmic Rules In Summer Three Way Match
SAKI vs Mina Shirakawa vs Unagi Sayaka

Ukoliko ste fan attitude ere, onda je ovaj meč kao stvoren za vas. Tri zgodne cure u bijelim košuljama i pištoljima na vodu, pitam se što može poći po zlu? Nije puno prošlo prije nego li je Mina skinula svoju košulju, a onda su ona i Unagi skinule košulju od SAKI. Tijekom Bow and Arrow Mininog poteza nad Unagi, SAKI je raskopčala Sayaku. Sve tri su ostale samo u grudnjacima, i izbio je omanji brawl između njih tri te je Sayaka pokušala skinuti Minin grudnjak, na što je Mina pobjegla u backstage. Unagi ju je pratila i vratila se s Mininim grudnjakom u ruci. Shirakawa se vratila odmah iza nje ogrnuta samo ručnikom. Na kraju meč završava no contestom. Shvaćam na što Stardom ovdje cilja, s obzirom da je publika u većini muškog roda. Pošto je ovo prvi ovakav meč, ne smeta mi i drago mi je da su počeli malo više koristiti stipulacijske mečeve, no nije nešto što bi htio gledati na regularnoj bazi.

I Quit Match
Syuri vs Hiragi Kurumi

Ne mogu reći da mi je ovo bio izvrstan meč. Bio je dobar, i to je sve. Imale su na početku par lijepih poteza pored ringa, a onda kada su ušle u ring malo su se više bazirale na mat wrestling. Bilo je nekoliko pokušaja submissiona. Ponovno su izašle iz ringa i dobili smo Vertical Suplex pored ringa, prije nego li je Kurumi stavila Syuri na rame i odšetala na početak rampe, gdje su opet imale par submission pokušaja. Na kraju Syuri pogađa par Kickova i baca Kurumi kroz platformu pored stagea. Prije nego li je Kurumi bačena, verbalno je predala meč.

Anywhere Fall Count Four Way Match
Koguma vs Momo Watanabe vs AZM vs Tam Nakano

Na showu prije ovoga Queen’s Quest se sukobio s Oedo Taiom. U tom meču u jednom trenutku AZM i Momo su pokušale pinati jedna drugu pored ringa, međutim kako je to bio regularni meč pin nije vrijedio. Prvo što sam zapazio bila je glazba prilikom Nakaninog ulaska. Naime svirala je pjesma u pozadini od grupe Queen “We will rock you”. Nije mi jasno kako su smjeli to pustiti radi autorskih prava, ali nećemo sada time glavu razbijati. Uglavnom ovo je predobar meč bio. Prezabavan. Mislio sam da će biti malo ozbiljniji, ali ovo je bilo predobro. Odmah su se podijelile, i AZM je hrvala s Momom, dok je Koguma bila s Tam. Momo odmah na početku meča bježi iz ringa i ide u Oedo Taiovu svlačionicu, međutim AZM ju prati i uzima sushi koji je bio na stolu u svlačionici pa ga je ponijela natrag u ring. Htjela je Suplexat Momo na sushi, međutim Momo se izvlači i spašava sushi. Čak je Daichi zamalo napravio Suicide Dive, međutim Rina ga je spriječila. Na drugoj strani dvorane Koguma i Tam su ušle u gumenog slona onoga na zrak koji je bio pokraj stagea. Odjednom cure izlaze odatle, međutim u ring gearu one druge. Tako da je Tam nosila Kogumin kostim, a Kougma Tamin. Ne znam zašto, ali bilo je urnebesno. Sve su u ringu, i ide jedan hrvački zanimljiv dio gdje Momo radi Meteoru s aprona pored ringa na Kogumu, Tam nadodaje Crossbody, te na kraju AZM pogađa Double Foot Stomp na njih sve. Jako dobar dio meča. Uslijedila je sekvenca na rampi, gdje se Momo zalijeće i pogađa Double Knee Strike na njih sve. Dolazimo i do dvorca za skakanje. Predobro je bilo, gdje su prvo imale nekakve submission poteze na vrhu, a onda su pale u podnožje dvorca. Koguma se vratila na vrh, i htjela je pogoditi Crossbody od tamo, međutim kako nije imala čvrstu podlogu ispod sebe, to nije izgledalo baš lijepo, ali jedna od cura je umrla od smijeha. AZM i Koguma se prve pridižu i vraćaju na početak stagea, gdje AZM u stilu Kurt Angela Suplexa Kogumu kroz zid stagea i tako završava meč. Užasno zabavan meč.

Hardcore Tag Team Match
Donna del Mondo (Giulia & Mai Sakurai) vs Prominence (Risa Sera & Suzu Suzuki)

Uh, ovo je bilo iznad očekivanja. Mogli smo pretpostaviti da će meč biti dobar, ali ne ovoliko. Jedina zamjerka je ta što ovo nije bio tornado meč. I tako i tako su stalno sve četiri bile aktivne, stoga nije bilo potrebe za tagovima. Cure ne gube vrijeme i odmah kreće akcija. Giulia i Suzuki izlaze iz ringa a onda Giulia postavlja nekakve crijepove na Suzuin trbuh i lomi ih rukama. Risa Sera i Suzu Suzuki zajedno napadaju Sakurai i dominiraju nad njom. Giulia se vraća i chair shotove blokira Dropkickom, a zatim pogađa dupli DDT na te stolice. Fantastično. Par trenutaka kasnije Suzu pogađa Drive-by nad Giuliom koja je imala stolicu pored glave. DDM se nekako vraća u meč, jer Prominance je u blagoj prednosti, tako što Giulia postavlja stol pored ringa, međutim na njenu žalost ipak ona prima Piledriver na njega. Iza toga je uslijedio jako veliki trenutak kada su Risa Sera i Suzuki postavile stolice i na njih ploču s vilicama okrenutim prema dolje. Zatim su Giuliu ubacile ispod, i htjele su ju zgnječiti no na sreću Sakurai je spašava i okreće ploču da su vilice prema gore, a onda Giulia pogađa Superplex nad Suzuom na te vilice. Kasnije Sakurai biva žrtva Suzu i Rise kada su cure na nju bacile stolice i metalni rasvjetni stup, a onda skočile na tu hrpu metala i Mai. Giulia pomaže Mai i slična stvar se događa samo ovaj puta Suzuki izvlači deblji kraj. Naime i ona biva zatrpana stolicama a onda Mai i Giulia skaču s kuta i pogađaju svoj dobro poznati dupli Elbow Drop. Na kraju Sakurai i Suzuki se penju na ljestve, i Suzuki radi Superplex sa njih. Mai opet leži ispod hrpe stolica, a onda prima Diving Knee Drop. Za kraj Suzu Suzuki radi German Suplex na hrpu stolica, i tako Mai gubi meč. Fenomenalno.

Coffin Three Way Match
Starlight Kid vs Saya Kamitani vs Mysterious Grim Reaper

Solidan main event, od kojega samo očekivao za nijansu više. Odmah na početku Saya skida Grim Reaperu masku i to je Yuu. Nikada ju do sada nisam gledao. Možda bi pustio malo da hrva pod maskom, 3-4 minute pa da onda skinu a ne ovako na početku, ali u redu. Yuu odmah dominira ringom, sve dok nije promašila Sayu i Starlight Kid koje su bile na apronu, pa je pala na lijes koji se raspao prilikom njenog pada. Srećom imali smo još jedan u pričuvi, koji Oedo Tai postavlja uspravno pored ringa. Nedugo zatim Starlight Kid uspijeva na rampi pogoditi Hurricanranu i ubaciti Yuu u lijes, međutim Yuu ipak izlazi i dolazimo do najikoničnijeg trenutka u meču, a to je da se Saya popela na lijes i skočila na cure Crossbodyem. Starlight Kid i Saya pokušavaju onesposobiti Yuu, međutim bezuspješne su bile sve dok se ostatak Oedo Taia nije umješao. Yuu biva zavezana konopcem za stup, pa je to dalo slobodu Sayi i Kid da imaju malo vremena jedna za drugu. Yuu se odvezuje i nakon par solidnih poteza ubacuje Kamitani u lijes. Yuu radi Last Ride nad Starlight Kid te i nju ubacuje u lijes i zatvara poklopac. Nije ovo bilo loše, ali nije niti bilo nešto za pamćenje. Doduše Kamitanin spot je bio i više nego dobar.

Dobivamo angle gdje vidimo Rossy Ogawu u jednom lijesu, a u podnožju stoji još jedna maskirana figura.

Sveukupno: Zapravo sam pozitivno iznenađen eventom. Niti jedan meč nije bio loš, i svaki je bio na svoj način zabavan. DJ Pretty Dragon je bila ovdje kao zabavljivačica i mogu reći da je ugodno popunjavala rupe između mečeva solidnom glazbom. Uglavnom svako može naći nešto za sebe na ovom eventu. Jako mi se sviđa što je Stardom počeo ubacivati stipulacije lagano u showove jer je nekad dobro malo prodrmati stvari. Super event, sviđa mi se.

Be the first to comment on "Stardom in Showcase Vol.1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*