Stardom Hiroshima Goddess Festival ~Kinsai Stardom~ – recenzija

Pre-Show Five Way Match
AZM vs Saya Iida vs Waka Tsukiyama vs Lady C vs Miyu Amasaki

Za koliko je ovaj meč trajao bilo je zabavno. QQ cure su se udružile, a onda ih je Saya dočekala s chopovima. Lady C je iskoristila svoju visinu za jedan dobar Swing nad Tsukiyamom, a onda se Amasaki uključila u priču. Taman da pinuje Waku, AZM joj skače na leđa Double Foot Dropom, te sama uzima pobjedu.

Oedo Tai (Ruaka & Saki Kashima) vs STARS (Hazuki & Koguma)

Iskreno loš opener. Ništa zanimljivo nismo vidjeli. Na početku blaga prednost Saki i Ruake, sredina nikakva, a onda na kraju Koguma pinuje Saki s Kuma Rollom. Palac dolje.

Himeka vs Yuna Mizumori

Za dlaku bolje od openera, ali i dalje jako loše za PPV. Čak je rubno i za filler show. Kao što smo mogli i pretpostaviti da će cure ići na snagu, tako je i bilo. Himeka je solidno ušla u meč vezala nekoliko ofenzivnih poteza, pa je sredinu prepustila Mizumori koja baš i nije znala kako carryat meč. Na kraju Himeka pogađa dva Lariata, od kojih je jedan bio dosta loš i završava meč Running Powerbombom.

Natsuko Tora vs Utami Hayashishita

Natsuko je imala samo dva meča prije ovoga od povratka, pa mi nije jasno zašto je dobila skoro 13 minuta jer se vidi da još nije spremna za veće mečeve. Utami katastrofalno ušla u meč, gdje je prepustila dominaciju Tori. Natsuko je imala dosta dobrih poteza ali nije uspjela kapitalizirati na njima. Na kraju se i stol našao u priči a na njemu je bila Natsuko koja je primila Frog Splash do Hayashishite. Na kraju Utami ima seriju German Suplexa i privodi meč kraju s Crucifix Bombom.

Donna del Mondo (Giulia, Mai Sakurai & Thekla) vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI) & Konami

Prva pozitivna stvar na showu je što se Konami vratila za ovaj PPV. Ovaj meč je bio baš onaj tipični filler između prvog i drugog djela meča. Tehnički najbolji do sada, i oba tima su vrhunski odradila svoje stvari. Izjednačeno, puno stila i to svakakvoga, te ne najvažnije dugo da se popuni minutaža showa. Klasični “svega je bilo, ali nisam zapamtio ništa” meč. Filler samo takav, i kao takav je poslužio svrsi. I da Konami smo vidjeli.

SWA Undisputed World Women’s Title Match
Mayu Iwatani (c) vs Alpha Female

Ako niste upoznati Alpha Female je bila u turniru za IWGP žensku titulu i izgubila u polufinalu od KAIRI, a Iwatani je pobijedila Hayashishitu. Pa kada je već u Japanu, Alpha je iskoristila priliku i izazvala Mayu na meč za SWA titulu. Meč je bio sličan kao i protiv KAIRI. Alpha Female je otvorila na snagu i dominirala većinu meča, dok je Mayu imala poneku uspješnu kontru. Kao i u meču s KAIRI, Alpha gubi momentum pred kraj meča, te nakon serije Moonsaultova Mayu ipak brani titulu.

Nakon obrane Mayu se odriče titule.

Goddesses Of Stardom Title Match
Cosmic Angels (Natsupoi & Tam Nakano) (c) vs Oedo Tai (Momo Watanabe & Starlight Kid)

Klasični Oedo Tai početak gdje ništa ne žele prepustiti slučaju. Prvakinje su me blago razočarale u ovom meču, jer nisam osjetio žar borbe kod njih. Momo i Starlight Kid su bile bolje skoro cijeli meč, no TamPoi su znale imati dobre kontre. Pobjednice očekivane, no kraj mi je došao nekako malo čudno. Završila je Natsupoi German Suplexom nad Starlight Kid, no izgledalo mi je kao da je ostalo nešto nedorečeno. U globalu solidan meč, ali ne mogu reći da nisam očekivao više.

Wonder Of Stardom Title Match
Saya Kamitani (c) vs Mina Shirakawa

Što reći za ovaj meč? Definitivno jedan od boljih Sayinih mečeva za Wonder pojas, ali opet dolazimo do problema koji sam već 100 puta spomenuo. Uglavnom, Mina je bolje ušla u meč te je odmah targetirala Sayinu nogu, i tako je bilo tokom cijelog meča. Saya je na sredini meča imala nekoliko dobrih kontri, a tek na kraju meča preuzima prednost. Na kraju nakon Phoenix Splasha brani titulu. Problem je što Kamitani ne može iznijeti meč duži od 16-17 minuta a da bude ultra zabavan. Forsiraju je da radi tako dugačke mečeve, pa u tim zadnjim trenutcima kada treba biti najskoncentriranija ponestane joj energije. Zato je ovaj završni potez odradila zapravo dva puta, i oba dva puta je padala prema Mininoj glavi, samo što ju je prilikom prvog pokušaja kompletno promašila. Drugi je nažalost završio tragično jer je Mini nastradala vilica i izgubila je zub. Također više neće nastupati u Tag Ligi gdje će je zamijeniti Waka Tsukiyama. Zapravo fin meč zasjenio je glupi botch. Po meni je Saya Kamitani trenutno u silaznoj putanji što se tiče ovog Wonder reigna.

World Of Stardom Title Match
Syuri (c) vs Maika

Iznad prosječno dobar meč, ali za main event smo to mogli i očekivati. Krenule su polako s dosta mat hrvanja, ali i stiff udarcima. Obe izjednačene u svojim ofenzivnim pohodima, a onda je uslijedila kratka pauza s dosta praznog hoda, da bi na kraju eksplodirale. Prvo Maika, a onda zatim i Syuri. Na kraju Syuri s One Winged Angelom brani titulu. Kako da kažem, totalno predvidivo ali opet dobro. Maika je još jednom dokazala da je spremna barem za bijeli pojas.

Koliko mi se čini Hayashishita je slijedeća u redu za crveni pojas.

Sveukupno: Ne mogu dati prolaznu ocijenu. Prva tri meča su totalno bila nebitna, a ako su htjele popuniti vrijeme trebale su odraditi nekakav battle royal. 3v3 i meč za SWA titulu su bili dobri, a onda su uslijedila dva meča koja su bila solidna svaki na svoj način. Main event je bio dobar, ali ni on nije ostavio neki pamtljiv trenutak. Za jedan ovakav PPV, kvaliteta mečeva mora biti veća.

Be the first to comment on "Stardom Hiroshima Goddess Festival ~Kinsai Stardom~ – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*