Stardom Golden Week 2022 – Dan 6

Hina vs Waka Tsukiyama

Nije ovo baš bilo kako one znaju i mogu. Potezi su izgledali slabo, ali su čini mi se dosta oversellale. Waka je pokušala s polugama, međutim Hina joj radi Judo Throw. Tsukiyama je pokušala još s Back Slamom i Suplexom, ali ne dovoljno je to bilo. Kasnije Hina kontrira jedan Wakin potez i pobjeđuje. Nije ovo baš bio najbolji opener.

Captain’s Fall Three Way Nine Man Tag Team Match
Queen’s Quest (Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Donna del Mondo (Maika, Mai Sakurai & Thekla) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano & Unagi Say
aka)

Maika, Tam i Utami su liderice u ovome meču, a poanta je da ili lider izgubi ili preostala dva člana kako bi tim bio eliminiran. Nakon razmjene chopova, Maika i Uatmi su se udružile da izbace Tam, međutim Tam uz pomoć Sayake i Shirakawe ima dosta ofenzive. Sayaka je sada legalna za Cosmic Angelse, međutim nakon što je Maika dobila od svih učesnica po udarac, isto je uslijedilo i za Sayaku. Thekla je dobro otvorila svoj dio gdje je stavila Utami i Sayaku u polugu, a onda napravila Spear na Unagi. QQ ulazi u ring i nakon Lady C-inog Chokeslama, Utami i Kamitani zajedničkim snagama onesposobljavaju Theklu, a onda ju Utami s German Suplexom eliminira. Lady C dominira ringom. Prvo je napravila Swing nad Sakurai, a onda je udarala brutalne chopove Mini, prije nego li je dobila Superkick od Nakano. Poslije par Cosmic Angels poteza Mina pinuje Lady C. Iza toga Kamitani eliminira Sakurai, a onda slijedi jako dobra sekvenca na apronu između Tam i Saye. Naime bile su blizu da jedna drugu eliminiraju, a onda Utami u želji da pomogne Sayi, slučajno upravo nju udara, a onda Saya prima koljeno u glavu od Tam i pada na ringside. Time Cosmic Angelsi osvajaju ovaj meč.

Donna del Mondo (Giulia, Himeka & Natsupoi) vs God’s Eye (Ami Sourei, MIRAI & Syuri)

Čudno mi je da nije Syuri započela meč. MIRAI i Giulia su otvorile standardnim chain wrestlingom, a zatim Syuri dobrim tehnikama nadvladava Natsupoi, i brutalnim kickovima udara ju u leđa. MIRAI a onda i Sourei nastavljaju tamo gdje je stala Syuri, međutim Natsupoi daje tag za Himeku. Sourei i Himeka su jako izjednačene što se tiče Shoulder Tackleova, a onda Giulia uz pomoć Himeke i Natsupoi stvara prednost nad Sourei. Uslijedila je Syuri/Giulia sekvenca. Syuri je pokušavala poluga steći prednost, dok je Giulia bila malo uspiješnija u stand upu. Na kraju jedna drugu udaraju high kickom, a zatim ulaze u ring Natuspoi i MIRAI. Vrlo izjednačena sekvenca s dosta kontri, sve dok MIRAI nije napravila lijep Rock Bottom, međutim Natsupoi vraća German Suplexom. Ulaskom Himeke DDM vraća prednost. Himeka udara Shoulder Tackleove i stavlja MIRAI u Boston Crab. U nastavku MIRAI ima bolji ground game, dok Himeka i dalje ide na snagu, pa smo tako dobili nekoliko jako dobrih Lariata. Na kraju Himeka radi JP Coaster, ali sudac označava kraj meča s istekom vremena.

Oedo Tai (Momo Watanabe, Rina, Ruaka, Saki Kashima & Starlight Kid) vs STARS (Hanan, Hazuki, Mayu Iwatani, Momo Kohgo & Saya Iida)

Meč započinju Mayu Iwatani i Saki Kashima. Iako je 17-sekundni poraz na Cinderella turniru bio nedavno, Mayu je opet pala pod Kashimin Kishikaisei, ali ovaj puta članice STARSa to prekidaju. STARSi su u prednosti, a Momo hvata Saki u Rare Naked Choke. Saki se spašava a Starlight Kid spriječava daljnju ofenzivu STARSa. Starlight Kid je dominirala nad Kohgo, a onda je Watanabe nastavila ju udarati brutalnim kickovima. Kohgo se spašava Dropkickom, a prije nego li je dala tag Hauzki, udarila je 619. Odlična sekvenca između Momo i Hazuki. Bile su jako brutalne i izjednačene. Dobili smo preview za Future titulu, gdje je Ruaka bila bolja u izmjenama forearmova, ali Hanan odmah vraća Crossbodyem. Starlight Kid i Momo se miješaju a onda dolazimo do razmjene chopova između Saye Iide i Starlight Kid. Jako su dobre bile. Saya je preživjela napad Oedo Taia, Crossbody Starlight Kid i Knee Drop Rine, pa ju je pogodila brutalnim Lariatom koji je Rina jako dobro sellala. Na kraju Iida s Brainbusterom pobjeđuje Rinu.

Nakon meča Saki Kashima u Fukigenino ime izaziva Mayu Iwatani na meč za SWA titulu. Mayu je pita zna li pravila titule, i onda objašnjava da titulu može napasti samo netko tko nije iz Japana, na što Saki odgovara da je Fukigen vanzemaljka. Nakon smijeha u dvorani, Mayu pristaje na meč.

High Speed Title Match
AZM (c) vs Koguma

Borba odmah prelazi van ringa gdje Koguma trči po ringsideu za AZM koja joj bježi. Povratkom u ring vidjeli smo dosta izmicanja i kontri, a onda ju Koguma stavlja u Camel Clutch u bear pose. Uslijedio je malo slabiji dio gdje se nije ništa posebno događalo, a onda AZM pogađa Coast-to-Coast. Koguma izbacuje AZM iz ringa pa radi Crossbody na članice Queen’s Questa. U ringu smo vidjeli German Suplex Kogume, ali i Numero Uno od AZM. Nakon toga AZM radi dva Double Foot Stompa, jedan na trbuh drugi na ruku. Uslijedila je izmjena pinova, a nakon dva AZMina high kicka, Koguma odgovara German Suplexom. AZM se odmah vraća s nekoliko pokušaja pina, a Koguma čak kickouta iz Azumi Sushia. AZM vraća kickoutom iz Kuma Rolla, a onda uzima pobjedu s Numero Unom.

Nakon meča, Thekla se pojavljuje u ringu i saznajemo da je upravo ona sljedeća izazivačica za high speed pojas.

Sveukupno: Nije mi se svidio show. Ponajviše radi kvalitete mečeva. Jedini dobar meč je bio Capitan’s Fall, dok je ostatak bio ili prosječan ili loš. Hina i Waka znaju puno bolje odraditi tako da sam se razočarao, dok su DDM i God’s Eye predvidivo išli na neriješeni ishod. Co-main event nije pružio ništa vrijedno spomena, a main event nije bio loš samo očekivao sam više. Drago mi je da je Thekla nova izazivačica za High Speed pojas jer taj meč iščekujem jako dugo.

Be the first to comment on "Stardom Golden Week 2022 – Dan 6"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*