Stardom Golden Week 2022 – Dan 1

Momo Kohgo vs Thekla

Odličan opener, baš onakav kakav i treba biti. Otvorile su odličnim high speedom, gdje Thekla stvara prednost i pogađa fenomenalan Big Boot. Kohgo iza toga radi jako dobar Dropkick, pa i Crossbody. Thekla se nekako pokušava izvući iz Momine ofenzive, ali prima 619. Na kraju Thekla veže par dobrih poteza kao što su Superkick i Suplex, pa uzima pobjedu s Double Underhook DDT-om.

Queen’s Quest (AZM & Hina) vs Oedo Tai (Ruaka & Starlight Kid)

Još jedan jako dobar meč. Starlight Kid i Ruaka napadaju QQ i izoliraju Hinu, a AZM bacaju visoko u zrak pa pada na mat. Hina Judo Throwom obara Ruaku i AZM ulazi u ring. AZM pokušava progurati meč na brzinu, ali Ruaka spriječava sve nalete pa radi Senton/Shoulder Tackle kombinaciju. U ringu su Hina i Starlight Kid. Iako je Hina pogodila dobar Backbreaker, Starlight Kid kreće agresivnije hrvat pa veže Crossbody i Standing Moonsault. AZM spriječava daljnju ofenzivu Oedo Taia, pa Hina uspijeva pogoditi Powerbomb na Starlight Kid. Ruaka i Starlight Kid se udružuju do kraja meča gdje smo dobili dosta dobrih poteza, a onda na kraju Starlight Kid hvata pobjedu s Moonsaultom nad Hinom.

STARS (Hanan, Hazuki, Koguma, Mayu Iwatani & Saya Iida) vs Donna del Mondo (Giulia, Himeka, Maika, Mai Sakurai & Natsupoi)

Mai Sakurai nije htjela započeti meč s Kogumom, ali nažalost po nju tako ju je zapalo. Koguma očekivano bolje otvara s high speedom te stavlja Sakurai u Camel Clutch u Bear pozu. Uslijedio je timski Suplex DDMa gdje su se našle sve učesnice meča, pa Himeka i Natsupoi stvaraju prednost nad Hanan. Nakon par dobrih poteza, Hanan uspijeva kontrirati Natsupoi s Judo Throwom, pa u ring ulazi Hazuki. Ona odrađuje jako dobru Senton/Crossface sekvencu, ali DDM ju prekida i spašavaju Natsupoi. STARSi ne predaju vodstvo tako lako pa kolektivno rade Running Big Boot, doduše Mayu se spotaknula pa je rukama udarila Sakurai. Maika i Himeka imaju par ofenzivnih poteza nad Mayu i Hazuki, a onda Hazuki radi Codebreaker. Iida ulazi u ring i započinje svoju seriju chopova, međutim Maika vrlo brzo to neutralizira i pogađa Vertical Suplex. Giulia je čak u jednom trenutku u podređenom položaju naspram Hanan, i to mi se jako svidjelo. Hanan je bila čak i blizu pobjedi, a onda se Giulia razbuđuje pa kreće njena ofenziva. Mayu kao velika sestra uskače i spašava Hanan. Hanan je još jednom imala dobar pokušaj pina, ali DDM pomaže Giuliji te ona ostvaruje pobjedu s Back Drop Suplexom.

Queen’s Quest (Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Oedo Tai (Momo Watanabe, Rina & Saki Kashima)

Na početku meča Kashima je htjela prevariti Lady C, ali Lady C je bila oprezna pa uz pomoć QQ-a stvara prednost. Oedo Tai se uključuje u sukob, pa se borba seli van ringa. Nije dugo trebalo da se cure vrate u ring, a onda Momo i Rina s heel potezima održavaju prednost. Lady C napokon uspijeva pogoditi Big Boot, te dati tag za Kamitani. Saya radi dosta akrobatskih poteza koji su izgledali impresivno, a onda dobijamo dobru ali nažalost kratku sekvencu s Watanabe. Momo je odradila par ofenzivnih poteza, a onda s Utami ima razmjenu forearmova. Iako je imala nekoliko dobrih kickova u Utaminu glavu, Hayashishita radi German Suplex koji Watanabe ekspresno vraća. Vraća se početna postava Lady C i Saki Kashima, a Lady C udara dobre chopove. Stretch je bio jako dobar i izjednačen, te su sve cure bile aktivne u ringu. Na kraju Lady C radi Chokeslam, iz kojeg Saki kickouta a par trenutaka kasnije Saki uzima brzu pobjedu s Kishikaiseiom.

Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano, Unagi Sayaka & Waka Tsukiyama) vs God’s Eye (Ami Sourei, MIRAI & Syuri) & Konami

Unagi Sayaka mora biti Gatekeeper, pa je tako dočekala Konami koja je bila odsutna zadnjih nekoliko mjeseci. One započinju s mat wrestlingom koji nije trajao dugo. Waka i Ami su slijedeće na redu a Ami dominira s Bodyslamom i Single Legom. MIRAI nastavlja u tom tonu, i lijepo targetira Wakinu lijevu ruku prije nego li je dala tag Syuri. Cure iz God’s Eyea su se još jednom izmjenjale sve, prije negoli je Waka uspijela uz pomoć Kouzena odvojiti se od Sourei i dati tag za Minu Shirakawu. Mina je imala samo par ofenzivnih poteza prije nego li je Ami ponovno došla u prednost sa Samoan Dropom i Lariatom. MIRAI i Mina jako izjednačene, te su imale jako dobru forearm sekvencu gdje je Syuri morala malo intervenirati nebi li MIRAI dobila blagu prednost. I pogodila je MIRAI Rock Bottom, međutim odmah je primila Spinning Backfist. Syuri i Tam su bile baš izjednačene. Prvo su razmjenjivale kickove, a onda i German Suplexe. Konami ulazi po posljednji put danas u ring, i nakon što je probala izvući Armbar, prima Back Drop Suplex od Tam. Waka je ponovno u ringu i pogađa dosta traljavi DDT, a iza toga God’s Eye cure rade poluge na Cosmic Angelsima. Na kraju smo vidjeli jako puno poteza s obje strane. Svaka cura je imala po potez dva. Tam je skočila s aprona na protivnice, dok su Konami i Syuri zajedničkim snagama udarale Soccer Kickove Waki. Unagi je pogodila Codebreaker Sourei, ali prima Lariat od MIRAI. Na kraju su samo Konami i Waka na nogama, a onda Tsukiyama kickouta na German Suplex od Konami, međutim Triangle Lancer je bio previše.

Sveukupno: Vrlo dobar početak Golden Weeka. Mečevi su bili baš onakvi kakvi su i trebali za ovakav show. Bilo je zabavno, a taman su dobro vrijeme popunile. Doduše main event je mogao minutu-dvije kraće, ali nećemo puno zamjeriti. Lijepo je Konami vidjeti natrag, i nadam se da se uskoro vraća kao aktivna hrvačica.

Be the first to comment on "Stardom Golden Week 2022 – Dan 1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*