Stardom Gold Rush 2022 – recenzija

Pre-Show Three Way Tag Team Match
Queen’s Quest (Lady C & Miyu Amasaki) vs Oedo Tai (Natsuko Tora & Ruaka) vs STARS (Momo Kohgo & Saya Iida)

Tora i Ruaka otvaraju odličnim Sentonima nad Amasaki, ali Iida i Lady C zajedničkim snagama izbacuju Oedo Tai iz ringa. Usred izmjena STARSa i Queen’s Questa, Oedo Tai izvlači iz ringa Amasaki i Lady C te napadaju STARSe. Na kraju Natsuko radi Attitude Adjustment nad Kohgo i s lakoćom odnosi pobjedu.

High Speed Title Match
AZM (c) vs Momoka Hanazono

Jako zabavan meč. Nakon solidnog polu high speeda u ringu, Momoka promašuje Dropkick i ispada iz ringa, a onda ju i AZM dodatno napada Hurricanranom s aprona. Povratkom u ring AZM skače na nju Double Foot Stompom, a zatim Momoka pokušava vratiti Crossbodyem, no pada u AZMinu zamku gdje biva uhvaćena u Fujiwara Armbar. Momoka se izvlači pa obje pogađaju po German Suplex. Slijedi izmjena pinova, gdje nakon nekoliko Azumi Sushia AZM ostvaruje pobjedu.

Moneyball Tournament Semi Final Match
Donna del Mondo (Giulia, Mai Sakurai & Thekla) vs Cosmic Angels (Natsupoi, Tam Nakano & Waka Tsukiyama)

Fino su Natsupoi i Thekla otvorile s lijepim izmjenama, ali nedugo zatim legalne postaju Giulia i Waka. Giulia pogađa predobar Curb Stomp nad Wakom, te nakon toga s Nakano razmjenjuje Suplexe, i obje završavaju na podu. Sakurai se uključuje u meč s Wakom. Tsukiyama uz pomoć TamPoia stvara prednost, i Kozueni izbacuju DDM iz ringa, no Sakurai se vraća i pogađa Elbow Drop za prolazak u finalni meč.

Moneyball Tournament Semi Final Match
STARS (Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani) vs God’s Eye (Ami Sourei, MIRAI & Tomoka Inaba)

Koguma uz pomoć Mayu i Hazuki stvara početnu prednost nad MIRAI, no Ami to ubrzo vraća na stranu God’s Eyea. Iza toga Inaba hvata Kogumu u Armbreaker, no Hazuki uspješno to sprječava. Mayu ulazi u ring i odmah Dropkicka Inabu, pa radi svoj poznati Take-copter s Dropkickom na kraju. Nakon toga i Hazuki radi Backbreaker s Running Big Bootom. Tomoka se lagano vraća stiff kickovima, te pogađa brutalan Big Boot. Na kraju Sourei ulazi u ring i stavlja Hazuki u Boston Crab, ali spašavaju je članice STARSa. Hazuki preživljava čak tri Lariata, Bodyslam, Samoan Drop, i za kraj kontrira Sit-out Piledriver u svoj pin, te tako STARSi prolaze u finalni meč.

Goddeses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Oedo Tai (Fukigen Death & Saki Kashima) vs Oedo Tai (Momo Watanabe & Starlight Kid)

Fukigen i Saki napadaju Black Desire prilikom predstavljanja, a Kashima radi Kishikaisei na Starlight Kid ali Momo ju je spasila. Nakon blage ofenzive We Love Tokyo Sportsa Watanabe pogađa Suplex nad Fukigen. Uslijedio je Starlight Kidin Byakko nad Kashimom, no Saki se izvlači. Black Desire ostaju u prednosti pa zajedničkim snagama pogađaju Double Knee Strike, a iza toga Starlight Kid radi Twisted Splash no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Nakon par trenutaka Saki i Fukigen su u prednosti, a onda Momo greškom udara Starlight Kid bejzbol palicom pa ju Saki stavlja u Kishikaisei. Na kraju ipak sve dobro završava za Black Desire jer ju Momo spašava, pa Starlight Kid stavlja Saki u Byakko, te tako završava meč.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
Nanae Takahashi & Yuu vs Donna del Mondo (Himeka & Maika)

Yuu uzima početnu prednost nad Maikom, i bazičnim potezima to zadržava. Maika se polako budi pa chopovima se pokušava vratiti, no Yuu je zakucava Scoop Slamom. U ring ulazi Himeka i dobro joj parira, a onda uz pomoć Maike radi Suplex. Yuu se odmah vraća Running Crossbodyem. Nakon toga Himeka i Yuu razmjenjuju Lariate, i završavaju na podu pa Maika i Takahashi dobivaju hot tagove. Uslijedila je serija Lariata, a Maika hvata prednost Scoop Slamom. No ta prednost nije dugo trajala jer Nanae udara German Suplex i Lariat. MaiHime zajedno napadaju Takahashi pa Maika radi Superplex s kuta ringa, te završavaju ofenzivu s duplim Lariatom. Yuu pokušava pomoći Nanae s Cannon Ballom nad Maikom, a onda i Nanae radi Frog Splash. Himeka ju spašava u zadnji čas, te za kraj izmjena pinova gdje je Maika bila uspješnija.

Wonder Of Stardom Title Match
Saya Kamitani (c) vs KAIRI

Zapravo jako dobar i fin meč. Napokon da je netko izvukao iz Kamitani 20+ minuta a da nije izgledalo dosadno. Sve je dobro bilo no predvidiv kraj je bio očigledan. Na početku Saya izbjegava borbu izlazeći na apron, a po povratku u ring su odradile prvo jedan tehnički a zatim i polu high speed segment gdje nitko nije imao nadmoć. Kamitani se nekako bolje snašla nakon tih početnih izmjena, no vrlo brzo KAIRI zaustavlja njene napade Spinning Backfistom, a nakon toga izlaze iz ringa i KAIRI radi jako dobar Spear u Kamitani koja udara u stup. KAIRI preuzima kontrolu kada ju napada stolicom, a onda postavlja mnoštvo stolica na Sayu pa s aprona radi Elbow Drop. Natrag u ringu dobili smo mat sekvencu gdje Saya nije imala šanse, ali ipak je se uspijela izvući. U jednom trenutku Kamitani Dropkicka KAIRI iz ringa, pa skače na nju Springboard Crossbodyem. Sada Kamitani ima blagu prednost pa baca KAIRI Arm Dragom na one stolice od malo prije. Iza toga su se našle na apronu gdje je KAIRI pogodila lijep DDT. Kamitani radi Dropkick na rampi. Natrag u ringu Saya radi Hurricanranu, a KAIRI joj vraća odmah Spearom. Dobili smo i finu kontru od Saye kada je u zraku skinula KAIRI s dobrim Dropkickom, a onda par trenutaka iza toga pogađa odličan Big Boot, ali KAIRI uzvraća Spinning Backfist. Pred kraj Kamitani radi i Back Drop Suplex, Star Crusher, i 450 Splash ali KAIRI kickouta. KAIRIna ofenziva je došla u obliku Powerbomba, Double Foot Stompa i Suplexa, ali Saya kontrira Elbow Drop no sudac prekida meč. Time Limit Draw.

World Of Stardom Title Match
Syuri (c) vs Utami Hayashishita

Početne izmjene dosta izjednačene, ali i dosta odmjerene. Nakon toga Syuri bolje nastavlja meč pa stavlja Utami na mat gdje ju pokušava završiti polugama, no Hayashishita bježi iz te pozicije, a onda u stand-upu i ona ima pokoji ofenzivni potez. U nastavku sporiji tempo hrvanja, ali svaki potez pažljivo odmjeren. Imale su sekvencu pokraj ringa gdje Syuri pogađa DDT, a onda natrag u ringu Utami napokon pravi distancu jednim dobrim German Suplexom. Nakon toga Utami izlazi iz ringa a Syuri glava leži na apronu, pa Utami udara nekoliko kickova. Povratkom u ring smo ponovno dobili jednu dosadnjikavu sekvencu s puno praznog hoda, a onda iz ničeg Syuri radi DDT. Iza toga se Syuri malo budi, pa udara solidne stiff kickove, a onda izmjena powerhouse poteza gdje obje završavaju na matu. Syuri se prva pridiže pa s kuta ringa radi Superplex no cijelo vrijeme drži Hayashishitu u Kimura Locku. Nakon pozamašne količine vremena Utami radi seriju Suplexa, te odličan Crucifix Bomb, ali Syuri kickouta te odmah vraća Crucifix Slamom s kuta ringa. Na kraju Syuri radi jedan jako dobar German Suplex, pa Headbutt te odnosi pobjedu One Winged Angelom. Završni stretch je trajao mrvicu predugo i nije bio konkretan.

Giulia je slijedeća u redu na meč za World of Stardom titulu protiv Syuri.

Moneyball Tournament Final Tables, Ladders & Chairs Match
STARS (Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani) vs Donna del Mondo (Giulia, Mai Sakurai & Thekla)

Kaotičan početak gdje su se sve počele udarati ljestvama, a Mai je zadnja ostala pa je krenula skinuti plastičnu loptu punu novca i zlata, no kada je se popela do vrha lopta se podigla. STARSi izbacuju sve iz ringa a onda Mayu pokušava napraviti Suicide Dive no DDM ju hvata i baca u naručje Kogume koja zajedno s Iwatani pada kroz piramidu stolica. Giulia je brzo pokušala popeti se na vrh ljestava i skinuti loptu, ali u tom trenutku imamo botch godine. Naime u pokušaju da ju spriječi, Hazuki radi Dropkick na ljestve koje udaraju od loptu i lopta pada na mat. Svo zlato i novci su se rasuli po ringu. Srećom ostala je gornja polovica lopte, pa je se meč mogao nekako i nastaviti. Hazuki se penje po ljestvama, ali Giulia ju skida sa stolicom. Nakon toga DDM postavljaju stol na sredini ringa a Giulia radi jako dobar Piledriver nad Hazuki. Giulia se još jednom pokušala popeti, no opet se lopta podigla ka vrhu, te ju je Iwatani stavila na ramena i bacila s Crucifix Bombom. Stol je još jednom bio postavljen u ringu i prilika da Sakurai pogodi svoj Elbow Drop, no stvari se okreću u potpuno neočekivanom toku. Naime Mayu i Koguma ju bacaju na stol, ali stol ne puca tako da je ovo bio jako ali jako bolan bump. Giulia je primila udarac stolicom i Bodyslam, te za kraj Koguma radi naravno Diving Splash s najviših ljestava na ringside. Hazuki i Iwatani se za to vrijeme penju po ljestvama i skidaju preostali dio lopte.

Sveukupno: Dosta zabavan show. Moneyball turnir je jako dobro, ali i šaljivo odrađen. Na kraju iako smo imali botch, to jest nekoliko njih, ipak su uspjele privesti meč kraju i pritom dostaviti dobru zabavu. Kamitani je napokon imala dobar meč, a meč za World titulu po mom subjektivnom mišljenju je bio promašaj. Undercard je bio relativno solidan.

PozicijaTimBroj mečevaBroj bodova
1.BMI200058
2.MaiHime46
3.FWC44
4.The New Eras33
5.7Upp43
6.02line32
7.KaWild Venus42
8.wing★gori42
PozicijaTimBroj mečevaBroj bodova
1.AphroditE48
2.Mafia Bella46
3.meltear34
4.Karate Brave33
5.Black Desire43
6.Peach Rock22
7.We Love Tokyo Sports42
8.Mai Fair Lady40

Be the first to comment on "Stardom Gold Rush 2022 – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*