Stardom Goddesses Of Stardom Tag League 2022 – finale

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
SAKI & Waka Tsukiyama vs Queen’s Quest (AZM & Miyu Amasaki)

U ovom openeru AZM otvara dosta izjednačeno i sa SAKI i s Wakom. Nakon ulaska Miyu, Waka pokušava stvoriti prednost, no ne uspijeva joj. Stoga se Waka odlučuje ići na pokušaje pina, ali Amasaki kickouta na svaki. Na kraju Miyu pogađa Go to Heaven i tako završava meč.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
STARS (Hanan & Saya Iida) vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI)

Hanan i MIRAI započinju meč, gdje jedna drugu bacaju na mat judo potezima, a zatim Iida preuzima glavu riječ. Uslijedila je izmjena chopova između Iide i Sourei, no uz pomoć MIRAI The New Eras se vraćaju u meč te na kraju sekvence MIRAI i Saya udaraju jedna drugoj Lariate te obje završavaju na matu. U drugom djelu meča Hanan hvata Ami u polugu a zatim i sa Sayom ima dobrih timskih poteza s kojima ostvaruje prednost. Na kraju MIRAI pomaže Sourei da može pogoditi nad Hananom Sit-Out Piledriver. The New Eras uzimaju zadnja dva boda na ovome turniru.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
STARS (Hazuki & Koguma) vs Donna del Mondo (Himeka & Maika)

Jako dobar meč je ovo bio. Nakon kratke bear poze između Kogume i Himeke, Himeka je krenula u ofenzivu no Koguma se izmiče na njen Lariat, te uz pomoć Hazuki FWC dolaze u prednost. MaiHime se uozbiljuju pa timski pogađaju Suplex nad Hazuki, a onda ju Himeka stavlja u Boston Crab. Maika je imala još kratko ofenzivu dok se nije Koguma pojavila. Ponovno izgleda kao da je FWC u prednosti, a onda su Maika i Hazuki imale jednu dosta stiff sekvencu nakon koje su obje završile na matu. Himeka je ponovno u ringu i slučajno udara Maiku Lariatom, što pruža priliku Hazuki za Suicide Dive. Nakon toga cure se vraćaju u ring gdje Maika pogađa Superplex, a onda i Himeka nastavlja s dva Lariata. Hazuki je primila i Knee Strike, no kada je Himeka htjela pogoditi Crucifix Bomb, Hazuki se izvukla i kontrirala u pin, nakon čega su FWC cure dobile.

FWC su sada prve u svom bloku, ali ako 7Upp pobjede svoj sljedeći meč ipak one idu dalje.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
Nanae Takahashi & Yuu vs Oedo Tai (Natsuko Tora & Ruaka)

Ruaka odmah napada Nanae i Yuu, i dok se Rina popela na apron razgovarati sa sudcem, ostatak Oedo Taia je ušao u ring i napao Nanae. Ruaka je stvorila tu blagu prednost, no Tora gubi sve kada ju je Yuu napala. Ruaka je pokušala spasiti stvari, ali Yuu radi Crossbody na BMI2000. Nakon toga Yuu i Tora izmjenjuju Cannonballove, a nakon njih Nanae i Ruaka imaju jednu jako izjednačenu sekvencu. Tada u ring ulaze i preostale članice, te se stvara gužva u kojoj Yuu slučajno pogađa Takahashi sa Sentonom. BMI2000 rade Swanton Bomb i Freezer Bomb, no 7Upp se ne predaje tako lako. Oedo Tai cure ulaze, no samo prave problem za Natsuko i Ruaku, pa na kraju ostaju Ruaka i Nanae koja pogađa dva Frog Splasha i tako pobjeđuje ovaj meč, te zauzimaju prvo mjesto u svom bloku. 7Upp je u finalu plavoga bloka.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Lady C & Mai Sakurai vs God’s Eye (Syuri & Tomoka Inaba)

Dosta spor početak meča, gdje Inaba i Syuri hvataju prednost kickovima. Lady C iako je imala par solidnih kontri, Syuri je ipak bila sigurna i stalno je bila u prednosti. Sakurai i Lady C udružuju snage pa nekako uspijevaju zauzeti tu blagu prednost, a čak je i Sakurai pogodila svoj Elbow Drop. Nakon toga je Inaba intervenirala, te donijela dozu sigurnosti za Karate Brave. Syuri se vratila na pobjednički trak, te je na kraju s jednim high kickom odnijela pobjedu.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Oedo Tai (Fukigen Death & Saki Kashima) vs STARS (Mayu Iwatani & Momo Kohgo)

Saki i Fukigen ne gube vrijeme te odmah napadaju Mayu i Momo. Mayu je malo smirila situaciju, no Kohgo ponovno ide u podređeni položaj pod Kashimom. Fukigen je sporim ali sigurnim heel tehnikama zadržavala prednost sve dok Kohgo nije pogodila Dropkick i dala tag za Iwatani. Iwatani je imala prednost sve dok nije promašila zajedno s Momom 619, tada Kashima ulazi u ring i ima s Mayu izjednačenu sekvencu. Ta se sekvenca sadržavala od ponajviše pinova s obje strane, a na kraju je Mayu bila uspješnija.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Oedo Tai (Momo Watanabe & Starlight Kid) vs Donna del Mondo (Giulia & Thekla)

Cure su odmah ušle u razmjenu forearmova, a nakon kratkih izmjena poteza izašle u iz ringa. Povratkom u ring Oedo Tai hvata prednost, no Giulia se izvlači pa s Theklom odrađuje timske poteze, ali ih je koštalo jer su same sebe udarile forearmovima. Čak je Thekla raskrvarila Giuliu. Nakon toga Momo i Giulia izmjenjuju varijacije Suplexa. Thekla i Starlight Kid nastavljaju meč, ali u high speed tonu. I dok je Starlight Kid za dlaku bila bolja, Giulia ulazi u ring i okreće vodstvo na stranu Mafia Belle. Thekla stavlja Starlight Kid u poziciju za Double Underhook Slam, no Watanabe ju spašava i kreće njihova serija ofenzivnih poteza. Iako je Thekla pogodila Spear nad Starlight Kid, vrlo brzo su Black Desire pogodile Swinging Side Slam nad Giuliom. Momo nastavlja s B-Driverom nad Theklom, a Starlight Kid radi Moonsault. Na kraju Starlight Kid odnosi pobjedu s Bodyslamom.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Queen’s Quest (Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Cosmic Angels (Natsupoi & Tam Nakano)

Stvari se vrlo brzo događaju pa Kamitani izbacuje TamPoi iz ringa i skače na njih Springboard Crossbodyom. Nakon toga u ringu AphroditE izgledaju sigurnije, a zatim Utami i Tam imaju razmjenu German Suplexa iz koje Utami izlazi kao pobjednica no onda je Nakano dočekuje sa Spinning Kickom. Natsupoi high speedom stvara blagu prednost nad Kamitani, pa nakon što su ih izbacile iz ringa TamPoi skaču Springboard Crossbody na AphroditE. TamPoi nakon toga ulaze u fazu čiste dominacije. Pogotovo Natsupoi nad Kamitani. Uz odličan German Suplex i Fairy Blink, Natsupoi se malo previše opušta i tu je Saya hvata nespremnu. Na kraju je to ipak koštalo TamPoi meča. Kamitani odnosi pobjedu s 450 Splashom.

Ovime mečom i službeno završava prvi dio turnira, te je preostao samo finalni meč. Pošto su AphroditE pobjedile prethodni meč, dobile su dodatna dva boda i zasjele na vrh svoga bloka. U finalu ih čeka 7Upp.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Final Match
Nanae Takahashi & Yuu vs Queen’s Quest (Saya Kamitani & Utami Hayashishita)

AphroditE nisu imale skoro ništa odmora između prethodnog i ovog meča, pa su bile dosta iscrpljene što je omogućilo 7Uppu da s lakoćom uzme prednost. Nanae igra na sigurno pa dodatno iscrpljuje Sayu na matu s raznim polugama. Hayashishita je za to vrijeme skupila malo snage pa je ušla u ring te napala Yuu i Takahashi zajedno sa solidnim Dropkickovima. Poslije toga imale su par udaraca, a onda su sjele na mat i počele se šamarati. Izjednačeni forearmovi, izjednačeni Lariati i izjednačena sekvenca. Nakon B-Drivera i Lariata Nanae, obje završavaju na matu. Yuu nastavlja gdje je Nanae stala ali gubi prednost Samoan Dropom, jer je Utami uspijela kontrirati Yuuin potez. Tada svježa Kamitani ulazi u ring. Stvara blagu prednost nad Yuu, no Yuu je hvata u Single leg, iz kojeg je spašava Hayashishita. Kasnije 7Upp stoji pokraj ringa dok na njih skače Kamitani Springboard Crossbodyem. AphroditE pogađaju i Missile Dropkick po povratku u ring nad Yuu, ali nakon toga Yuu botchanim Lariatom hvata prednost pa radi Senton na Sayu. Yuu svojim powerhouse potezima dominira nad Kamitani. Uz pomoć Utami, Saya se polako vraća u meč no previše se opušta ili je samo bile previše iscrpljena ovdje, no promašila je 450 Splash a zatim slučajno udara Utami što daje veliku prednost 7Uppu. Na samom kraju Yuu pogađa veliki Powerbomb i odnosi ovaj turnir.

Na Dream Queendom 2 eventu koji će se održati 29.12.2022., 7Upp će imati meč za Goddesses of Stardom titule protiv trenutnih prvakinja melteara!

Sveukupno: Finalni event je bio jako dobro odrađen. Svi mečevi su dostavili pogotovo main event i FWC vs MaiHime, no da ne izostavimo ostale mečeve moram naglasiti da su manje više svi bili dobri. Završen je i zadnji Stardomov turnir ove godine, te moram reći da je bio dobar. Samo dvije stvari mi se nisu sviđale, i to obje na ovom eventu. Prva stvar je ta što su AphroditE imale dva meča za redom bez sekunde odmora. (To na kraju mogu prodati kao storyline, no ne vjerujem da će se to dogoditi.). Druga stvar je izbor pobjednika. Nanae Takahashi i Yuu su solidne hrvačice, no nisu pod Stardomovim ugovorom. Zbog toga smatram da nije pouzdano dati njima ovako važnu i veliku pobjedu, te da su zakinuli cure iz svojih redova.

PozicijaTimBroj mečevaBroj bodova
1.7Upp711
2.FWC710
3.MaiHime710
4.The New Eras79
5.BMI200078
6.02line74
7.KaWild Venus72
8.wing★gori72
PozicijaTimBroj mečevaBroj bodova
1.AphroditE710
2.meltear710
3.Black Desire79
4.Karate Brave79
5.Mafia Bella78
6.Peach Rock76
7.We Love Tokyo Sports74
8.Mai Fair Lady70

Be the first to comment on "Stardom Goddesses Of Stardom Tag League 2022 – finale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*