Stardom Goddesses Of Stardom Tag League 2022-Dan 4

Saki Kashima vs Saya Kamitani vs Waka Tsukiyama vs Miyu Amasaki

Iako je 4way, ovo je izgledalo kao tag team meč. S jedne strane članice QQa, a s druge Kashima obećava Tsukiyami da će joj biti podrška i da će je voditi prema prvoj pobjedi. I stvarno je tako izgledalo. Waka je bila cijeli meč u centru pažnje, a Saki ju je koliko toliko čuvala od Miyu i Saye. Na kraju kao što smo mogli i očekivati, Saki izdaje Waku te s Double Arm Facebusterom uzima pobjedu.

Oedo Tai (Momo Watanabe & Starlight Kid) vs STARS (Mayu Iwatani & Saya Iida)

Black Desire odmah napada STARSe, i izdvajaju Iidu za seriju Bodyslamova. Nakon toga ide solidna dominacija Oedo Taia, no Saya jedva daje tag za Iwatani te se tu priča okreće. Mayu čisti ring i pravi prednost nad Watanabe pa ponovno ulazi Iida. Serija chopova nije bila dovoljna kako bi Momo bila poražena. Starlight Kid i Momo timski djeluju na kraju meča, pa ponovno izoliraju Sayu te nakon Mominog Peach Bomba cure iz Oedo Taia odnose pobjedu.

Queen’s Quest (AZM & Utami Hayashishita) vs Donna del Mondo (Himeka & Maika) vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI)

Ovaj meč je završio Time Limit Drawom, i ovo je jedan od rijetkih za kojeg bi ovaj rezultat i opravdao. Niti jednome timu ne treba poraz, a i jako su sva tri tima bila izjednačena tokom cijelog meča.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Lady C & Mai Sakurai vs Donna del Mondo (Giulia & Thekla)

Malo sporiji meč od prethodnog, ali više je bio posvećen detaljima. Giulia i Mai su dosta često se znale nalaziti u matu ili klinču. Cijeli meč je bio nekako defenzivan, i to je više odgovaralo Mai i Lady C. Giulia i Thekla su ovdje i morale pobijediti, a nakon dobrog otpora novoosnovanog tima između Lady C i Sakurai, Thekla pronalazi rupu te s Armbarom privodi meč kraju.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
Oedo Tai (Natsuko Tora & Ruaka) vs STARS (Hazuki & Koguma)

Koguma je započela meč, no Tora je tražila da uđe Hazuki. Hazuki i Tora su imale solidnu sekvencu s podosta stiffa s Torine strane, dok je i Hazuki imala dosta stiff poteza s high speedom. Na sredini meča Oedo Tai nadmudruje FWC gdje BMI2000 uzima prednost i tako je drži skroz do pred kraj kada Natsuko Tora radi Swanton Bomb za pobjedu nad Kogumom.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Cosmic Angels (Natsupoi & Tam Nakano) vs God’s Eye (Syuri & Tomoka Inaba)

Otvorile su chain sekvencom sa blagim trzajima high speeda Inaba i Natsupoi, a onda su se lagano uključile Syuri i Nakano. Nakano je počela stvarati prednost, no Inaba se vraća i smiruje tu prednost Kozuena. Ponovno će Inaba morati kontrolirati situaciju u ringu jer je Syuri zadobila velike probleme protiv Tam Nakano. Na kraju se sve svodi na timski rad, jer su Kozueni jednim Springboard Crossbodyem na protivnice pokraj ringa preokrenule cijeli tok meča. Prvakinje vežu jednu solidnu kombinaciju, a onda na samome kraju Nakano pogađa Tiger Suplex za dodatna dva boda na tablici.

Sveukupno: Solidan i što je najvažnije kratak show. Mečevi nisu trajali dugo, al su svaki meč pričom izvukli svoj maksimum iz takve situacije. Nije bilo ništa važno, no lijepo je vidjeti kako se turnir kotrlja lagano prema kraju.

PozicijaTimBroj mečevaBroj bodova
1.BMI200034
2.FWC44
3.7Up33
4.MaiHime12
5.KaWild Venus22
6.02line22
7.The New Eras21
8.wing★gori20
PozicijaTimBroj mečevaBroj bodova
1.Mafia Bella34
2.Karate Brave33
3.AphroditE12
4.We Love Tokyo Sports22
5.meltear22
6.Black Desire11
7.Peach Rock00
8.Mai Fair Lady20

Be the first to comment on "Stardom Goddesses Of Stardom Tag League 2022-Dan 4"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*