Stardom Goddesses Of Stardom Tag League 2022-Dan 1

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Lady C & Mai Sakurai vs Oedo Tai (Fukigen Death & Saki Kashima)

U doslovno prvih 5 sekundi meča mogli smo vidjeti tko će pobijediti. Lady C i Mai Sakurai se ne mogu odlučiti koja će započeti meč. Oedo Tai ih napada a Mai ostaje u ringu. Kasnije nije htjela dati tag za Lady C, pa je Lady C bila primorana ga ukrasti. Nesuglasice tokom meča su ih koštale vodstva, a na kraju Mai greškom udara Lady C novinama, te Fukigen to koristi kako bi ostvarila pin.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
Mina Shirakawa & SAKI vs Oedo Tai (Natsuko Tora & Ruaka)

Izlazeći iz backstagea Natsuko Tora vuče Minu za sobom, a Ruaka SAKI. BMI2000 dominira nad KaWild Venus’s-ima na početku meča, a nakon duge dominacije Mina radi Side Russian Leg Sweep Ruaki te daje tag SAKI. SAKI pruža šansu svome timu, no nedugo iza toga Rina koja se nalazi pokraj ringa ju sapliće. Tora radi Senton i seriju Headbuttova, no Shirakawa spašava SAKI te kreće s targetiranjem Torine noge. Dropkick u nogu, Dragon Screwdriver i Figure Four ipak nije bio dovoljan jer je intervenirala Ruaka. Mina prima dva Sentona, a nakon par ofenzivnih poteza Ruaka ju udara koferom, dok Tora pogađa Attitude Adjustment. Iza toga Natsuko pogađa i Swanton Bomb, ali SAKI spašava Minu i Mina kreće ponovno na targetiranje noge. Tu je BMI2000 prekipjelo pa su zbog korištenja oružja diskvalificirane, tako da su KaWild Venus’s pobjednice ovoga meča.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
Queen’s Quest (AZM & Miyu Amasaki) vs STARS (Hanan & Saya Iida)

Amasaki započinje meč, a kao što smo mogli i očekivati Saya i Hanan s lakoćom stvaraju prednost. AZM kao velika sestra spašava Miyu, a zatim stavlja Sayu i Hanan istovremeno u polugu. Hanan kasnije uzvraća Corner Crossbodyem, a Iida ispucava svoju seriju chopova, no onda Miyu vraća uslugu i spašava AZM Dropkickom. Nakon par ofenzivnih poteza Saye AZM pogađa još bolji Corner Crossbody od Hanan, i stavlja Iidu u polugu no Saya hvata uže. Izmjena pokušaja pina, i Iida je tu bila uspješnija s Iidabashiem, no Miyu spašava AZM. Wing★gori timskim potezom napada AZM, koja sve to okreće u svoju korist jednim Azumi Sushiem. O2 hvata prvu pobjedu na turniru.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Oedo Tai (Momo Watanabe & Starlight Kid) vs God’s Eye (Syuri & Tomoka Inaba)

Ovo je bio jako dobar meč. Ako u ičemu uživam, to su nožne stiff razmjene Syuri i Watanabe. Tako su započele meč. Nakon sekvence Starlight Kid i Inabe, Oedo Tai se upliće i borba se iznosi van ringa. Black Desire stvara ogromnu prednost s oružjima. Kada je sudac riješio stvari u ringu pozvao ih je natrag, a onda su Starlight Kid i Momo počele targetirati Inabinu nogu. Inaba fenomenalne sella nogu, pa kada je uzvratila Big Bootom pala je na mat i jedva se dogurala do Syuri. Dobivamo još jednu jako dobru sekvencu između Syuri i Momo dosta je izjednačena bila sa stiff udarcima, gdje na kraju Momo pogađa B-Driver. Nakon toga Inaba i Starlight Kid izmjenjuju forearmove u high speedu, i tu je Inaba slavila no Starlight Kid ponovno napada njenu nogu, pa radi Standing Moonsault. Starlight Kid nakon toga pokušava uhvatiti Byakko, ali Inaba se izvlači i hvata Ankle Lock. Iza toga slijede kratke intervencije pa Momo i Starlight Kid pogađaju Double Knee Strike. Starlight Kid radi Diving Splash i hvata ju ponovno u Byakko, no tu je Syuri da ju spasi. Syuri radi Tiger Suplex s kuta i omogućuje Tomoki da pogodi koljenom Starlight Kid. Tomoka udara Starlight Kid Mawashiem, ali sudac označava kraj meča jer je isteklo vrijeme.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
Donna del Mondo (Himeka & Maika) vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI)

Sve četiri započinju meč na snagu a u ringu ostaju samo Himeka i Sourei. Nakon par poteza ulazi MIRAI i s high speedom ostvaruje priliku da sa Shoulder Tackleom ruši Himeku. Kasnije MaiHime zajedničkim Suplexom stvaraju prednost, a onda MIRAI pogađa Samoan Drop i daje tag Sourei. Ami odmah radi Boston Crab, no timski duh MaiHimea je teško za slomiti pa zajedno rade seriju Lariata nad Ami, pa Maika pogađa Superplex. Par poteza kasnije i Maika odnosi pobjedu s Michinoku Driverom II.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block B Match
Donna del Mondo (Giulia & Thekla) vs Cosmic Angels (Natsupoi & Tam Nakano)

Mafia Bella su izašle u novim attireovima koji izgledaju jako dobro. Iako su prve napale Tam i Natsupoi, Giulia i Thekla stvaraju prvu prednost. Tam iako prima Spear, ipak uspijeva pogoditi Dropkick i dati tag za Natsupoi. Natsupoi dobro kreće s high speedom, no Thekla ju udara high kickom pa ulazi Giulia. Tam pokušava pomoći Natsupoi ali samo prima DDT, no Kozueni vrlo brzo vraćaju Spinning Kickom pa sve četiri završavaju na matu. Superkickovima TamPoi izbacuju Bella Mafiu iz ringa, pa Springboard Crossbodyima stvaraju prednost van ringa. Iza toga Natsupoi radi Fairial Gift i German Suplex ali Giulia kickouta. I dok je Giulia svojim pokretima zbunila TamPoi, Thekla skače Crossbody na njih. Natsupoi se spašava od Glorious Drivera i V-Triggera, no Giulia ju ipak uspijeva staviti u polugu. Natsupoi nije imala šanse pa je morala predati meč.

Goddesses Of Stardom Tag League 2022 Block A Match
Nanae Takahashi & Yuu vs STARS (Hazuki & Koguma)

Yuu je solidno ušla u meč, ali timski doprinos FWCa dovodi ih u prednost. Nanae ju spašava i ulazi u ring, a zatim stavlja Kogumu u Figure Four. I dok je tako bila u poluzi, od Yuu prima Senton. Koguma se izvlači i radi Crossbody na Yuu, međutim samo se odbija od nje. Ipak pogađa DDT, i daje tag za Hazuki. Hazuki koristi high speed kako bi došla u prednost i to joj uspijeva pa stavlja Yuu u Crossface. Nakon još par poteza Yuu ubacuje Nanae u ring. Hazuki Big Bootom i Missile Dropkickom smiruje Takahashi, ali kada je Koguma ušla ulazi i Yuu ali samo kao pripomoć za Nanae. Yuu izbacuje sve iz ringa pa i ona izlazi, ali FWC se brzo vraćaju pa Hazuki radi Suicide Dive, a Koguma Crossbody Dive na 7Up. Povratkom u ring FWC dominira taktičkim hrvanjem, pa Koguma pogađa Diving Splash, a onda se izmiče Yuuinom Sentonu koji pogađa Nanae, te Hazuki radi Diving Foot Stomp. Pri pokušaju Frog Splasha Kogume, Nanae to kontrira pa Koguma prima Cannon Ball od Yuu. Takahashi pogađa i Brainbuster, ali to nije dovoljno da se Koguma privede kraju. Yuu radi Crossbody na obje članice FWCa, pa Hazuki izbacuje iz ringa a zajedno s Nanae radi Powerslam nad Kogumom. Pa za kraj Takahashi radi Frog Splash za pobijedu. Soildna završnica meča.

IWGP Women’s Title Tournament Semi Final Match
Alpha Female vs KAIRI

Prva stvar Alpha Female ima 40 godina. Mislio sam da je malo mlađa. Početak meča je bio dosta oprezan s obje strane. Nisu ulazile u nikakve veće izmjene, a onda se KAIRI malo opušta pa radi Sliding Lariat. Alpha izlazi iz ringa i KAIRI uviđa priliku za Crossbody no Alpha je hvata i zakucava od stup ringa. Povratkom u ring stvari se odvijaju sporo, a Alpha radi Powerbomb. Dok je sudac provjeravao KAIRI, Alpha je skinula zaštitu s kuta a onda konstitucijom i snagom dominirala nad KAIRI. KAIRI nakon DDT uspijeva ostvariti malo ofenzive, pa pogađa i Spear te još jedan Sliding Lariat. Penje se na kut s nadom da će pogoditi Elbow Drop, no na kraju se morala samo zadovoljiti Double Foot Stompom. Alpha se malo pribire pa pogađa Lariat i hvata Triangle Choke, no KAIRI hvata uže. KAIRI preživljava i Powerslam pa udara Spinning Backfist, te radi Spear u kut bez zaštite. Alpha Female leži na matu, a KAIRI pogađa prekrasan Elbow Drop za pobjedu i prolazak u finale.

IWGP Women’s Title Tournament Semi Final Match
Mayu Iwatani vs Utami Hayashishita

Solidno tehničko hrvanje na početku sve dok Utami nije pogodila Shoulder Tackle. Utami stavlja Mayu u Camel Clutch, a onda pogađa Powerslam. Nakon toga Hayashishita lagano ali sigurno dominira nad Iwatani. Mayu napokon dobiva priliku izbaciti Utami Dropkickom iz ringa, a zatim pogoditi Suicide Dive. Povratkom u ring Mayu skače Utami na trbuh Double Foot Stompom. Utami prekida Mayin momentum Side Slamom, a onda obje pogađaju po German Suplex, Mayu Superkick a Utami Lariat. Obe se nalaze na kutu ringa no Utami je spretnija pa pogađa brutalan Side Slam, a onda i Missile Dropkick. Hayashishita hvata Iwatani na sredini ringa u Rare Naked Choke, no Mayu hvata uže. Kako bi zadržala momentum Utami radi German Suplex, no samo par sekundi kasnije u tom svom zanosu propušta priliku Mayu za Crucifix Slam. Nakon što su obje došle sebi, Mayu pogađa još jedan Crucifix Slam, pa stvara ogromnu prednost Superkickom i German Suplexom, no to nije bilo dovoljno da se Hayashishita porazi. Utami kontrira ofenzivu Iwatani u Lariat, no prima dva Superkicka. Mayu zatim radi Utamin signature potez Crucifix Bomb i s dva Moonsaulta hvata finale za IWGP žensku titulu.

Sveukupno: Jako dobar i zadovoljavajući početak ovogodišnje tag lige. Svaki meč je imao neke svoje posebnosti, što mi se jako svidjelo. Pobijedili svi favoriti osim FWC-a, a onda smo dobili dobre polufinalne mečeve za IWGP žensku titulu. Uglavnom jako dobro bookiran show.

PozicijaTimBroj mečevaBroj bodova
1.02line12
2.KaWild Venus12
3.7Up12
4.MaiHime12
5.The New Era10
6.wing★gori10
7.FWC10
8.BMI200010
PozicijaTimBroj mečevaBroj bodova
1.We Love Tokyo Sports12
2.Mafia Bella12
3.Karate Brave11
4.Black Desire11
5.Peach Rock00
6.AphroditE00
7.meltear10
8.Mai Fair Lady10

Be the first to comment on "Stardom Goddesses Of Stardom Tag League 2022-Dan 1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*