Stardom Fight In The Top – recenzija

Preshow
Ruaka vs Unagi Sayaka vs Waka Tsukiyama

Za preshow je ovo bilo ok. Kratka predstava, u kojoj je Waka dala sve od sebe ali opet joj je malo nedostajalo za uspjeh. Unagi se i nije puno isticala, dok je Ruaka uzela pobjedu s Freezer Bombom tako što je pinala Waku.

Dobili smo jedan backstage trenutak sa Sayom Kamitani. Naime sva uplašena i uplakana je trčala hodnikom sve dok nije stigla do WC-a, a tamo se iza nje pojavila maskirana figura koja je napala nju i Rossy Ogawu.

Queen’s Quest (Lady C & Miyu Amasaki) vs STARS (Momo Kohgo & Saya Iida)

Nije ovo bilo loše. Prosječan meč gdje smo dobili dosta dobre izmjene poteza što me je i donekle začudilo s obzirom da ju sve low card cure u meču. STARSi bolje otvaraju, a Amasaki opet pada u ulogu underdog borkinje. Lady C je imala solidnu izmjenu chopova s Iidom, a onda i kratko vodstvo nad članicama STARSa. Momo i Saya zajedničkim snagama nadigravaju Lady C, a iako je QQ pokušao doći u prednost Saya Iida s Armbreakerom završava meč.

Himeka vs Mina Shirakawa

Dobro je ovo izgledalo za 10-ak minuta koliko su dobile. Mina je opet pokazala da može dostaviti ako joj se da prilika. Prilikom predstavljanja Himeka napada Minu, ali se Mina vrlo brzo snalazi i targetira Himekinu nogu. Himeka je tu imala nekoliko dobrih powerhouse poteza, ali Mina je i dalje napadala nogu. Na kraju, mogu reći očekivano, Himeka ostvaruje pobjedu s lijepom verzijom pina.

Artist Of Stardom Title Three Way Elimination Match
Oedo Tai (Momo Watanabe, Saki Kashima & Starlight Kid) (c) vs Donna del Mondo (Giulia, Maika & Mai Sakurai) vs God’s Eye (Ami Sourei, MIRAI & Syuri)

Fantastičan početak meča sa Syuri, Momom i Maikom gdje smo dobili odmah jako dobru opening sekvencu. Čista petica. Uslijedio je mlaki dio gdje nismo nešto zapaženo dobili, a onda su sve cure bile u ringu i tada Oedo Tai slaže protivnice u kut ringa i kreće njihova ofenziva. Nakon toga Starlight Kid, Giulia i Syuri se nalaze na apronu i nakon kratke ali zabavne izmjene sve tri padaju pored ringa i time bivaju eliminirane. U jednu ruku razumno, u drugu malo nategnuto. Nedugo iza toga napuštaju nas MIRAI i Maika, a onda i Watanabe. Kashima je ostala u ringu sa Sourei i Sakurai, te dva puta uspijeva izvući Kishikaisei i tako ostvariti pobjedu.

Steel Cage Match
Natsupoi vs Tam Nakano

Mečina. Fenomenalno su odradile ovaj prvi ikada Steel Cage meč. Jedina zamjerka u cijelom meču što su otvorile užasno sporo, iako razumijem cijelu priču iza toga. Mrze se odavno, to njihovo poznanstvo seže još iz Actwres Girl’Z dana, pa je malo osobnije nego se čini na prvu. Zato taj opening segment u meču ima dublji smisao, samo ja baš i nisam za te sporije dijelove mečeva. Iza toga fantazija. Užasno mi se svidjela ta netrepeljivost između njih dvije, i da prvi put gledate Stardom možete osjetiti da ovo nije običan feud. Dobili smo fenomenalne German Suplexe, Spinning Kickove, Fairial Giftove i Fairy Blinkove. Lijepa razmjena udaraca na vrhu Cagea, a onda i sam pad s istoga. Nažalost za nas fanove jer nismo imali neke luđačke spotove i diveove s Cagea, ali možda i bolje da je ovako meč završen. Lijepo da je Tam dobila ovaj meč jer joj i treba neka veća pobjeda, dok je ovo možda neki novi početak za Natsupoi. Nakon meča Tam otključava vrata i ulazi u ring kako bi provjerila Natsupoi. Sve u svemu preporuke da se ovaj meč pogleda.

Steel Cage Six Man Tag Team Match
Queen’s Quest (AZM, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs STARS (Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani)

Izvrstan main event. Nisam imao baš velika očekivanja od ovoga meča, ali sam znao da su cure iz Fukuoke Duplo Lude pa sam znao da ćemo dobiti neke jako dobre spotove. I bome cure nisu razočarale. Mayu mi je toliko bila simpatična i njen gimmick straha od visine. Na početku kada je vidjela Cage htjela je pobjeći u backstage, ali Hazuki i Koguma je vraćaju. Čak je jednom i imala priliku pobjeći iz ringa pa se vratila zbog straha. Genijalno su to uvrstili u priču. Naravno izmjene poteza i vodstva često su se mijenjale i ovo je bio dosta izjednačen meč, a onda prvo Mayu bježi iz cagea a onda ju prati Saya Kamitani. Uslijedila je jedna jako dobra sekvenca, koja je završila Hazukijinim Crossbodyem s vrha cagea, a onda i ona napušta meč. Koguma ostaje sama s Utami i AZM, ali nije dugo trebalo da ih Utami ostavi same. Koguma i AZM su imale solidnu ali kratku high speed izmjenu koja je završila tako da su se obje popele na cage i tamo izmijenile par šamara. Povratkom u ring nije dugo trebalo AZM da se ponovno popne na vrh cagea i napravi Diving Double Foot Stomp! Fantastičan spot. Koguma se relativno brzo pribrala, pa je na iznenađenje došla i u prednost tako što je gurnula AZM preko cijelog ringa, a onda se sama popela na cage i skočila van ringa na ostale cure. Jedina loša stvar je to što je AZM “zaslužna” za poraz Queen’s Questa, ali zato je meč bio skoro pa savršen. Definitivno MOTN, i zasigurno u top 5 Stardom mečeva ove godine.

Sveukupno: Zapravo niti jedan meč nije bio loš. Žao mi je što je Unagi izgubila meč od Ruake, jer smatram da Unagi treba pushati i smatram da je dovoljno dobra da ju se gurne malo više prema vrhu. Slična stvar je bila i s Minom, ali Mina je imala Himeku na drugoj strani, tako da je opravdana odluka da Himeka pobijedi, a meč je bio jako dobar. Što se tiče Kashime jako mi je drago da je počela pobjeđivati, međutim smatram da je počela overuseati Kishikaisei, i zbog toga ne mogu je smatrati konzistentnim workerom. Nisam imao velika očekivanja od Steel Cage mečeva, međutim koliko su bili različiti toliko su bili dobri svaki na svoj način. Odličan event, i jako mi je drago da Stardom još uvijek zna dostaviti kada je potrebno.

Be the first to comment on "Stardom Fight In The Top – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*