Stardom Dream Queendom 2021 – recenzija

Prva ProHrvanje recenzija nove 2022. godine. I ovim putem ćemo poželjeti svima koji čitaju sretnu i uspješnu novu godinu, da barem bude bolja od prošle.

Fukigen Death vs Saki Kashima vs Rina vs Waka Tsukiyama vs Lady C


Kristijan Bešlić: Cure iz Oedo Taia su surađivale skupa i to im je bila prednost. Za tih par minuta što su dobile, bilo je solidno. Mislio sam da će Saki ovo pobjediti, ali baš me iznenadila pobjeda Fukigen Death.

Ivan Sučić: Šok pobjeda Fukigen kao jedina zanimljiva stvar u meču. Izgovor da se manja imena stave na show i da nešto zagrije publiku prije glavnog carda, u tome su i uspjele. Daleko od tog da je ovo bilo nešto vrijedno gledanja, doduše. Ali tu je barem pomogla mala minutaža.

Future Of Stardom Title Match
Ruaka (c) vs Hanan


Kristijan Bešlić: Ovo je bio najbolji Ruakin meč što sam gledao. Ruaka je dobro krenula i imala je dobru kombinaciju Facebustera i Sentona, ali Hanan vraća s Crossbodyem. Svidjela mi se ta razlika gdje jedna koristi snagu, a druga brzinu. Na kraju Hanan predivno pogađa High Kick, s kojim slijedi Side Suplex, i tu Hanan pinuje Ruaku. Očekivao sam obranu titule, ali ovo je još bolje.

Ivan Sučić: Jako bazičan i jako kratak David i Golijat meč, ali očekivati išta više od toga bi bilo suludo. S obzirom na dob obje cure i kolektivno iskustvo ovo je bilo sasvim solidno. Za mene vrijedi što i za kolegu, ovo je vjerojatno najbolji Ruakin meč do sada tako da je i prikladan kraj reigna.

Artist Of Stardom Title Match
Donna del Mondo (Himeka, Maika & Natsupoi) (c) vs Cosmic Angels (Mai Sakurai, Mina Shirakawa & Unagi Sayaka)


Kristijan Bešlić: Solidan meč. U početku MaiHimePoi imaju dominaciju nad Sakurai, ali onda nakon njenog Stunnera Natsupoi daje tag, a onda ulaze Mina i Unagi i izjednačavaju stvari. Sredina je bila malo sporije odrađena. Nakon toga Sakurai ostaje sama u ringu s Maikom. Sakurai udara Chopove i Strikove, ali Maika je i dalje na nogama i uzima prednost. Kasnije Maika radi Superplex na Sakurai, ali Sakurai se dočekala prvo na noge pa tek onda na leđa. Malo je ružno izgledalo, ali na kraju je ispalo dobro. Za kraj Maika radi svakoj od članica Cosmic Angelsa po Bodyslam, i pinuje Sakurai te brani titule.

Ivan Sučić: Usudim se reći prvi pravi meč na showu i kao takav odličan pokazatelj što nas je dalje čekalo. Japanske promocije (uglavnom NJPW) su me istrenirale da tokom mečeva za trios titule napola isključim mozak dok gledam. Ovdje to nije bila opcija. Daleko od toga da je bio nekakav spotfest u stilu Bucksa, ali akcija je bila praktički non-stop. Maika je praktički nosila kraj meča za DDM, imam dojam da ostatak tima uopće nije bio uključen u zadnjih nekoliko minuta. Ali lagao bih kad bi rekao da onako dominantan solo finish meča za nju nije bio savršenstvo.

High Speed Title Three Way Match
Starlight Kid (c) vs Koguma vs AZM


Kristijan Bešlić: Odličan meč. Žao mi je samo što nisu dobile više vremena. Za nepunih 8 minuta, vidjeli smo pregršt sjajnih poteza kao Kogumin Corner Cutter, Kidin Springboard Moonsault pored ringa, i Kogumin German Suplex iz kuta. Sve tri su dobro prezentirane, i niti jedna nije zakinuta. Na kraju nakon dosta izmjena Roll-upa, Kid uspijeva pinati Kogumu.

Ivan Sučić: Na jednu ruku bi volio da su dobile više vremena, na drugu ne znam bi li ovakav meč funkcionirao s većom minutažom. Meč stvarno u duhu titule. Ispucavanje poteza je bilo stalno i odlično su prikazale koliko sve tri žele ovu titulu. Finish je u biti bio samo brze izmjene (prilično impresivnih) roll-upa dok Kid nije iskoristila grešku protivnica i pobijedila. Nisam ni blizu pratio kakav reign za sada ima, ali ako su joj ostale obrane blizu razine ovog meča Kid je i više nego dostojna prvakinja.


Konami vs Giulia


Kristijan Bešlić: Ovo je zadnji Konamin meč prije privremenog odlaska. Svidio mi se Giulin outfit ovdje. Početna dominacija Konami mi je nekako bila logična, s obzirom da Giulia nije hrvala tri mjeseca. Solidno hrvanje, sve dok mi nije zapelo za oko da Konami radi Octopus Stretch, što je bio finisher pokojne Hane Kimure. Nakon toga bila je neka serija Suplexa, a na kraju Giulia radi Vertical Suplex i na kraju Glorious Driver za pobjedu. Giulina pobjeda je bila ovdje očekivana. Poslije meča su se zagrlile i odale počast jedna drugoj.

Ivan Sučić: Greatest hits za Konami kao oproštaj. Usudim se reći da je odradila 80% ofenzivnih poteza u ovom meču, većinom razni submissioni. I bilo je fantastično. Comeback Giulie možda malo prenaglo odrađen, ali to je stvarno traženje dlake u jajetu. Post meč kjut i nadam se što bržem oporavku i povratku Konami u ring.


Mayu Iwatani & Takumi Iroha vs Hazuki & Momo Watanabe


Kristijan Bešlić: Svidjelo mi se kako su prikazali Momo ovdje. Sve što je Hazuki napravila, Momo joj je pokvarila. Iwatani i Iroha su mi odličan tim, a to su ovdje i prikazali. Imali su jedan mali nesporazum gdje je Mayu slučajno spasila Hazuki od Irohe, ali brzo su se povezale. Momo je imala nekoliko heel poteza, a dva koja bi izdvojio je kad se zaletila kao da će napraviti Dropkick Irohi koja je sjedila u kutu, međutim stala je i onda ju je samo udarila, a druga situacija je bila kada su ona i Hazuki već imali Mayu na podu. Hazuki je išla na pin, ali Momo udara nju i izlazi iz ringa. Iroha i Mayu rade nekoliko tag team poteza, međutim Hazuki se i dalje lavovski bori. Na kraju ipak prima od Irohe Powerbomb i od Iwatani Moonsault te gubi meč.

Ivan Sučić: Očekivao sam prosječan throwaway tag prije main event mečeva. Dobio sam poprilično iznadprosječan throwaway tag. Ako je ovo ikakva indikacija Momo je i više nego solidan heel. Što mi je kočilo meč da prijeđe u teritorij odlično je loše mjesto na cardu. Između Konami oproštaja i povratka Giulie, te dva velika title meča ovo je djednostavno djelovalo “mlako” i bez puno uloga za ikoga. Doduše možda je problem i u tome što ne pratim Stardom redovno.

Wonder Of Stardom Title Match
Tam Nakano (c) vs Saya Kamitani


Kristijan Bešlić: Meč za Wonder titulu je bio odličan. Prvi dio do skoro countouta, bio je donekle dosadan, spor i s puno praznog hoda. Nakon tog zamalo countouta, meč ide na bolje. Ubacuju u tri brzine više, i tu kreće serija odličnih poteza. Od Sayine Reverse Rane s kuta, pa sve do Taminog Suplexa koji je prekinut jer je Saya nogama zahvatila donje uže. Fenomenalno odrađeno. Nisu imale više snage, ali nisu odustajale. Niti jedna nije imala neku izraženu prednost tijekom meča, pa je sve do zadnjeg trenutka bilo neizvjesno. Opet odlična serija poteza, i Tam dolazi na pin jer je prethodno udarila Sayu sa Spining Kickom, ali Saya kickouta. Saya pogađa Star Crusher, ali near fall Nakano. Na kraju Saya pogađa Phoenix Splash za pobjedu.

Ivan Sučić: Htio sam samo napisati da je Tam opljačkana jer nije držala bijelu titulu do mirovine. Ili barem dok ne uzme crvenu. Ali (nevoljko) priznajem da su zaslužile više od toga. Ako ignoriramo da je uvod bio čista formula kada su u pitanju title mečevi u japanu (puno praznog hoda i dugi skori countout) ovo je bilo stvarno fantastično. 50/50 meč sve do samog kraja i idealan način da se završi reign i započne novi. Obe ispale jake i bijela titula je u sigurnim rukama. Iako bi bila u još sigurnijim da Tam nije opljačkana.

World Of Stardom Title / SWA Undisputed World Women’s Title No Time Limit Match
Syuri (c) vs Utami Hayashishita (c)


Kristijan Bešlić: Zbog ovakvih mečeva, se gleda profesionalno hrvanje. Fantazija u ringu. Cure su otvorile s mat wrestlingom, i dosta sigurno su ušle u ovaj meč. Nakon štu su meč prebacile van ringa Syuri je željela napraviti Hurricanu, ali Utami kontrira u Powerbomb. Bilo je nekoliko dobrih poteza van ringa, ali onda Syuri povlači Utami za nogu i ona udara glavom od apron, te se stvari malo smiruju. U ringu ponovno gledamo odličan wrestling. Syuri je imala Triangle Choke, ali Utami se spašava Powerbombom. Nakon toga cure su na apronu gdje Utami udara Syuri s Lariatom, a zatim radi Driver pored ringa. Natrag u ringu smo gledali jednu izjednačenu submission igru. Par trenutaka kasnije Syuri pogađa Codebreaker, a Utami pada na nju. Kraj je bio fenomenalan. Tri puta je Syuri udarala Utami laktom, a onda ju je završila One Winged Angelom.

Ivan Sučić: Uporno podcjenjujem Utami. Ne znam zašto jer je žena je u kratke tri godine odradila više odličnih mečeva nego što će većina hrvača tokom svoje cijele karijere. Ali za svaki njen veliki meč imam predosjećaj da je to trenutak u kojem magija prestaje. Možda cinik u meni jednostavno odbija vjerovati da netko toliko nov može biti toliko dobar bez nekakvih trikova. Naravno, cinik u meni je budala i ovo je bio samo last minute kandidat za meč godine. Da ne oduzmem ništa od Syuri, i ona je pokazala da je itekako zaslužila završiti jedan od dominantnijih reignova u hrvanju trenutno. Pogledajte ovo, ne mogu dovoljno nahvaliti.

Sveukupni dojam:

Kristijan Bešlić: Odličan show. Zadnja dva meča su bili fenomenalni. Mečevi koji su izgledali kao filler na cardu, definitivno nisu razočarali i nisu izgledali kao filleri. Bilo je čak i dosta emotivno, jer se Hanan rasplakala kad je osvojila titulu, isto kao i Syuri. Konami ide na privremeni odmor od hrvanja, pa je i tu bilo dosta suza. Sve u svemu jedan jako dobar event.

Ivan Sučić: Kako mi je main event poremetio planove za MOTY, tako mi je cijeli show poremetio planove za show godine. Prije nego sam pogledao sam pročitao puno pohvala, što na forumu što po internetu generalno. I opet nisam vjerovao da će biti toliko dobro. Cinik je još jednom budala. Show mi je probudio i želju da opet više pratim promociju. Što će biti sada s Utami? Što sa Syuri? Što sa SWA titulom?

Be the first to comment on "Stardom Dream Queendom 2021 – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*