Stardom Cinderella Tournament 2022 Finale – Dan 4 recenzija

Preshow: Mai Sakurai vs Ami Sourei vs Waka Tsukiyama

Prilično dobro za preshow meč. Waka je cijelo vrijeme pokušavala ukrasti pobjedu. Samo joj je to bilo na pameti. Sourei je očekivano dobila s Vertical Suplexom, ali Waka je dobila odlične reakcije na Lariat kickout par trenutaka ranije. Sviđa mi se kako grade Waku i njen put ka prvoj pobjedi. Sakurai se nije pretjerano isticala.

Future Of Stardom Title Match
Hanan (c) vs Hina

Ovo je do sada bio najveći test za Hanan, i prošla ga je. Hina je bila izvrsna ovdje. Dominirala je na matu na početku meča pa i u izmjeni chopova koji su se dogodili odmah nakon. Bilo je prekrasnih poteza kao što su Judo Throw Hine, Famouser od Hanan, ali jedan od najboljih poteza u meču je bio Blockbuster Suplex Hold iz kojeg je Hina fenomenalno kickoutala. Na kraju Hanan brani titulu s Back Drop Suplexom.

Cinderella Tournament 2022 Semi Final Match
Koguma vs Hazuki

Koguma je otvorila s bear pozom ovaj meč, ali Hazuki se nije dala navući na to pa je krenula u fantastičan high speed. Nakon par Armdragova Hazuki radi odličan Big Boot te veže Senton i Crossface kombinaciju. Hazuki je bila malo dominantnija u tom prvom djelu meča. Nakon par izmjena, Koguma pogađa dobar DDT. Obje nekako završavaju na apornu, i imaju kratku razmjenu forearmova. Na kraju su imale fenoemnalnu izmjenu pinova, gdje je Koguma uspijela slaviti nakon jedne kontre Codebreakera. Koguma je osigurala drugo finale ovoga turnira.

Cinderella Tournament 2022 Semi Final Match
Natsupoi vs MIRAI

Ovo mi nije leglo jer je MIRAI malo pretjerala s količinom pretrpljene štete, a na kraju opet uzela pobjedu. Nebi imao ništa protiv da je neka slabija hrvačica od Natsupoi bila preko puta nje, a ovako Natsupoi ispada slabo. No krenimo s događanjima u ringu, a tu cure otvaraju jednom vezanom serijom pinova gdje Natsupoi izlazi spretnija te nakon toga targetira MIRAInu ruku. Natsupoi je imala i prekrasan submission potez, a MIRAI sve to poništava jednim jako dobrim Dropkickom. Obje su na apronu, ali Natsupoi ulazi u ring te radi Dropkick, međutim MIRAI se jedva drži za uže i uspijeva ući u ring. Iza toga MIRAI radi Bodyslam i Rock Bottom, a onda se penje na kut, međutim Natsupoi ju sustiže i radi German Suplex s užadi i Fairing Ring. MIRAI dobija malo prednosti s Kimurom, a onda Natsupoi ponovno dolazi do izražaja s još jednim German Suplexom te pogađa i svoj finisher Fairial Gift, međutim MIRAI kickouta. To je već bilo previše za mene. Na kraju MIRAI ponovno stavlja Natsupoi u Kimuru i tu Natsupoi predaje meč.

Gauntlet Match
Queen’s Quest (Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Oedo Tai (Fukigen Death, Rina & Saki Kashima) vs Oedo Tai (Momo Watanabe, Ruaka & Starlight Kid) vs STARS (Mayu Iwatani, Momo Kohgo & Saya Iida) vs Donna del Mondo (Giulia, Maika & Thekla) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano & Unagi Sayaka)

Meč započinju STARSi i Queen’s Quest s kratkim brawlom a onda Iida ostaje sama u ringu s protivnicama. Saya svima daje po nekoliko chopova, ali vrlo brzo Utami i Kamitani stvaraju prednost. Lady C joj radi Swing. Iida iza toga radi jedan veliki chop pa je ušla Iwatani. Mayu je botchala jedan potez, pa je Kohgo pogodila Crossbody nad Lady C i Utami. Iwatani radi odličan Frog Splash, ali Lady C kickouta. Lady C radi Brainchop, a onda zajedno s ostatkom Queen’s Questa ima solidan tag team potez. Na kraju Lady C hvata Mayu u poziciju za Chokeslam, ali Mayu kontrira u pin i ostvaruje pobjedu.

Slijedeće na redu su trenutne Goddess prvakinje Black Desire, kao i bivša Future prvakinja Ruaka. Oedo Tai cure odmah napadaju STARSe, te odvajaju Kohgo od Iwatani i Iide. Imaju solidnu prednost, ali dolazimo do toga da Starlight Kid napada Momo s njenim oružjem, s njenim 619-om, ali Kohgo se izmiče te joj vraća istom mjerom. U ringu je Mayu Iwatani. Mayu radi Standing Moonsault, ali uz pomoć Ruake Starlight Kid ovaj puta pogađa 619 te uzvraća također sa Standing Moonsaultom. Nakon Running Dropkicka, daje tag za Watanabe a s druge strane ulazi Saya Iida. Momo udara odličan middle kick, a onda Ruaka radi Vertical Suplex, te Momo skače s kuta u Diving Double Knee Drop. Iwatani je ponovno u ringu samo da bi je Momo Irish Whipala kroz konopce slučajno na Ruaku. Nakon odličnog Iidinog Diving Shoulder Tacklea, Ruaka joj prekida momentum Powerbombom, te stvara prostor za Watanabe da uzme pobjedu s B-Driverom.

U ovom meču Oedo Tai ima dva tima, pa za drugi tim nastupaju Fukigen Death, Rina i Saki Kashima. Kashima otvara protiv Momo i očekivano radi Kishikaisei, ali Starlight Kid i Ruaka je guraju s Mome. Uslijedio je bezvezni dio s Fukigen u prvom planu, a onda Rina i Ruaka odrađuju solidan posao. Starlight Kid i Ruaka gube prednost nad Rinom. Rina dobro parira sa Starlight Kid pa pogađa Diving Knee Drop. Starlight Kid spašava Ruaka s Lariatom, a onda zajedno s Watanabe radi Swinging Side Bodyslam. Na kraju Starlight Kid radi fenomenalan Brainbuster za pobjedu.

Donna del Mondo su slijedeće te odmah napadaju Oedo Tai i izoliraju Starlight Kid. Nakon nekoliko izvrsnih tag team poteza, Giulia i Maika bacaju Starlight Kid preko gornjeg užeta, međutim članice Oedo Taia koje su ispale rundu prije ove ju hvataju i vraćaju u ring. Starlight Kid kontrira Maiki i radi DDT, a onda ulazi Ruaka. Ruaka uz pomoć Starlight Kid i Watanabe stvara prednost, međutim promašuje Freezer Bomb pa to otvara prostora Giuliji za Misslile Dropkick. Nakon nekoliko timskih poteza iz oba tima, Ruaka i Maika ostaju same u ringu. Prvo Ruaka radi Lariat, a onda joj Maika vraća istom mjerom te pobjeđuje s Michinoku Driverom.

Pri ulasku Cosmic Angelsa DDM ih napada, te tako stvara prednost. Thekla dobro otvara solo sekvencu, ali ne traje joj prednost dugo. Tam i Unagi se udružuju te tako prekidaju prednost DDM, ali opet Nakano prima Spear od Thekle, koja daje tag za Giuliu. Tam pobjeđuje u izmjeni forearmova, a onda ju drži u Sleeper Holderu u kutu, sve dok je Maika nije prekinula s prelijepim Superplexom. U nastavku Giulia i Tam završavaju na apronu gdje Giulia radi Headbutt te Knee Strike, međutim kada je pokušala Glorious Driver Tam Nakano kontrira u German Suplex te Giulia pada na ringside, te tako Cosmic Angelsi ostvaruju pobjedu u ovom meču.

Nakon meča pojavile su se djevojke iz novoosnovane promocije COLORS. SAKI, Hikari Shimizu, Yuko Sakurai i Rina Amikura su izašle pred Cosmic Angelse i ugovorile meč protiv njih.

High Speed Title Match
AZM (c) vs Mei Suruga

Ovo je bio jako dobar meč, iako mi sami početak istoga nije previše sjeo a razlog tome je forsiranje kawaii fora od strane Mei Suruge. Otvorile su dobrim high speedom, a onda Mei stvara blagu prednost i koristi sudca kako bi bila u još većoj prednosti nad AZM, te na kraju sekvence radi Running Crossbody. AZM je pored ringa i povlači Mei sa sobom, pa se kotraljaju na ringsideu sve dok Suruga nije napravila Crossdoby tako što se odgurnula od kuta ringa. Lijep potez. AZM uz pomoć aprona radi Hurrincanranu, a onda se vraća u ring samo kako bi napravila Crossbody. Iza toga obje su odradile po submission potez, a Mei je iza svoga napravila i Springboard Double Foot Stomp. Na kraju smo dobili odličan high kick AZM, te seriju pinova gdje je Mei Suruga čak kickoutala na jedan Azumi Sushi, ali nije mogla kickoutati na drugom. AZM brani high speed titulu.

Cinderella Tournament 2022 Final Match
Koguma vs MIRAI

Solidno je ovo bilo, zapravo dobro ali i dalje se ne mogu oteti dojmu da Hazuki nije tu. Kreću na snagu gdje su dosta izjednačene, a onda Koguma stavlja MIRAI u Camel Clutch s bear pozom. MIRAI se izvlači iz toga i radi Shoulder Tackle. Odrađuju izmjenu forearmova, pa Koguma igrom slučaja završava na apronu, ali vrlo brzo se vraća u ring i radi jako dobar Cutter. MIRAI ulazi u ofenzivni dio meča s nekoliko dobrih poteza, međutim Koguma to sve poništava German Suplexom. MIRAI zatim izlazi iz ringa, a Koguma radi Crossbody s kuta. Kada su se vratile u ring MIRAI kontrira Kogumin Diving Splash, i tu se malo gubi kontinuitet. Pred kraj MIRAI dolazi u prednost s Rock Bottom/Kimura kombinacijom, a onda pogađa Lariat iz kojega Koguma kickouta na 1. Uslijedila su još dva Lariata od MIRAI, a Koguma fantastično sella. Koguma je definitivno jedan od najboljih sellera danas u svijetu hrvanja. MIRAI nakon jednog solidnog Dropa podiže Kogumu na ramena, i radi Attitude Adjustment te tako osvaja Cinderella turnir. Dobar meč ali nekako nije dostojan finala.

World Of Stardom Title Match
Syuri (c) vs Himeka

Kakav meč! Prije svega Himeka je imala odličan ulazak. Početak je bio kao i svaki Syurin do sada s mat wrestlingom i hrpom holdova. I nije loše, samo je trajalo malo predugo. Syuri je spretnija pa udara Himeki kickove u leđa a onda se prebacuje na mat te radi Armbar. Himeka se izvlači i udara Shoulder Tackle pa se i ona prebacuje na pod sa Single Legom. Syuri se izvlači iz poluge i radi Knee Strike nakon kojega Himeka izlazi iz ringa. Syuri s aprona radi Hurricanranu, a onda Himeka pogađa Lariat penje se na kut ringa te radi Crossbody. Malo ne očekivano od nje, ali jako je dobro izgledalo. Natrag u ringu Syuri odrađuje par ofenzivnih poteza, ali Himeka uspijeva napraviti Corner Samoan Drop, i nakon kojega veže Boston Crab. U nastavku momentuma Himeka pogađa i JP Coaster kojega Syuri uspijeva okrenuti u Armbreaker. Odlična izmjena jakih udaraca gdje smo dobili još jedan Syurin Knee Strike, međutim Himeka je došla u prednost s nekoliko stiff Lariata. Tu prednost Syuri prekida s Hung Rope DDTom. Od ovoga trenutka stvari postaju skoro savršene. Syuri udara stiff kickove, ali Himeka radi dva brutalna Powerbomba, a nakon drugog Syuri fantastično kickouta. Syuri ponovno dolazi u prednost s Armbreakerom i Codebreakerom, te još jednom stavlja Himeku u Armbreaker. Tu je mogao bili kraj, ali Himeka se izvlači i udara prekrasan Lariat. Syuri se ne predaje i udara jedan predobar stiff Soccer Kick, a onda na kraju veže German Suplex, Superkick te brani titulu s One Winged Angelom. Predobro.

Nakon meča izlazi osvajačica Cinderella turnira u haljini. MIRAI prima nagradu te odabire želju, a to je meč za Wonder pojas, kojega će napadati protiv bolje iz meča Saye Kamitani i Maike.

Sveukupno: Jako dobar PPV event. Moram spomenuti kako mi se sviđa Hananin title reign s Future titulom. Iako je to vjerojatno najmanje kredibilna titula u Stardomu, Hanan se potrudila oko nje i ta titula dugo nije bila ovako bitna. Polufinala bi imala drugačije ishode da sam ja bookirao, ovako osoba koja je trebala osvojiti turnir po mišljenju većine fanova je ispala, a druga cura koja je trebala ići u finale nikako ne može pobijediti u nekom važnijem meču. Ajde barem su mečevi bili pristojni. Gauntlet je solidno popunio vrijeme i sve su cure dobile svojih par minuta PPV-a. Vrlo dobru obranu High Speed titule smo dobili od AZM i Mei, a onda finale turnira mi je ostalo u sjeni polufinala. Main event je bio skoro pa savršen. Himeka dobila takav rub, da bi mogla komotno u budućnosti biti prvakinja. Sve u svemu dobar event.

Be the first to comment on "Stardom Cinderella Tournament 2022 Finale – Dan 4 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*