Stardom Cinderella Tournament 2022 – Dan 1 recenzija

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Hina vs Unagi Sayaka

Ovo je Hinin prvi meč nakon višemjesečnog izbivanja iz ringa. Nije imala ni malo ring rusta, i odradila je dobar povratnički meč. Otvorila je s dobrim Judo Throwovima, da bi kasnije Sayaka imala blagu prednost. Na kraju smo dobili nekoliko dobrih nearfallova, i pobjeda je mogla otići na obje strane, ali Sayaka uzima pobjedu s Double Underhook DDTom.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Saki Kashima vs Waka Tsukiyama

Užasno kratak meč uz nekoliko ofenzivnih Wakinih poteza, međutim Kashima krade brzu pobjedu.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Hanan vs Maika

Iako je Hanan odlično targetirala Maikinu desnu ruku, i time drastično smanjila jačinu njenih Lariata, Maika je i dalje bila spremnija u ovome meču te je na kraju uzela pobjedu s Bodyslamom.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Mina Shirakawa vs MIRAI

Prilično dosadnjikav meč. Na početku Mina dominirala nad MIRAI, pa smo tu dobili dosta praznog hoda. Kasnije su znale imati dobrih poteza ali ništa vrijedno spomena. Na kraju MIRAI izbacuje Shirakawu preko gornjeg uža i Mina pada na pored ringa.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Mayu Iwatani vs Momo Kohgo

Kohgo je dominirala ovim mečom, i imala je iznenađujuće puno ofenzivnih poteza. Bila je nekoliko puta blizu pobjede, ali uvijek je bila kratka. Zamalo je pobijedila nakon 619, pa nakon što je prebacila Mayu preko gornjeg užeta, a onda je imala i nekoliko kontri međutim nije imala sreće. Mayu na kraju pogađa Frog Splash i uzima pobjedu s Dragon Suplexom.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Natsupoi vs Starlight Kid

Odmah na početku Kid pogađa prekrasan Crossbody. Fantastična high speed interakcija. Cijelo vrijeme su bile odlične, i pametno su ovo odradile. Bilo je dobrih poteza kao Kidin Moonsault, pa i ona izmjena pinova bila je solidna. Na kraju fantastična akcija na apronu gdje je Kid pogodila Piledriver, ali igrom slučaja Natsupoi uspijeva nju izbaciti s aprona na ringside. Starlight Kid nevezano za ovaj turnir ima zagarantiran push, dok je Natsupoi ovdje pobjeda bila prijeko potrebna, pogotovo što je nedavno imala meč za High Speed pojas i nije ga uspijela osvojiti. Za mene fantastičan kratki meč.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Tam Nakano vs Utami Hayashishita

Ovdje je prije svega bila priča, a to je da Utami pokušava ući Tam u glavu sa svojom interpretacijom idola, i zapravo joj je išto jako dobro jer se Nakano uspijela isprovocirati. I one su imale jednu jako dobru sekvencu na apronu gdje je Tam zamalo ispala. Kasnije u ringu smo dobili jako dobre poteze s obje strane. Bile su prilično izjednačene, a onda se meč završava Time Limit Drawom. U ovom meču mi to niti nije smetalo, jer upravo njihovi mečevi mogu ići puno duže pa je ovo nekako i realan rezultat. Vrlo dobar meč.

Cinderella Tournament 2022 Second Round Match
Maika vs Saya Kamitani

Pošto je Maika savladala Hanan u prvoj rundi, odmah u drugoj dobijamo i prošlogodišnje finale. Saya Kamitani je imala prvu rundu slobodnu. Solidan meč, ali ništa više od toga. Opet najzanimljivija stvar je bila interakcija na apronu, gdje su jedna drugu htjele izbaciti na ringside. Dobili smo dobrih par poteza, a onda Maika i Saya istovremeno ispadaju i dobijamo još jedan neriješeni ishod. Nakon meča Maika izaziva Sayu na meč za Wonder pojas.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Mai Sakurai vs Lady C

Za dva lowcardera vrlo jak meč. Dosta su bile izjednačene, i bilo je nekoliko solidnih poteza a pobjedu je uhvatila Sakurai nakon jednog jako dobrog pina.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Rina vs Saya Iida

Prilično prosiječan meč. Ništa pretjerano zanimljivo nismo dobili, osim ponovno akcije na apronu gdje je prvo Rina dotaknula pod, međutim ona je izašla između drugog i trećeg užeta. Iida je zamalo tu ispala, ali se uspijela povratiti i uzeti pobjedu pinom.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Fukigen Death vs Koguma

Relativno zabavan meč gdje je Fukigen iskoristila bear pose nad Kogumom u svoju prednost. Sve ostalo je bilo čisto solidno, a na kraju Koguma pobjeđuje i prolazi u sljedeću fazu turnira.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Ruaka vs Himeka

Ruaka je uz pomoć Oedo Taia dominirala većinu meča čak je udarila Himeku svojom kutijom, ali Himeka se nije predavala i na kraju je uzela pobjedu s Lariatom. Prilično loš booking Ruake.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Hazuki vs Miyu Amasaki

Dobar meč za ono što je trebao biti. Amasaki predstavljena jako, gdje je čak par puta bila blizu pobjede. Hazuki nije ušla u meč svom snagom, ali na kraju je bila uspješna što joj je bio i glavni cilj. Ostvarila je pobjedu s Rings of Saturnom.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Giulia vs Thekla

Meč je bio drugačiji od ostalih jer su razbile tu monotoniju vrlo dobrim tehničkim hrvanjem na početku, a onda i submission igrom. Kasnije smo dobili nekoliko fantastičnih poteza, međutim na kraju Giulija radi Glorious Driver koji Thekla uspijeva okrenuti u pin, ali Giulija ipak hvata pobjedu. Nije ovo ni malo bilo loše.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Momo Watanabe vs AZM

Momo napada alatnim ključem AZM, dok ova odlično reagira. Brza high speed akcija sve do Mominog Peach Drivera i izbacivanjem AZM iz ringa, koji je bio samo diverzija da Oedo Tai napadne AZM a ona za to vrijeme alatni ključ stavi u čizmu. AZM izbjegava nekoliko puta tu Mominu nogu, i prilično lako hvata pobjedu protiv Goddess prvakinje. Nije mi se ovo svidjelo. Trebalo je ovo bolje.

Cinderella Tournament 2022 First Round Match
Syuri vs Ami Sourei

Otvorile kratkim mat wrestlingom. Kasnije su odradile vrlo dobar meč, ali nije mi nekako sjelo. Ne znam iz kojeg razloga. Možda zato što prvi put gledam Sourei ili sam jednostavno više očekivao od Syuri. Kako god pred kraj je Sourei imala nekoliko dobrih ofenzivnih poteza, ali Syuriina submission igra je level iznad, i hvata je u nekakvu Armbar verziju i uzima pobjedu. Sourei mi na prvu dosta djeluje slično MIRAI po in ring skillu.

Nakon meča Syuri govori da će se njen stable zvati God’s Eye, a onda je MIRAI izjavila da prelazi iz Donne del Mondo u God’s Eye.

Sveukupno: Za prvi dan bilo je i više nego u redu. Dobili smo neka iznenađenja, neke neočekivane poraze, informacije oko Syurinog stablea i budući meč za Wonder pojas. Sve u svemu je bilo vrlo solidno.

Be the first to comment on "Stardom Cinderella Tournament 2022 – Dan 1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*